Halvat lennot München

Nähtävyydet ja Kohteet

Marienplatz

Marienplatz on Münchenin keskusaukio, joka sijaitsee vanhankaupungin sydämessä. Aukiolla sijaitsee useita historiallisia rakennuksia, kuten Neues Rathaus eli uusi raatihuone, jossa päivittäin klo 11 ja 12 voi nähdä kuuluisan Glockenspiel-esityksen. Marienplatzilta löytyy myös monia kauppoja, ravintoloita ja eläväinen tunnelma.

Nymphenburgin palatsi

Nymphenburgin palatsi sijaitsee Münchenin ulkopuolella, noin 6 kilometrin päässä keskustasta. Se on yksi Euroopan suurimmista kuninkaallisista palatseista ja tarjoaa upean näkymän kauniiseen puutarhaan. Palatsissa voi vierailla ja tutustua sen upeisiin huoneisiin, kuninkaallisiin kokoelmiin ja museoihin.

Olympiapuisto

Münchenin Olympiapuisto rakennettiin vuoden 1972 kesäolympialaisia varten. Puistossa voi tutustua olympialaisten muistomerkkeihin, kuten maailmankuuluun Olympiastadioniin ja siellä sijaitsevaan Olympiatorniin, josta avautuu upea näköala kaupunkiin. Puisto tarjoaa myös monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten kävely- ja pyöräilyreittejä sekä järven, jossa voi uida ja veneillä.

Münchenin eläintarha

Münchenin eläintarha (Hellabrunn Tierpark) sijaitsee noin 5 kilometrin päässä keskustasta. Se on yksi Euroopan suurimmista ja vanhimmista eläintarhoista. Eläintarhassa voi nähdä yli 750 eläinlajia ja se on jaettu eri maanosien teemojen mukaan. Tarjolla on myös erilaisia esityksiä ja tapahtumia, kuten ruokinta-aikoja ja opastettuja kierroksia.

Deutsches Museum

Deutsches Museum on yksi maailman suurimmista teknologiakulttuurimuseoista ja sijaitsee Isar-joen varrella. Museo tarjoaa näyttelyitä ja interaktiivisia kokemuksia eri tieteenaloilta, kuten fysiikasta, avaruusteknologiasta, energiateknologiasta ja tietoliikenteestä. Sieltä voi löytää myös paljon mielenkiintoista historian ja teknologian yhdistelmää ja museo on suosittu kohde kaikenikäisille vierailijoille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

München on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Kaupungissa järjestetään vuosittain kuuluisa Oktoberfest-olutfestivaali, joka houkuttelee miljoonia vierailijoita ympäri maailmaa. Münchenissä voi vierailla myös useissa taidegallerioissa ja museoissa, kuten Alte Pinakothek, Neue Pinakothek ja Pinakothek der Moderne. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja musiikkiklubeja, joissa voi nauttia kulttuuriesityksistä eri genreistä.

Historia

Münchenin historia ulottuu aina roomalaisajoille saakka. Kaupunki perustettiin vuonna 1158 ja siitä tuli pian tärkeä kauppapaikka. München oli myös Baijerin herttuan ja myöhemmin kuninkaan asuinpaikka. Kaupungin historiaan liittyy myös uskonsotia, kuten 30-vuotinen sota ja 7-vuotinen sota. München oli myös natsihallinnon keskus ja Adolf Hitlerin nousu valtaan alkoi kaupungista. Toisen maailmansodan jälkeen Münchenistä tuli kuitenkin nopeasti jälleenrakennettu ja vauras kaupunki.

Ruokailu ja Ravintolat Münchenissä

1. Perinteinen saksalainen ruokakulttuuri

Münchenissä voi kokea perinteistä saksalaista ruokaa ja juomaa monissa ravintoloissa. Tyypillisiä ruokalajeja ovat makkara, hapankaali, perunat ja pretzel-leipä. Olutta tarjoillaan runsaasti olutravintoloissa, joissa voi osallistua myös Oktoberfestin kaltaisiin olutjuhliin.

2. Baijerilaiset ravintolat (Gaststätte)

Baijerilaiset ravintolat, joita kutsutaan myös nimellä Gaststätte, ovat erikoistuneet tarjoamaan perinteisiä baijerilaisia ruokia. Näillä ravintoloilla on yleensä kotoisa tunnelma ja tarjoilu on rentoa. Gaststätte-ravintoloista voi löytää esimerkiksi schnitzeleitä, leberkäsetä ja erilaisia wursteja.

3. Trendikkäät ravintolat

Münchenissä on myös paljon trendikkäitä ravintoloita, joissa tarjoillaan modernimpaa ruokaa ja sekoitetaan eri keittiöiden vaikutteita. Näissä ravintoloissa voi kokea esimerkiksi gourmet-ruokailua, street foodia, aasialaisia makuja tai vegaanisia herkkuja. Jotkin näistä ravintoloista voivat vaatia etukäteisvarauksen.

4. Kalaravintolat

Vaikka München ei sijaitse meren rannalla, kaupungissa on useita laadukkaita kalaravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat tuoreita mereneläviä ja muita meriruokiin erikoistuneita herkkuja. Kalaravintoloista voi löytää esimerkiksi paistettuja tai grillattuja kaloja, simpukoita ja äyriäisiä.

5. Kansainvälinen keittiö

Münchenissä on myös runsaasti ravintoloita eri maailman keittiöiltä. Täältä voi löytää esimerkiksi italialaisia, kreikkalaisia, kiinalaisia, intialaisia, japanilaisia ja vietnamilaisia ravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat paikallisia versioita eri maiden ruoista.

6. Biergartenit

Biergartenit ovat tyypillisiä Münchenin ulkoravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa ja olutta ulkoilmassa. Näissä viihtyisissä puutarhoissa voi yleensä tuoda omat eväät mukanaan tai tilata ruokaa ravintolasta. Biergartenit ovat suosittuja paikkoja rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa.

7. Kahvilat ja konditoriat

Münchenissä on myös lukuisia kahviloita ja konditorioita, joissa voi nauttia herkullisista leivonnaisista ja kahvista. Näissä paikoissa on tarjolla sekä perinteisiä saksalaisia leivonnaisia että kansainvälisiä herkkuja. Joissakin konditorioissa voi myös tehdä ostoksia ja ostaa mukaan leivonnaisia.

8. Michelin-ravintolat

Münchenissä on useita Michelin-tähden saaneita ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista ja hienostunutta ruokaa. Nämä ravintolat ovat yleensä valintansa arvoisia gastronomisista elämyksistään ja tarjoavat erilaisia maistelumenuita. Michelin-tähti viittaa ravintolan korkeaan laatuun ja ansioihin ruoanlaitossa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Münchenissä

Kulttuurikohteet

– Münchenin kuninkaallinen palatsi, Nymphenburgin linna, on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Se tarjoaa upeita puutarhoja, linnoja, taidemuseoita ja paljon historiaa.
– Marienplatz on Münchenin keskusaukio, josta löytyvät kaupungintalo, Neues Rathaus -rakennus ja Marian pylväs. Aukiolla järjestetään usein tapahtumia ja se on vilkas kohtaamispaikka.
– Bavarian kansallismuseo esittelee Baijerin ja Münchenin historian ja kulttuurin esineiden kautta. Museosta löytyy laaja kokoelma taidetta, taideteollisuutta ja historian esineitä.
– Glyptothek on antiikin Kreikan ja Rooman veistosten taidemuseo, joka tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen näkökulman vanhojen sivilisaatioiden taiteeseen ja kulttuuriin.

Puistot ja luontokohteet

– Englischer Garten (englanninkielinen puutarha) on yksi maailman suurimmista puistoista ja tarjoaa tilaa rentoutumiseen, piknikille, kävelylle tai pyöräilylle. Puistossa on myös Iso-Britannian kunniaksi pystytettybi ja surffauspaikka, jossa voi nähdä innokkaita surffaajia.
– Olympiapuisto on rakennettu vuoden 1972 kesäolympialaisia varten ja se tarjoaa useita ulkoilumahdollisuuksia, kuten pyöräilyreittejä, kävelyteitä, järvialueita ja grillauspaikkoja.
– Nymphenburgin puisto on Nymphenburgin linnan ympärillä sijaitseva puistoalue, joka tarjoaa upeat puutarhat ja järvialueita. Puistossa voi ihastella kaunista arkkitehtuuria samalla kun nauttii luonnon rauhasta.
– Hellabrunnin eläintarha on yksi Euroopan suurimmista eläintarhoista ja se tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Eläintarhassa voi nähdä erilaisia eläimiä läheltä ja oppia samalla niiden elämästä.

Museot ja galleriat

– Deutsches Museum on maailman suurin tieteen ja teknologian museo. Museossa on yli 20 osastoa, jotka tarjoavat tietoa erilaisista tieteenaloista, kuten fysiikasta, biologiasta, avaruudesta ja paljon muuta.
– Pinakothek-museokompleksi sisältää kolme erillistä museota: Vanhan Pinakothekin, Uuden Pinakothekin ja Pinakothek der Moderne. Museot esittelevät laajan kokoelman taidetta eri aikakausilta ja tyylisuuntauksista.
– Brandhorst Museum keskittyy moderneihin ja nykytaiteeseen. Museossa on esillä laaja kokoelma teoksia, joita ovat luoneet tunnetut taiteilijat kuten Andy Warhol, Damien Hirst ja Cy Twombly.
– BMW Welt ja BMW-museo esittelevät BMW-merkin historiaa ja nykyistä tuotevalikoimaa. Täällä kävijät voivat nähdä uusimmat autot, moottoripyörät ja nauttia interaktiivisista näyttelyistä.

Ostosmahdollisuudet

– Kauppatori Viktualienmarkt on yksi Münchenin suosituimmista ja perinteisimmistä torialueista. Täältä voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leivonnaisia, kukkia ja muita paikallisia tuotteita.
– Ostoskadut Maximilianstrasse ja Kaufingerstrasse tarjoavat laajan valikoiman paikallisia ja kansainvälisiä tuotemerkkejä. Näillä kaduilla voi shoppailla luksustuotteita, muotia, elektroniikkaa ja paljon muuta.
– Olympia Einkaufszentrum (OEZ) on yksi Saksan suurimmista ostoskeskuksista, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman myymälöitä, ravintoloita ja viihdettä.
– Schwabingin kaupunginosa tunnetaan boheemista ilmapiiristään ja monista pienistä putiikeista, taidekaupoista ja vintage-liikkeistä. Alueelta löytyy myös kahviloita, baareja ja gallerioita.

Ravintolat ja yöelämä

– Hofbrauhaus on yksi Münchenin kuuluisimmista olutkellareista, jonne kannattaa poiketa maistamaan perinteistä saksalaista olutta ja nauttimaan baijerilaisesta ruoasta.
– Augustiner-Keller on erittäin suosittu ravintola, joka tarjoaa baijerilaista ruokaa ja perinteistä olutta suuressa puutarhatilassa.
– Lehel-kaupunginosassa sijaitseva Schumann’s Bar on yksi Münchenin tunnetuimmista cocktail-baareista. Baarissa voi nauttia taidokkaasti valmistettuja juomia ja viettää iltaa rennossa ilmapiirissä.
– Kultfabrik on suuri viihdekeskus, jossa on useita yökerhoja, baareja ja konserttipaikkoja. Täällä voi tanssia, kuunnella livemusiikkia ja nauttia vilkkaasta yöelämästä.

Pääotsikko: Suositut hotellit Münchenissä

1. Hotel Bayerischer Hof

Hotel Bayerischer Hof on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Münchenin keskustassa, lähellä lukuisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Hotellissa on tyylikkäät ja tilavat huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Hotellin palveluihin kuuluu useita ravintoloita ja baareja, spa-keskus, kuntokeskus ja uima-allas.

2. Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski München

Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski München sijaitsee lähellä Marienplatzin aukiota, Münchner Residenziä ja muita tärkeitä nähtävyyksiä. Hotelli tarjoaa ylellisiä ja tyylikkäitä huoneita, joissa on kauniit näkymät kaupunkiin. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja kylpylä.

3. Mandarin Oriental, Munich

Mandarin Oriental, Munich on viiden tähden hotelli Münchenin sydämessä, vain lyhyen kävelymatkan päässä Hofgarten-puistosta ja Oopperatalolta. Hotellissa on elegantteja huoneita, joissa on modernit mukavuudet ja huippuluokan palvelu. Hotellin ravintolat tarjoavat herkullisia ruokailukokemuksia, ja asiakkaat voivat rentoutua kylpylässä ja kuntosalilla.

4. Platzl Hotel

Platzl Hotel sijaitsee Münchenin historiallisella alueella lähellä Mariankatua ja Münchenin kaupungintaloa. Hotellissa on kodikkaat ja tyylikkäät huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Hotellin palveluihin kuuluu useita ravintoloita ja baareja sekä sauna.

5. Hotel Excelsior

Hotel Excelsior sijaitsee Münchenin keskustassa päärautatieaseman vieressä, joten se on kätevä vaihtoehto matkailijoille. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on kauniit näkymät kaupunkiin. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Münchenin turvallisuustilanne on yleisesti ottaen hyvä ja kaupungissa liikkuminen on turvallista.
– Poliisi on läsnä kaupungilla ja tilastoista näkyy, että rikollisuus on suhteellisen vähäistä.
– Yleisimpiä rikoksia ovat taskuvarkaudet, joten kannattaa pitää huolta arvoesineistä ja tarkkailla ympäristöä.
– Vältä pimeitä ja syrjäisiä alueita erityisesti öisin sekä pidä huolta henkilökohtaisesta turvallisuudesta.
– Münchenin viranomaiset ovat myös tehneet toimenpiteitä terrorismin ehkäisemiseksi.

Terveys

– Münchenissä on korkeatasoinen terveydenhuoltojärjestelmä ja monia laadukkaita sairaaloita ja terveyskeskuksia.
– Terveydenhuolto on maksullista Saksassa, joten matkavakuutus kannattaa pitää voimassa.
– EU-kansalaisilla on oikeus saada kiireellistä hoitoa Euroopan sairaanhoitokortilla.
– Apteekkeja on tarjolla runsaasti ja ne ovat yleensä avoinna normaaleina liikeaikoina.
– Vesijohtovesi Münchenissä on turvallista juoda.
– Matkailijan kannattaa ottaa huomioon hygieniasuositukset, kuten käsienpesu ja rokotukset ennen matkaa.
– Kiinnitä huomiota ruokahygieniaan ja vältä ruokamyrkytyksen riskiä syömällä vain hyvin valmistettua ruokaa.
– Aurinkosuojavoiteen käytöllä on tärkeä osa terveyden ylläpitämisessä etenkin kesäkuukausina.

Rannat ja vesistöt

Isar-joki

Isar-joki on Münchenin läpi virtaava joki, joka tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun, kävelyyn ja pyöräilyyn sen varrella. Joen vieressä on myös monia virkistysalueita ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Feringa-järvi

Feringa-järvi sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Münchenistä lounaaseen. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia uimiseen, veneilyyn ja auringonottoon sen rannoilla. Alueella on myös kävelyreittejä ja pyörätieverkosto, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta.

Starnberger See

Starnberger See on suuri järvi eteläisessä Baijerissa, noin 25 kilometrin päässä Münchenistä etelään. Järvi on suosittu retkeily- ja virkistyskohde, ja sen rannoilla on useita uimarantoja ja vesilajeihin soveltuvia alueita. Järvelle pääsee helposti junalla tai autolla.

Ammersee

Ammersee on toinen suuri järvi Etelä-Baijerissa, noin 40 kilometrin päässä Münchenistä lounaaseen. Järvi tarjoaa upeita rantoja, ja siellä voi harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten uimista, purjehdusta ja kalastusta. Alueella on myös monia kävely- ja pyöräilyreittejä.

Wörthsee

Wörthsee on pieni järvi noin 25 kilometrin päässä Münchenistä lounaaseen. Järvi on suosittu uinti- ja purjehduskohde, ja sen rannoilla on myös erilaisia virkistysalueita ja leikkipaikkoja. Alueella on myös mahdollisuus kävellä ja pyöräillä järven ympäri kulkevaa reittiä pitkin.

Yöelämä ja viihde Münchenissä

1. Baarit ja pubit

– Münchenissä on laaja valikoima baareja ja pubeja eri alueilla kaupunkia.
– Alueet, kuten Schwabing ja Glockenbachviertel, tunnetaan erityisesti vilkkaasta baarikulttuuristaan.
– Baarit tarjoavat erilaisia ​​juomia, kuten paikallisia oluita, viinejä ja cocktaileja.
– Useimmat baarit ovat avoinna myöhään iltaan asti.

2. Klubit ja yökerhot

– Münchenissä on myös monia klubeja ja yökerhoja, joissa voi tanssia ja juhlia.
– Klubit tarjoavat monenlaista musiikkia, kuten elektronista, poppia ja hiphopia.
– Klubit ovat yleensä avoinna myöhään aamuyöhön asti.
– Varsinkin viikonloppuisin klubit voivat olla hyvin suosittuja ja täynnä ihmisiä, joten sisäänpääsyssä kannattaa varautua jonottamaan.

3. Teatterit ja esitykset

– Münchenissä on useita teattereita, jotka tarjoavat laajan valikoiman näytelmiä, musikaaleja ja muita esityksiä.
– Yksi merkittävimmistä teattereista on Bayerisches Staatsschauspiel, joka on yksi Saksan suurimmista ja arvostetuimmista teattereista.
– Lisäksi on olemassa pienempiä ja vaihtoehtoisempia teattereita, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä.
– Liput teatteriin kannattaa varata etukäteen, koska suosituimmat esitykset voivat olla loppuunmyytyjä.

4. Elokuvateatterit

– Münchenissä on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia erilaisista elokuvista.
– Isommista ketjuista löytyvät esimerkiksi Cinemaxx ja Cineplex.
– Lisäksi kaupungista löytyy myös pienempiä, vaihtoehtoisempia elokuvateattereita, kuten Museum Lichtspiele ja Arena Filmtheater.
– Elokuvateattereissa voi nähdä sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreistä.

5. Konsertit ja musiikkiesitykset

– Münchenissä järjestetään useita konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä.
– Kaupungissa on useita suuria konserttisaleja, kuten Gasteig ja Philharmonie im Gasteig, joissa esiintyvät sekä paikalliset että kansainväliset esiintyjät.
– Lisäksi on olemassa pienempiä konserttipaikkoja, joissa voi nähdä esimerkiksi indie-musiikkia, jazzia tai elektronista musiikkia.
– Konserttiliput kannattaa ostaa etukäteen, koska suosituimmat konsertit voivat olla loppuunmyytyjä.

Luontokohteet ja retkeily Münchenissä

Englischer Garten

Englischer Garten on yksi maailman suurimmista kaupunkipuistoista. Se sijaitsee Münchenin keskustassa ja tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Puistossa on kilometreittäin kävely- ja pyöräilyreittejä, nurmialueita piknikille sekä useita järviä ja kanavia veneilyyn. Englischer Garten on myös tunnettu kuuluisasta surffauspaikastaan, jossa voi nähdä ihmisten surffaavan keinotekoisessa aallokossa.

Olympiapuisto

Entinen olympiapuisto tarjoaa monia erilaisia luontoaktiviteetteja. Siellä voi vaellella puistossa ja nauttia kauniista maisemista, sekä ihailla olympiastadionia ja sen tornia. Puistoalueella on myös mahdollista pelata tennistä, jalkapalloa ja frisbeegolfia sekä vuokrata polkupyöriä tai veneitä. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Münchenin eläintarha

Münchenin eläintarha, tai Tierpark Hellabrunn, on yksi Euroopan suurimmista eläintarhoista. Tarhassa on yli 19 000 eläintä ja yli 750 eri lajia. Alueella on erilaisia alueita, jotka edustavat eri maanosien ekosysteemejä. Eläintarhassa voi tutustua monenlaisiin eläimiin, kuten norsuihin, tiikereihin, apinoihin ja pingviineihin.

Starnberger See

Starnberger See on järvi noin 25 kilometrin päässä Münchenistä. Se on suosittu retkikohde ja tarjoaa mahdollisuuden uimiseen, purjehdukseen, soutamiseen ja melontaan. Järven ympärillä on myös kauniita kävely- ja pyöräilyreittejä. Alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia aterian tai virvokkeita järven rannalla.

Isar-joen varsi

Isar-joki virtaa Münchenin läpi ja sen varrella on monia kauniita ulkoilualueita. Alueella voi kävellä tai pyöräillä pitkin joen rantoja ja nauttia vehreästä maisemasta. Joen rannoilla voi myös rentoutua ja nauttia piknikistä. Isar-joki tarjoaa myös mahdollisuuden uintiin ja vesiliikuntaan, varsinkin kesäisin, kun veden lämpötila nousee riittävän korkeaksi.

Alpit

Münchenin lähistöllä sijaitsevat Alpit tarjoavat upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja luontomatkailuun. Alueella on useita kansallispuistoja ja luonnonkauniita reittejä, jotka soveltuvat hyvin patikointiin, vuorikiipeilyyn ja hiihtoon. Läheinen Zugspitze-vuori on Saksan korkein vuori ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään alueeseen. Alpeilla voi myös ihailla kauniita maisemia ja tutustua alueen perinteiseen kulttuuriin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Münchenissä

Münchner Residenz

Münchner Residenz on Baijerin kuninkaiden entinen asuinpaikka sekä Euroopan suurin kaupunkipalatsi. Se sijaitsee Münchenin keskustassa ja tarjoaa vierailijoilleen upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia, lasimaalauksia, koristeellisia kattoja ja antiikkiesineitä. Palatsissa on myös erilaisia museoita, kuten Residenzmuseum ja Schatzkammer, jotka esittelevät alueen historiaa ja kuninkaallista taustaa.

Nymphenburgin palatsi

Nymphenburgin palatsi on toinen merkittävä kuninkaallinen palatsi Münchenissä. Se rakennettiin 1600-luvulla ja toimi Baijerin hallitsijoiden kesäasuntona. Palatsi on ympäröity kauniilla puutarhoilla, suihkulähteillä ja kanavilla. Vierailijat voivat tutustua palatsin huoneisiin, jotka ovat sisustettu ajan hengen mukaisesti, sekä vierailla eri museoissa, kuten Nymphenburgin palatsin museossa ja Marstall-museossa.

Münchenin tuomiokirkko

Münchenin tuomiokirkko, viralliselta nimeltään Frauenkirche, on kaupungin tunnetuin kirkko ja yksi sen maamerkeistä. Katedraali on rakennettu goottilaiseen tyyliin ja siinä on kaksi suurta tornia, joista avautuu upeat näköalat kaupunkiin. Kirkossa voi ihailla myös sen vaikuttavaa sisätilaa ja lasimaalauksia. Frauenkirche on myös merkittävä paikka katolilaisille, ja siellä järjestetään usein erilaisia uskonnollisia tilaisuuksia ja konsertteja.

Asamkirche

Asamkirche tai viralliselta nimeltään St. Johann Nepomukin kirkko on pieni ja vaatimattoman näköinen kirkko Münchenin kaupungissa. Vaikka sen ulkonäkö ei herätä suuria odotuksia, kirkon sisällä vierailee usein paljon kävijöitä, jotka ihailevat sen upeaa barokkityylistä sisustusta. Kirkon korkeat kullatut alttarit, kattofreskot ja koristeelliset veistokset ovat vaikuttavia ja tekevät siitä mielenkiintoisen vierailukohteen uskonnollisesta taiteesta kiinnostuneille.

Dachau concentration camp memorial site

Dachau concentration camp memorial site on muistopaikka, joka on omistettu niille, jotka kärsivät ja menettivät henkensä Dachaun keskitysleirillä toisen maailmansodan aikana. Sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Münchenin keskustasta, muistomerkissä on säilytetty osa leiristä ja museo, joka kertoo sen synkästä historiasta. Vierailijat voivat tutustua leirin rakennuksiin, näyttelyihin ja muistomerkkeihin oppiakseen ja muistaakseen holokaustin kauheudet.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Olympiapark

Olympiapark sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Münchenin keskustasta ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Alueella on myös televisiotorni, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

2. St. Peterin kirkko

St. Peterin kirkon torni tarjoaa upeat näkymät Münchenin historialliseen keskustaan. Torniin kiipeäminen on mahdollista, ja sieltä avautuu näkymä esimerkiksi vanhaan kaupungintaloon ja Frauenkircheen.

3. Frauenkirche

Frauenkirchen torniin voi kiivetä ihailemaan panoraamanäkymiä Münchenin ylle. Tämä goottilainen katedraali kuuluu kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin.

4. Alter Peter -näkötorni

Alter Peter -näkötorni sijaitsee Marienplatzin lähellä ja tarjoaa upeat näkymät vanhaan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Torniin kiipeäminen on mahdollista ja sieltä voi ihailla esimerkiksi kaupungintaloa ja Frauenkircheä.

5. Nymphenburgin palatsin puutarha

Nymphenburgin palatsin puutarha tarjoaa kauniit näkymät palatsin lisäksi myös sen ympäröivään puistoon. Alueella on myös pieni järvi, joka lisää maiseman viehätystä.

6. BMW Welt ja Olympiaturm

BMW Welt ja Olympiaturm sijaitsevat lähellä toisiaan Olympiaparkin alueella. BMW Welt on automuseo ja näyttelytila, jonka yhteydessä on myös panoraamatasanne, josta voi ihailla kaupungin maisemia. Olympiaturm on televisiotorni, josta voi nauttia upeista näköaloista.

7. Blutenburgin linna

Blutenburgin linna sijaitsee noin 10 kilometriä Münchenin keskustasta lounaaseen. Linnan alueella on myös pieni puutarha, josta voi ihailla linnaa ja sen ympäristöä.

8. Starnberger See -järvi

Starnberger See -järvi sijaitsee noin 25 kilometriä Münchenin keskustasta etelään. Järven rannalla on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla järvimaisemia ja ympäröiviä vuoria.

9. Englischer Garten

Englischer Garten on Münchenin keskustan lähellä sijaitseva suuri puistoalue. Puiston eri osissa on lukuisia näköalapaikkoja, joista voi ihailla esimerkiksi Japanilaista teetupaa ja Kleinhesseloher See -järveä.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti