Halvat lennot Tournai

Nähtävyydet ja kohteet

Tournain tuomiokirkko

Tournain tuomiokirkko on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on rakennettu romaanis-goottilaiseen tyyliin ja sen rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla. Kirkko tunnetaan erityisesti sen pääalttarista, joka on valmistettu kasvitieteellisestä puusta ja koristeltu erilaisilla uskonnollisilla kuvilla ja veistoksilla. Kirkosta löytyy myös kuuluisa Le Baiser Salé -veistos, joka esittää Marian ja Jeesus-lapsen suudelmaa.

Maison Tournaisienne -museo

Maison Tournaisienne -museo sijaitsee historiallisessa 1700-luvun talossa. Museo esittelee Tournain kulttuuria ja historiaa erilaisten esineiden ja näyttelyiden kautta. Vieraat voivat tutustua esimerkiksi perinteisiin käsityötekniikoihin, antiikkihuonekaluihin sekä kaupungin arkkitehtuuriin ja kaupunkisuunnitteluun.

Château de Tournai

Tournain linna, eli Château de Tournai, kohottaa kaupungin ylle majesteettisen näkymän. Linnan rakentaminen aloitettiin jo 1100-luvulla, ja se on kohtaamispaikka niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Linnassa voi tutustua sen historiaan, kävellä sen puutarhoissa ja nauttia upeista näköaloista yli kaupungin.

Musee des Beaux-Arts

Musee des Beaux-Arts on taidemuseo, joka esittelee alueen taiteen ja kulttuurin historiaa. Museossa voi ihailla lukuisia maalauksia, veistoksia ja muuta taidetta eri aikakausilta. Kokoelmiin kuuluu tunnettujen belgialaisten ja eurooppalaisten taiteilijoiden teoksia sekä paikallisten taiteilijoiden töitä.

Belfortin torni

Belfortin torni on suuri kellotorni, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Torni on peräisin 1200-luvulta ja se on osa Tournain UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluvaa historiallista keskustaa. Torniin johtaa 257 porrasta ja sen huipulta avautuu upea näköala yli kaupungin.

Les Jardins de Feuillants -puutarha

Les Jardins de Feuillants on viehättävä puutarha, jossa vierailija voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Puutarhassa on erilaisia kukkaistutuksia, suihkulähteitä ja istumapaikkoja. Puutarha tarjoaa myös mahdollisuuden kävellä rauhallisesti vehreillä käytävillä ja ihastella sen kauniita maisemia.

Kulttuuri ja Historia

Romanisen katedraalin Notre-Dame de Tournai

Notre-Dame de Tournai on Tournain katedraalikirkko, joka on arvostettu romaanisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Se rakennettiin 1100-luvulla ja sen komeat tornit ja koristellut julkisivut ovat vaikuttavia. Katedraalissa voi ihailla myös rikasta sisustusta, johon kuuluu muun muassa monia upeita lasimaalauksia.

Museo des Beaux-Arts de Tournai

Museo des Beaux-Arts de Tournai on Tournain kaupungin taidemuseo. Museossa on laaja kokoelma taideteoksia eri aikakausilta, mukaan lukien vanhat mestarit kuten Rubens, Van Dyck ja Brueghel. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin taiteen muotoihin ja tyyleihin.

Belfortti ja tournai neliöt

Tournain Belfortti on keskiaikainen torni, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on osa historiallista kaupunginpuistoa, jossa on myös muita merkittäviä rakennuksia, kuten raatihuone ja katedraalikirkko. Tournai neliöt ovat kaupungin toriaukioita, joilla järjestetään usein tapahtumia ja markkinoita.

Archiepiscopal Palace

Archiepiscopal Palace on Tournain piispanlinna, joka sijaitsee kaupungin sydämessä. Linna edustaa barokkityyliä ja on varustettu kauniilla puutarhoilla. Se toimii nykyään taidemuseona, jossa on esillä muun muassa flamandilaisten maalareiden teoksia.

Maison Tournaisienne du Héron

Maison Tournaisienne du Héron on perinteinen keskiaikainen talo Tournain keskustassa. Se on rakennettu paikallisella punaisella tiilillä ja on erinomainen esimerkki perinteisestä arkkitehtuurista. Talossa toimii nykyään museo, jossa voi tutustua Tournain historiaan ja perinteisiin.

Hôtel de Ville de Tournai

Hôtel de Ville de Tournai on kaupungintalo, joka sijaitsee Tournain Grand Placella. Rakennus on peräisin 1600-luvulta ja se edustaa flaamilaisia ​​renaissanssityylejä. Kaupungintalossa on upea julkisivu, ja sen sisällä voi ihailla erilaisia huoneita, kuten suuri neuvottelusali ja raatihuoneen sali.

La Tournaisienne Brewery

La Tournaisienne Brewery on käsityöläisolutpanimo Tournain kaupungissa. Panimo perustettiin vuonna 2011 ja siellä valmistetaan perinteisiä belgialaisia ​​oluita. Vierailijat voivat tutustua panimon toimintaan ja maistella erilaisia oluita opastetun kierroksen aikana.

Saint-Bricein kirkko

Saint-Bricein kirkko on romaanisen ja goottilaisen arkkitehtuurin yhdistelmä. Se on yksi Tournain vanhimmista kirkoista ja sen rakentaminen alkoi jo 1100-luvulla. Kirkossa on upea kivitorni, josta avautuvat näkymät yli kaupungin. Kirkon sisällä ovat muun muassa kauniit alttaritaulut ja lasimaalaukset.

Ruokailu ja Ravintolat:

1. Perinteiset belgialaiset ruokalajit:

Belgiassa suosittuja perinteisiä ruokalajeja ovat muun muassa moules-frites (sinisimpukat ranskalaisilla perunoilla), carbonade flamande (häränlihapata oluessa) ja waterzooi (keitto- tai pataruoka, jossa on usein kalaa tai kananlihaa kermaisessa kastikkeessa).

2. Paikalliset herkkuruoat ja erikoisuudet:

Tournain kaupungissa voit maistella paikallisia herkkuruokia, kuten Tournai-olutta, erilaisia juustoja, kuten Tournai-luostarilta peräisin olevaa Tournay Formaggio Val Formazzaa, ja alueen perinteisiä makeisia, kuten Tournaiin pääsiäisen aikaan myytäviä suklaamunia.

3. Ravintolat ja kahvilat:

Tournai tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita eri hinta- ja tyyliluokissa. Kaupungissa on sekä paikallisia ravintoloita että kansainvälisiä ketjuravintoloita. Voit nauttia ranskalaisesta keittiöstä, italialaisesta ruuasta, sushista, grilliruoasta ja muista eri keittiöiden herkuista.

4. Suositellut ravintolat:

Tournain suosituimpia ravintoloita ovat muun muassa Au Cheval Blanc, jossa tarjoillaan perinteistä belgialaista ruokaa, L’Escavèche, joka tunnetaan merenelävistä ja kalastaan, ja Comptoir de Marie, jossa voi nauttia erilaisia burgereita.

5. Kahvilat ja leipomot:

Kaupungissa on myös useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi herkutella kahvin, teen ja erilaisten leivonnaisten, kuten croissanttien, macaronien ja suklaakakkujen, parissa. Suositeltavia kahviloita ovat esimerkiksi L’Orient ja Le Saint-Pierre.

6. Katuruoka ja markkinat:

Tournain kaduilla voi maistella erilaisia katuruokaherkkuja, kuten belgialaisia vohveleita (waffleja) ja friteerattuja perunoita (frites). Kaupungissa järjestetään myös erilaisia ruokamarkkinoita, joilta voi ostaa paikallisia tuotteita ja maisteilla eri ruokakojujen tarjontaa.

Tournain vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuritapahtumat

Tournai tarjoaa monia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Kaupungissa on myös vuosittainen kansainvälinen festivaali, jossa esiintyy eri taiteenalojen ammattilaisia.

Museot

Tournai on tunnettu museoistaan, joista yksi suosituimmista on Beaux-Arts de Tournai -museo, jossa on laaja kokoelma taidetta eri aikakausilta. Lisäksi kaupungissa on Historiallinen museo, joka esittelee kaupungin historiaa ja perinteitä.

Puistot ja viheralueet

Kaupungissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Esimerkiksi Harmonie-puisto on suosittu paikka piknikille tai kävelylle. Lisäksi kaupungin lähistöllä on kauniita luontokohteita, kuten Parc Naturel des Plaines de l’Escaut, joka tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja luonnon tarkkailuun.

Urheilumahdollisuudet

Tournai tarjoaa monia urheilumahdollisuuksia, kuten kuntosalit, uimahallit ja urheilukentät. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja vuoden aikana.

Elämykset ja seikkailut

Jos kaipaat hieman enemmän jännitystä, voit osallistua seikkailu- tai elämysaktiviteetteihin Tournaissa. Esimerkiksi kaupungissa on tarjolla melontaa ja koskenlaskua kauniissa joissa ja koskissa.

Viinitilat ja olutmuseo

Tournain alueella on myös useita viinitiloja ja olutmuseo. Voit tutustua paikallisiin viinintuotantomenetelmiin ja maistella erilaisia viinejä. Olutmuseossa puolestaan voit oppia lisää alueen oluenvalmistuksesta ja maistella perinteisiä belgialaisia oluita.

Ravintolat ja kahvilat

Tournaissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisistä ruokalajeista. Kaupungissa on tarjolla niin perinteisiä belgialaisia ruokia kuin kansainvälistä keittiötäkin.

Suositut hotellit Tournai

Hotel Cathedrale

Hotel Cathedrale sijaitsee aivan Tournain katedraalin vieressä. Hotellissa on mukavat ja modernit huoneet, joista osassa on näkymät katedraaliin. Hotellin ravintola tarjoaa herkullisia ruokia ja hotellin vieressä on myös useita ravintoloita. Hotelli sijaitsee kätevästi kaupungin keskustassa, joten nähtävyydet ja ostosmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. Hotellissa on myös ilmainen Wi-Fi.

Auberge de Jeunesse de Tournai

Auberge de Jeunesse de Tournai on mukava ja edullinen vaihtoehto Tournain vierailijoille. Hostellista löytyy yksityisiä ja jaettuja huoneita, joissa on mukavat vuoteet. Hostellin tiloissa on myös yhteinen oleskelutila, keittiö ja terassi. Sijainti kaupungin keskustassa tekee nähtävyyksien kiertelystä helppoa. Hostellissa on ilmainen Wi-Fi ja pysäköintimahdollisuus.

Park Hotel Tournai

Park Hotel Tournai tarjoaa mukavat majoitusmahdollisuudet liikematkailijoille ja lomailijoille. Hotellin huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja. Hotellin ravintola tarjoaa herkullisia ruokia ja hotellin baarissa voi rentoutua juoman äärellä. Hotellissa on myös kokoustiloja, kuntohuone ja hotellivieraiden käytössä oleva sauna. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, mutta silti kävelymatkan päässä Tournain keskustan palveluista.

Turvallisuus

Järjestysvalvonta

Tournaiissa on järjestettyä järjestysvalvontaa, joka varmistaa kaupungin turvallisuutta ja rauhallisuutta. Valvontaa suorittaa paikallinen poliisi, jolla on valtuudet puuttua rikoksiin ja ylläpitää järjestystä kaupungin alueella.

Poliisivoimat

Tournain poliisivoimat huolehtivat kaupungin turvallisuudesta ja vastaavat rikosten ennaltaehkäisystä sekä rikosten selvittämisestä. Poliisit tekevät partiointia kaupungin alueella sekä toimivat viestinvälittäjinä kansalaisten ja muiden viranomaisten välillä.

Pelastuspalvelut

Kaupungissa on pelastuslaitos, joka vastaa tulipalojen, onnettomuuksien ja muiden hätätilanteiden ensihoidosta ja pelastustoiminnasta. Pelastuspalvelut toimivat yhteistyössä poliisin ja terveyspalveluiden kanssa varmistaen asukkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin.

Turvallinen julkinen liikenne

Tournain julkinen liikenne on suunniteltu turvalliseksi ja käyttäjäystävälliseksi. Bussit ja junat noudattavat liikennesääntöjä ja tarjoavat matkustajille turvallisen ja luotettavan tavan liikkua kaupungissa. Liikennejärjestelyt ja merkinnät on suunniteltu siten, että liikenne sujuu sujuvasti ja turvallisesti.

Terveys

Sairaala ja lääkäripalvelut

Tournaissa on sairaala, joka tarjoaa laajat terveyspalvelut asukkaille. Sairaala tarjoaa erilaisia erikoisalojen vastaanottoja, leikkauksia sekä muita hoitopalveluita. Lisäksi kaupungissa on useita terveyskeskuksia ja yksityisiä lääkäriasemia, joissa voi saada perusterveydenhuoltoa.

Ensiapu

Tournain alueella on useita ensiapuasemia, jotka toimivat ympäri vuorokauden. Ensiapuasemat tarjoavat nopeaa hoitoa henkeä uhkaaviin tilanteisiin sekä muita kiireellisiä hoitotarpeita. Ensiapuasemien lääkärit ja hoitajat pystyvät arvioimaan potilaan tilan ja tarjoamaan tarvittavan hoidon tilanteen vaatimalla tavalla.

Mielenterveyspalvelut

Kaupungissa on tarjolla mielenterveyspalveluita, jotka tarjoavat tukea ja hoitoa mielenterveysongelmista kärsiville. Mielenterveyspalvelut tarjoavat esimerkiksi terapiaa, neuvontaa ja tarvittaessa lääkehoitoa. Tavoitteena on tukea asukkaiden mielenterveyttä ja tarjota apua erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa.

Rannat ja vesistöt:

Escaut-joen rannat

Tournain kaupunki sijaitsee Escaut-joen varrella. Joki tarjoaa kaupunkilaisille ja vierailijoille mahdollisuuden nauttia kauniista maisemista ja rentoutua joen rannoilla.

Angladon-järvi

Tournain lähellä sijaitsee Angladon-järvi. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin, kuten uintiin, veneilyyn ja kalastukseen.

Kanaalit

Tournain alueella kulkee useita kanaaleja, kuten Scheldt-Rhinen kanava ja Centrumkanava. Nämä kanavat tarjoavat kauniit maisemat ja ovat suosittuja veneilykohteita.

Puutarhat ja puistot

Kaupungissa on myös useita puutarhoja ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Jardin de la Reine, Jardin de l’Abbaye de Salzinnes ja Jardin de la Maison de la Culture ovat suosittuja vierailukohteita.

Fluviaalipuisto

Fluviaalipuisto on alue, joka sijaitsee Escaut-joen varrella ja tarjoaa monipuolisia virkistysmahdollisuuksia. Alueella voi kävellä tai pyöräillä pitkin joenrantaa, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja ulkoilumahdollisuuksia.

Yöelämä ja Viihde:

1. Baarit ja pubit:

Tournain kaupungissa on useita baareja ja pubeja, joissa voi nauttia virvokkeita ja viettää iltaa ystävien kanssa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Le Rooster”, ”Bar Gira” ja ”Café des Sports”.

2. Klubit ja yökerhot:

Jos etsit enemmän viihdettä ja tanssimista, Tournain kaupungissa on myös yökerhoja ja klubeja. ”The Spirit” on suosittu yökerho, jossa voi nauttia hyvästä musiikista ja tanssia koko yö.

3. Elokuvateatterit:

Elokuvan ystäville Tournai tarjoaa useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. ”Imagix” on yksi suosituimmista elokuvateattereista kaupungissa.

4. Teatterit ja esitykset:

Teatterin ystävät voivat nauttia erilaisista esityksistä Tournain teattereissa. Esimerkiksi ”Théâtre Royal de Toilhain” tarjoaa laajan valikoiman teatteriesityksiä eri genreistä.

5. Konsertit ja livemusiikki:

Tournain kaupungissa järjestetään myös useita konsertteja ja musiikkitapahtumia. ”Maison de la Culture” on paikka, jossa voi nauttia erilaisista konserteista ja livemusiikista eri tyylilajeista.

6. Kulttuuritapahtumat:

Tournai on kulttuuririkas kaupunki, jossa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi ”Tournain folklore -tapahtuma” ja ”Les Journées du Patrimoine” ovat suosittuja tapahtumia kaupungissa.

7. Kasino:

Jos haluat kokeilla onneasi, Tournain kaupungissa on myös kasino, jossa voi pelata erilaisia uhkapelejä. ”Casino de Tournai” tarjoaa viihdykettä pelaajille.

8. Balettiesitykset:

Baletin ystävät voivat nauttia taidokkaista esityksistä Tournain balettiteatterissa. ”Centre de la Danse et du Mouvement” tarjoaa laadukkaita balettiesityksiä koko vuoden ajan.

Luontokohteet ja retkeily Tournai

1. Scheldt-joen rantapolut

Scheldt-joen rantapolut tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden nauttia luonnosta kävellen, pyöräillen tai piknikillä. Polut ovat hyvin merkittyjä ja niillä voi tutustua alueen kasvistoon ja eläimistöön.

2. Barges Woods

Barges Woods on kaunis metsäalue, jossa voi tehdä retkiä ja kävelylenkkejä. Metsässä on useita polkuja ja reittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja maisemiin.

3. Parc de Garenne

Parc de Garenne on kaupungin keskustassa sijaitseva suuri puistoalue, joka tarjoaa ihanteellisen ympäristön virkistäytymiseen ja piknikille. Puistossa on myös leikkipaikkoja lapsille ja mahdollisuus aktiviteetteihin, kuten frisbeegolfiin.

4. Nature Park L’Amourettes

L’Amourettesin luonnonpuisto on suosittu kohde ulkoilusta ja retkeilystä kiinnostuneille. Puistossa on useita kävelyreittejä, joilla voi ihailla alueen luontoa ja lintuja. Lisäksi puistossa on pieni järvi, jossa voi rentoutua ja kalastaa.

5. Nature Park Château d’Antoing

Château d’Antoingin luonnonpuisto tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tehdä kävelyretkiä historiallisen linnan ympäristössä. Puistossa on valittavana useita polkuja, jotka vievät kävijät läpi kauniin luonnon ja alueen perinteiden.

6. Mont Saint-Aubert

Mont Saint-Aubert on kaupungin ja ympäristön korkein kohta, joka tarjoaa upeat näkymät yli alueen. Vuorella on useita polkuja, joita pitkin voi tehdä kävelyretkiä ja nauttia kauniista maisemista. Lisäksi vuorelle voi kiivetä myös pyörällä tai autolla.

7. Saint-Maur golfkenttä

Saint-Maur golfkenttä on suosittu kohde golfharrastajille. Kenttä tarjoaa haastavia pelialueita ja kauniit maisemat. Lisäksi golfkentällä on ravintola ja klubitalo, jossa voi rentoutua pelin jälkeen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Tournain katedraali

Tournain katedraali on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista ja uskonnollisista kohteista. Se rakennettiin 1100-luvulla ja se oli aikanaan yksi tärkeimmistä goottilaisista kirkoista Euroopassa. Katedraali on omistettu Pyhälle Johannekselle ja siinä on upea arkkitehtuuri ja yksityiskohdat. Katedraalissa voi ihastella lukuisia taideteoksia ja astua sisään rauhoittavaan ja pyhään tunnelmaan.

Notre-Dame de Tournai

Notre-Dame de Tournai on toinen merkittävä kirkko kaupungissa. Se sijaitsee aivan Tournain katedraalin läheisyydessä. Tämä romaanista ja goottilaista arkkitehtuuria yhdistelevä kirkko on rakennettu 1100-luvulla. Se on omistettu Neitsyt Marialle ja on historiallinen ja religioosinen symboli kaupungissa.

Saint-Quentinin kirkko

Saint-Quentinin kirkko on Tournain kolmas merkittävä kirkko. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja se on omistettu Pyhälle Quentinille, joka oli Tournain suojeluspyhimys. Kirkon arkkitehtuuri on goottilaista tyyliä ja siellä voi ihailla kauniita lasimaalauksia ja veistoksia.

Belfortti

Tournain belfortti on historiallinen torni, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Torni on rakennettu 1100-luvulla ja se on yksi viidestätoista Belgian belfortista, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Belfortissa voi tutustua kaupungin historiaan ja nauttia upeista näkymistä ympäröivälle alueelle.

Pont des Trous

Pont des Trous on kaupungin historiallinen silta, joka yhdistää Tournain kahteen jokirantaan. Sillan rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla ja se on ollut tärkeä osa kaupungin linnoitusta. Pont des Trous on yksi vanhimmista ja parhaiten säilyneistä linnoituksen osista Euroopassa ja se tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli ja joelle.

Musée d’Histoire et d’Archéologie de Tournai

Musée d’Histoire et d’Archéologie de Tournai on kaupungin historiallinen ja arkeologinen museo. Museo tarjoaa kattavan kokoelman Tournain historiasta ja esittelee arkeologisia löytöjä, taide-esineitä ja historiallisia esineitä. Museossa voi oppia enemmän kaupungin menneisyydestä ja tutustua sen kulttuuriperintöön.

Panoraama- ja Näköalapaikat Tournai

1. Beffroi de Tournai

Beffroi de Tournai on Tournain kaupungin symboli ja maailmanperintökohde. Se on goottilaistyylinen kellotorni, joka sijaitsee Tournain vanhassa kaupungissa. Tornista avautuu kaunis näköala kaupungin yli.

2. Mont-Saint-Aubert

Mont-Saint-Aubert on kukkula lähellä Tournaita, josta voi ihailla upeaa panoraamanäkymää kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkula on suosittu retkeilykohde ja siellä sijaitsee myös ravintola, josta voi nauttia maisemista.

3. Pont des Trous

Pont des Trous on historiallinen silta, joka ylittää Schelde-joen Tournain kaupungissa. Silta tarjoaa kauniin näkymän joelle ja sen varrella kulkeville veneille. Se on myös suosittu kävelykohde kaupunkilaisten keskuudessa.

4. Jardin de la Reine

Jardin de la Reine on kaunis puisto Tournain keskustassa. Puistossa on vehreitä istutuksia, kävelyreittejä ja penkkejä, joilta voi nauttia kauniista näkymistä kaupunkiin. Puiston korkeammalta osalta avautuu myös näköala kaupungin yli.

5. Quai des Salines

Quai des Salines on katu, joka sijaitsee Schelde-joen varrella Tournain kaupungissa. Kadulla on useita ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia ruokaa tai juomaa samalla ihaillen kaunista näköalaa jokeen ja sen ympäristöön.

6. Ravel de l’Escaut

Ravel de l’Escaut on reitti, joka kulkee pitkin Schelde-joen rantaa. Reitti tarjoaa upeita näkymiä joelle ja sen varrella olevaan luontoon. Se on suosittu paikka kävelyyn, pyöräilyyn ja piknikille.

7. Parc communal

Parc communal on kaupungin keskuspuisto, joka sijaitsee Tournain länsipuolella. Puistossa on kauniita nurmialueita, istutuksia, kävelyreittejä ja leikkipaikkoja. Puistosta voi ihailla kaupungin panoraamanäkymiä erityisesti sen korkeimmista kohdista.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti