Halvat lennot Szombathely

Nähtävyydet ja kohteet:

Szent István katedraali:

Szent István katedraali sijaitsee Szombathelyn keskustassa ja se on kaupungin tärkein kirkko. Katedraali rakennettiin 1600-luvun lopulla ja se on omistettu Pyhälle Stefanukselle, joka oli Unkarin ensimmäinen kuningas. Szent István katedraali edustaa barokkityyliä ja sen koristeelliset sisätilat ovat vaikuttavia.

Szombathelyn keskusta:

Szombathelyn keskusta on historiallinen alue, jossa on säilynyt vanhoja rakennuksia ja kapeita katuja. Alueella voi ihailla kauniita jugend-tyylisiä taloja sekä kävellä viehättävillä kävelykaduilla. Keskustassa sijaitsee myös useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Szombathelyn piispanlinna:

Szombathelyn piispanlinna on vaikuttava linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Linna rakennettiin alun perin keskiajalla ja se on toiminut sekä kuninkaiden että piispojen asuinpaikkana. Nykyään linna toimii historiallisena museona, jossa voi tutustua alueen historiaan ja nähdä arvokkaita taideteoksia.

Iseum:

Iseum on antiikin Roomasta peräisin oleva temppeli, joka sijaitsee Szombathelyn kaupunginmuseon yhteydessä. Iseum on omistettu jumalatar Isisille ja se oli tärkeä uskonnollinen paikka Rooman valtakunnan aikaan. Museossa voi tutustua temppelin raunioihin ja esineisiin, jotka kertovat antiikin historian.

Szombathelyn taidemuseo:

Szombathelyn taidemuseo sijaitsee kaupungin keskustassa ja se esittelee unkarilaisen ja kansainvälisen taiteen kokoelmia. Museossa voi nähdä muun muassa maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa eri aikakausilta. Taidemuseo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia taiteesta kiinnostuneille.

Promenadi:

Szombathelyn promenadi on kaupungin suosittu kävelyreitti, joka kulkee kauniissa ympäristössä. Promenadilla on vehreitä puistoja, puutarhoja ja patsaita, jotka tekevät siitä miellyttävän paikan kävellä tai istua penkillä ja nauttia maisemista. Promenadin varrella on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi pysähtyä virkistäytymään.

Kulttuuri ja Historia

Historialliset nähtävyydet

Szombathelyn historialliset nähtävyydet ovat monipuolisia ja rikastuttavat kaupungin kulttuuriperintöä. Näitä ovat muun muassa:

– Iseumi-arkeologinen puisto: Alueella sijaitsee roomalainen hautausmaa ja muita antiikin ajan rakennelmia.
– Szombathelyn piispanlinna: Linna on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa mielenkiintoisen matkan keskiaikaan.
– Ferenc Lisztin syntymäkoti: Täällä voi tutustua unkarilaisen säveltäjän elämään ja perintöön.
– Markusovszky-sairaalamuseo: Entisessä sairaalarakennuksessa sijaitseva museo esittelee Szombathelyn lääketieteen historiaa.

Teatterit ja taidegalleriat

Szombathelyssä on useita teattereita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat kulttuurielämyksiä ja mahdollisuuksia tutustua paikalliseen taiteeseen. Muun muassa:

– Savaria-teatteri: Kaupungin tärkein teatteri, jossa esitetään monipuolista ohjelmistoa.
– Agora-kulttuurikeskus: Täällä voi nauttia teatteriesityksistä, konserteista ja taidenäyttelyistä.
– Vasarely-museo: Maailmankuulun taiteilijan Victor Vasarelyn teoksia esittelevä museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua moderneihin taidesuuntauksiin.

Perinteet ja juhlat

Szombathelyssä vietetään vuoden mittaan erilaisia perinteisiä juhlia, jotka kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Näitä ovat muun muassa:

– Savaria-karnevaali: Talvisin järjestettävä karnevaali, joka kokoaa yhteen paikalliset asukkaat ja juhlintaan osallistuvat vieraat.
– Marcipan Fesztivál: Makeisaiheinen festivaali, jossa on mahdollista nähdä erilaisia marsipaanista tehtyjä veistoksia ja maistella herkkuja.
– Virágkarnevál: Keväällä järjestettävä kukkakarnevaali, jossa kaupungin kadut koristellaan kukilla ja järjestetään erilaisia tapahtumia.

Kulttuuritapahtumat

Szombathelyssä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Näitä ovat muun muassa:

– Szombathelyi Jázzy Days: Jazz-musiikkiin keskittyvä festivaali, joka kerää paikalliset ja kansainväliset artistit yhteen.
– Bartók Semaines: Bartókin musiikkiin omistettu tapahtuma, joka tarjoaa konsertteja ja esityksiä.
– Savaria Symphony Orchestra: Kaupungin oma sinfoniaorkesteri, joka esittää klassista musiikkia eri tilaisuuksissa.

Museot

Szombathelyssä on useita museoita, joissa voi tutustua kaupungin ja alueen kulttuurihistoriaan. Näitä ovat muun muassa:

– Savaria-museo: Kaupungin keskustassa sijaitseva museo, joka esittelee Szombathelyn historiaa ja arkeologiaa.
– Historiallinen museo: Museo, jossa voi tutustua kaupungin menneisyyteen ja paikalliseen kulttuuriin.
– László Gyula Galleria: Taidemuseo, jossa on esillä unkarilaista taidetta ja vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri Szombathelyssä

Szombathelyssä syödään pääasiassa unkarilaista ruokaa, jossa on vaikutteita myös Itävallasta ja Sloveniasta. Perinteisiä unkarilaisia ruokia ovat esimerkiksi gulyás, paprikás csirke ja lángos. Kaupungissa on tarjolla myös kansainvälisiä ruokalajeja kuten italiaista, kiinalaista ja turkkilaista ruokaa.

Perinteiset unkarilaiset ravintolat

Szombathelyssä on useita perinteisiä unkarilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat autenttisia unkarilaisia ruokia. Näihin kuuluu esimerkiksi Cserepesház Vendéglő, joka on tunnettu unkarilaisista ruokalajeistaan ja viineistään. Ravintolan suosituimpia annoksia ovat gulyás ja pörkölt. Toinen suosittu ravintola on Szentháromság Étterem, joka tarjoaa laajan valikoiman unkarilaisia ruokia ja perinteistä unkarilaista ilmapiiriä.

Kansainväliset ravintolat

Szombathelyssä on myös useita kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokalajeja eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi Ravintola Piazza tarjoaa italialaista ruokaa, kuten pizzaa ja pastaa. Golden Wok puolestaan tarjoaa kiinalaista ruokaa, kuten wok-annoksia ja kiinalaisia kevätkääryleitä. Lisäksi kaupungissa on myös turkkilainen ravintola nimeltä Sultan Kebap, jonka valikoimaan kuuluu erilaisia kebab-annoksia.

Kahvilat ja leipomot

Szombathelyssä on useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia kahvikupposen tai herkullisen leivonnaisen. Esimerkiksi Café Frei on suosittu kahvila, joka tarjoaa erilaisia kahvijuomia eri puolilta maailmaa. Lisäksi kaupungissa on useita perinteisiä unkarilaisia leipomoita, joissa voi maistella paikallisia makeita leivonnaisia, kuten rétes (unkarilainen struudeli) ja pogácsa (suolainen pikkuleipä).

Vapaa-ajan aktiviteetit Szombathelyssä

Kulttuuri ja taide

– Szombathelyn Savaria-museo esittelee kaupungin antiikin historiaa ja Rooman valtakauden aikaisia löytöjä. Museossa voi tutustua myös alueen kansanperinteeseen ja keskiaikaan liittyviin näyttelyihin.
– Szombathelyn Iseumin museo tarjoaa kattavan kuvan kaupungin historiaan aina antiikista nykypäivään asti. Museo sijaitsee keskustassa ja siellä voi tutustua esimerkiksi kaupungin entisiin kauppapaikkoihin ja keskiaikaisiin asukkaisiin.
– Szombathelyn teatteri on alueen merkittävin kulttuurilaitos, joka tarjoaa vuosittain monipuolisen ohjelmiston teatteriesityksiä, musikaaleja ja konsertteja.
– Szombathelyn taidegalleria esittelee paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden töitä. Galleriassa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Virkistys ja urheilu

– Szombathelyn uimahalli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet uimiseen ja vesiliikuntaan. Uimahallissa on myös kuntosali ja erilaisia ryhmäliikuntatunteja.
– Szombathelyn urheilupuisto on suosittu paikka ulkoiluun ja urheiluharrastuksiin. Puistossa on muun muassa juoksurata, kuntoratoja, frisbeegolfrata ja skeittipuisto.
– Szombathelyn tenniskeskus tarjoaa hyvät puitteet tenniksen harrastamiselle. Keskus järjestää myös tennisturnauksia ja -leirejä.
– Szombathelyn jalkapallostadionilla voi seurata paikallisen joukkueen otteluita sekä kansainvälisiä turnauksia.
– Szombathelylla on myös useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa on mukava rentoutua ja ulkoilla.

Viihde ja ostokset

– Szombathelyn keskusta-alueella on runsaasti erilaisia kauppoja ja putiikkeja, joista voi tehdä ostoksia. Alueen pääkatu, Kossuth Lajos utca, on erityisen suosittu ostoskohde.
– Szombathelyn ostoskeskus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia myymälöitä ja liikkeitä, joista voi löytää niin vaatteita, elektroniikkaa kuin ruokatarvikkeita.
– Szombathelyn elokuvateatteri esittää uusimpia elokuvia eri genreistä. Elokuvateatteriin voi myös mennä nauttimaan popcorneista ja virvokkeista.
– Szombathelylla on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja sekä kansainvälistä keittiötä.

Suositut hotellit Szombathelyssä

1. Hotel Claudius

Hotel Claudius on suosittu hotelli Szombathelyssä. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa, lähellä tärkeitä nähtävyyksiä ja palveluita. Hotellissa on mukavat ja modernit huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, kuntokeskus ja maksuton Wi-Fi.

2. Hotel Kristály

Hotel Kristály on tilava ja viihtyisä hotelli Szombathelyssä. Hotelli tarjoaa erilaisia huonevaihtoehtoja, kuten yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita. Asiakkaiden käytössä on myös ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

3. JUFA Hotel Szombathely

JUFA Hotel Szombathely on suosittu perheystävällinen hotelli Szombathelyssä. Hotelli tarjoaa tilavia ja tyylikkäitä huoneita, joista osa on suunniteltu erityisesti perheille. Hotellissa on myös lasten leikkihuone, ulkoterassi ja kuntokeskus. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä kaupungin keskustaa ja kulttuurikohteita.

4. Park Hotel Pelikan

Park Hotel Pelikan on viihtyisä hotelli Szombathelyssä. Hotellissa on moderneja ja hyvin varusteltuja huoneita, jotka tarjoavat mukavan oleskelun vieraille. Hotellissa on myös ravintola, baari ja rentoutumisalue, jossa voi nauttia saunasta ja hieronnasta. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella lähellä puistoja ja ulkoilumahdollisuuksia.

5. Hotel Liget

Hotel Liget on suosittu hotelli Szombathelyssä. Hotellin huoneet ovat tilavia ja moderneja, ja hotellin tarjoamat palvelut varmistavat vieraiden viihtyvyyden. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Lisäksi hotelli sijaitsee lähellä kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä ja palveluita.

Turvallisuus ja terveys

Poliisi ja hätäpalvelut

Szombathelyssä on aktiivinen poliisivoima, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja ylläpitää järjestystä. Poliisilaitoksen lisäksi kaupungissa toimii myös palokunta ja ensihoitopalvelut, jotka tarjoavat hätätilanteisiin nopeaa apua.

Sairaala ja terveydenhuolto

Szombathelyssä sijaitsee SZTE Markusovszky yliopistosairaala, joka tarjoaa laajan valikoiman erikoisalojen lääkäripalveluita. Kaupungissa on myös useita terveyskeskuksia ja yksityisiä lääkäriasemia, joissa hoidetaan sekä akuutteja että pitkäaikaissairauksia.

Apua hätätilanteissa

Hätätilanteissa unkarin kielellä voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112, josta saa apua poliisilta, palokunnalta ja ensihoitopalveluilta. Kaupungin omalla hätänumeroilla, kuten poliisille (107) ja palokunnalle (105), saa myös tarvittaessa apua nopeasti.

Liikenneturvallisuus

Szombathelyssä panostetaan liikenneturvallisuuteen ja kaupungin alueella on useita liikennevalvontakameroita. Kaupungissa on myös hyvä kävely- ja pyöräilyinfrastruktuuri, mikä edistää liikenneturvallisuutta ja kestävää liikkumista.

Hyvinvointi ja terveyspalvelut

Szombathelyssä on useita kuntosaliketjuja, uimahalleja ja kuntokeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisia liikunta- ja hyvinvointipalveluita. Kaupungista löytyy myös apteekkeja ja terveysruokakauppoja, jotka tarjoavat terveellisiä tuotteita ja lääkehoitoa tukevia palveluita.

Rannat ja Vesistöt

1. Sárvárizsók-tó

Sárvárizsók-tó on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Szombathelyn kaupungin länsiosassa. Se on suosittu virkistysalue, jonka ympärillä on hiekkarantoja ja viheralueita. Järvi tarjoaa mahdollisuuden uimiseen ja auringonottoon, ja sen ympäristössä on myös kahviloita ja ravintoloita.

2. Bögöti-tó

Bögöti-tó on toinen keinotekoinen järvi Szombathelyn kaupungin alueella. Se sijaitsee kauniissa metsäisessä ympäristössä noin 8 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Järvi tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnon ystäville ja on suosittu kalastus- ja retkeilykohde.

3. Perintöpark-järvi

Perintöpark-järvi on pieni lampi, joka sijaitsee Szombathelyn Perintöparkin alueella. Lampi tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön lenkkeilyyn tai piknikille. Sen ympäristössä on myös kävelyreittejä ja penkkejä, joilla voi levähtää ja nauttia luonnosta.

4. Perintöparken uimaranta

Perintöparken uimaranta on keinotekoinen uimaranta, joka sijaitsee Perintöpark-järven läheisyydessä. Ranta tarjoaa hiekkaista rantaviivaa ja aurinkotuoleja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Alueella on myös pukuhuoneita ja ravintoloita.

5. Raba-joki

Szombathelyn läpi virtaava Raba-joki tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesitoimintoihin. Monet paikalliset ja matkailijat nauttivat joen varsilla kävelemisestä tai pyöräilemisestä. Joella voi myös harrastaa melontaa tai kokeilla ongintaa. Raba-joki on myös suosittu paikka lintujen bongailuun.

Yöelämä ja viihde

Baareja ja klubeja

Szombathelyssä on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista ja musiikista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Cherry Club, Club Casablanca ja Primarius Pub. Näissä paikoissa on usein myös live-musiikkia tai DJ:tä soittamassa.

Teatterit ja esitykset

Szombathelyssä on useita teattereita, joissa voi käydä katsomassa erilaisia esityksiä. Yksi suosituimmista on Savaria Megyei Színház, jossa esitetään niin draamaa, komediaa kuin musikaalejakin. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja muita musiikkitapahtumia ympäri vuoden.

Elokuvateatterit

Szombathelyssä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Cinema Savaria ja Cinema City Alba Plaza. Näissä teattereissa voi valita useista eri elokuvista ja näytösajoista.

Kahvilat ja ravintolat

Szombathelyssä on monia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisista ruoista ja juomista. Kaupungista löytyy erilaisia ravintoloita eri ruokakulttuureihin erikoistuneita. Suosituimpia ravintoloita ovat esimerkiksi Casa Romana, Lővér Hotel & Étterem sekä Karma Lounge & Restaurant. Kahviloiden joukosta löytyy myös useita viihtyisiä paikkoja, joissa voi rentoutua ja nauttia hyvästä kahvista.

Keilailu ja biljardi

Szombathelyssä on myös mahdollista harrastaa keilailua ja biljardia. Esimerkiksi Keilailukeskus Savaria Bowling tarjoaa keilailun ystäville hyvät tilat ja välineet. Myös biljardia voi pelata esimerkiksi FunZone-nimisessä paikassa.

Kasinot

Jos kaipaa jännitystä ja uhkapelin tunnelmaa, Szombathelyssä on myös kasinoita. Melko suosittu kasino kaupungissa on Grand Casino Debrecen, jossa on tarjolla erilaisia pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä.

Saunat ja kylpylät

Relaksoivaa ajanvietettä kaipaaville sopivia vaihtoehtoja ovat Szombathelyn saunat ja kylpylät. Useat hotellit kaupungissa tarjoavat asiakkailleen moderneja kylpylöitä, joissa voi rentoutua saunojen, hierontojen ja erilaisten porealtaiden avulla.

Luontokohteet ja retkeily

Kőszegi-hegyek

Kőszegi-hegyek on Szombathelyn lähellä sijaitseva vuoristoalue, jossa on upeita maisemia ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on useita vaellusreittejä eri vaikeusasteilla, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja nauttia kauniista maisemista. Lisäksi Kőszegi-hegyekissä on muutamia suosittuja näköalapaikkoja, joista voi ihailla laajoja maisemia alueen yli.

Fertő-Hanság Kansallispuisto

Fertő-Hanság Kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde, joka sijaitsee Szombathelyn lähellä. Se on alueena hyvin monipuolinen ja tarjoaa erilaisia elinympäristöjä, kuten kosteita niittyjä, suoluontoa ja järviä. Kansallispuistossa on useita merkittyjä retkeilyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon ja eläimistöön. Lisäksi alueella on mahdollisuus harjoittaa lintubongailua ja veneilyä.

Ismar Völgyi-nemzeti-minősítet-tanösvény

Ismar Völgyi-nemzeti-minősítet-tanösvény on Szombathelyn lähellä sijaitseva luontopolku, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen suoluontoon ja harvinaisiin kasvi- ja eläinlajeihin. Polku on noin 2,5 kilometriä pitkä ja sen varrella on useita opasteita ja infotauluja, jotka kertovat alueen luonnosta ja sen suojelusta. Polun varrella on myös muutamia näköalapaikkoja, joista voi ihailla maisemia.

Geográfus Pinceterasz és Kirándulópark

Geográfus Pinceterasz és Kirándulópark on viheralue ja retkeilypuisto Szombathelyn keskustassa. Alueella on kävelyreittejä ja pieniä puutarhoja, joissa voi nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Lisäksi puistossa on muutamia näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin maisemia. Puisto on suosittu myös piknik- ja ulkoilupaikkana, ja siellä järjestetään ajoittain erilaisia tapahtumia.

Carnuntumin arkeologinen puisto

Carnuntumin arkeologinen puisto sijaitsee Szombathelyn lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen antiikin aikaisiin raunioihin ja arkeologisiin kohteisiin. Puistossa on useita näyttelyitä, joissa esitellään alueen historiaa ja arkeologisia löytöjä. Puistossa järjestetään myös opastettuja kierroksia, joilla voi oppia lisää alueen historiasta ja kulttuurista.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Szombathelyssä

1. Szombathelyn katedraali

Szombathelyn katedraali on kaupungin tärkein uskonnollinen rakennus. Se sijaitsee nykyisen katedraalikorttelin alueella ja sen historia ulottuu takaisin 1200-luvulle. Katedraalissa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja sisällä on myös useita taideteoksia, kuten maalauksia ja veistoksia.

2. Ikonin museo

Szombathelyssä sijaitsee myös ikonin museo, jossa on laaja kokoelma historiallisia ikoneita. Ikonit ovat tärkeä osa unkarilaista ja ortodoksista kulttuuria, ja museon näyttely tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua tähän taide- ja uskontokokemukseen lähemmin.

3. Savaria-kristallisuola

Savaria-kristallisuola on ainutlaatuinen historiallinen kohde Szombathelyssä. Tämä suolakaivos, jossa toiminta alkoi jo 1600-luvulla, tarjoaa mahdollisuuden oppia suolan valmistuksesta ja historiasta alueella. Suolakaivoksesta on myös mahdollista ostaa erilaisia ​​suolatuotteita.

4. Palatinus-kirkko

Palatinus-kirkko on yksi Szombathelyn keskeisistä historiallisista kohteista. Tämä kirkko on peräisin 1300-luvulta ja se on rakennettu goottilaisessa tyylissä. Kirkossa on vaikuttava arkkitehtuuri ja sen sisällä on erilaisia ​​kirkollisia artefakteja ja taideteoksia.

5. Romakokoknap-artefaktit

Szombathely on myös tunnettu Rooman valtakunnan aikaisista arkeologisista kohteista. Kaupungissa on useita arkeologisia kaivauskohteita, joissa on löydetty roomalaisia ​​esineitä, kuten keramiikkaa, koruja ja henkilökohtaisia ​​esineitä. Nämä artefaktit tarjoavat tärkeän näkökulman kaupungin historialliseen menneisyyteen ja Rooman valtakunnan aikaan.

Panoraama- ja Näköalapaikat Szombathelyssä

1. Kilátóközpont

Kilátóközpont on Szombathelyn kaupungin tärkein näköalapaikka. Se sijaitsee Nagy-Tihamérin puistossa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungin yli. Kilátóközpontilta voi ihailla kaupungin keskustaa, historiallisia rakennuksia ja ympäröivää luontoa.

2. Farkas-pyörötorni

Farkas-pyörötorni on toinen suosittu näköalapaikka Szombathelyssä. Torni sijaitsee Fő tér -aukion lähellä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Tornille pääsee kiipeämään portaita pitkin, ja sen huipulta voi ihailla kaupungin keskustan historiallisia rakennuksia sekä ympäröiviä viheralueita.

3. János-hegy

János-hegy on Szombathelyn lähialueen korkea kukkula, jolta löytyy myös näköalapaikka. Kukkula on suosittu paikka ulkoiluun ja patikointiin, ja sen huipulta voi ihailla kauniita maisemia kaupungin yli. János-hegyltä näkee hyvin myös alapuolella sijaitsevan ikonisen János-hegyin vesitornin.

Szarvas-hegy

Szarvas-hegy on toinen korkea kukkula Szombathelyn lähellä, jolta löytyy myös näköalapaikka. Kukkulalla on monia patikointipolkuja, joita pitkin voi kiivetä huipulle. Szarvas-hegyn näköalapaikalta voi ihailla kaupungin yli avautuvaa maisemaa sekä lähialueen luontoa.

Lator-ház kilátó

Lator-ház kilátó on näköalatorni, joka sijaitsee Szombathelyn kaupungin kupeessa Lőverek -nimisellä metsäalueella. Torni on suosittu paikka kävelyretkille ja tarjoaa kauniit näkymät ympäröivään luontoon. Lator-ház kilátöltä voi ihailla metsää, kukkuloita ja kaupungin yli avautuvaa maisemaa.Kohteen sijainti maa on Unkari.

Jätä kommentti