Halvat lennot Diekirch

Nähtävyydet ja kohteet

Diekirchin linna

Diekirchin linna on historiallinen linna Diekirchin kaupungissa Luxemburgissa. Se sijaitsee Alzett-joen varrella ja on yksi vanhimmista linnoista Luxemburgissa. Linna on avoinna yleisölle ja tarjoaa näyttelyitä, joissa voi tutustua sen pitkään historiaan ja arkkitehtuuriin.

Saint-Laurentiuksen kirkko

Saint-Laurentiuksen kirkko on keskiaikainen kirkkorakennus, joka sijaitsee Diekirchin kaupungissa. Se on yksi Luxemburgin vanhimmista kirkoista ja tarjoaa upean esimerkin goottilaisesta arkkitehtuurista. Kirkossa on kauniita lasimaalauksia ja koristeltuja alttareita.

Nationaal Park Upper Sûre

Nationaal Park Upper Sûre on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Diekirchin lähellä. Se tarjoaa upeita maisemia, metsiä, järviä ja vesiputouksia. Alueella on monia vaellusreittejä, joilla voi tutustua alueen luontoon ja eläimistöön.

Echternachin luostari

Echternachin luostari on historiallinen luostari, joka sijaitsee Diekirchin läheisyydessä. Se on perustettu 600-luvulla ja on yksi vanhimmista luostareista Euroopassa. Luostarissa voi tutustua antiikin aikaisiin rakennuksiin ja kirkkoihin sekä vierailla luostarin museossa.

Diekirchin panimo

Diekirchin panimo on paikallinen panimo, joka sijaitsee Diekirchin kaupungissa. Panimo on perustettu vuonna 1871 ja se on yksi Luxemburgin vanhimmista panimoista. Vierailijat voivat tutustua panimon historiaan ja perinteisiin sekä maistella erilaisia oluita panimon olutkellarissa.

Audiowalk Diekirch

Audiowalk Diekirch on kävelykierros, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Diekirchin kaupungin historiaan. Kierroksella kävijät voivat kuunnella opastusta äänitiedostojen avulla, jotka kertovat kaupungin merkittävistä paikoista ja tapahtumista. Audiowalk tarjoaa mielenkiintoisen ja informatiivisen tavan tutustua Diekirchiin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Diekirchissa on monipuolinen kulttuuritarjonta, joka heijastaa kaupungin rikasta perinnettä ja historiaa. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita historiallisia rakennuksia, kuten vanha linna ja katedraali, jotka ovat suosittuja turistinähtävyyksiä. Diekirchissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten taidenäyttelyitä, musiikkikonsertteja ja teatteriesityksiä.

Historia

Diekirchilla on pitkä historia, joka juontaa juurensa keskiajalle. Kaupunki perustettiin 1200-luvulla ja se oli alun perin linnoitusalue. Diekirch oli strategisesti tärkeä paikka, sillä se sijaitsi lähellä Saksan rajaa ja tarjosi suojaa hyökkääjiltä.

Toisen maailmansodan aikana Diekirch oli keskeinen taistelupaikka, kun Saksan joukot valtasivat sen vuonna 1940. Myöhemmin, vuonna 1944, liittoutuneet joukot vapauttivat Diekirchin saksalaisilta. Kaupungin keskustassa sijaitsee sotamuistomerkki, joka kunnioittaa sodassa kaatuneita ja muistuttaa Diekirchin merkityksestä toisen maailmansodan aikana.

Nykyisin Diekirch on rauhallinen ja viehättävä kaupunki, joka houkuttelee turisteja ympäri maailmaa oppimaan sen historiasta ja nauttimaan sen kulttuuritarjonnasta.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

– Diekirchissä on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavaihtoehtoja, kuten perinteistä luxemburgilaista, ranskalaista, italialaista ja aasialaista ruokaa.
– Monissa ravintoloissa on laaja valikoima ruokia, jotka sopivat erityisruokavalioita, kuten vegaaneja, kasvissyöjiä tai gluteenittomia ruokavalioita noudattaville.
– Joissakin ravintoloissa on myös mahdollisuus tilata ruokaa mukaan.

Kahvilat ja leipomot

– Diekirchissä on useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia erilaisia kahvijuomia, leivonnaisia ja kevyitä välipaloja.
– Kahviloissa voi usein nauttia perinteisiä luxemburgilaisia leivonnaisia, kuten Quetschentaart (luumu piirakka) tai Nusstäert (saksanpähkinä pyörö pannukakku).

Paikalliset herkut

– Diekirch tunnetaan paikallisista herkuistaan, kuten Ardennin alueen sianlihasta valmistetuista ruoista.
– Cervela, tyypillinen luxemburgilainen makkara, on myös suosittu Diekirchissä. Sitä tarjotaan yleensä perunamuusin kanssa.
– Toiset tunnetut paikalliset herkut ovat Bouneshlupp (perunakeitto sianlihalla), Judd mat Gaardebounen (savustettu sianliha linsseillä) ja Kachkéis (pastöroimaton juusto valkosipulilla).

Kansainväliset ravintolaketjut

– Diekirchissä on myös muutamia kansainvälisiä pikaruokaketjuja, jotka tarjoavat laajan valikoiman nopeita ja edullisia ruokavaihtoehtoja.
– Nämä ravintolat tarjoavat usein perinteisiä pikaruokaruokia, kuten hampurilaisia, pizzoja, salaatteja, nuudeleita ja perunalastuja.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Luontoretket

Diekirch tarjoaa upeita mahdollisuuksia luontoretkille. Voit tutustua kauniisiin metsiin, järviin ja jokimaisemiin kävellen tai pyöräillen.

Retkeily

Diekirchin ympäristöstä löytyy monia merkittyjä retkeilyreittejä. Voit valita helpompia reittejä aloittelijoille tai haastavampia polkuja kokeneemmille retkeilijöille.

Maastopyöräily

Diekirchin ympäristö on suosittu maastopyöräilijöiden keskuudessa. Voit vuokrata pyörän ja tutkia alueen maastoja itsenäisesti tai osallistua opastetuille retkille.

Kalastus

Diekirch tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen monilla joilla ja järvillä. Voit harrastaa kalastusta omatoimisesti tai osallistua kalastusretkille paikallisten oppaiden kanssa.

Golf

Diekirchin ympäristössä on useita golfkenttiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden pelata golfia kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä.

Tenniksen pelaaminen

Diekirchissa on tenniskenttiä, joilla voit pelata tennistä ystävien tai perheenjäsenten kanssa.

Jalkapallon pelaaminen

Diekirchissa on useita jalkapallokenttiä, joilla voit pelata jalkapalloa ystävien tai seuraasi kuuluvien kanssa.

Kuntosali

Diekirchissa on useita kuntosaleja, joissa voit treenata ja pitää kuntoa yllä.

Uinti

Diekirchissa on uimahalli, jossa voit uida ja rentoutua.

Kulttuurikohteiden vierailu

Diekirchissa on useita kulttuurikohteita, kuten museoita, taidenäyttelyitä ja historiallisia paikkoja, joita voit vierailla ja oppia lisää kaupungin historiasta ja kulttuurista.

Ravintolat ja kahvilat

Diekirchissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja viettää rentouttavia hetkiä ystävien tai perheenjäsenten kanssa.

Suositut hotellit Diekirchissa

1. Château d’Urspelt

Château d’Urspelt on ylellinen hotelli, joka sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Diekirchin keskustasta. Tämä upea 1800-luvun linna tarjoaa ylellisiä huoneita, joissa on antiikkikalusteet ja modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, spa-tilat ja ulkouima-allas.

2. Hotel Belle-Vue

Hotel Belle-Vue sijaitsee Diekirchin keskustassa, aivan joen rannalla. Tässä viehättävässä hotellissa on viihtyisät huoneet, joista on näköala joelle tai kaupunkiin. Hotellin ravintolassa tarjoillaan perinteisiä luxemburgilaisia ruokia ja alueen viinejä. Hotellin läheisyydessä on myös useita ravintoloita ja kauppoja.

3. Hotel Herckmans

Hotel Herckmans on kodikas hotelli, joka sijaitsee Diekirchin historiallisessa keskustassa. Tässä perheomisteisessa hotellissa on viihtyisät ja moderneilla mukavuuksilla varustetut huoneet. Hotellin yhteydessä on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia. Hotellin sijainti mahdollistaa helpot retket Diekirchin nähtävyyksille ja aktiviteeteille.

4. Hostellerie de la Basilique

Hostellerie de la Basilique on viehättävä hotelli, joka sijaitsee Diekirchin keskustassa, aivan Pyhän Laurentiuksen basilikan vieressä. Hotellissa on historiallinen charmia ja modernia mukavuutta tarjoavia huoneita. Hotellin ravintolassa voi nauttia perinteisiä luxemburgilaisia ruokia. Hotellin läheisyydessä on myös ostosmahdollisuuksia ja muita ravintoloita.

5. Hotel du Parc

Hotel du Parc sijaitsee Diekirchin keskustassa, lähellä kaupungin puistoja ja viheralueita. Tässä kodikkaassa hotellissa on viihtyisät huoneet, joista osasta on näköala puistoon. Hotellin ravintolassa tarjoillaan perinteistä ranskalaista ja luxemburgilaista ruokaa. Hotellin läheisyydessä on myös useita kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

Turvallisuus

Poliisi

Diekirchissa on oma poliisilaitos, joka vastaa alueen turvallisuudesta ja rikosten selvittämisestä.

Palokunta

Diekirchissa toimii vapaaehtoinen palokunta, joka vastaa paikallisesta pelastustoiminnasta ja palo- ja onnettomuustilanteiden hoitamisesta.

Liikenneturvallisuus

Diekirchissa kiinnitetään suurta huomiota liikenneturvallisuuteen. Kaupungissa on hyvä infrastruktuuri kevyelle liikenteelle ja aktiivinen pyöräilykulttuuri. Lisäksi nopeusrajoituksia ja liikenneympyröitä on asetettu turvallisuuden lisäämiseksi.

Turvallisuusohjeet

Diekirchissa annetaan säännöllisesti turvallisuusohjeita ja -neuvontaa asukkaille. Esimerkiksi tulipalojen ehkäisyyn ja kodin turvallisuuteen liittyvät neuvot ovat yleisesti saatavilla.

Turvallisuusjärjestelyt tapahtumissa

Diekirchissa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten festivaaleja ja markkinoita. Tapahtumajärjestäjät tekevät aktiivisesti yhteistyötä viranomaisten kanssa ja huolehtivat tapahtumien turvallisuusjärjestelyistä, kuten turvallisuuspäällikön nimeämisestä, ensiapupalveluiden saatavuudesta ja evakuointisuunnitelmien laatimisesta.

Terveys

Sairaala ja terveyskeskus

Diekirchissa on oma sairaala ja terveyskeskus, jotka tarjoavat laajan valikoiman terveyspalveluja, kuten yleislääkäreiden vastaanottoja, erikoislääkäripalveluja ja laboratoriopalveluja.

Hammaslääkärit

Diekirchissa on useita hammaslääkäriasemia, joissa tarjotaan hammaslääkäripalveluja, kuten tarkastuksia, hampaiden puhdistuksia, paikkauksia ja hammasprotetiikkaa.

Apteekit

Diekirchissa on useita apteekkeja, jotka tarjoavat lääkkeiden myyntiä ja neuvontaa lääkkeisiin liittyvissä asioissa. Apteekit toimivat yhteistyössä terveyskeskuksen kanssa.

Terveydenhoitopalvelut

Diekirchissa on tarjolla erilaisia terveydenhoitopalveluja, kuten fysioterapiaa, hieronta- ja hierontaterapiapalveluja sekä psykologin vastaanottoja.

Liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet

Diekirchissa on monia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia, kuten urheilukenttiä, lenkkeilyreittejä ja puistoja. Näiden mahdollisuuksien avulla asukkaat voivat ylläpitää terveyttään ja hyvinvointiaan.

Rannat ja vesistöt:

1. Sure-joki

Sure-joki on Diekirchin kaupungin läpi virtaava joki. Se on noin 77 kilometriä pitkä ja saa alkunsa Belgian Ardennien alueelta. Joki tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille vesitoiminnoille, kuten veneilylle ja kalastukselle.

2. Stolzembourg-järvi

Stolzembourg-järvi sijaitsee Diekirchin kaupungin pohjoisosassa. Se on keinotekoinen järvi, joka on luotu Sure-joen padottuna alueena. Järvi tarjoaa kauniin ympäristön ulkoiluun ja virkistykseen, ja siellä voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

3. Haute-Sûre-järvi

Haute-Sûre-järvi on suuri tekojärvi, joka sijaitsee Diekirchin kaupungin eteläosassa. Järvi on muodostunut Sure-joen varrelle rakennetun padon seurauksena. Alueella on kaunis maisema ja se tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja vesiliikuntaan.

4. Wiltz-joki

Wiltz-joki virtaa Diekirchista läpi ja laskee lopulta Sauer-jokeen. Se on noin 25 kilometriä pitkä ja tarjoaa maisemiltaan miellyttäviä alueita ulkoiluun ja luontokokemusten tutkimiseen.

5. Ettelbrückin uimaranta

Ettelbrückin uimaranta on keinotekoinen uimaranta, joka sijaitsee Diekirchin kaupungin lähellä. Se tarjoaa hiekkarantaa, uimamahdollisuuksia ja virkistysalueen picnic-pöytineen ja grillauspaikkoineen.

6. Green Island-järvi

Green Island-järvi on suosittu virkistysalue Diekirchin kaupungin lähellä. Se on keinotekoinen järvi, joka tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten melontaan, kalastukseen ja uintiin. Järven ympäristössä on myös viheralueita piknikeille ja rentoutumiseen.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja pubit

Diekirchissa on useita baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja paikallista ilmapiiriä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Brasserie Lambert, Barbarossa Pub ja La Porte du Diekirch.

2. Klubit

Kaupungissa on myös klubeja, joissa voit nauttia musiikista ja tanssia koko yön. Tunnettuja klubeja ovat muun muassa Club Troubadour ja Le Marché Discothèque.

3. Live-musiikki

Diekirchissa järjestetään usein live-musiikkikeikkoja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Voit nauttia esimerkiksi paikallisista bändeistä, cover-yhtyeistä tai jopa kansainvälisistä esiintyjistä eri klubeilla tai ravintoloissa.

4. Teatterit ja elokuvateatterit

Kaupungissa on teattereita, joissa voit nauttia erilaisista esityksistä, kuten näytelmistä, musikaaleista tai tanssiesityksistä. Lisäksi Diekirchissa on myös elokuvateatteri, jossa voit katsoa viimeisimpiä elokuvia.

5. Konsertit ja tapahtumat

Diekirchissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia, kuten festivaaleja, markkinoita ja näyttelyitä. Voit nauttia erilaisesta musiikista, taiteesta ja kulttuurista eri paikoissa kaupungissa.

6. Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Tarjolla on erilaisia kansainvälisiä ja paikallisia ruokavaihtoehtoja eri hintaluokissa.

7. Urheilubaarit

Diekirchissa on myös urheilubaareja, joissa voit seurata suosikkiurheilulajiesi otteluita ja tapahtumia. Nämä baarit tarjoavat usein suuria TV-näyttöjä ja erityisen ilmapiirin urheilufanien keskuudessa.

Diekirchin luontokohteet ja retkeily

1. Our -joen laakso

Diekirchin läpi virtaava Our-joki tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia retkeilyyn ja luontokokemusten keräämiseen.

2. Naturpark Öewersauer

Naturpark Öewersauer on alueen luonnonsuojelualue, jossa voi vaeltaa ja nauttia kauniista maisemista sekä havaita harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

3. Ardennien metsät

Diekirch ympäröi Ardennien metsät, jotka tarjoavat upeat mahdollisuudet retkeilyyn, patikointiin ja pyöräilyyn. Alueella on monia merkittyjä reittejä ja näköalapaikkoja.

4. Diekirchin rotkot

Diekirchin lähistöllä sijaitsee kaksi kaunista rotkoa, nimeltään Sure-rotko ja Karlshausenin rotko. Niiden tunnelmalliset polut ja kalliomuodostelmat houkuttelevat retkeilijöitä ja luonnon ystäviä.

5. Kulttuuriperintökohteet

Diekirchissa voi tutustua myös alueen kulttuuriperintöön, kuten historiallisiin linnoihin ja kirkkoihin. Näitä kohteita voi yhdistää luontokokemuksiin ja retkeilyyn alueella.

6. Suositut patikointireitit

Diekirchissa on useita suosittuja patikointireittejä, kuten Eislek Trail, joka ulottuu Luxemburgin ja Belgian välillä. Näillä reiteillä voi ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen luontoon ja kulttuuriin.

7. Leirintäalueet

Diekirchissa on useita leirintäalueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden yöpyä ja nauttia luonnosta pidempään. Leirintäalueet tarjoavat usein majoitusvaihtoehtoja telttailuun, asuntovaunuilla matkustamiseen tai mökkeihin.

8. Opastetut retket ja luontokierrokset

Alueella järjestetään myös opastettuja retkiä ja luontokierroksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden saada lisätietoa alueen luonnosta, historiasta ja kulttuurista. Näiden kierrosten avulla voi syventää luontokokemuksia ja oppia uutta Diekirchista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Diekirchissa

Kirkot

– Pyhän Laurentiuksen kirkko: Rakennettu 1500-luvulla goottilaisessa tyyliin, jonka jälkeen sitä on laajennettu ja uudistettu eri aikakausina. Kirkon sisällä on upeita maalauksia ja muuta arvokasta taidetta.
– Pyhän Annan kappeli: Pieni kappeli, jossa on taidokkaita lasimaalauksia ja pyhiinvaelluskohde.
– Notre-Dame-kappeli: Tämä 1300-luvulla rakennettu kappeli tunnetaan kauniista julkisivustaan, jossa on kaksi pyöreää ikkunaa.
– Pyhän Eloi-kirkko: Romaneski-tyylinen kirkko, jonka rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla. Kirkon sisällä on muun muassa 13. vuosisadan veistoksia.

Linnoitukset ja linnot

– Diekirchin linna: Keskiaikainen linna, jossa on näyttelyitä ja museo, jossa voi tutustua linnan historiaan ja alueen arkeologiaan.
– Warkenin linnotus: Entinen sotilastukikohta, jolla on historiaa aina 1800-luvulta lähtien. Nykyään paikkaa käytetään kulttuuritapahtumiin ja näyttelyihin.

Museot

– Diekirchin museo: Sijaitsee Kaupungintalossa ja esittelee Diekirchin historiaa, arkeologisia löytöjä ja taidekokoelmia.
– Alfred von Welsbergin etnografiamuseo: Näyttely eri kulttuurien esineistä ja taiteesta ympäri maailman.

Nähtävyydet

– Keskiaikainen kaupunki: Tutustu Diekirchin vanhaan kaupunkiin, jossa on vanhoja rakennuksia ja kapeita katuja.
– Market Square: Viehättävä aukio, jossa on viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita.
– Diekirchin rautatiesilta: Vuonna 1903 rakennettu silta tarjoaa upeita näkymiä Diekirchin ylle ja sen ympäristöön.
– Diekirchin panimomuseo: Museo esittelee Diekirchin alueen perinteistä oluenpanoa ja sen historiaa.

Pyhästä Laurentiuksesta puhuminen>

– Pyhä Laurentius oli kristillinen marttyyri, josta tuli tuttu Rooman katolisen kirkon mytologiassa. Hänen kunniakseen on rakennettu useita kirkkoja ja kapelleja eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Diekirch.
– Pyhä Laurentius tunnetaan myös yhtenä Rooman seitsemästä diakonista, ja hänet muistetaan uhrautuvaisuudestaan ja köyhyyden palvelemisesta.
– Monissa kirkkokuvissa Pyhä Laurentius kuvataan pitämässä kädessään ristikäärmettä, jota pidetään marttyyrin attribuuttina.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Diekirchin linnoitus

Diekirchin linnoitus on historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Linnoituksessa voi tutustua myös sen historiaan ja vierailla museossa.

2. Diekirchin silta

Diekirchin silta on kaupunkia halkova silta, joka tarjoaa upeat näkymät pääasiassa Sauer-joelle ja sen ympäristöön. Sillalta voi ihailla kaupungin maisemia ja nauttia upeasta joen näkymästä.

3. Diekirchin kirkon torni

Diekirchin kirkon torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Torniin kiivetessä voi ihailla kaupungin kattojen ylle avautuvia maisemia ja nauttia kaupunginunnelmasta uudesta perspektiivistä.

4. Diekirchin näköalalava

Diekirchin näköalalava on suosittu paikka, josta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin. Lava sijaitsee korkealla mäellä, joten sieltä voi nähdä kauas ympäröivään maastoon ja nauttia kaupungin kauniista arkkitehtuurista.

5. Diekirchin historiallinen keskusta

Diekirchin historiallinen keskusta tarjoaa monia panoraama- ja näköalapaikkoja. Kävelemällä kaupungin vanhoilla kujilla ja kaduilla voi ihastella kauniita historiallisia rakennuksia ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Keskustassa on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin maisemia eri suuntiin.

6. Diekirchin linna

Diekirchin linnan alueelta avautuu kauniit näkymät yli kaupungin. Linnan pihapiiristä voi ihailla kaupungin kattojen ylle avautuvia maisemia ja nauttia historiallisesta tunnelmasta. Linnan sisätiloissa voi tutustua sen historiaan ja vierailla museossa.

7. Alensbornin näköalapaikka

Alensbornin näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät yli Diekirchin ja sen ympäristön. Paikalta voi nähdä kaupungin lisäksi myös kauniin luonnon ja metsämaiseman. Näköalapaikalla on myös penkkejä, joilla voi istua ja ihailla maisemia.

8. Zeselbergin näköalapaikka

Zeselbergin näköalapaikalta avautuvat upeat näkymät yli Diekirchin ja sen ympäristön. Paikalta voi nähdä kaupungin lisäksi myös metsiä ja mäkiä. Näköalapaikalle voi saapua kävellen tai pyöräillen, mikä tekee kokemuksesta liikunnallisen ja samalla kaunista luontoa ihastuttavan.

9. Diekirchin vesitorni

Diekirchin vesitorni tarjoaa panoraamanäkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Torni sijaitsee korkealla paikalla ja sieltä voi ihailla kaupungin maisemia eri suuntiin. Näköalapaikalta voi nähdä myös kauniita puistoja ja viheralueita, jotka ympäröivät kaupunkia.Kohteen sijainti maa on Luxemburg.

Jätä kommentti