Halvat lennot Tivat

Nähtävyydet ja kohteet

Kotorinlahden linnoitus ja vanhakaupunki

Nämä kaksi nähtävyyttä sijaitsevat Kotorinlahdella, lähellä Tivatin kaupunkia. Kotorinlahden linnoitus on historiallinen linnoitus, johon pääsee kiipeämään jyrkän polun kautta. Linnoitukselta avautuu upea näkymä ympäröivään maisemaan ja Kotorinlahdelle. Vanhakaupunki taas on Unescon maailmanperintökohteeksi kuulunut alue, joka tarjoaa vierailijoilleen historiallisia rakennuksia, kapeita kujia ja viehättäviä pieniä ravintoloita ja kauppoja.

Porton Montenegron jahdisatama

Porto Montenegro on ylellinen jahdisatama, jossa voi ihailla upeita huviveneitä ja purjeveneitä. Satama-alueelta löytyy myös useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Täältä voi myös lähteä vene- tai purjehdusretkille Kotorinlahdelle tai läheisille saarille.

Ostrvon luostari

Ostrvon luostari on Tivatin lähellä, kukkulalla sijaitseva luostari, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Luostari on tyypillinen ortodoksiluostari, jonka rakennuksissa voi ihailla kauniita ikoneja ja freskoja. Luostarissa voi myös tutustua ortodoksiseen uskontoon ja sen perinteisiin.

Plavi Horizontin ranta

Plavi Horizontin ranta on Tivatin suosituin ranta-alue, joka tarjoaa hienon hiekkarannan ja mahdollisuuden rentoutua auringossa. Rannalla on myös ravintoloita, baareja, aurinkotuoleja ja vesiurheilumahdollisuuksia. Ranta sijaitsee lähellä Tivatin kaupungin keskustaa ja on helposti saavutettavissa.

Tivatinlahden rantakävely

Tivatinlahden rantakävely on kaunis kävelyreitti, jota pitkin voi nauttia kauniista merinäkymistä ja ihailla alueen upeita huviloita ja maisemia. Rantakävelyreitin varrella on myös ravintoloita ja kahviloita, joista voi pysähtyä nauttimaan virvokkeita matkan varrella.

Kulttuuri ja historia

Historiallinen tausta

Tivat on kaupunki Montenegrossa, Adrianmeren rannalla. Se sijaitsee Bokan lahdella, joka on yksi Euroopan syvimmistä lahdista. Kaupunki on ollut asuttu antiikin ajoista lähtien ja sillä on rikas historia.

Kulttuuriperintö

Tivatilla on monia historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä, jotka heijastavat alueen rikasta perintöä. Kaupungissa on useita vanhoja kirkkoja ja luostareita, kuten Pyhän Saven luostari ja Pyhän Spiridonin kirkko. Näissä rakennuksissa voi ihailla ortodoksista arkkitehtuuria ja uskonnollisia taideteoksia.

Muistomerkit

Kaupungissa on myös muutamia muistomerkkejä, jotka kunnioittavat alueen historiaa ja merkittäviä tapahtumia. Esimerkiksi kaupungin keskustassa sijaitsee sotamuistomerkki, joka muistuttaa Tivatin roolista toisessa maailmansodassa. Lisäksi kaupungilla on useita patsaita ja monumentteja, jotka kunnioittavat paikallisia sankareita ja merkittäviä henkilöitä.

Museot

Tivatilla on myös joitain museoita, jotka tarjoavat katsauksen alueen historiaan ja kulttuuriin. Esimerkiksi Tivatin kaupunginmuseo esittelee paikallisia esineitä ja artefakteja eri aikakausilta. Museossa voi oppia enemmän alueen menneisyydestä ja sen kehityksestä.

Kulttuuritapahtumat

Tivatilla järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokea alueen perinteitä ja nykyaikaista taiteellista ilmaisua. Kaupungissa järjestetään esimerkiksi musiikkikonsertteja, tanssiesityksiä, kulttuurifestivaaleja ja näyttelyitä, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita.

Tivatin merenkulkuhistoria

Koska Tivat sijaitsee Adrianmeren rannalla, sillä on pitkä merenkulkuhistoria. Kaupungilla oli aikoinaan tärkeä merkitys Adrianmeren satamakaupunkina, ja sen satama toimi tärkeänä keskuksena alueen kauppaliikenteelle. Nykyään satama on modernisoitu ja tarjoaa tilat sekä paikallisille että ulkomaisille veneille ja laivoille.

Unescon maailmanperintökohde Kotor

Lähistöllä sijaitsee myös Kotorin kaupunki, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Kotorin vanhakaupunki on erittäin suosittu vierailukohde, ja se tarjoaa laajan valikoiman historiallisia nähtävyyksiä, kuten linnoituksia, kirkkoja ja muureja. Kotorin kaupunki on vain lyhyen matkan päässä Tivatista ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen vieläkin laajempaan kulttuurihistoriaan.

Ruokailu ja ravintolat Tivatissa

1. Perinteiset montenegrolaiset ravintolat

Tivatin alueella on useita perinteisiä montenegrolaisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä paikallisia ruokia ja juomia. Näissä ravintoloissa voit kokea autenttisen montenegrolaisen ruokakulttuurin ja maistella paikallisia herkkuja kuten cevapcicia (pieniä lihapullia), ajvaria (paprikatahnaa) ja kajmakia (kermaista juustoa).

2. Mereneläväravintolat

Tivat sijaitsee Adrianmeren rannikolla, joten alueella on myös runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat tuoreita mereneläviä. Voit nauttia herkullisista äyriäisistä, kuten simpukoista, katkaravuista ja ostereista, sekä erilaisista kalalajeista, kuten tonnikalasta, meritaimenesta ja sinisimpukoista.

3. Kansainväliset ravintolat

Tivatissa on myös runsaasti kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureita edustavia ruokia. Voit löytää italialaista, ranskalaista, kiinalaista, japanilaista, meksikolaista ja muita kansainvälisiä ruokia tarjoavia ravintoloita. Tarjolla on muun muassa pizzaa, pastaa, sushiä, tacoja ja dim sum -ruokia.

4. Kahvilat ja leipomot

Tivatissa on myös monia kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia paikallisista leivonnaisista ja kahvista. Voit kokeilla perinteistä montenegrolaista burekkia (suolaista piirasta) tai maistella erilaisia makeita leivonnaisia ja leipiä. Kahviloissa voit nauttia myös erilaisia kahvijuomia, kuten espressoa, cappuccinoa ja macchiatoa.

5. Baarit ja yöelämä

Tivistä löytyy myös useita baareja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja viihdettä. Voit rentoutua merinäköalabaarissa ja nauttia cocktailin auringonlaskun aikaan tai käydä tanssimassa yökerhossa. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja livemusiikkiesityksiä, joten voit kokea paikallisen musiikki- ja viihdekulttuurin.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Rannat

– Tivat tarjoaa useita upeita hiekkarantoja, kuten Plavi Horizonti ja Almara Beach Club.
– Rannoilla voi nauttia auringosta, uida, rentoutua aurinkotuoleilla ja nauttia rannan palveluista.

Vesiliikunta

– Tivat tarjoaa monipuolisia vesiliikuntamahdollisuuksia, kuten snorklausta, sukellusta, purjehdusta ja melontaa.
– Voit vuokrata välineitä tai osallistua opastetuille retkille ja kursseille.

Golf

– Lähellä Tivatin keskustaa sijaitsee maailmankuulu Luštica Bay Golf Course, joka tarjoaa upeat maisemat ja haastavia kenttiä.
– Golf-harrastajat voivat nauttia pelistä ja samalla ihailla Adrianmeren kaunista maisemaa.

Kulttuuriaktiviteetit

– Tivat tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja taidenäyttelyjä.
– Kaupungissa on myös useita museoita, joista voi oppia alueen historiasta ja kulttuurista.

Retkeily ja vaellus

– Lähialueilla on upeita retkeily- ja vaellusreittejä, joilla voi tutustua Tivatin luonnonkauniiseen ympäristöön.
– Esimerkiksi Vrmac-vuori tarjoaa upeat näköalat ja mahdollisuuden nauttia rauhallisesta luonnosta.

Shoppailu

– Tivatissa on useita kauppakeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia muodin, elektroniikan, kosmetiikan ja paikallisten tuotteiden parissa.
– Kävelykatuja ja torialueita tarjoavat mahdollisuuden paikalliseen ostoskulttuuriin tutustumiseen.

Yöelämä

– Tivat tarjoaa vilkasta yöelämää, jossa on useita baareja, yökerhoja ja ravintoloita.
– Voit nauttia drinkkejä, kuunnella livemusiikkia ja tanssia myöhään yöhön saakka.

Suositut hotellit Tivatissa

1. Regent Porto Montenegro

Regent Porto Montenegro on viiden tähden luksushotelli, joka sijaitsee kauniin merenlahden rannalla Porto Montenegrossa. Hotellista löytyy ylellisiä huoneita ja sviittejä, useita ravintoloita, spa-tilat, uima-allas ja yksityinen ranta. Hotellin sijainti on ihanteellinen Tivatin keskustan lähellä ja vieressä olevissa Porto Montenegron satamassa on valtava valikoima ravintoloita, kauppoja ja viihdetarjontaa.

2. Hotel Pine

Hotel Pine on suosittu perhehotelli, joka sijaitsee kätevästi Tivatin keskustassa lähellä rannikkoa. Hotellista löytyy mukavia ja viihtyisiä huoneita, ravintola, baari ja ulkouima-allas. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja hotellin läheisyydessä on paljon ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

3. Hotel Palma

Hotel Palma sijaitsee Tivatin keskustassa vain lyhyen kävelymatkan päässä rannalta. Hotellissa on tarjolla erilaisia huoneita ja sviittejä, ravintola, baari ja uima-allas. Palma on suosittu vaihtoehto sekä lomailijoille että liikematkailijoille, koska hotelli tarjoaa hyvät palvelut ja sijaitsee lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja yrityskeskittymiä.

4. Hotel Montenegrino

Hotel Montenegrino on viehättävä boutique-hotelli Tivatin keskustassa. Hotellista löytyy tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, ravintola, lounge-baari ja ulkouima-allas. Hotellin sijainti on erinomainen, sillä se on lähellä kaupungin nähtävyyksiä, rantoja ja satamaa. Henkilökunta tarjoaa ystävällistä palvelua ja auttaa mielellään vieraiden tarpeiden kanssa.

5. Hotel Kamelija

Hotel Kamelija on kodikas ja edullinen hotelli, joka sijaitsee Tivatin keskustassa. Hotellista löytyy mukavia ja tilavia huoneita, ravintola ja baari. Kamelija on suosittu vaihtoehto budjetin matkailijoille, sillä huoneet ovat hyvässä kunnossa ja hotellilla on hyvä sijainti kaupungin keskustassa lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

Turvallisuus

Julkisen turvallisuuden tila

Tivat on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa julkinen turvallisuus on hyvä. Vakavia rikoksia, kuten ryöstöjä tai väkivaltaisia tapauksia, esiintyy harvoin.

Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus Tivatissa on kohtuullisen hyvä. Kaupungin tiet ja kadut ovat yleensä hyvässä kunnossa, mutta joissain tapauksissa voi esiintyä huonosti merkittyjä liikennemerkkejä tai puutteellisia liikennevaloja. Kuskin tulee olla varovainen erityisesti kiireaikoina ja lomakausina, jolloin liikenne ruuhkautuu.

Rikollisuus

Rikollisuus Tivatissa on yleisesti ottaen alhainen. Matkailijoita kehotetaan kuitenkin käyttämään varovaisuutta ja noudattamaan yleisiä turvallisuusohjeita, kuten pitämään silmätavaran huolellisesti mukanaan ja välttämään pimeitä ja syrjäisiä paikkoja.

Turvallisuus hätätilanteissa

Tivatissa on tehokas hätäpalvelujärjestelmä, joka vastaa nopeasti hätätilanteisiin. Poliisipalvelut, palokunta ja ambulanssi ovat helposti saatavilla. Tärkeät hätänumerot ovat poliisi 122, palokunta 123 ja ambulanssi 124. On suositeltavaa, että matkailijat tallentavat nämä numerot puhelimiinsa.

Terveys

Terveyspalvelut

Tivatissa on useita terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat peruslääkärinpalveluja ja apteekkituotteita. Vakavampia terveysongelmia varten on saatavilla myös sairaaloita ja erikoislääkäreitä.

Terveydenhuollon laatu

Tivatin terveydenhuollon laatu on yleisesti ottaen hyvä. Terveydenhuoltopalvelut vastaavat kansainvälisiä standardeja, ja lääkärit ovat koulutettuja ja ammattitaitoisia. Joissain tapauksissa voi kuitenkin olla tarpeen hakeutua suurempien kaupunkien sairaaloihin vakavampia tai erikoistuneempia hoitoja varten.

Rokotukset

Matkailijoille ei yleensä vaadita erityisiä rokotuksia Tivatin alueelle matkustettaessa. On kuitenkin suositeltavaa tarkistaa oman maan terveysviranomaisten ohjeet ja suositukset ennen matkaa ja varmistaa, että perusrokotukset ovat ajan tasalla.

Rannat ja Vesistöt

1. Luštica niemimaa

Luštica niemimaa sijaitsee Tivatin kaupungin pohjoispuolella ja tarjoaa upeita rantoja ja vesistöjä. Niemimaalla on useita hiekkarantoja, kalliorantoja ja pieniä lahdelmia, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet aurinkokylpyihin ja uintiin.

2. Plavi Horizonti

Plavi Horizonti on yksi Tivatin suosituimmista rannoista. Se sijaitsee Luštica niemimaan etelärannalla ja se on tunnettu kirkkaasta vedestä ja kauniista hiekkarannasta. Ranta-alueella on myös monia ravintoloita ja rantabaareja, joista voi nauttia virvokkeita ja herkullisia ruokia.

3. Kalardovo Beach

Kalardovo Beach on kaunis hiekkaranta, joka sijaitsee Tivatin kaupungin tuntumassa. Ranta on rauhallinen ja tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle. Kalardovo Beachilla voi rentoutua auringon alla, nauttia vesilajeista tai vain ihailla maisemia.

4. Kotorinlahden rannat

Kotorinlahti on upea luonnon muodostama rantaviiva, joka ulottuu Tivatista aina Kotorin kaupunkiin asti. Kotorinlahden rannoilla on monia pieniä poukamia ja hiekkarantoja, jotka ovat erinomaisia paikkoja rantalomailuun ja uintiin. Näitä rantoja ympäröi kaunis vuoristomaisema, joka luo ainutlaatuisen tunnelman.

5. Vesistöt

Tivat sijaitsee Adrianmeren rannalla, joten se tarjoaa laajan valikoiman vesistöjä. Kaupungin vieressä sijaitsevat Kotorinlahti ja Luštica niemimaa tarjoavat ihanteelliset puitteet veneilyyn, purjehdukseen ja kalastukseen. Näiden vesistöjen kristallinkirkas vesi houkuttelee myös sukeltajia ja snorklaajia tutustumaan merenalaiseen maailmaan.

6. Tivatin marina

Tivatissa sijaitsee myös moderni ja tyylikäs marina, joka tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut veneilijöille. Marina on suosittu paikka purjehtijoille ja veneilijöille, ja siellä voi vuokrata veneen tai osallistua veneilykursseille. Tivatin marina on myös hyvä lähtöpiste saaristoretkille ja risteilyille lähialueilla.

Yöelämä ja viihde Tivatissa

1. Baarit ja klubit

Tivatissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Al Porto -baari, Pine -klubi ja Club Torro.

2. Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja juomista. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi One Eleven ja Verige65, ja suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi La Bamba ja Tivat Coffee Company.

3. Esiintymistilat ja teatterit

Tivatissa ei ole suuria esiintymistiloja tai teattereita, mutta sataman alueella sijaitseva Amfiteatteri Tivat tarjoaa joskus elävää musiikkia ja muita esiintymisiä.

4. Elokuvateatterit

Tivatissa ei ole varsinaista elokuvateatteria, mutta kaupungin vieressä sijaitsevassa Kotorin kaupungissa on Kino Boka -elokuvateatteri, jossa esitetään elokuvia eri kielillä.

5. Kasino

Porto Montenegron alueella sijaitsee kasino nimeltä Maestral Resort & Casino. Kasinossa voi pelata erilaisia pelejä ja viettää aikaa uhkapelin parissa.

6. Musiikkifestivaalit ja tapahtumat

Tivatissa järjestetään erilaisia musiikkifestivaaleja ja muita tapahtumia eri ajankohtina vuodesta. Esimerkkejä festivaaleista ovat esimerkiksi MTV Summerblast ja Montenegro Food Fest.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Kotorinlahden kansallispuisto

Kotorinlahden kansallispuisto on yksi Tivatin suosituimmista luontokohteista. Alueella voi ihailla upeaa luontoa ja merimaisemia sekä tutustua alueen monipuoliseen eläimistöön ja kasvistoon.

2. Vrmac-vuori

Vrmac-vuori tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia ja upeat näköalat yli Tivatin ja sen ympäristön. Vuori on osa Dinaric Alps -vuoristoa ja sen huipulta avautuu upea panoraama yli Kotorinlahden ja ympäröivien vuorten.

3. Gornja Lastva

Gornja Lastva on idyllinen kylä, joka sijaitsee Tivatin ylängöllä. Alueella voi nauttia kauniista maisemista, tutustua perinteisiin kivitaloihin ja tehdä vaellusretkiä ympäröivään luontoon.

4. Plavi Horizonti -ranta

Plavi Horizonti on yksi Tivatin kauneimmista rannoista, joka houkuttelee paikallisia ja matkailijoita nauttimaan auringosta ja merestä. Ranta tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten snorklaamiseen ja melomiseen.

5. Luonnonpuisto Solila

Luonnonpuisto Solila on suojeltu alue, joka sijaitsee lounaaseen Tivatista. Puisto on tunnettu monipuolisesta linnustostaan ja harvinaisista kasvilajeistaan. Alueella voit tutustua alueen suolajärviin ja ihailla kaunista luontoa.

6. Gornji Kalimanj -luonnonsuojelualue

Gornji Kalimanj on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Tivatista etelään. Alueella voit tutustua Vrmac-vuoren upeaan luontoon ja nähdä monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja. Alueella on myös hyviä patikointi- ja pyöräilyreittejä.

7. Verige-niemi

Verige-niemi on kaunis luontokohde Tivatin lähistöllä. Niemi erottaa Kotorinlahden ja Luštican niemimaan toisistaan, ja sen huipulta voi ihailla upeita näköaloja yli lahdelle. Niemellä on myös useita mukavia kävelyreittejä.

8. Plavotorka-joen rotko

Plavotorka-joen rotko on vaikuttava luontokohde, joka sijaitsee Tivatin pohjoispuolella. Rotkossa voi ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen luontoon. Rotkon läpi kulkee myös patikointireitti, joka tarjoaa upeita näköaloja rotkoon.

9. Kamenari–Lepetani-kävelytie

Kamenari–Lepetani-kävelytie on suosittu retkeilyreitti, joka yhdistää Kamenarin ja Lepetanin kylien välisen alueen. Tämä kävelytie tarjoaa upeat merinäköalat ja mahdollisuuden tutustua paikalliseen luontoon ja maisemiin kävellen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Tivatissa

1. Solila kloosteri

Solila kloosteri sijaitsee Tivatin kaupungin länsipuolella. Klosteri perustettiin 1700-luvulla ja se on Serbian ortodoksisen kirkon hallinnassa. Keskiaikaisen arkkitehtuurin tyyliin rakennettu kloosteri tarjoaa vierailijoille rauhallisen ja hengellisen ympäristön, jossa voi ihastella kirkon kuvakokoelmia ja arvokkaita ikoneja.

2. Tivat Raatej-kirkko

Raatej-kirkko on toinen tärkeä uskonnollinen kohde Tivatissa. Se sijaitsee Tivatin keskustassa ja se edustaa ortodoksisen kirkon arkkitehtuurista perinnettä. Kirkossa voi ihailla upeaa freskomaalausta, joka kuvaa Raamatun tapahtumia ja pyhäkuvia.

3. Tivatin historiallinen keskusta

Tivatin historiallinen keskusta on myös merkittävä kohde, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen. Alueella on monia historiallisia rakennuksia, joista jotkut ovat peräisin Venetsian vallan ajalta, kuten Kanan rannalla sijaitseva Buca -palatsi. Keskustassa on myös useita historiallisia kirkkoja ja muita rakennuksia, jotka kertovat kaupungin rikkaasta historiasta.

4. Tivatin museo ja historiallinen arkisto

Tivatin kaupungissa sijaitseva museo ja historiallinen arkisto tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuriin ja historian eri näkökohtiin. Museossa on näyttelyitä, jotka kertovat alueen arkeologisista löydöistä, antiikin historiasta, kansanperinteestä ja nykyaikaisesta taiteesta. Historiallinen arkisto puolestaan pitää tallessa kaupungin tärkeitä dokumentteja ja tiedostoja, jotka valottavat kaupungin menneisyyttä ja kehitystä.

Panoraama- ja Näköalapaikat Tivatissa

1. Tivatinlahden Panoraamapaikka

Tivatinlahden panoraamapaikka sijaitsee kaupungin keskustan läheisyydessä. Paikalta avautuu upea näkymä Tivatinlahteen ja ympäröivään maisemaan. Tämä on suosittu paikka ihailla auringonlaskuja ja nauttia kaupungin kauniista maisemista.

2. Tivatin Järven Panoraamapaikka

Tivatin järven panoraamapaikka tarjoaa vierailijoille upean näköalan kaupungin keskustaan ja sen ympäristöön. Järven rannalla sijaitseva paikka on rauhallinen ja kaunis, ja sieltä voi ihailla kaupunkia eri näkökulmasta.

3. Prevlakan Näköalapaikka

Prevlakan näköalapaikka sijaitsee Tivatin niemimaalla. Tältä paikalta avautuu upeat näkymät Adrianmerelle ja Tivatinlahdelle. Paikalla on myös järviallas, jossa voi ihailla kauniita vesikasveja ja lintuja.

4. Kotorskynlahden Näköalapaikka

Kotorskynlahden näköalapaikka sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Sieltä voi ihailla upeaa näköalaa Kotorskynlahdelle ja sen ympäröiville vuorille. Paikalta löytyy myös muistomerkki, joka kunnioittaa alueen historiallista merkitystä.

5. Gornja Lastvan Näköalapaikka

Gornja Lastvan näköalapaikka sijaitsee Tivatin vanhankaupungin yläpuolella. Paikalta on upeat näkymät Tivatin keskustaan, Tivatinlahteen ja ympäröiviin maisemiin. Alueelta löytyy myös perinteisiä kivilinna-taloja ja tunnelmallisia katuja.

6. Tivat-kukkulan Näköalapaikka

Tivat-kukkulan näköalapaikka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla. Paikalta voi ihailla upeita näkymiä Tivatiin, Tivatinlahdelle ja ympäröivään luontoon. Alueelta löytyy myös kävelyreittejä, joilla voi tutustua alueen luontoon ja maisemiin.Kohteen sijainti maassa on Montenegro.

Jätä kommentti