Halvat lennot Toruń

Nähtävyydet ja kohteet

Vanha kaupunki

Toruńin vanha kaupunki on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Siellä voit ihailla upeaa keskiaikaista arkkitehtuuria, kapeita katuja, torneja ja keskusaukiota. Suosittuja nähtävyyksiä vanhassa kaupungissa ovat Toruńin raatihuone, joka on yksi Puolan vanhimpia ja koristeellisin gotiikka-arkkitehtuurin edustaja, sekä Neitsyt Marian kirkko, joka on vaikuttava tiilikirkko.

Nicolaus Kopernikuksen syntymäkoti

Sijaitsee Toruńin vanhassa kaupungissa. Tämä pieni puurakennus on syntymäkoti Nicolaus Kopernikukselle, joka oli kuuluisa astronominen ja tieteellinen vallankumouksellinen. Talo on muutettu museoksi, jossa vieraat voivat tutustua Kopernikuksen elämään ja työhön.

Toruńin linna

Toruńin linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Vistula-joen rannalla. Se on yksi Toruńin suosituimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia alueen historiasta, tutustua näyttelyihin ja ihailla linnoituksen arkkitehtuuria.

Leijonan mäki

Leijonan mäki on puistoalue, josta avautuu kaunis näkymä Toruńin vanhaan kaupunkiin ja Vistula-joelle. Mäellä sijaitsee myös leijonapatsas, josta puistoalue on saanut nimensä. Tämä on suosittu paikka paikallisten ja turistien keskuudessa, ja tarjoaa rentouttavan ympäristön kävelylle ja piknikille.

Sfääreihin pyrkivät

”Sfääreihin pyrkivät” on moderni monumentti, joka edustaa Toruńin vaakunaa. Monumentti koostuu 13 sfääristä, jotka symboloivat eri aloja, kuten tiedettä, taiteita, kulttuuria ja taloutta. Se sijaitsee Vistula-joen rannalla ja on suosittu paikka valokuvata ja nauttia kauniista maisemista.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Toruń on arkkitehtuuriltaan keskiaikainen kaupunki, ja sen vanhakaupunki kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin.
– Kaupunki on tunnettu goottilaisesta arkkitehtuuristaan ja sen vanhoista linnoista ja vallihautojen säilyneistä osista.
– Toruńissa järjestetään vuosittain useita kulttuuritapahtumia, kuten kansainväliset elokuvafestivaalit, teatterifestivaalit ja musiikkikonsertit.
– Kaupungissa on myös paljon taidetta, ja siellä sijaitsee muun muassa Nicolaus Copernicus -museo, joka esittelee paikallisen tiedemiehen elämää ja työtä.

Historia

– Toruń perustettiin 1200-luvulla ja oli alun perin osa Saksalaisen ritarikunnan valtakuntaa.
– Kaupunki oli tärkeä keskiaikainen kauppapaikka, joka sijaitsi strategisella paikalla Vistulan joen varrella.
– Toruń kärsi merkittäviä tuhoja Ruotsin armeijan hyökkäyksessä 1600-luvulla ja myöhemmin toisen maailmansodan pommituksissa.
– Kaupunki on kuitenkin onnistunut säilyttämään paljon historiallisia rakennuksiaan, ja sitä pidetään yhtenä parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Puolassa.

Ruokailu ja ravintolat Toruńissa

Perinteinen puolalainen ruoka

Toruńissa on useita ravintoloita, joissa voi maistella perinteistä puolalaista ruokaa. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi pierogit (täytetyt taikinanyytit), bigos (hapankaalipata) ja żurek (fermentoidusta ruis- tai vehnäjauhosta valmistettu keitto). Monissa ravintoloissa voi myös nauttia paikallisia erikoisuuksia, kuten torunialaista hunajakakkua (piernik) ja torunialaista olutta.

Kansainvälinen ruoka

Toruńissa on myös paljon ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokalajeja. Täällä voi maistella esimerkiksi italialaista, kiinalaista, meksikolaista ja japanilaista ruokaa. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain maistuvaa.

Kahvilat ja leipomot

Toruńissa on runsaasti viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisista leivonnaisista ja juomista. Kahviloista löytyy usein myös lounasvaihtoehtoja ja makeita herkkuja, kuten torttuja ja kakkuja. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi kahvila Talerzyk, joka on kuuluisa perinteisen puolalaisen leivonnaisen, torunialaisen kiełbasa-brödun valmistamisesta, sekä kahvila Cukiernia Szyszka, jossa voi maistella paikallisia leivonnaisia.

Katuruoka

Toruńin kaduilla voi maistella myös erilaisia katuruokalajeja. Esimerkiksi torunialaiset obwarzanki-ruokaleivät ovat suosittuja välipaloja. Näitä leipiä myydään toreilla ja katuruokakojuissa erilaisilla täytteillä, kuten juustolla, sinapilla ja suolakurkuilla. Lisäksi voit kokeilla myös torunialaisia makkaroita, jotka paistetaan grillissä ja tarjoillaan leivän kanssa.

Baarit ja pubit

Toruńissa on monia baareja ja pubeja, joissa voi rentoutua juoman äärellä. On olemassa laaja valikoima perinteisiä olutpubja sekä trendikkäitä cocktailbaareja. Voit valita juomasi aidoista puolalaisista oluista tai kokeilla kansainvälisiä cocktaileja. Jotkut baarit tarjoavat myös pientä purtavaa, kuten perinteistä puolalaista makkaraa (kiełbasa) tai ranskalaisia perunoita.

Erikoisruokavaliot

Toruńissa on myös ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja erityisruokavalioille. Monet ravintolat tarjoavat gluteenitonta ruokaa ja kasvisruokavaihtoehtoja. Lisäksi kaupungista löytyy vegaaniravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullisia ja terveellisiä vegaanisia ruokia ja leivonnaisia.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuritapahtumat

Toruńissa järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Suosittuja tapahtumia ovat muun muassa Toruńin Kulttuurielämän Festivaali, Joulutapahtumat Toruńissa sekä Toruńin Elokuvafestivaali.

Museot ja galleriat

Toruńissa on useita mielenkiintoisia museoita ja gallerioita, joissa voi tutustua kaupungin historiaan sekä taiteeseen. Suosittuja kohteita ovat muun muassa Toruńin kaupunkimuseo, Nikolauksen kotimuseo sekä Toruńin taidegalleria.

Teatterit ja konserttisalit

Toruńissa voi nauttia teatteriesityksistä ja konserteista eri puolilla kaupunkia. Tunnetuimpia teattereita ovat Toruńin kaupunginteatteri sekä Jan Kochanowskin teatteri. Lisäksi kaupungissa sijaitsee konserttisali, jossa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkiesityksiä.

Puistot ja viheralueet

Toruńissa on useita viihtyisiä puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Suosittuja kohteita ovat muun muassa Jordanki-puisto, Bulwar Filadelfijski -puisto sekä Toruńin botaniikan puutarha.

Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

Toruńissa on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia urheilulajeja ja osallistua liikuntatapahtumiin. Kaupungissa on muun muassa uimahalli, jäähalli sekä useita kuntokeskuksia ja ulkoilureittejä.

Viihdekeskukset ja shoppailu

Toruńista löytyy useita viihdekeskuksia, joissa voi käydä esimerkiksi elokuvateatterissa tai keilahallissa. Lisäksi kaupungissa on lukuisia kauppoja ja ostoskeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia ja viettää aikaa shoppaillen.

Suositut hotellit Toruńissa:

1. Hotel Bulwar

Hotel Bulwar sijaitsee historiallisessa Toruńin kaupungissa Vistulan joen rannalla. Se tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellin ravintolassa voi nauttia herkullisia Puolan ja kansainvälisiä ruokia. Hotel Bulwar on erinomainen valinta matkailijoille, jotka arvostavat hyvää sijaintia ja laadukasta palvelua.

2. Hotel 1231

Hotel 1231 on boutique-hotelli, joka sijaitsee vanhankaupungin sydämessä. Hotellissa on viehättävä sisustus ja huoneet on varustettu modernilla kalustuksella sekä ilmastoinnilla. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, jossa tarjoillaan paikallisia ruokia sekä laaja valikoima juomia. Lisäksi hotellissa on sauna ja kuntokeskus. Hotel 1231 tarjoaa ylellisen ja viihtyisän ympäristön Toruńin vierailijoille.

3. Hostel Przystanek Toruń

Hostel Przystanek Toruń sijaitsee lähellä Toruńin keskustaa ja tarjoaa edullista majoitusta. Hostellissa on yksityisiä huoneita sekä jaettuja makuusaleja, joissa on yhteiset kylpyhuoneet. Asiakkaat voivat rentoutua yhteisessä oleskelutilassa, jossa on TV ja pelihuone. Hostellissa on myös keittiö, jossa vieraat voivat valmistaa omia aterioitaan. Hostel Przystanek Toruń on hyvä valinta budjettimatkailijoille, jotka etsivät edullista ja viihtyisää majoitusta.

4. Hotel Filmar

Hotel Filmar sijaitsee Toruńin keskustassa ja tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita. Hotellin huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja yksityinen kylpyhuone. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, jossa tarjoillaan puolalaista ja kansainvälistä ruokaa. Hotel Filmarissa on myös sauna ja kuntokeskus. Hotelli sopii hyvin liikematkailijoille ja matkailijoille, jotka arvostavat hyvää sijaintia ja laadukasta majoitusta.

5. Hotel Spichrz

Hotel Spichrz sijaitsee Toruńin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita Vistulan joen varrella. Hotellin huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja yksityinen kylpyhuone. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, jossa tarjoillaan perinteisiä puolalaisia ruokia. Lisäksi hotellissa on sauna ja kuntokeskus. Hotel Spichrz tarjoaa mukavan ja viihtyisän oleskelun Toruńissa.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Toruń on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on verrattain vähäistä. Pieniä varkauksia ja taskuvarkauksia voi kuitenkin esiintyä paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, kuten turistinähtävyyksien läheisyydessä tai julkisissa liikennevälineissä. On tärkeää pitää arvoesineet turvassa ja olla valppaana näissä tilanteissa.

Liikenne

Toruńin kaupungissa on hyvä julkisen liikenteen verkosto, johon kuuluvat bussit ja raitiovaunut. Julkisilla liikennevälineillä matkustettaessa on kuitenkin hyvä pitää silmät auki mahdollisten taskuvarkaiden varalta. Liikennesäännöt ja vuorimiehen tavat ovat tiukasti noudatettavia eikä niistä saisi poiketa.

Terveyspalvelut

Toruńissa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, joka kattaa kaupungin asukkaat ja turistit. Kaupungin alueella on useita terveysasemia, sairaaloita ja apteekkeja, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa. Päivystyspalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden hätätilanteita varten. On suositeltavaa hankkia matkavakuutus ennen matkaa Toruńiin, jotta mahdolliset terveydenhuoltokustannukset voidaan kattaa.

Rannat ja vesistöt Toruńissa

Vistulan joki

Toruń sijaitsee Vistulan joen varrella, joka tarjoaa kauniin ja rentouttavan ympäristön kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Joen rannalla on useita hiekkarantoja, joilla voi nauttia aurinkoisista kesäpäivistä ja pulahtaa virkistävään veteen. Vistulan joki on myös suosittu paikka erilaisten vesiurheilulajien, kuten melonnan ja purjelautailun, harrastamiseen.

Bulwar Filadelfijski -rantaviiva

Toruńissa sijaitsee Bulwar Filadelfijski -rantaviiva, joka on kaupungin suosituin promenadi. Tämä rantatien osuus tarjoaa upeita näkymiä Vistulaan, rauhallisia kävelyreittejä ja viihtyisiä lepotuoleja rentoutumista varten. Bulwar Filadelfijski on myös täynnä ravintoloita, kahviloita ja terasseja, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta samalla kun ihailee joen maisemia.

Mikolaj-korttelin laituri

Toruńin Mikolaj-korttelin laituri on toinen suosittu paikka kaupungin vesistöjen äärellä. Laiturilta avautuu kaunis näkymä Vistulan joelle ja sen yli kulkevalle Pyhän Johanneksen sillalle. Laiturilla voi istua penkillä ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta tai ihailla joen rantoja kanootista tai venestä käsin.

Jezioro Chełmżyńskie -järvi

Toruńin lähistöllä sijaitsee myös Jezioro Chełmżyńskie -järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden vesielämän tutkimiseen ja erilaisten vesiaktiviteettien kokeilemiseen. Järven rannoilla on virkistysalue, jossa on hiekkaranta, laituri ja mahdollisuus vuokrata erilaisia veneitä ja vesipyöriä. Jezioro Chełmżyńskie on myös suosittu kalastuspaikka, johon kalastuslupia voi ostaa.

Wisła-kanava

Wisła-kanava, joka kulkee Toruńin läpi, tarjoaa mahdollisuuden mahtavaan veneilyyn ja rauhallisiin ilta- ja auringonlaskuristeilyihin. Kanavan varrella on myös hiekkarantoja ja levähdysalueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista vesimaisemista. Kanavalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, joissa voi osallistua esimerkiksi purjehduskilpailuihin tai veneretkille.

Yöelämä ja viihde Toruńissa

Baarit ja klubit
– Toruńissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat monipuolista viihdetarjontaa.
– Suosituimpia baareja ovat esimerkiksi Coctail Bar Max & Dom Whisky, Bistro Śródka, Piekarnia i Wino, sekä Drink Bar Przystań.
– Klubeista suosittuja ovat esimerkiksi Klub Studencki Od Nowa, Klub Iron, Klub Eter, sekä Klub Dwa Piętra.

Ravintolat
– Toruńissa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat eri keittiöiden ruokia ja tunnelmaa.
– Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi 4 Kopciuszków, Dwa Pagórki, Sielsko Anielsko, Bogactwo Pizzy, sekä Restauracja Złota Kaczka.

Teatterit ja elokuvateatterit
– Toruńissa on useita teattereita, jotka tarjoavat laadukasta teatteri- ja esitystoimintaa.
– Suosituimpia teattereita ovat esimerkiksi TCK Teatr im. Wilama Horzycy, Teatr Baj Pomorski, sekä Teatr Arlekin.
– Elokuvaharrastajille Toruń tarjoaa myös moderneja elokuvateattereita, kuten Kino Centrum, Cinema City Toruń Plaza, sekä Multikino Toruń.

Konsertit ja tapahtumat
– Toruńissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia.
– Kaupungin suurimpia tapahtumia ovat esimerkiksi Toruń Jazz Festiwal, Toruń Film Festival, Toruń Day, sekä Toruń Pułaskiego Street Art Festiwal.
– Konsertteja järjestetään esimerkiksi Toruń Arena -areenalla sekä erilaisissa ulkoilmakonserttipaikoissa.

Kasinot
– Toruńissa ei ole varsinaisia kasinoita, vaan kasinopelaaminen tapahtuu yleensä ravintoloissa ja baareissa.
– Suosittuja ravintoloita ja baareja, joissa voi pelata kasinopelejä, ovat esimerkiksi Casino Red, Casino Restauracja, sekä Casino Jackpot Toruń.

Muut viihdetarjonnat
– Toruńissa on monia muitakin viihdetarjonnan muotoja, kuten keilailuratoja, trampoliinipuistoja, laserpeliareenoja ja virtuaalitodellisuuskahviloita.
– Suosittuja viihdepalveluja ovat esimerkiksi Klatka Escape Room, keilahalli Bowling Park Toruń, trampoliinipuisto JumpCity Toruń, sekä laserpeliareena Lasermaxx Toruń.

Luontokohteet ja retkeily

1. Toruńin kasvitieteellinen puutarha (Ogród Botaniczny Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu)

Toruńin kasvitieteellinen puutarha on yliopiston ylläpitämä puutarha, jossa on laaja valikoima kasveja eri puolilta maailmaa sekä kasvitieteellisiä näyttelyitä. Puutarhassa voi kävellä kävelyteitä pitkin, ihastella erilaisia kasveja, rentoutua vihreässä ympäristössä ja nauttia kauniista maisemista.

2. Toruńin linnamäki (Wzgórze Katedralne)

Toruńin linnamäki on entinen keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin vanhankaupungin alueella. Nykyään linnamäki on suosittu retkikohde, jossa voi tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin, kirkkoihin ja keskiaikaisiin linnoitusrakennelmiin. Linnamäeltä avautuu myös kaunis näköala kaupungin yli.

3. Toruńin jokivarsipromenadi (Bulwar Filadelfijski)

Toruńin jokivarsipromenadi on suosittu ulkoilu- ja virkistysalue, joka sijaitsee Vistulan joen rannalla. Promenadilla on kävelyreitti ja viheralueita, joissa voi ulkoilla, lenkkeillä tai rentoutua kauniissa ympäristössä. Promenadilta voi myös ihailla joen maisemia ja kaupungin silhuettia.

4. Toruńin kansallispuisto (Park Narodowy Bory Tucholskie)

Toruńin kansallispuisto on suuri metsäalue, joka sijaitsee kaupungin läheisyydessä. Kansallispuistossa on laaja valikoima metsä- ja suoluontoa sekä monipuolista eläimistöä. Alueella voi vaeltaa, pyöräillä tai harrastaa erilaisia luontotoimintoja. Kansallispuisto tarjoaa myös mahdollisuuksia telttailuun ja retkeilyyn.

5. Wisła-joen risteilyt

Wisła-joen risteilyt ovat suosittu tapa tutustua Toruńin ympäristön kauniiseen maisemaan. Risteilymatkoja järjestetään Vistulan joella, joka kulkee kaupungin läpi. Matkan varrella voi ihailla joen rantoja, historiallisia nähtävyyksiä ja luonnonkauniita alueita. Risteilyt tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja ja kestoja matkailijan mieltymysten mukaan.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Katedraali-ylikirkko St. John the Baptist and St. John the Evangelist

Katedraali-ylikirkko St. John the Baptist and St. John the Evangelist on Toruńin vanhin katolinen kirkko. Se on rakennettu 1200-luvun lopulla ja edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Kirkossa voi ihailla kaunista kiveä veistettyjä koristeita ja maalauksia. Kirkon sisällä on myös arvokkaita alttarimaalauksia ja lasimaalauksia.

Pyhän Marian kirkko

Pyhän Marian kirkko on yksi Toruńin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on rakennettu 1300-luvulla ja on suurin tiiliarkkitehtuurin edustaja Toruńissa. Kirkon sisätilat ovat koristeltu upeilla freskoilla ja veistoksilla. Pyhän Marian kirkon 109 metriä korkea torni tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäristöön.

Toruńin raatihuone

Toruńin raatihuone on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Toruńin vanhassakaupungissa. Se on rakennettu 1300-luvulla ja on yksi parhaiten säilyneistä goottilaisista raatihuoneista Euroopassa. Raatihuoneessa on museo, jossa voi tutustua Toruńin historian ja kulttuurin näyttelyihin. Rakennuksen tornista avautuu kaunis näkymä vanhaankaupunkiin.

Leijona-linna

Leijona-linna on Toruńin keskiaikainen linnoitus, joka rakennettiin 1200-luvulla. Se sijaitsee Toruńin vanhassakaupungissa ja sen tarkoituksena oli suojella kaupunkia vihollisten hyökkäyksiltä. Linnoitus koostuu muuria ympäröidystä alueesta, jolla on useita tornitaloja. Leijona-linna on nykyään suosittu matkailukohde ja siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Kirsojen talo

Kirsojen talo on historiallinen rakennus Toruńin vanhassakaupungissa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja on yksi parhaiten säilyneistä goottilaisista taloista Puolassa. Kirsojen talossa on museo, jossa voi tutustua kaupungin arkeologisiin löytöihin ja historiaan. Rakennus itsessään on mielenkiintoinen nähtävyys, jossa voi ihailla goottilaista arkkitehtuuria ja taidokkaita veistoksia.

Panoraama- ja näköalapaikat

1. Toruńin linnoitusmuurit

Toruńin linnoitusmuurit ovat osa kaupungin historian rikasta perintöä. Ne rakennettiin keskiajalla ja ovat yhä osittain säilyneet, tarjoten vierailijoille upeat näköalat kaupungin ympäristöön. Muureilla pääsee kävelemään ja ihailemaan kaupungin kaunista maisemaa.

2. Toruńin vanhakaupunki

Toruńin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Puolan historian parhaiten säilyneistä kaupunkikeskustoista. Alue tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungin kattojen yli, ja useissa paikoissa voi kiivetä korkealle ihailemaan kaupungin kauneutta ja näköaloja ympäristöön.

3. Kopernikuksen talo

Kopernikuksen talo on yksi Toruńin päänähtävyyksistä. Se sijaitsee vanhassakaupungissa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungin yli. Talossa voi tutustua astronomi Nikolaus Kopernikuksen elämään ja työhön sekä ihailla kaupungin kaunista maisemaa.

4. Toruńin tuomiokirkon torni

Toruńin tuomiokirkon torni on avoinna yleisölle ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin, ja sieltä avautuu näkymä kirkon kattojen yli. Torniin kiipeäminen on hieman haastavaa, mutta palkitsee upeilla näköaloilla.

5. Toruńin vesitorni

Toruńin vesitorni on nykyään taidemuseo, mutta sen näköalatasanne tarjoaa hienot panoraamanäkymät kaupunkiin. Tornin huipulle kiivettyään voi ihailla kaupungin kattojen yli levittäytyviä maisemia ja saada hyvän käsityksen Toruńin kauneudesta.

6. Toruńin jokiranta

Toruńin jokiranta joen varrella tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Sen varrella voi kävellä tai istua alas ja ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria ja maisemia. Jokirannalta voi myös katsella Aurinkomatkailualuksen tai muiden jokilaivojen liikennettä, lisäten paikan viehätystä.Kohteen sijainti maa on Puola.

Jätä kommentti