Halvat lennot Timișoara

Nähtävyydet ja kohteet

Victory-pyöreä

Victory-pyöreä sijaitsee Timișoaran keskustassa ja on kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä. Tämä suuri liikenneympyrä ympäröi Victoriei-katua ja siinä on useita arkkitehtonisia nähtävyyksiä, kuten kuninkaallinen palatsi, teatteri- ja oopperatalo sekä ortodoksinen katedraali. Victory-pyöreällä järjestetään myös usein erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Piata Unirii

Piata Unirii, eli Unionin aukio, on Timișoaran pääaukio ja kaupungin keskus. Aukion ympärillä on monia historiallisia rakennuksia, kuten barokkipalatsi ja kunnantalo. Aukiolla sijaitsee myös Pyhän Johanneksen katedraali, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista.

Ružic-puisto

Ružic-puisto on kaunis ja vihreä puisto Timișoaran keskustassa. Puistossa on upeita kasvitieteellisiä puutarhoja, viheralueita ja kävelyreittejä. Puisto on suosittu paikka rentoutumiseen, piknikille ja ulkoiluun.

Museonpark

Museonpark on historiallinen puisto, jossa on useita tärkeitä museoita ja kulttuurikohteita. Puiston alueelta löytyy muun muassa Banat-museo, joka esittelee Banatin alueen historiaa ja perinteitä. Puistossa järjestetään myös usein näyttelyitä, tapahtumia ja konsertteja.

Timișoaran ortodoksinen katedraali

Timișoaran ortodoksinen katedraali, virallisesti nimeltään Kolminaisuuden katedraali, on merkittävä uskonnollinen kohde kaupungissa. Katedraali on rakennettu 1700-luvulla ja se edustaa barokkityyliä. Katedraalin sisällä voi ihailla upeita maalauksia ja koristeita.

Bastioninpuisto

Bastioninpuisto on viehättävä puisto, joka sijaitsee historiallisessa Bastionin kaupunginosassa. Puistossa on

Kulttuuri ja Historia

Taide ja kulttuuri

Timișoara on tunnettu taiteesta ja kulttuuristaan. Kaupungissa sijaitsee useita taidemuseoita, kuten Klassisen ja Modernin Taiteen Museo sekä Banatin Maakunnallinen Historiallinen Museo. Lisäksi kaupungissa järjestetään useita taidefestivaaleja ja tapahtumia, kuten Timișoara Kulttuuripääkaupunki -tapahtuma vuonna 2023.

Aristokraattinen perintö

Timișoara oli aikoinaan osa Itävalta-Unkaria ja se oli myös Banatin voivodikunnan pääkaupunki. Kaupungissa on edelleen nähtävillä monia historiallisia rakennuksia ja arkkitehtuuria, jotka ovat peräisin tästä ajasta. Esimerkkejä ovat Barokkityylinen Serbian Pyhän Jovanin Katedraali ja Barokkityylinen Banovinan Palatsi.

Vallankumouksellinen historia

Timișoara oli myös tärkeä paikka Romanian vallankumouksessa vuonna 1989. Kaupungissa syttyneet protestit johtivat lopulta Nicolae Ceaușescun diktatuurin kaatumiseen. Tämä tapahtuma oli merkittävä käännekohta Romanian historiassa, ja Timișoaraa pidetään tärkeänä paikkana vallankumouksen alkuperäisenä tyyssijana.

Monikulttuurinen yhteisö

Timișoara on monikulttuurinen kaupunki, jossa asuu useita eri etnisiä ryhmiä. Kaupunkia on vaikuttanut erityisesti saksalaisvähemmistö, joka toi mukanaan omat kulttuuriset piirteensä. Nykyään Timișoarassa on nähtävissä Balkanin, Keski-Euroopan ja Välimeren vaikutteita sekä romanialaisista, saksalaisista, unkarilaisista ja serbialaisista peräisin olevaa kulttuuriperintöä.

Historialliset kävelykierrokset

Vierailijat voivat tutustua Timișoaran historiaan ja kulttuuriin osallistumalla historiallisille kävelykierroksille. Näillä kierroksilla voi tutustua kaupungin tärkeimpiin maamerkkeihin ja oppia lisää niiden historiasta oppaan johdolla. Kierrokset voivat sisältää esimerkiksi keskustan historiallisen alueen, ortodoksisen kirkon ja Kazvini-palatsin.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset romanialaiset makuelämykset

Timișoarassa on monia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisiä romanialaisia ruokia, kuten sarmale (kaalikääryleet), mămăligă (maissipuuro) ja mititei (grillatut makkarat). Näitä ruokia voi maistaa esimerkiksi Caru’ cu Bere -ravintolassa tai Martina Bistro -ravintolassa.

2. Kansainväliset ruokailupaikat

Kaupungissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​maailman keittiöitä. Esimerkkejä kansainvälisistä ravintoloista Timișoarassa ovat Maharaja Tandoori (intialainen ruoka), La Capite (italialainen ruoka) ja Perla – Brasserie & Lounge (ranskalainen ruoka).

3. Kahvilat ja leipomot

Kahvilakulttuuri on vahvasti läsnä Timișoarassa, ja kaupungista löytyy useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisista leivonnaisista ja kahvista. Suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Café Trandafirul, Café Van Gogh ja Caramel Coffee.

4. Pikaruoka ja katuruokakojut

Jos etsit nopeaa vaihtoehtoa ruokailulle, Timișoara tarjoaa myös lukuisia pikaruokapaikkoja ja katuruokakojuja. Täällä voit maistaa paikallisia erikoisuuksia, kuten mici (grillatut makkarat) tai käydä kansainvälisissä ketjuravintoloissa kuten McDonald’s tai KFC.

5. Ruokatori

Timișoarassa on myös ruokatori, josta voi ostaa tuoreita tuotteita ja paikallisia herkkuja. Ostoskärryjen alueella sijaitseva ruokatori tarjoaa laajan valikoiman hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leikkeleitä ja muita herkkuja.

6. Viinibaarit

Jos haluat nauttia lasin hyvää paikallista viiniä, Timișoarassa on useita viinibaareja, joissa voi tutustua romanialaiseen viinitarjontaan. Esimerkkejä viinibaareista ovat Velada Wine Bar, Cramele Recaș ja Viniloteca.

7. Baarit ja yöelämä

Timișoara tunnetaan myös vilkkaasta yöelämästään, ja kaupungista löytyy useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomia ja viettää iltaa. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Scârț Loc Lejer, Manufactura ja D’arc.

8. Monikulttuuriset ravintolat

Timișoarassa on myös monikulttuurisia ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia eri maista ja kulttuureista. Esimerkkejä näistä ravintoloista ovat Delikatesŭ (venäläinen ruoka), Dao (aasialainen ruoka) ja Bagels & Burgers (amerikkalainen ruoka).

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuurikohteet

– Timișoarassa on useita kulttuurikohteita, kuten Timișoaran oopperatalo, joka on yksi Euroopan suurimmista oopperataloista.
– Myös Banatin historia- ja taidekeskus tarjoaa kiinnostavan kulttuurikokemuksen, sillä siellä voi tutustua Banatin alueen historiaan ja taiteeseen.
– Kaupungissa on myös useita museoita, kuten Banatin historiallinen museo ja perinnemuseo, joissa voi oppia lisää alueen historiasta ja perinteistä.

Luontoaktiviteetit

– Timișoara tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet luontoaktiviteetteihin. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee useita kauniita ja viihtyisiä puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta.
– Tiimiș-joen varrella on myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja veneilyyn. Joen rannalla on kävelyreittejä ja puistoalueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden virkistäytymiseen ja ulkoiluun.
– Timișoarassa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja aktiviteetteja, kuten pyöräilykilpailuja ja juoksutapahtumia. Kaupungista löytyy myös useita urheilukeskuksia ja kuntosalit, jotka tarjoavat mahdollisuuden aktiiviseen liikkumiseen ja urheiluun.

Viihde ja vapaa-ajanvietto

– Timișoarassa on useita elokuvateattereita, teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä ja tapahtumista.
– Kaupungilla on myös vilkas yöelämä, ja sieltä löytyy monia ravintoloita, baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia paikallisesta musiikista ja ruoasta.
– Timișoarassa järjestetään myös erilaisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden, kuten kansainvälisiä elokuvafestivaaleja, musiikkifestivaaleja ja teatterifestivaaleja.

Suositut hotellit Timișoarassa

Hotel Timișoara

Hotel Timișoara sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita sekä moderneja mukavuuksia. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja spa-tilat. Lisäksi siellä on kokoustiloja ja ilmainen Wi-Fi.

NH Timișoara

NH Timișoara on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä ostoskeskuksia ja nähtävyyksiä. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, sisäuima-allas, sauna ja kuntokeskus. Asiakkaiden käytössä on myös ilmainen pysäköinti ja ilmainen Wi-Fi.

Hotel Savoy

Hotel Savoy on boutique-tyylinen hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, ravintola, baari ja kuntokeskus. Lisäksi hotellissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Asiakkaiden käytössä on myös ilmainen Wi-Fi.

Hotel Continental

Hotel Continental on elegantti hotelli, joka sijaitsee lähellä keskustaa ja historiallisia nähtävyyksiä. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Lisäksi hotellin läheisyydessä on useita ostosmahdollisuuksia. Asiakkaiden käytössä on myös ilmainen Wi-Fi.

Hotel Lido

Hotel Lido on budjettihotelli, joka tarjoaa hyvät perusmukavuudet ja sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on yksinkertaiset huoneet, ravintola ja baari. Hotellista on hyvät kulkuyhteydet ja lähellä on useita ravintoloita ja kauppoja.

Turvallisuus ja terveys

Julkisen turvallisuuden tilanne

Timișoara on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikostilanteet ovat suhteellisen harvinaisia. Kaupungissa toimii tehokas poliisivoima, joka valvoo järjestystä ja turvallisuutta. Matkailijoiden tulisi kuitenkin noudattaa normaaleja varovaisuustoimia, kuten pitää huolta henkilökohtaisista tavaroistaan ja välttää pimeitä ja huonosti valaistuja alueita öisin.

Julkisen terveydenhuollon tila

Timișoarassa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa tarjotaan laadukasta julkista terveydenhuoltoa. Kaikilla asukkailla on oikeus hyvään terveydenhuoltoon, ja terveyspalvelut ovat yleensä saatavilla kohtuullisen nopeasti. Saadakseen julkista terveydenhuoltoa, matkailijoiden tulee hakeutua lähimpään terveyskeskukseen tai sairaalaan.

Turvallisuustoimet ja hätätilanteisiin vastaaminen

Timișoarassa on hyvät turvallisuustoimet ja hätätilanteisiin vastaamiskyky. Poliisi ja palokunta ovat valmiina vastaamaan hätätilanteisiin 24/7. Matkailijoiden tulisi muistaa yleiset hätänumerot, kuten 112, hätätilanteita varten. Tämän lisäksi kaupungin turvallisuusviranomaiset tekevät jatkuvaa työtä turvallisuuden varmistamiseksi ja rikollisuuden ennaltaehkäisemiseksi.

Terveysriskit ja rokotukset

Timișoarassa ei ole erityisiä terveysriskejä matkailijoille. Kuitenkin matkailijoiden tulisi olla perillä Romanian terveysvaatimuksista ja suositelluista rokotuksista ennen matkaa. Tavanomaisia matkailijoiden rokotuksia ovat esimerkiksi jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotteet sekä hepatiitti A -rokote. On suositeltavaa ottaa yhteyttä omaan lääkäriin tai matkailuklinikkaan tietääkseen tarkemmin tarvittavista rokotuksista ennen Timișoaraan matkaamista.

Rannat ja vesistöt

Bega-joki

Bega-joki kulkee Timișoaran läpi ja tarjoaa kaupungin asukkaille mahdollisuuden nauttia joen rannalla. Bega-joki on kapea ja sen rannalla on kävelytie, joka houkuttelee paikallisia lenkkeilemään, pyöräilemään ja viettämään aikaa ulkoilmassa.

Muntele-järvi

Muntele-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Timișoaran lähellä. Järvi on suosittu paikka vapaa-ajan viettoon, ja siellä voi harrastaa kalastusta, veneilyä ja piknikkejä. Järven ympärillä on myös kävelyreittejä, joita pitkin voi ihailla kaunista luontoa.

Parcul Rozelor (Ruusupuisto)

Parcul Rozelor, eli Ruusupuisto, sijaitsee kaupungin keskustassa ja se tunnetaan kauniista ruusutarhoistaan. Puistossa on myös pieni keinotekoinen järvi, jolla voi vuokrata soutuveneitä. Vierailijat voivat rentoutua puiston penkeillä, nauttia kauniista näkymistä ja ihailla erilaisia ​​ruusuja.

Parcul Poporului (Kansanpuisto)

Parcul Poporului, tunnetaan myös nimellä Kansanpuisto, on suuri puisto Timișoarassa, joka sijaitsee Bega-joen varrella. Puistossa on vehreitä nurmikenttiä, kävelyreittejä ja puita, jotka tarjoavat varjoa. Lisäksi puistossa on pieni keinotekoinen järvi, jossa on veneitä vuokrattavana, ja useita rantakahviloita ja ravintoloita.

Parcul Central (Keskuspuisto)

Parcul Central, eli Keskuspuisto, on suosittu virkistysalue Timișoaran keskustassa. Puistossa on suuri järvi, jolla voi vuokrata soutuveneitä tai nauttia veneretkistä. Puiston vehreät nurmikentät houkuttelevat ihmisiä piknikille ja ulkoiluun, ja siellä on myös leikkipaikkoja lapsille ja kävelyreittejä.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit

Timișoarassa on monia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​viihde- ja juomamahdollisuuksia. Suosittuja baareja ja klubeja Timișoarassa ovat esimerkiksi:
– ’Heaven Studio’ -klubi tarjoaa elektronista musiikkia ja voi pitää yömyöhään auki.
– ’The Note Pub’ on Irish Pub, joka tarjoaa olutvalikoimaa ja elävää musiikkia.
– ’Charlie’s’, joka tarjoaa rentouttavaa ilmapiiriä ja luovia cocktaileja.
– ’Molly Malone’s’ on toinen Irish Pub, jonka valikoimaan kuuluu oluiden lisäksi myös perinteisiä irlantilaisia ruokia.

Teatterit ja Elokuvateatterit

Timișoarassa on useita teattereita ja elokuvateattereita, joihin kaupunkilaisilla ja matkailijoilla on mahdollisuus mennä nauttimaan esityksistä tai elokuvista. Suosittuja vaihtoehtoja ovat muun muassa:
– ’Teatrul Național Timișoara’ on kansallisteatteri, joka tarjoaa lavalla esitettäviä näytöksiä, kuten teatteriesityksiä, oopperaa ja balettia.
– ’Mercy Cinema’ on moderni elokuvateatteri, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia kansainvälisiltä ja kotimaisilta elokuvatuottajilta.

Ravintolat ja Kahvilat

Timișoara tarjoaa lukuisia erilaisia ​​ravintoloita ja kahviloita, jotka tyydyttävät erilaisia ​​makuja. Kaupungista löytyy monia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja, kuten perinteistä paikallista ruokaa ja juomaa. Kaupungista löytyy myös kansainvälisiä ruokia tarjoavia ravintoloita. Joitain suosittuja ravintoloita Timișoarassa ovat muun muassa:
– ’Cafeneaua Piata’ on ravintola, jossa on kodikas ilmapiiri ja tarjoaa sekä romanialaisia että kansainvälisiä ruokia.
– ’Restaurant Gambrinus’ on perinteinen paikallinen ravintola, jossa voi nauttia romanialaisia ja unkarilaisia ​​ruokia.
– ’L’Arte del Gusto’ on italialainen ravintola, joka tarjoaa laajan valikoiman italialaisia ruokia ja viinejä.

Konsertit ja Kulttuuritapahtumat

Timișoarassa on usein erilaisia ​​musiikki- ja kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, festivaaleja ja näyttelyitä. Näitä tapahtumia järjestetään eri paikoissa, kuten teattereissa, ulkoilmalavoilla ja kulttuurikeskuksissa. Suosittuja konsertti- ja kulttuuritapahtumapaikkoja ovat muun muassa:
– ’CLUB NO NAME’ on paikka, joka järjestää säännöllisesti elävää musiikkia ja muita esiintymisiä.
– ’Fratelli’ on musiikkitila, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Băile Reca

Băile Reca on suosittu lomakohde Timișoaran lähellä. Alueella on kuumia mineraalilähteitä, joissa voi rentoutua ja hoitaa erilaisia vaivoja. Băile Recassa on myös uima-altaita, lääkinnällisiä hoitoja ja mahdollisuus patikointiin kauniissa ympäristössä.

2. Pădurea Verde

Pădurea Verde on suuri puisto, joka tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Alueella on kävelyreittejä, pyörätie, liikuntakeskus, leikkipuistoja ja piknik-alueita. Puistossa voi myös harrastaa erilaisia urheilulajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa ja tennistä.

3. Parcul Rozelor

Parcul Rozelor on kaunis puisto, joka tunnetaan erityisesti ruusutarhastaan. Puistossa on laaja valikoima erilaisia ruusuja, jotka kukkivat keväästä syksyyn. Lisäksi puistossa on kävelyreittejä, leikkipaikkoja lapsille, kahviloita ja ravintoloita.

4. Muntele Mic

Muntele Mic on suosittu retkikohde Timișoaran lähistöllä. Se on Osorhei Mountains -vuoriston osa ja tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun. Alueella voi patikoida, pyöräillä, hiihtää ja tutustua alueen luontoon. Muntele Micillä on myös hiihtokeskus, jossa voi harrastaa talviurheilua.

5. Recașin viinitilat

Recașin viinitilat ovat suuri viinintuotantoalue Timișoaran lähellä. Alueella on vanhoja perinteitä viininvalmistuksessa ja viinitilat tarjoavat mahdollisuuden oppia viininvalmistuksesta sekä maistella paikallisia viinejä. Alueella järjestetään myös erilaisia viinitilavierailuja ja viinifestivaaleja.

6. Timiș-joen rannat

Timiș-joki virtaa Timișoaran läpi ja sen rannoilla voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Joen varrella on kävelyreittejä, piknik-alueita ja ulkoilupaikkoja. Rannoilla voi myös harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten kalastusta ja veneilyä.

7. Călugărița-järvi

Călugărița-järvi on kaunis luonnonjärvi noin 40 kilometrin päässä Timișoarasta. Järven ympäristössä on mahdollisuus patikointiin ja luontoretkeilyyn. Alueella voi myös uida, kalastaa ja rentoutua rannalla. Järven maisemat tarjoavat hyvän mahdollisuuden luonnon ihailuun.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Pyhä Marian katedraali

Pyhä Marian katedraali on Timișoaran suurin ja merkittävin katolinen kirkko. Se rakennettiin 1700-luvulla barokkityylisenä ja sen komea ulkoasu sisältää myös goottilaisia elementtejä. Kirkkoa pidetään kaupungin kulttuurillisena ja uskonnollisena symbolina.

2. Timișoaran ortodoksinen katedraali

Timișoaran ortodoksinen katedraali on vaikuttava ortodoksinen kirkko, joka edustaa bysanttilaista-romaanista arkkitehtuuria. Se on rakennettu 1930-luvulla ja sen korkea kellotorni erottuu kaupungin maisemasta. Katedraali on tärkeä paikka ortodoksiselle yhteisölle ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

3. Pehtoorin linnake

Pehtoorin linnake on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Timișoaran keskustassa. Se perustettiin 1700-luvulla Itävallan hallinnon aikana ja sen tarkoituksena oli suojella kaupunkia vihollisilta. Linnake on nykyään suosittu turistikohde, jossa voi tutustua sen hyvin säilyneisiin muureihin ja näköalatorniin.

4. Hunyadin bastioni

Hunyadin bastioni on osa Timișoaran historiallista linnoitusta. Se rakennettiin 1700-luvulla ja sen tehtävä oli puolustaa kaupunkia Itävallan ja Turkin välisen sodan aikana. Bastioni on avoin yleisölle ja sitä voi tutkia ja ihailla sen historiallista arkkitehtuuria sekä nauttia näkymistä kaupungille sen muureilta.

5. Timișoaran piispanpalatsi

Timișoaraan piispanpalatsi on barokkityylinen rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on paikka, jossa piispa asuu ja hoitaa virallisia tehtäviään. Palatsi on arkkitehtonisesti kaunis ja sen pihapiiri ja puutarha luovat rauhallisen ympäristön vierailijoille.

6. Bănățean Village Museum

Bănățean Village Museum on ulkoilmamuseo, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Timișoaran alueen perinteiseen maalaiselämään ja kulttuuriin. Museossa on erilaisia perinteisiä maatalonrakennuksia, kuten taloja, navettoja ja myllyjä, jotka on rakennettu alkuperäisten rakennusmenetelmien mukaan. Museo tarjoaa mielenkiintoisia tietoiskuja alueen historiasta ja maaseudun elämästä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Huniad-vuori

Huniad-vuori on korkea mäki Timișoaran länsiosassa. Sen huipulta avautuu upea näköala kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Vuorelle on mahdollista nousta jalkaisin tai köysiradalla.

2. Metropolitanin katedraalin torni

Timișoaran Metropolitanin katedraali on Romanian ortodoksisen kirkon pääkatedraali, ja sen tornista voi ihailla upeita näkymiä kaupungin yli. Katedraalin sisäpuolella voi myös tutustua ortodoksisen uskonnon historiaan ja perinteisiin.

3. Kummankinpuolisen kirkon torni

Kummankinpuolinen kirkko on yksi Timișoaran tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkon torni tarjoaa upeat näköalat kaupungin keskustaan ja sen ympäristöön. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin, ja näköalatasanteella voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria.

4. Scârț Locality Viewpoint

Scârț-näköalapaikka sijaitsee Timișoaran lähellä olevassa Scârțin kylässä. Kylän korkeimmalta kohdalta avautuu upea näköala kaupunkiin ja sen ympäristöön. Paikka tarjoaa erityisen hienot näkymät auringonlaskun aikaan.

5. Foișorin linnoituksen muurit

Foișorin linnoitus on historiallinen nähtävyys Timișoarassa, ja sen muureilta voi ihailla näkymiä kaupunkiin. Linnoituksen korkeammilta kohdilta saa hyvän katsauksen kaupungin arkkitehtuuriin ja sen ympäröivään vihreään ympäristöön.Kohteen sijainti maa on Romania.

Jätä kommentti