Halvat lennot Split

Nähtävyydet ja kohteet

Diocletianuksen palatsi

Diocletianuksen palatsi on antiikin Rooman aikainen linnoitus, joka sijaitsee Splitin keskustassa. Palatsi on rakennettu keisari Diocletianuksen toimesta 300-luvulla ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde. Palatsissa sijaitsee muun muassa Diocletianuksen mausoleumi, katedraali, peristyyli ja monia muita historiallisia rakennuksia. Palatsi on suosittu turistikohde ja siellä voi tutustua antiikin ajan arkkitehtuuriin ja historiallisiin kohteisiin.

Riva-promenadi

Riva-promenadi on Splitin merenrantakatu, joka sijaitsee Diocletianuksen palatsin edustalla. Promenadia kutsutaan usein Splitin olohuoneeksi, ja se on suosittu kohtaamispaikka niin paikallisille asukkaille kuin turisteillekin. Riva-promenadilla voi kävellä merenrannan tuntumassa, nauttia kauniista maisemista ja istahtaa johonkin monista terasseista tai kahviloista.

Marjanin puisto

Marjanin puisto on mäkinen puistoalue, joka sijaitsee Splitin niemimaalla. Puisto tarjoaa upeat näkymät Splitin kaupunkiin, Adrianmeren saaristoon sekä lähellä sijaitsevaan Marjanin kukkulalle. Puistossa on monia kävely- ja juoksureittejä, polkupyöräreittejä, leikkipuistoja sekä luontopolkuja. Marjanin puisto on suosittu ulkoilualue, jossa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta kaupungin keskellä.

Bacvice-ranta

Bacvice-ranta on Splitin suosituin hiekkaranta, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Ranta on erityisesti suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa, ja siellä voi pelata perinteistä kroatialaista rantapalloa nimeltään picigin. Bacvice-rannalla on myös useita rantabaareja, ravintoloita ja aurinkotuolivuokraamoja, joten se tarjoaa monipuolisia palveluita rantapäivän viettoon.

Mestrovicin galleria

Mestrovicin galleria on taiteilija Ivan Meštrovićin luomus, joka sijaitsee Splitin länsipuolella. Galleriassa voi tutustua Meštrovićin veistoksiin, maalauksiin ja piirustuksiin. Galleria sijaitsee nykyään entisen Villa Meštrovićin tiloissa, ja se tarjoaa näyttelyitä taiteilijan elämästä ja tuotannosta. Mestrovicin galleria on tärkeä kulttuurikohde Splitissä ja se houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa.

Kulttuuri ja Historia

1. Palatsi Diocletianus

Palatsi Diocletianus on roomalainen palatsi, joka sijaitsee Splitin vanhassakaupungissa. Se rakennettiin keisari Diocletianuksen toimesta 300-luvulla. Palatsi on yksi parhaiten säilyneitä roomalaisia rakennuksia maailmassa ja se on Unescon maailmanperintökohde.

2. Splitin tuomiokirkko

Splitin tuomiokirkko on katedraali, joka sijaitsee Palatsi Diocletianuksen alueella. Se on rakennettu 300-luvulla Diocletianuksen mausoleumiksi ja myöhemmin sitä laajennettiin ja uudistettiin kristilliseksi kirkoksi. Kirkko on arkkitehtuurisesti merkittävä ja siellä sijaitsee myös pyhän Duje -patronin reliikit.

3. Saint Domnius -kirkko

Saint Domnius -kirkko, tai Pintaotalo, on romaanista-goottilaista tyyliä edustava kirkko Splitin vanhassakaupungissa. Se on nimetty Splitin ensimmäisen piispan mukaan ja siellä sijaitsee myös pyhän Domniuksen reliikit. Kirkosta avautuu upeat näkymät Splitin katujen yli.

4. Peristyylisali

Peristyylisali on Diocletianuksen palatsin entinen juhlasali, joka toimii nykyisin Splitin kaupunginmuseona. Saliin pääsee tutustumaan ja siellä voi nähdä erilaisia historiallisia artefakteja ja näyttelyitä. Salin arkkitehtuuri ja koristelu kertovat palatsin komeudesta ja ylellisyydestä.

5. Grgur Ninski -patsas

Grgur Ninski -patsas on suuri pronssinen patsas, joka sijaitsee Splitin keskustassa lähellä Diocletianuksen palatsia. Se on patsas Splitin piispaa Grgur Ninskia kunnioittaen, joka oli merkittävä hahmo Kroatian varhaisessa historiassa. Patsasta pidetään kaupungin symbolina ja sillä uskotaan olevan onnea koskettaa toista varvasta.

6. Kaupunginmuuri ja ristiretkeläissairaala

Splitin vanhassakaupungissa voi nähdä jälkiä kaupunginmuurista, joka rakennettiin alun perin Keisari Diocletianuksen palatsin ympärille suojaksi. Muurissa on myös entisen ristiretkeläissairaalan jäänteitä, jossa hoitettiin sairaita ristiretkien aikana.

7. Splitin kaupungintalo

Splitin kaupungintalo sijaitsee Rivan rantakadulla Splitin keskustassa. Se on rakennettu 1400-luvun lopulla ja se on arkkitehtonisesti merkittävä rakennus. Kaupungintalo on avoinna yleisölle ja siellä on mahdollisuus tutustua kaupungin historiaan ja nykypäivään.

8. Splitin kansallisteatteri

Splitin kansallisteatteri on teatteri, joka sijaitsee Splitin keskustassa lähellä Prokurative-aukiota. Se on rakennettu 1800-luvun lopulla ja siellä esitetään sekä kansainvälistä että paikallista teatteria, oopperaa ja tanssia. Kansallisteatteri on merkittävä kulttuurikeskus Splitissä.

9. Gregory of Nin -patsas

Gregory of Nin -patsas on toinen suuri pronssinen patsas, joka sijaitsee Splitin kaupungin ulkopuolella, lähellä Diocletianuksen palatsia. Patsas on kuvanveistäjä Ivan Meštrovićin luomus, ja se kuvaa Splitin piispaa Grgur Ninskia. Patsaan varpaan koskettaminen on paikallinen perinne, johon uskotaan tuovan onnea.

10. Arheologinen museo

Splitin Arheologinen museo sijaitsee lähellä Peristyylisalia Diocletianuksen palatsissa. Museosta löytyy laaja kokoelma antiikin aikaisia ​​esineitä, kuten roomalaisia patsaita, keramiikkaa ja koruja. Museossa tutustutaan Splitin rikkaaseen ja monimuotoiseen historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat:

Ruokakulttuuri

Splitin ruokakulttuurissa on vaikutteita sekä Välimeren että Keski-Euroopan keittiöistä. Tyypillisessä splitiläisessä ruoassa yhdistyvät tuoreet paikalliset raaka-aineet, oliiviöljy, yrtit ja aito kroatialainen makumaailma.

Paikalliset erikoisuudet

Paikallisia herkkuja Splitissä ovat muun muassa pasticada, joka on pitkään haudutettua naudanlihaa punaviinikastikkeessa, sekä soparnik, joka on perinteinen täytetty leipä. Myös tuoreet merenelävät ja grillatut lihat kuuluvat splitiläiseen ruokakulttuuriin.

Ravintolat

Splitissä on runsaasti ravintoloita tarjoamassa erilaisia ruokakokemuksia. Vanhassa kaupungissa ja Riva-promenadilla sijaitsevat ravintolat tarjoavat usein perinteisiä dalmatialaisia ruokia, kuten tuoreita mereneläviä, pastoja ja grilliannoksia. Uudempien kaupunginosien alueella on tarjolla myös kansainvälisempiä vaihtoehtoja, kuten pizzaravintoloita, sushi-ravintoloita ja hampurilaispaikkoja.

Kahvilat ja baarit

Splitissä on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia kupin kahvia tai lasin paikallista viiniä. Kaupungin keskustasta löytyy myös useita trendikkäitä cocktail-baareja ja yökerhoja, jotka tarjoavat eläväistä yöelämää.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Rannat

Splitissä on useita kauniita rantoja, jotka houkuttelevat matkailijoita ja paikallisia asukkaita. Suosituimpia rantoja Splitissä ovat Bacvice, Kasjuni, Znjan ja Trstenik. Näillä rannoilla voi nauttia auringosta, uida meressä ja rentoutua hiekkarannalla. Useilla rannoilla on myös erilaisia vesiliikuntamahdollisuuksia, kuten purjelautailua ja melontaa.

Pyöräily ja patikointi

Splitin ympäristö tarjoaa upeat maisemat ja hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn ja patikointiin. Marjan-kukkula on suosittu paikka pyöräilyyn ja patikointiin, ja sieltä avautuvat upeat näköalat kaupunkiin ja merelle. Lisäksi lähistöllä on useita patikointireittejä, jotka vievät luonnonkauniisiin kohteisiin, kuten Klis-vuorelle ja Mosor-vuorelle. Splitin ympäristössä on myös lukuisia maastopyöräilyreittejä, jotka tarjoavat haastetta ja adrenaliinikokemuksia pyöräilyn ystäville.

Vesiurheilu

Splitin rannikolla on erinomaiset olosuhteet erilaisiin vesiurheilulajeihin. Voit kokeilla purjelautailua, vesihiihtoa, snorklausta, sukellusta tai kalastusta. Useilla Splitin rannoilla on myös mahdollisuus vuokrata vesiurheiluvälineitä, kuten kajakkeja, polkuveneitä ja purjelautoja.

Risteilyt ja veneretket

Split on erinomainen tukikohta erilaisille risteilyille ja veneretkille. Voit lähteä tutustumaan lähisaariin, kuten Hvar, Brac ja Vis, joilla voit nauttia kauniista rannoista ja kristallinkirkkaasta merestä. Voit myös lähteä päiväretkelle Krkan kansallispuistoon, jossa voit ihailla upeita vesiputouksia ja uida raikkaassa vedessä. Splitistä järjestetään myös erilaisia risteilyjä, kuten Dalmatian rannikon risteilyjä ja saaristoristeilyjä.

Kulttuuritapahtumat

Splitissä järjestetään ympäri vuoden erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Suosittuja tapahtumia ovat esimerkiksi Splitin kesäfestivaali, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa musiikista teatteriin, sekä Splitin elokuvafestivaali, joka keskittyy elokuvataiteeseen. Splitissä on myös useita museoita, kuten arkeologinen museo ja kaupunginmuseo, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan.

Suositut hotellit Splitissä

Hilton Split

Hilton Split sijaitsee meren rannalla, noin 10 kilometrin päässä Splitin keskustasta. Hotellin huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja niistä on näkymät joko Adrianmerelle tai vuorille. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, ulkouima-allas, spa-tilat sekä kuntoilukeskus.

Hotel Luxe

Hotel Luxe sijaitsee Splitin keskustassa, lähellä Diocletianuksen palatsia. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna ja kuntosali.

Radisson Blu Resort & Spa, Split

Radisson Blu Resort & Spa sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Splitin keskustasta, lähellä rantoja. Hotellin modernit huoneet tarjoavat näkymät joko vuorille tai merelle. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, ulkouima-allas, sisäuima-allas, spa-tilat, tenniskenttä ja kuntoilukeskus.

Hotel Park Split

Hotel Park Split sijaitsee Splitin keskustassa, lähellä Diocletianuksen palatsia. Hotellin huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja niissä on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotellissa on myös ravintola, baari, kattoterassi ja kuntoilukeskus.

Atrium Hotel

Atrium Hotel sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Splitin keskustasta. Atrium-kompleksiin kuuluu hotellihuoneiden lisäksi myös kasino, kongressikeskus, ravintoloita ja baareja, spa-tilat, sisä- ja ulkouima-altaat sekä kuntoilukeskus. Huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niistä on näkymät joko Adrianmerelle tai vuorille.

Turvallisuus ja terveys Splitissä

1. Rikollisuus

Split on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa matkustuskohteessa, on syytä noudattaa tiettyjä varovaisuustoimia. Matkailijoita kannustetaan pitämään arvotavarat turvassa ja välttämään näkyvien arvoesineiden esittelyä julkisilla alueilla. Myös yöaikaan ulkona liikkuessa on hyvä noudattaa tavanomaista varovaisuutta.

2. Liikenne

Liikenne Splitissä voi olla melko vilkasta, erityisesti kesäaikaan. Jalankulkijoiden on oltava erityisen varovaisia kaduilla, sillä autoilijat eivät aina noudata liikennesääntöjä. On suositeltavaa käyttää suojateitä ylitettäessä ja olla tarkkaavainen liikenteen suhteen.

3. Terveydenhuolto

Splitissä on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, ja kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia. Matkailijoita kannustetaan hankkimaan matkavakuutus ennen matkaa, jotta heidät voidaan hoitaa tarvittaessa. Lisäksi matkailijoita kehotetaan ottamaan mukaan tarvittavat reseptilääkkeet ja pitämään mukanaan lääkärin yhteystiedot.

4. Jätevedet ja juomavesi

Splitin vesijohtovesi on turvallista juoda, ja kaupungissa on runsaasti juomavesipisteitä. Jäteveden käsittelyjärjestelmä Splitissä on myös hyvin toimiva, ja yleinen hygieniataso on hyvä.

5. Matkailijoiden terveys ja hygienia

Terveysriskejä Splitissä ei yleensä ole, mutta matkailijoiden on silti tärkeää kiinnittää huomiota hygieniaan. Peseytyminen ja käsienpesu ennen aterioita ovat suositeltavia toimenpiteitä. Myös aurinkosuojavoiteen käyttö on tärkeää Splitin kesäisen auringon alla.

Rannat ja Vesistöt

Bacvice Beach

Splitin keskustassa sijaitseva Bacvice Beach on suosittu hiekkaranta, joka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin. Rannalla on matalaa ja kirkasta vettä, ja siellä järjestetään useita rantalentopallo- ja futisturnauksia. Bacvice Beachilla on myös kaksi rantabaaria ja muita palveluita, kuten aurinkotuolivuokrausta.

Kasjuni Beach

Kasjunin ranta sijaitsee Marjan-mäen luonnonpuistossa, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Splitin keskustasta. Tämä kivinen ranta tarjoaa upeat merinäköalat ja rauhallisen ympäristön. Rantaa ympäröivät rehevät mäntymetsät, ja se on suosittu paikka auringonottoon ja uimiseen.

Kaštelet Beach

Kaštelet Beach sijaitsee Zvončac-huippua vastapäätä ja tarjoaa upeat näkymät Splitin satamaan ja saaristoon. Ranta koostuu sekä kallioisesta että kivistä, ja siellä on useita kallioaltaita, jotka sopivat hyvin snorklaamiseen. Kaštelet Beach on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa ja tarjoaa myös rauhallista aurinkoa ja uimista.

Kašjun Law Beach

Kašjun Law Beach on pieni ja rauhallinen kallioranta, joka sijaitsee Marjan-mäen luonnonpuistossa Splitin läheisyydessä. Rannalta avautuvat upeat maisemat Adrianmerelle ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet snorklaukseen ja uimiseen. Koska ranta on vähemmän tunnettu ja vaikeammin saavutettavissa, se on yleensä rauhallisempi kuin muut Splitin rannat.

Znjan Beach

Znjan Beach on yksi Splitin suurimmista ja vilkkaimmista rannoista. Ranta koostuu pääosin betonialueista, mutta sieltä löytyy myös hiekalla peitettyjä alueita ja suihkulähteitä. Znjan Beach tarjoaa monia palveluita, kuten rantalentopallokenttiä, leikkipaikkoja ja useita rantabaareja. Rannalla on myös yleinen suihkujärjestelmä, josta voi pestä suolaveden pois uimisen jälkeen.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Splitissä on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista sekä musiikista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Central Club, Vanilla Club ja Imperium Club.

2. Ravintolat ja yökerhot

Kaupungissa on myös monia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokalajeista. Illanviettoa voi jatkaa esimerkiksi yökerhoissa, kuten Tropic Club ja Hemingway Bar.

3. Live-musiikki

Splitissä on tarjolla myös paljon live-musiikkia eri genreistä. Useat baarit ja klubit järjestävät säännöllisesti live-esityksiä, joissa voi nauttia musiikista ja tunnelmasta. Esimerkiksi klubilla Ghetto järjestetään usein live-keikkoja.

4. Esiintymispaikat ja teatterit

Kaupungissa on useita esiintymispaikkoja ja teattereita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Yuri’s Pub on suosittu paikka viettää iltaa ja samalla nauttia musiikista tai stand up -esityksistä.

5. Elokuvateatterit

Splitissä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimmat elokuvat. Esimerkiksi CineStar Split on moderni elokuvateatteri, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia elokuvia.

6. Kaupunkifestivaalit ja tapahtumat

Splitissä järjestetään vuosittain monia kaupunkifestivaaleja ja tapahtumia, jotka tarjoavat viihdettä ja yöelämää kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Yksi suosituimmista tapahtumista on Splitin kesäfestivaali, jossa voi nauttia musiikista, teatterista ja taiteesta.

7. Kasino

Jos haluaa kokeilla onneaan pelaamisen parissa, Splitissä on myös kasino. Kasino Split tarjoaa erilaisia pelivaihtoehtoja ja viihdettä aikuisille.

8. Rantaklubit

Splitissä on myös muutamia rantaklubeja, joissa voi nauttia rantaelämästä, auringosta ja musiikista. Klubeilla on usein myös uima-altaat ja baarit, jotka tarjoavat virkistäviä juomia.

9. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten taidenäyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä. Näistä tiedotetaan paikallisessa mediassa ja kaupungin tapahtumakalentereissa.

10. Pubit ja baarikierrokset

Splitissä on myös mahdollisuus osallistua pubikierroksille, joissa tutustutaan kaupungin eri baareihin ja juomaan paikallisia juomia. Tällaiset kierrokset järjestetään usein oppaan johdolla ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen yöelämään.

Luontokohteet ja retkeily

Marjan kukkulan lähialue

Marjan kukkula sijaitsee Splitin kaupungin lähistöllä ja on suosittu luontokohde. Kukkulalta avautuu kaunis näkymä kaupungin yli ja alueella on myös lukuisia kävelyreittejä ja polkuja.

Marjan metsä

Marjan kukkulan ympärillä sijaitseva Marjan metsä on suosittu retkeilyalue Splitissä. Alueella on hyvin merkittyjä polkuja ja reittejä, jotka sopivat erilaisille kuntoilumuodoille, kuten kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn.

Biokovon vuoristo

Splitin lähellä sijaitseva Biokovon vuoristo on suosittu retkeilykohde. Vuoristo tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia reittejä eri taitotasoisille retkeilijöille. Alueella on myös mahdollisuus patikoida Biokovon luonnonpuistossa.

Klis

Klis on historiallinen kylä Splitin lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden yhdistää retkeily ja kulttuuri. Klisin linnoitus sijaitsee kukkulalla ja sieltä on upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Linnoituksen ympäristössä on myös useita kävelyreittejä ja polkuja.

Zvoncac

Zvoncac on Splitin kaupunginosa, jossa sijaitsee suosittu retkeilyalue. Alueen metsät ja kukkulat tarjoavat hyviä mahdollisuuksia patikointiin ja pyöräilyyn. Zvoncacin alueella on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin kaunista maisemaa.

Kašteletin puisto

Kašteletin puisto on vehreä alue Splitissä, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja ulkoiluun. Puistossa on viihtyisiä kävelyreittejä, puistokäytäviä ja vehreitä istutuksia. Alueella on myös lapsille suunnattuja leikkipaikkoja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Diocletianus-palatsi

Diocletianus-palatsi on Rooman keisari Diocletianuksen rakennuttama palatsikokonaisuus, joka sijaitsee Splitin vanhassakaupungissa. Palatsi valmistui vuonna 305 ja se on yksi parhaiten säilyneitä roomalaisia palatseja maailmassa. Alueella voi nähdä vaikuttavia arkkitehtonisia yksityiskohtia, kuten koristeellisia pylväitä, kaaria ja mosaiikkeja. Nykyään palatsi toimii museona ja siellä on mahdollisuus tutustua alueen historiaan.

Splitin katedraali ja Pyhän Duje -kirkko

Splitin katedraali on omistettu Splitin suojeluspyhimykselle, Pyhä Duje (Saint Domnius). Rakennus on alun perin peräisin antiikin ajoilta, mutta sitä on laajennettu ja muokattu vuosisatojen aikana. Katedraalissa voi ihailla kauniita goottilaisia, renessanssin ja barokin aikakauden elementtejä. Katedraalin kellotorni tarjoaa myös upeat näkymät Splitin kaupunkiin ja ympäröivälle alueelle.

Grgur Ninski -pronssi

Grgur Ninski -pronssi on veistos, joka kuvaa Kroatian piispaa ja uskonpuhdistaja Grgur Ninskia. Pronssi teos sijaitsee Splitin vanhassakaupungissa Kultaisen Portin lähellä. Sanotaan, että pronssista patsasta koskettamalla toivomuksen voi saada todeksi. Teoksen vaikuttava koko ja taidehistoriallinen merkitys tekevät siitä suositun nähtävyyden Splitissä.

Pyhän Domin muistokirkko

Pyhän Domin muistokirkko sijaitsee Splitin vanhassakaupungissa ja se on omistettu Dominikaaniveljeskunnan perustajalle, Pyhälle Dominukselle. Kirkko rakennettiin keskiajalla ja se on yksi parhaiten säilyneitä gotiikan aikakauden rakennuksia Splitissä. Kirkossa voi ihailla kauniita seinämaalauksia ja alttaritauluja sekä nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

Sfinga-näyttely

Sfinga-näyttely sijaitsee Splitin vanhassakaupungissa Diocletianus-palatsin lähellä. Näyttely esittelee Egyptin sfinksejä ja tarjoaa tietoa sfinkseistä ja niiden merkityksestä antiikin ajoilta nykypäivään. Näyttelyssä on esillä erilaisia sfinksejä, kuten kivisiä patsaita ja pienoismalleja, ja se tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen antiikin kulttuuriin.

Arkeologinen museo

Splitin Arkeologinen museo on perustettu vuonna 1820 ja se sijaitsee Splitin vanhassakaupungissa Diocletianus-palatsin alueella. Museossa on laaja kokoelma antiikin aikakauden esineitä, kuten pronssipatsaita, keramiikkaa, koruja ja hautalöytöjä. Museo tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua Splitin rikkaaseen historiaan ja arkeologisiin löytöihin.

Panoraama- ja näköalapaikat Splitissä

1. Marjan mäki

Marjan mäki sijaitsee Splitin kaupungin länsipuolella ja se tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli sekä Adrianmerelle. Mäen huipulla on myös televisiotorni, josta avautuu vieläkin laajemmat maisemat. Mäellä on myös lukuisia kävelyreittejä ja ulkoilumahdollisuuksia.

2. Diocletianuksen palatsi

Splitin keskustassa sijaitseva Diocletianuksen palatsi tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaupungin historiaa ja samalla nauttia upeista näköaloista. Palatsin muurit tarjoavat näköalapaikkoja sekä kaupungin kattojen yli että merelle päin.

3. Saint Domnius -katedraali

Splitin vanhassakaupungissa sijaitseva Saint Domnius -katedraali tarjoaa mahdollisuuden kiivetä katedraalin torniin ja ihailla kaupunkia lintuperspektiivistä. Näköala kattaa koko Splitin ja sen ympäristön.

4. Park Suma Marjan

Park Suma Marjan on kaunis puisto, joka kattaa suuren osan Marjan mäkeä. Puiston kävelyreitit tarjoavat upeita näköaloja kaupungin yli ja merelle päin. Alueella on myös useita penkkejä, joissa voi istuutua ja nautiskella maisemista.

5. Klis Fortress

Splitin lähellä sijaitseva Klis Fortress tarjoaa upeat panoramanäkymät yli kaupungin ja ympäröivän alueen. Linnoituksessa voi tutustua historiallisiin rakennuksiin ja nauttia samalla upeista maisemista.Kohteen sijainti maa on Kroatia.

Jätä kommentti