Halvat lennot Wien

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Schönbrunnin linna

Schönbrunnin linna on Itävallan entisen kuninkaallisen perheen, Habsburgien, entinen kesäasunto. Linnalla on yli 1441 huonetta, ja se on Unescon maailmanperintökohde. Kävijät voivat tutustua linnan eri kerroksiin sekä vierailla sen suuressa puutarhassa ja eläintarhassa.

2. Belvederen palatsi

Belvederen palatsi koostuu kahdesta rakennuksesta, Ylä- ja Alapalatsista, jotka on liitetty toisiinsa kauniilla puutarhalla. Palatsissa toimii nykyään Itävallan kansallisgalleria ja näyttelytilat ovat avoinna yleisölle. Täällä voi tutustua moniin taiteen mestariteoksiin, kuten Gustav Klimtin kuuluisaan maalaukseen ”Suudelma”.

3. Stephansdom

Stephansdom, eli Pyhän Tapanin tuomiokirkko, on Wienin ikonisin maamerkki. Se on goottilaistyylinen kirkko, ja sen rakentaminen alkoi jo 1100-luvulla. Kävijät voivat tutustua katedraaliin sisältä, kiivetä sen torniin ja nauttia upeasta näköalasta yli kaupungin.

4. Kunsthistorisches Museum

Kunsthistorisches Museum on maailmankuulu taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Museossa on laaja kokoelma taideaarteita, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja arkeologisia esineitä. Kävijät voivat tutustua johtaviin taiteilijoihin, kuten Rembrandtiin, Vermeeriin, Rubensiin ja Velázqueziin.

5. Hofburgin palatsi

Hofburgin palatsi oli Habsburgien valtakunnan valtakunnallinen hallinto- ja residenssikeskus. Se on yksi suurimmista palatseista maailmassa ja siinä on useita eri museoita. Kävijät voivat tutustua kuninkaallisiin huoneisiin, hopeakammioon ja keisarilliseen asevarustekammioon.

6. Prater-puisto ja Riesenrad-maailmanpyörä

Prater-puisto on suuri viheralue, jossa on lukuisia huvipuistolaitteita, ravintoloita ja kahviloita. Puiston tunnetuin nähtävyys on Riesenrad-maailmanpyörä, joka on yksi Wienin symbolisista maamerkeistä. Maailmanpyörään voi nousta ja nauttia upeista näkymistä yli kaupungin.

7. Albertina-museo

Albertina-museo on yksi maailman arvostetuimmista grafiikan ja piirtämisen museoista. Se sijaitsee Wienin ydinkeskustassa ja talossa on laaja taidekokoelma renessanssista nykyaikaan. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä, joihin kuuluu tunnettujen taiteilijoiden teoksia.

8. Schönbrunnin eläintarha

Schönbrunnin eläintarha on yksi vanhimmista eläintarhoista maailmassa ja se sijaitsee Schönbrunnin linnan läheisyydessä. Siellä on monia harvinaisia eläinlajeja sekä laaja kokoelma kasveja. Eläintarha tarjoaa nykyaikaisen lähestymistavan eläinten suojeluun ja kasvatukseen.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Wien on tunnettu rikkaasta ja monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Kaupungissa on yli 100 museota ja galleriaa, kuten Belvederen palatsi, Albertina ja Kunsthistorisches Museum. Wienin valtionooppera on yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista, ja kaupungissa järjestetään myös vuosittain Wienin filharmonikkojen Uudenvuoden konsertti. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita, konserttisaleja ja baletteja.

Historia

Wienin historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Roomalaiset perustivat kaupungin jo 15 eaa. ja sitä seurasivat eri hallitsijoiden aikakaudet, kuten habsburgien dynastia ja Itävalta-Unkarin kaksoismonarkia. Wien oli myös yksi Euroopan merkittävimmistä kulttuurikeskuksista 1800-luvulla. Kaupungin historiallisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Hofburgin keisarillinen palatsi, Schönbrunnin linna ja Stephansdomin tuomiokirkko.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Tyypilliset ruokalajit ja erikoisuudet

Wieniläinen keittiö on tunnettu monista herkullisista ja perinteisistä ruokalajeista. Näihin kuuluu esimerkiksi Wiener Schnitzel, joka on leivitetty ja uppopaistettu vasikanlihasiivu, ja Tafelspitz, keitetty naudanliha. Muita suosittuja ruokalajeja ovat Sachertorte, suklaakakku aprikoositäytteellä, ja Apfelstrudel, omenapiirakka.

2. Tyypilliset ravintolat ja kahvilat

Wienissä on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita tarjoten monipuolisia ruokailuvaihtoehtoja. Tavallisimpia ravintolatyyppejä ovat Beislit, perinteiset wieniläiset ruokapaikat, jotka tarjoavat paikallisia ruokia. Heurigerit ovat viinitupia, joissa tarjoillaan viiniä ja perinteisiä ruokia. Wieniläiset kahvilat ovat myös ikonisia ja tarjoavat laajan valikoiman kahveja ja leivonnaisia.

3. Suositeltavia ravintoloita ja kahviloita

Wienissä on useita suositeltavia ravintoloita ja kahviloita. Perinteinen ravintola, jota suositellaan, on Figlmüller, jossa on tarjolla erinomainen Wiener Schnitzel. Skopik & Lohn on suosittu ravintola tunnelmallisessa haamukaupunginosassa ja tarjoaa modernia itävaltalaista ruokaa. Kahviloista suosittu valinta on Café Central, joka on kuuluisa historiallisesta ilmapiiristään ja herkullisista leivonnaisistaan.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Tutustu historiallisiin nähtävyyksiin

Wien tarjoaa runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, kuten Schönbrunnin palatsin, Hofburgin keisarilliset asunnot ja Belvederen palatsin. Lisäksi kaupungissa voi vierailla Stefansdomissa, joka on yksi Itävallan tunnetuimmista goottilaisista kirkoista.

Nauti taiteesta museoissa ja gallerioissa

Wienissä voi tutustua laajaan taidekokoelmaan eri museoissa ja gallerioissa. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Albertina, Leopold-museo ja Belvederen taiteelliset museot. Taiteen ystävät voivat myös vierailla Hundertwasserhausissa, joka on tunnettu arkkitehtoninen nähtävyys.

Käy perinteisissä kahviloissa

Wien on kuuluisa perinteisistä kahviloistaan, joissa voi nauttia herkullisesta kahvista ja leivonnaisista. Esimerkiksi Café Central ja Café Sacher ovat suosittuja kohteita, joissa voi uppoutua itävaltalaiseen kahvila-kulttuuriin.

Ota osaa musiikkitapahtumiin

Wien on klassisen musiikin pääkaupunki, ja kaupungissa järjestetään lukuisia konsertteja ja oopperaesityksiä. Vieraat voivat nauttia esimerkiksi Wienin filharmonikkojen konserteista ja oopperatalon esityksistä.

Viinitilavierailut

Wienin ympäristössä on laajalti viinitiloja, joilla voi tutustua alueen viinintuotantoon ja maistella paikallisia viinejä. Esimerkiksi Grinzingin kaupunginosassa voi vierailla perinteisissä ”Heurigen”-keinottelupaikoissa ja kokea aidon viinitilan tunnelman.

Suositut hotellit Wienissä

1. Hotel Sacher

Hotel Sacher on Wienin ylellinen viiden tähden hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä nähtävyyksiä kuten Hofburg-palatsia ja Stephansplatzia. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintoloita, baareja, kylpylä ja kattoterassi, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin.

2. Hotel Sans Souci Wien

Hotel Sans Souci Wien on tyylikäs ja ylellinen hotelli, joka sijaitsee Wienin keskustassa lähellä Museokvartaalia ja luksusostoskatuja, kuten Mariahilfer Straßeä. Hotellin huoneet ovat moderneja ja sisustukseltaan elegantteja. Asiakkaille tarjotaan myös miellyttäviä palveluita, kuten wellness-alue, sisäuima-allas ja gourmet-ravintola.

3. Hotel Imperial, a Luxury Collection Hotel, Vienna

Hotel Imperial on Wienin ylellinen viiden tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä Ringstraßen kuuluisaa kehätietä. Hotelli on kuuluisa historiallisesta arkkitehtuuristaan ja ylellisestä sisustuksestaan. Huoneissa on antiikkikalusteita, korkeat katot, koristellut seinät ja marmorikylpyhuoneet. Hotel Imperial tarjoaa myös gourmet-ravintolaa ja yksityisen autonkuljetuspalvelun.

4. Hotel Bristol Vienna

Hotel Bristol Vienna on historiallinen ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Wienin keskustassa lähellä nähtävyyksiä kuten State Opera Housea ja Kärntner Straße -ostoskatua. Hotellin huoneet ovat klassisesti sisustettuja ja niissä on modernit mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja business-tilat.

5. The Guesthouse Vienna

The Guesthouse Vienna on moderni boutique-hotelli, joka sijaitsee Wienin keskustassa lähellä Albertina-museota ja Hofburg-palatsia. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaupunkinäkymä. Hotellissa on myös ravintola, baari ja lounge-tilat.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

– Wien on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki.
– Kuitenkin matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia ja pitämään huolta arvoesineistään erityisesti vilkkailla turistialueilla ja julkisissa liikennevälineissä.
– Lisäksi on suositeltavaa välttää pimeitä ja hiljaisia katuja etenkin öiseen aikaan.
– Matkailijoiden on tärkeää noudattaa paikallisia lakeja ja säädöksiä sekä kunnioittaa alueen kulttuuria ja tapoja.

Liikenne:

– Wienillä on hyvin toimiva ja turvallinen julkisen liikenteen verkosto, johon kuuluvat metro, raitiovaunut ja bussit.
– Metroasemat ja raitiovaunu- sekä bussipysäkit on yleensä valaistu ja hyvin merkitty.
– Myös polkupyöräily on suosittua Wienissä ja kaupungissa on lukuisia pyöräteitä ja -kaistoja.
– Autoilijoiden tulee noudattaa paikallisia liikennesääntöjä ja pysäköintirajoituksia.

Terveys:

– Wienissä on korkeatasoinen terveydenhuoltojärjestelmä.
– Matkailijoiden tulee varmistaa, että heillä on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa tarvittaessa terveydenhuoltokulut ulkomailla.
– Wienissä on lukuisia apteekkeja, joista voi ostaa reseptilääkkeitä sekä muita terveyteen liittyviä tuotteita.
– Matkailijaa kehotetaan huolehtimaan riittävästä juomisesta ja hygieniasta sekä huolehtimaan ennakkoon tarvittavista rokotuksista.
– Kiireellisissä terveysongelmissa tai tapaturmatilanteissa matkailijoiden tulee soittaa hätänumeroon 112.

Rannat ja Vesistöt

Donauinsel

Donauinsel on Wienin suurin saari, joka sijaitsee Tonavan joella. Se on noin 21 kilometriä pitkä ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistykseen, kuten kävelyyn, pyöräilyyn, piknikille ja uimiseen.

Alte Donau

Alte Donau on entinen Tonavan uoma, joka nyt muodostaa pienen järvenalueen Wienin pohjoisosassa. Se on suosittu paikka veneilyyn, purjelautailuun ja uimiseen erityisesti kesäisin.

Neusiedlersee

Neusiedlersee on suuri järvi, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Wienistä itään. Se on suosittu kohde vesilajeille, kuten purjelautailu ja vesihiihto, sekä lintubongaukseen ja patikointiin.

Badeteich Hirschstetten

Badeteich Hirschstetten on keinotekoinen uimajärvi, joka sijaitsee Hirschstettenin puistossa. Se tarjoaa hiekkarantoja, nurmialueita auringonottoa varten ja lämpimän veden uimisen iloa.

Stadtpark

Stadtpark on kaupunkipuisto, jossa on pieni keinotekoinen järvi, jossa voi nähdä sorsia ja muita vesilintuja. Parkki tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen keskellä kaupunkia.

Waldseebad

Waldseebad on metsäjärvi, jossa on uimaranta ja matala hiekkapohja. Se sijaitsee Wienin eteläpuolella ja tarjoaa upean luonnon ympäristön virkistäytymiseen.

Römersee

Römersee on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee lähellä Wieniä. Se on suosittu paikka uintiin, rannalla rentoutumiseen ja piknikille.

Yöelämä ja viihde Wienissä

1. Klubit ja baarit

Wienissä on lukuisia klubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja juomavalikoimia. Suositeltavia klubeja ovat esimerkiksi Flex, Grelle Forelle ja Pratersauna. Baaritarjontaa löytyy monilta alueilta, kuten Bermudadreieck-alueelta ja Spittelberg-alueelta.

2. Musiikki ja konsertit

Wien tunnetaan klassisen musiikin pääkaupunkina ja siellä on useita maailmankuuluja konserttisaleja, kuten Wienin valtionooppera, Musikverein ja Konzerthaus. Lisäksi kaupungissa järjestetään monia pop- ja rock-konsertteja sekä festivaaleja eri musiikkityyleihin erikoistuneilla paikoilla, kuten Arena Wienissä.

3. Teatteri ja esitykset

Wienissä on laaja valikoima teattereita, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä, kuten draamaa, komediaa ja musikaaleja. Suosittuja teattereita ovat muun muassa Burgtheater, Ronacher ja Raimund Theater. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti kuuluisia ooppera- ja balettiesityksiä.

4. Elokuvateatterit

Wienissä on useita elokuvateattereita, jotka esittävät paitsi kansainvälisiä elokuvia myös paikallista ja eurooppalaista elokuvatuotantoa. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Filmcasino, Gartenbaukino ja Schikaneder.

5. Kasino

Wienissä on myös useita kasinoita, joissa voi pelata erilaisia uhkapelejä, kuten rulettia, blackjackia ja pokeria. Suosittuja kasinoita ovat esimerkiksi Casino Wien ja Montesino.

6. Erikoisbaarit ja pubit

Wienissä on monia erikoisbaareja ja pubeja, jotka tarjoavat ainutlaatuisia juomia ja tunnelmaa. Esimerkiksi palatsissa sijaitseva lohdutuksen roomalainen kylpylä tarjoaa romanityylisissä tiloissaan rentoa tunnelmaa, kun taas Travel Shack tarjoaa matkailijaystävällistä ilmapiiriä ja mahdollisuuden tavata muita matkailijoita.

7. Stand-up komedia

Wienissä on useita paikkoja, joissa järjestetään stand-up komediaesityksiä. Esimerkiksi English Theatre of Viennellä järjestetään säännöllisesti stand-up-tapahtumia, joissa paikalliset ja kansainväliset koomikot esiintyvät.

8. Artis-tietokeskus

Artis-tietokeskus sijaitsee Wienin 2. kaupunginosassa ja se tarjoaa monipuolista viihdettä ja elämyksiä. Siellä voi esimerkiksi osallistua improvisaatioteatteriin, katsoa stand-up-esityksiä tai osallistua erilaisiin työpajoihin.

9. Yöelämä Donauinsel-saarella

Donauinsel-saari, joka sijaitsee Wienissä Tonavan keskellä, tarjoaa monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja päivällä ja yöelämää illalla. Alueella on useita ravintoloita, baareja ja kesäklubeja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdettä.

10. Leffateatterit erikoisesityksillä

Wienissä on muutamia leffateattereita, jotka tarjoavat erikoisesityksiä, kuten elokuvia alkuperäiskielellä tai erikoisnäytöksiä esimerkiksi kulttielokuvista. Esimerkkejä näistä teattereista ovat Schikaneder ja Filmhaus Wien.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Wienerwald-vuoristo

Wienerwald-vuoristo on laaja metsä- ja vuoristoalue, joka sijaitsee Wienin ympärillä. Alueella on monia patikointi- ja pyöräilyreittejä, joista voi nauttia kauniista luonnosta ja upeista näköaloista. Wienerwald-vuoristoon voi tutustua omatoimisesti tai osallistua opastetuille retkille.

2. Donau-Auenin kansallispuisto

Donau-Auenin kansallispuisto on yksi Euroopan suurimmista kosteikkoalueista ja tärkeä ekosysteemi. Kansallispuistossa voi vaeltaa kävelyreiteillä, retkeillä veneellä tai pyöräillä pitkin polkuja. Alueella voi myös nähdä monia harvinaisia eläimiä ja kasveja.

3. Praterin puisto

Praterin puisto on Wienin suurin vapaa-ajanalue, jossa on paljon viheralueita, puistoja ja metsiköitä. Puiston suosituin nähtävyys on maailmankuulu Riesenradin maailmanpyörä. Puistossa voi myös tehdä kävelyretkiä, piknikkejä tai rentoutua puiston lukuisilla penkeillä.

4. Lainzer Tiergarten

Lainzer Tiergarten on entinen keisarillinen metsäpuisto, joka tarjoaa hienoja mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Puistossa on useita patikointireittejä sekä eläinten tarkkailumahdollisuuksia. Alueella voi myös nähdä villisikoja, hirviä ja muita villieläimiä.

5. Neustifter Kirtag

Neustifter Kirtag on vuosittainen kyläjuhla, joka pidetään Neustiftin kaupunginosassa Wienissä. Tapahtumaan kuuluu perinteisiä ruoka- ja juomakojuja, musiikkiesityksiä sekä erilaisia aktiviteetteja, kuten vuoristorata-ajelua ja huvipuistolaitteita. Neustifter Kirtag tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta, perinteisestä itävaltalaisesta ruoasta ja viihteestä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Stephansdom

Stephansdom on Wienin tunnetuin katedraali ja se sijaitsee historiallisella keskustan alueella. Katolinen katedraali on omistettu Pyhälle Tuomaalle ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Katedraali on rakennettu goottilaisessa tyylissä ja se on valmistunut 1433. Stephansdomilla on myös oma museo, jossa voi tutustua katedraalin historiaan ja ihailla sen arkkitehtuuria.

Schönbrunnin palatsi

Schönbrunnin palatsi on yksi Wienin suosituimmista turistikohteista. Barokkityylinen palatsi on Unescon maailmanperintökohde. Se oli aikoinaan Habsburgien keisarillinen kesäasunto ja siellä voi vierailla eri tyylikausien huoneissa ja ihailla upeita puutarhoja. Palatsissa on myös eläintarha, joka on yksi maailman vanhimpia eläintarhoja.

Hofburgin palatsi

Hofburgin palatsi on yksi Euroopan suurimmista palatseista ja se on toiminut Habsburgien hallitsijasuvun asuntona. Tämä historiallinen palatsikompleksi koostuu useista rakennuksista ja siellä voi vierailla esimerkiksi keisarillisen asuntomuseossa, Sissi-museossa ja Espanjalaisessa ratsastuskoulussa. Palatsilla on myös suuri puutarha, jossa voi kävellä ja rentoutua.

Belvederen palatsi

Belvederen palatsi on toinen tärkeä barokkipalatsi Wienissä. Se koostuu alapalatsista ja yläpalatsista, ja niiden välissä on upea puutarha. Palatsi toimii nykyään taidemuseona, jossa on esillä itävaltalaista ja kansainvälistä taidetta. Tunnetuin teos Belvederen palatsissa on Gustav Klimtin maalaus ”Suudelma”.

Karlskirche

Karlskirche on roomalaiskatolinen kirkko, joka sijaitsee Wienin keskustassa. Se on omistettu Pyhälle Karoli Borromeukselle, ja se edustaa barokkityyliä. Kirkon koristeluissa on myös vaikutteita antiikin Roomasta. Karlskirche on avoinna yleisölle, ja sinne voi myös kiivetä kirkon torniin ihailemaan näkymiä ympäri kaupungin.

Peterskirche

Peterskirche on Wienin vanhin katolinen kirkko, ja se sijaitsee Petersplatz-aukiolla. Kirkko on omistettu apostoli Pietarille, ja se on rakennettu 1701-1733. Peterskirche on tunnettu barokkityylistään ja sen upeasta sisätilasta. Kirkossa voi myös kiivetä torniin, josta avautuu kauniit näkymät yli kaupungin.

Johannesgasse

Johannesgasse on historiallinen katu Wienissä, joka sijaitsee pyhän Jaakobin kirkon lähellä. Kadulla on useita kauniita historiallisia rakennuksia, kuten barokkityylisiä palatseja ja asuinrakennuksia. Johannesgassea pidetään yhtenä kauneimmista ja parhaiten säilyneistä barokkikaduista Wienissä, ja se houkuttelee kävelijöitä kauniiden rakennusten ja tunnelmallisen ilmapiirinsä vuoksi.

Mozarthaus Vienna

Mozarthaus Vienna on museo, joka sijaitsee vanhassa Mozartin asunnossa. Se on omistettu säveltäjä Wolfgang Amadeus Mozartin elämälle ja työlle. Museossa on näyttelyitä, jotka kertovat Mozartin elämästä ja hänen suhteestaan Wieniin. Mozarthaus Vienna tarjoaa myös konsertteja ja muita musiikkitapahtumia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Donauturm

Donauturm on Wienin korkein rakennus ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivälle maaseudulle. Tornin näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin kauneutta ja kauempana sijaitsevia Alppeja. Tornissa sijaitsee myös ravintola, jossa voi nauttia herkullisia ruokia samalla ihaillen upeita maisemia.

2. Schönbrunnin linna

Schönbrunnin linnalta avautuu upeat näköalat kaupunkiin ja yli puutarhojen. Linna sijaitsee kukkulan päällä, mikä mahdollistaa upeat näkymät kaupunkiin. Alueella on myös Gloriette, jossa on kahvila ja näköalatasanne. Gloriettesta voi ihailla kaunista linnaa sekä ympäröivää maisemaa.

3. Stephansdomin torni

Stephansdomin, Wienin tuomiokirkon, tornista voi ihailla kaupungin keskustaa ja kauniita kattoja. Torniin johtaa 343 askelmaa, mutta näkymät palkitsevat vaivan. Tornin näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin vilinää ja nähdä kuinka kattojen yli kohoavat tärkeimmät maamerkit, kuten Hofburgin keisarillinen palatsi.

4. Kahlenberg

Kahlenberg on kukkula toisella puolen Tonavaa ja se tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Kahlenbergille johtaa polkuja, joita voi kulkea kävellen tai pyörällä. Huipulta avautuvat maisemat ovat erityisen kauniit auringonlaskun aikaan, kun kaupunki kylpee oranssissa valossa.

5. Praterin Riesenrad

Praterin vuoristorata on Wienin tunnetuin maamerkki ja Riesenrad, eli maailmanpyörä, on yksi sen tärkeimmistä näköalapaikoista. Maailmanpyörästä voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria sekä huvipuiston aluetta. Maailmanpyörästä voi nähdä myös kauemmas Tonavan saaristoon ja yli kaupungin kattojen.

6. Lainzer Tiergarten

Lainzer Tiergarten on suuri luonnonpuisto kaupungin ulkopuolella. Alueen korkeimmat kohdat, kuten Kaltbründlberg tai Sophienalpe, tarjoavat upeat panoraamanäkymät Wienin laaksoon. Alueella on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupunkia ja ympäröivää luontoa.Kohteen sijainti maa on Itävalta.

Jätä kommentti