Halvat lennot Tiranë

Nähtävyydet ja kohteet

Skanderbeg-aukio

Skanderbeg-aukio on Tiranën keskusaukio, joka on nimetty Albanian kansallissankari Skanderbegin mukaan. Aukio on kaupungin sydän ja sieltä löytyy useita merkittäviä rakennuksia, kuten Kulttuuripalatsi, Kunsthistoriallinen museo ja Tiranën pormestarin virasto. Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Et’hem Bey -moskeija

Et’hem Bey -moskeija on yksi Tiranen tunnetuimmista moskeijoista. Se rakennettiin 1700-luvulla ja se oli alkujaan osa kompleksia, joka sisälsi myös kouluja ja kirjastoja. Moskeija on arkkitehtonisesti vaikuttava ja siinä on nähtävissä osmanien ajan vaikutteita. Moskeijassa voi vierailla ja ihailla sen koristeltuja seinämaalauksia ja kauniita kattomaalauksia.

Tiranën linna

Tiranën linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee keskustassa ja on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Linna toimi aikoinaan puolustusasemana ja siellä on myös sijainnut palatsi. Nykyään linnassa sijaitsee monia museoita, kuten Albanian kansallismuseo ja Tiranën historiallinen museo. Linnaa ympäröi mukava puistoalue, ja sen näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin maisemia.

Tiranën kellotorni

Tiranën kellotorni on kaupungin tunnetuin maamerkki ja se sijaitsee Skanderbeg-aukiolla. Kellotorni rakennettiin vuonna 1822 ja se edustaa ottomaanien ajan arkkitehtuuria. Kellotornissa on mahdollisuus käydä ja kiivetä sen yläkerrokseen, josta avautuu upea näköala yli kaupungin.

Pyhän Prokopiuksen kirkko

Pyhän Prokopiuksen kirkko on yksi Tiranen tärkeimmistä kirkoista ja se sijaitsee keskustassa. Kirkko on rakennettu vuonna 1780 ja siinä on sekä ortodoksinen että roomalaiskatolinen osa. Kirkko on arkkitehtonisesti vaikuttava ja sisältää kauniita ikoneja ja freskoja.

Dajti-vuori

Dajti-vuori sijaitsee Tiranen pohjoispuolella ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Vuorelle pääsee köysiradalla, joka lähtee keskustasta ja nousee noin 1600 metriin. Dajti-vuorella on myös ravintoloita, patikointireittejä ja luontopolkuja, joten se tarjoaa hyvän mahdollisuuden luonnosta nauttimiseen.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Tiranëssa on monipuolinen kulttuuritarjonta, joka sisältää muun muassa teattereita, elokuvateattereita, gallerioita ja museoita. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Lisäksi kaupungissa on lukuisia baareja, ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia kulttuurielämyksiä musiikin, ruoan ja juoman muodossa.

Historia

Tiranëlla on pitkä historia, joka ulottuu aina antiikin ajoista nykypäiviin. Kaupunki perustettiin alun perin antiikin Kreikan aikana ja on kokenut monia valloittajia ja hallitsijoita vuosisatojen varrella. Osmani-imperiumin valta-aikana Tiranësta tuli tärkeä kauppakaupunki, ja sen historiallisilla alueilla voi nähdä vieläkin jälkiä tästä ajasta.

Tiranëa on myös leimannut kommunistisen diktatuurin aika, kun Albania oli sulkeutunut muulta maailmalta. Kaupungissa voi vierailla BunkArtissa, entisessä kommunistisessa bunkkerissa, jossa esitellään Albanian kommunistisen diktatuurin historiaa.

Nykyään Tiranë on moderni ja kehittyvä kaupunki, jossa yhdistyvät historia ja nykypäivä. Kaupungissa on nähtävissä monia historiallisia rakennuksia ja muistomerkkejä, kuten Skanderbegin aukio, joka on omistettu Albanian kansallissankarille. Lisäksi kaupungista löytyy useita museoita, kuten National History Museum, jossa voi tutustua Albanian rikkaaseen historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat

Kuuluisat albanialaiset ruokalajit

– Tiranëssa voi maistaa perinteisiä albanialaisia ruokia, kuten byrek (suolainen piirakka) ja tave kosi (lampaanlihalla täytetty uunissa paistettu ruoka), jotka ovat erityisen suosittuja kansallisruokia.
– Myös koftet dhe ishpites (lihapullia ja leipälettuja) sekä tavë dhe faqe të kuqe (lihaa ja punajuuria) ovat suosittuja paikallisia ruokia.
– Raki, perinteinen albanialainen rypäleviina, on myös suosittu juoma, jota voi maistaa ravintoloissa ja baareissa Tiranan alueella.

Ravintolat Tirana

– Tirana tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita eri hintaluokissa ja ruokakulttuureissa. Kaupungissa on kansainvälisiä ketjuravintoloita, kuten McDonald’s ja Pizza Hut, sekä paikallisia ravintoloita, joissa voi maistaa albanialaista ruokaa.
– Skyscraper-ravintola on suosittu näköalaravintola, josta voi ihailla kaupungin maisemia samalla kun nauttii ruokaa.
– Korça Beer Garden on suosittu paikka nauttia olutta ja ruokaa ulkoilmassa, etenkin kesäisin.
– Taju-ravintolassa voi maistaa albanialaisia perinneruokia moderneilla sävyillä.
– Era-pizzeria on suosittu paikallinen pizzeria, joka tarjoaa laajan valikoiman pizzoja ja muita italialaisia ruokia.

Ruokakaupat

– Tiranasta löytyy useita ruokakauppoja, kuten Tushaj Supermarket ja Maxi Supermarket, joista voi ostaa päivittäistavaroita ja ruokatarvikkeita.
– Lisäksi kaupungissa on useita pienempiä ruokakauppoja ja toreja, joista voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja paikallisia tuotteita.

Kahvilat ja leipomot

– Tiranassa on paljon kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista leivonnaisista ja kahvista.
– Monet kahvilat tarjoavat myös aamiaista ja kevyitä lounaita.
– Suositeltavia kahviloita ja leipomoita Tiranassa ovat esimerkiksi Bar Kafe Komiteti ja Mon Chéri.

Katuruoka

– Tiranassa voi maistaa albanialaista katuruokaa eri puolilta maata.
– Suosittuja katuruokalajeja ovat muun muassa qofte (lihapullia), fërgesë (lihakastike), ja pite (suolaiset piirakat).
– Katuruokaa voi ostaa eri puolilta kaupunkia, erityisesti basaareilta ja torilta.

Tiranan yöelämä

– Tiranassa on vilkas ja monipuolinen yöelämä, johon kuuluu ravintoloita, baareja ja klubeja.
– Blloku-alue on suosittu paikka viettää iltaa baareissa ja klubeissa.
– Baareissa voi nauttia paikallisia juomia ja cocktaileja, ja klubeissa voi bailata musiikin tahtiin.
– Lisäksi kaupungissa järjestetään usein erilaisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia, joissa voi viettää iltaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Ravintolat ja baarit

Tiranan keskustassa ja ympäri kaupunkia on lukuisia ravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ruokailu- ja juomavaihtoehtoja. Voit nauttia paikallisista albarello-ravintoloista, kansainvälisistä ketjuravintoloista ja perinteisistä kahviloista.

2. Museot ja galleriat

Tiranan kaupungissa on useita museoita ja gallerioita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Albanian historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin. Esimerkkejä ovat kansallismuseo, nykytaiteen galleria tai bunkkimuseo.

3. Ulkoilu ja retkeily

Tiranassa on useita puistoja ja viheralueita, jossa voit nauttia ulkoilusta ja retkeilystä. Voit vierailla Rinia-puistossa, jossa on kävelyreittejä ja piknikalueita. Lisäksi lähiseuduilta löytyvät Dajti-vuori ja Pylli i Dritës -luonnonsuojelualue, jotka tarjoavat mahdollisuuksia patikointiin ja retkeilyyn.

4. Ostokset

Tiranassa voit tehdä ostoksia erilaisissa kaupoissa ja ostoskeskuksissa. Keskustan alueella kävelykadut kuten Deshmoret e Kombit -katu tarjoavat mahdollisuuksia ostosten tekemiseen. Lisäksi Tirana East Gate -ostoskeskus on suosittu ostospaikka kaupungissa.

5. Kulttuurielämykset

Tiranassa voi osallistua kulttuuritapahtumiin ja nauttia erilaisista esityksistä. Kaupungista löytyy esimerkiksi kansallisteatteri, joka tarjoaa teatteriesityksiä, konsertteja ja muita tapahtumia. Lisäksi voit vierailla Tiranan oopperatalossa tai Albaniassa suoritettavissa festivaaleissa ja tapahtumissa.

Tiranë – Suositut hotellit

1. Rogner Hotel

Rogner Hotel sijaitsee Tiranën keskustassa, lähellä Skanderbergin aukiota. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joista avautuu näkymät kaupungin keskustaan. Ravintolassa tarjoillaan kansainvälistä ruokaa ja hotellin spa-tiloissa voi rentoutua saunassa ja hieronnassa.

2. Sheraton Tiranë

Sheraton Tiranë sijaitsee Tiranën sydämessä, lähellä liike- ja ostoskeskuksia. Hotellissa on tilavat ja modernit huoneet, joista osassa on parveke ja näköaloja kaupunkiin. Hotellin ravintolasta voi nauttia albanialaista ja kansainvälistä ruokaa, ja asiakkaiden käytössä on myös kuntosali ja uima-allas.

3. Tirana International Hotel

Tirana International Hotel sijaitsee Tiranën keskustassa, lähellä Skanderbergin aukiota ja Boulevardin ostoskatua. Hotellin huoneista avautuu näköalat kaupungin keskustaan ja huoneet ovat moderneja ja tilavia. Hotellissa on useita ravintoloita tarjoten kansainvälistä ja perinteistä albanialaista ruokaa, sekä spa-tilat saunoineen ja hierontoineen.

4. The Plaza Tiranë

The Plaza Tiranë sijaitsee Tiranän keskustassa, lähellä Pyramidia ja Boulevardin ostoskatua. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, jotka tarjoavat näköalan kaupungin keskustaan. Ravintola tarjoaa eurooppalaista ja paikallista ruokaa, ja hotellissa on myös kuntokeskus ja sauna asiakkaiden käytössä.

5. Hotel Mondial

Hotel Mondial sijaitsee Tiranän keskustassa, lähellä Liqenin puistoa ja Tiranän järveä. Hotellin huoneet ovat nykyaikaisia ja tilavia, ja niistä on näköalat joko kaupungin keskustaan tai järvelle. Ravintolasta voi nauttia perinteistä albanialaista ruokaa, ja hotellin kattoterassilla on uima-allas ja näköalabaari.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Tiranan kaupunki on yleisesti ottaen turvallinen paikka, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, myös täällä on tärkeää noudattaa perusvarovaisuutta. Pidä arvotavarat turvassa ja älä kuljeta suuria määriä käteistä rahaa mukanasi. Vältä pimeitä ja huonosti valaistuja alueita erityisesti yöllä. Olisi myös hyvä idea välttää yksin liikkumista syrjäisillä alueilla yöaikaan.

Poliisi

Tiranan kaupungissa on useita poliisiasemia, joilta voi saada apua ja neuvoja. Poliisi on yleensä ystävällinen ja avulias ja heidän tavoiteenaan on pitää kaupunki turvallisena. Jos kohtaat hätätilanteen tai tarvitset apua, kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään poliisiasemaan tai soittaa hätänumeroon 112.

Lääkäripalvelut

Tiranan kaupungissa on useita julkisia ja yksityisiä terveyskeskuksia sekä sairaaloita. Julkiset terveyskeskukset tarjoavat perusterveydenhuoltoa ja kiireellistä hoitoa, kun taas yksityiset sairaalat tarjoavat laajempia palveluita ja erikoistuneempaa hoitoa. On tärkeää tarkistaa, minkä terveyskeskuksen tai sairaalan palveluita tarvitset ja mistä saat asianmukaisen hoidon.

Rokotukset ja matkavakuutus

Ennen matkaa Tiranasta on tärkeää varmistaa, että rokotuksesi ovat ajantasalla. Suosittelemme ottamaan yhteyttä oman maasi terveysviranomaisiin tai matkailuklinikkaan saadaksesi tarkempaa tietoa tarvittavista rokotuksista. Lisäksi on hyvä hankkia matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairastumiset tai onnettomuudet matkan aikana.

Ravinnon ja juomaveden turvallisuus

Tiranan kaupungin ravintolat ja kahvilat noudattavat yleisesti ottaen hygieniasääntöjä, mutta on aina hyvä noudattaa perushygieniaa ja nauttia ruokasi paikoissa, joissa näyttää olevan hyvä puhtauskäytäntö. Varmista myös, että juomavesi on turvallista juoda. Mikäli epäilet juomaveden turvallisuutta, on parempi turvautua pullotettuun veteen tai keittää vesi ennen juomista tai ruoanlaittoa.

Rannat ja Vesistöt

1. Rantoja Tiranëssa

Tiranëssa ei ole varsinaisia rantoja, koska kaupunki sijaitsee sisämaassa eikä merenrannalla.

2. Kombësi-järvi

Kombësi-järvi (tunnetaan myös nimellä Farkë-järvi) sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Tiranën keskustasta. Se on keinotekoinen järvi, joka syntyi Farkë-joen padottamisen yhteydessä. Kombësi-järvellä on kaunis ympäristö luonnon ystäviä varten, ja siellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten veneilyä ja kalastusta.

Tekisa-joki

Tekisa-joki on Tiranëa halkova joki, joka virtaa kaupungin läpi. Se tarjoaa miellyttävää näkymää ja rentouttavaa tunnelmaa joen varrella kulkeville kävelijöille ja pyöräilijöille.

Liqeni i Vogël

Liqeni i Vogël on pieni keinotekoinen järvi Tiranën keskustan tuntumassa. Järvi tarjoaa virkistävän ympäristön kaupungin kiireisen liikenteen keskellä. Siellä voi viettää aikaa kävellen tai istuskelemalla järven rannalla.

Tiranajärvi

Tiranajärvi sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Tiranën keskustasta. Se on laaja järvi, jonka ympäristö on täynnä kauniita maisemia ja luontoa. Tiranajärvi tarjoaa mahdollisuuksia monille ulkoiluaktiviteeteille, kuten melontaan, veneilyyn ja kalastukseen. Järven rannoilla sijaitsee myös useita ravintoloita ja hotelleja, jotka tarjoavat rentouttavan ympäristön vierailijoille.

Tiranë – Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Tiranëssa on laaja valikoima baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomia ja tanssia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Sky Club, Folie Terrace, ja The Bllok. Baarit ja klubit tarjoavat usein myös live-musiikkia ja DJ-esityksiä.

2. Ravintolat

Tiranën ravintolatarjonta on monipuolinen, ja sieltä löytyy vaihtoehtoja erilaisiin ruokamieltymyksiin. Alueella on kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia ja kiinalaisia ravintoloita, mutta myös perinteisiä albanialaisia ravintoloita. Monissa ravintoloissa on myös livemusiikkiesityksiä illallisajan jälkeen.

3. Elokuvateatterit

Tiranëssa on useita elokuvateattereita, jotka esittävät sekä albanialaisia että kansainvälisiä elokuvia. Elokuvateattereissa voi usein nauttia mukavista elokuvaesityksistä, ja jotkut teatterit tarjoavat myös laaja-alaisen valikoiman nautittavia ruokia ja juomia.

4. Teatterit

Tiranëssa on useita teattereita, joissa voi nauttia monenlaisista esityksistä, kuten näytelmistä ja musikaaleista. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Kansallisteatteri (Teatri Kombëtar) ja Aleksandër Moisiu -teatteri.

5. Konsertit

Tiranëssa järjestetään säännöllisesti konsertteja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Konserttipaikkoja ovat muun muassa Palace of Congresses ja Toptani-ostoskeskuksen ulkoilmatila, jossa järjestetään kesään asti ilmaiskonsertteja.

6. Kasinot

Jos haluat kokeilla onneasi, Tiranën kasinot tarjoavat mahdollisuuden pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, pokeria ja peliautomaatteja. Kasinot tarjoavat yleensä myös juomia ja live-viihdettä.

7. Yöelämä keskustassa

Tiranën keskusta-alue, erityisesti Blloku-alue, on kuuluisa vilkkaasta yöelämästään. Alueella on useita baareja, klubeja ja ravintoloita, ja siellä voi nauttia musiikista, tanssista ja hyvästä seurasta pitkälle yöhön asti.

8. Kotibileet

Kotibileet ovat suosittu tapa viettää aikaa ystävien kanssa Tiranën asukkaiden keskuudessa. Monet ihmiset järjestävät kotonaan pieniä kokoontumisia, joissa on tarjolla ruokaa, juomaa ja musiikkia. Tämä on rento tapa viettää iltaa ja nauttia toistensa seurasta.

Luontokohteet ja retkeily Tiranëssa

Dajti-vuori

Dajti-vuori on yksi Tiranan suosituimmista luontokohteista ja sijaitsee vain lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta. Vuorella on korkein huippu 1613 metrin korkeudessa merenpinnasta. Täältä voi nauttia upeista näkymistä kaupungille ja ympäröivään maisemaan. Dajti-vuorella on myös runsaasti retkeily- ja vaellusreittejä, joissa voi tutustua alueen monipuoliseen kasvillisuuteen ja eläimistöön.

Pellumbasi-järvi

Pellumbasi-järvi sijaitsee noin 10 kilometriä Tiranan eteläpuolella. Järvi on suosittu paikallisten keskuudessa, sillä sen ympäristö tarjoaa hyviä mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja retkeilyyn. Alueella on piknik-alueita ja mahdollisuus vuokrata veneitä järvelle. Pellumbasi-järvellä voi myös kalastaa ja nauttia kauniista järvimaisemasta.

Tufanin rotko

Tufanin rotko sijaitsee noin 25 kilometriä Tiranan kaupungista pohjoiseen. Rotko on suosittu retkikohde, jossa voi ihailla kallioita, vesiputouksia ja luonnollisia kivimuodostelmia. Rotkon alueella voi myös patikoida ja kiipeillä. Rotkon laakso on myös tunnettu paikallisten viininviljelyalueesta, joten alueella voi tutustua myös viinitiloihin ja maistella paikallisia viinejä.

Erzenin rotko

Erzenin rotko sijaitsee noin 15 kilometriä Tiranan kaupungista koilliseen. Se on suosittu retkeilykohde, jossa on näyttäviä kalliomuodostelmia ja vesiputouksia. Rotkossa voi vaeltaa pitkin reittejä ja nauttia upeista maisemista. Alueella on myös monia piknik- ja leirintäalueita, joissa voi viettää aikaa luonnon keskellä.

Tiran-kaltainen kansallispuisto

Tiran-kaltainen kansallispuisto sijaitsee noin 40 kilometriä Tiranan kaupungista kaakkoon. Se on yksi Albaniassa suojelluista kansallispuistoista ja tarjoaa upeita retkeily- ja vaellusmahdollisuuksia. Alueella on monenlaisia elinympäristöjä, kuten metsiä, laaksoja ja jokia. Kansallispuistossa voi tutustua moniin erilaisiin kasvi- ja eläinlajeihin. Puistossa on myös useita merkittyjä reittejä, jotka sopivat eritasoisille retkeilijöille.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Tiranëssa

Etem-Bey-moskeija

Etem-Bey-moskeija on yksi Tiranën tunnetuimmista moskeijoista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on rakennettu vuonna 1823. Moskeijan arkkitehtuuri edustaa ottomaanista tyyliä ja siinä on kauniit kupolit ja minareetit. Moskeija on avoinna vierailijoille, mutta se on myös aktiivisessa käytössä paikallisten muslimien rukouspaikkana.

Tiranën ortodoksinen katedraali

Tiranën ortodoksinen katedraali, viralliselta nimeltään Pyhän Paavalin katedraali, on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde kaupungissa. Katedraali on rakennettu vuonna 1865 ja se edustaa bysanttilaista tyyliä. Katedraalin alttarilla on freskoja ja ikoneita, ja sen ulkopuoli on koristeltu kauniilla mosaiikeilla. Katedraali toimii paikallisen ortodoksisen yhteisön keskuspaikkana ja siellä järjestetään jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Etehem-Bey-mosaiikki

Etehem-Bey-mosaiikki on vaikuttava taideteos, joka sijaitsee Tiranën keskustassa. Se on yksi suurimmista mosaiikeista Balkanilla ja esittää kommunistisen Albanian aikakauden sankareita ja symboleja. Mosaiikki on peräisin 1980-luvulta ja kuvaa monia eri henkilöitä, kuten Enver Hoxhaa ja muita poliittisia johtajia. Se on merkittävä historiallinen nähtävyys, joka tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Albanian kommunismin aikakauteen.

Skanderbeg-aukio

Skanderbeg-aukio on Tiranën tärkein kaupallinen ja poliittinen keskus. Nimi viittaa Albaniassa hyvin kunnioitettuun kansallissankariin Skanderbegiin, joka johti vastarintaa ottomaanien valloitusta vastaan 1400-luvulla. Aukiolla sijaitsee Skanderbegin ratsastajapatsas sekä useita historiallisia rakennuksia, kuten Kansallismuseo ja Opetettujen Naisten Palatsi. Aukio on vilkas kohtaamispaikka, jossa paikalliset ja matkailijat voivat nauttia kauniista ympäristöstä ja tutustua Albanian historiaan.

Tiranakuvapatsas

Tiranakuvapatsas, joka tunnetaan myös nimellä Enver Hoxhan patsas, oli aikoinaan Albanian diktaattorin Enver Hoxhan patsas. Patsas oli yksi Tiranen maamerkeistä ja se sijaitsi Skanderbeg-aukion läheisyydessä. Kuitenkin vuonna 1991, kun Albania luopui kommunismin hallinnostaan, patsas poistettiin kaupungista. Nykyään Tiranakuvapatsas on säilytetty kansallismuseossa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Dajti-vuori

Dajti-vuori on yksi parhaista paikoista ihailla Tiranën panoraamanäkymiä. Portailla tai köysiradalla pääsee vuoren huipulle, josta voi ihailla kaupungin maisemia ja ympäröiviä vuoria.

2. Skanderbergin torni

Skanderbergin torni on muinainen keskiaikainen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät Tiranen yli. Tornin huipulta avautuu näkymä kaupungin kattojen yli ja aina merten taakse saakka.

3. Tumulus-puisto

Tumulus-puisto sijaitsee lähellä Dajti-vuorta ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät Tiranen yli. Puistosta voi ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria ja ympäröivää luontoa.

4. Sky Tower -ravintola

Sky Tower -ravintola sijaitsee Tiranen korkeimmassa rakennuksessa ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli. Ravintolassa voi nauttia aterian samalla ihaillen näköaloja kaupungin vilinään.

5. Ura e Tabakëve -näköalapaikka

Ura e Tabakëve on näköalapaikka, joka tarjoaa upeat näkymät Tiranen keskustaan. Täältä voi ihailla kaupungin rakennuksia ja samalla nauttia upeista auringonlaskuista.

6. Mount Lunder -luonnonpuisto

Mount Lunder -luonnonpuiston korkeimmilta kohdilta pääsee ihailemaan upeita näkymiä Tiranen yli ja sen ympäröivää luontoa. Luonnonpuisto tarjoaa myös erinomaisia mahdollisuuksia patikointiin ja ulkoiluun.Kohteen sijainti maa on Albania.

Jätä kommentti