Halvat lennot Tšernivtsi

Nähtävyydet ja kohteet

Kollegiateatteri

Tšernivtsin kollegiateatteri on upea arkkitehtoninen nähtävyys, joka sijaitsee Tšernivtsin kaupungin keskustassa. Teatteri on rakennettu italialaisen renessanssin tyyliin ja sen ulkoasu ja sisustus ovat vaikuttavia. Kollegiateatteri on paikallisen teatterikoulun päämaja ja se tarjoaa monipuolisia esityksiä, kuten draamaa, musiikkia ja tanssia.

Tšernivtsin yliopisto

Tšernivtsin yliopisto on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Yliopistorakennus on rakennettu itävaltalaisen arkkitehdonisen tyylin mukaan ja se on vaikuttava näky. Yliopisto tarjoaa myös opastettuja kierroksia, joissa voi tutustua sen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Oopperatalo

Tšernivtsin oopperatalo on tärkeä kulttuurikohde ja sen ulkoasu muistuttaa Wienin oopperataloa. Oopperatalo tarjoaa korkealaatuisia ooppera- ja balettiesityksiä sekä klassista musiikkia. Paikka on suosittu niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Sentrali-puisto

Centrali-puisto, joka tunnetaan myös nimellä Shevchenko-puisto, on suosittu virkistysalue Tšernivtsin keskustassa. Puisto tarjoaa rauhallisen ympäristön kävelyille ja rentoutumiselle. Siellä on myös järvi, leikkipuistoja, nurmikenttiä ja monia istutuksia.

Pyhän Niklasin katedraali

Pyhän Niklasin katedraali on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Katedraalin ulkoasu muistuttaa italialaista barokkityyliä ja sen sisustus on komea, runsas ja taidokas. Katedraali tarjoaa myös pääsyn kattohuipulle, josta avautuu upea näköala kaupunkiin.

Espa-katu

Tšernivtsin Espa-katu on vilkas ostos- ja kulttuurialue, joka houkuttelee sekä paikallisia että matkailijoita. Kadun varrella on monia kauppoja, putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Lisäksi siellä järjestetään usein tapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä.

Museoaukio

Museoaukio on tärkeä historiallinen ja kulttuurinen keskus Tšernivtsissä. Aukion ympärillä sijaitsevat erilaiset museot, kuten kansallismuseo ja taidemuseo. Lisäksi alueella on paljon kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisesta ruoasta ja juomista. Aukiolla järjestetään myös usein ulkoilmatapahtumia ja konsertteja.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Tšernivtsi on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Kaupungissa sijaitsee useita teattereita, kuten Tšernivtsin valtion draamateatteri, joka on yksi Ukrainan vanhimmista teattereista. Lisäksi kaupungista löytyy musiikkiteatteri, nukketeatteri sekä tanssiteatteri.

Historia

Tšernivtsi on historiallisesti ollut osa monia eri valtioita ja imperiumeja. Kaupungin juuret juontavat roomalaisten aikaan, mutta varhaisin tunnettu maininta kaupungista on vuodelta 1408. Tšernivtsi oli osa Moldovaa, Itävaltaa ja Puolaa ennen kuin se liitettiin osaksi Habsburgien monarkiaa 1700-luvulla.

Vuonna 1774 kaupunki siirtyi osaksi Habsburgien hallitsemaa Galitsian ja Bukovinan kuningaskuntaa. Tänä aikana kaupunki sai paljon vaikutteita itävaltalaisesta kulttuurista ja arkkitehtuurista, mikä on edelleen nähtävissä paikan päällä.

Tšernivtsi oli myös osa Romanian kuningaskuntaa lyhyen aikaa ensimmäisen maailmansodan jälkeen, ennen kuin se lopulta liitettiin osaksi Neuvostoliittoa vuonna 1940. Neuvostoliiton aikana kaupunkiin rakennettiin lisää teattereita ja muita kulttuurilaitoksia, mikä vahvisti sen mainetta Ukrainan kulttuurikeskuksena. Nykyään Tšernivtsi kuuluu Ukrainaan ja on yksi maan keskeisistä kulttuurikaupungeista.

Ruokailu ja Ravintolat Tšernivtsissä

Ravintolat ja kahvilat

Tšernivtsissä on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja ja kansainvälistä ruokaa.

Perinteinen ukrainalainen ruoka

Tšernivtsissä on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä ukrainalaista ruokaa. Näitä ruokia ovat muun muassa borscht-keitto, vareniki (täytetyt taikinanyytit) ja syrniki (juustopannukakut). Suositeltavia paikkoja perinteisen ukrainalaisen ruoan maisteluun ovat esimerkiksi Puzata Hata, Kozatska Sich ja Taras Bulba.

Kahvilat

Kaupungista löytyy myös useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia herkullista kahvia, leivonnaisia ja pikkupurtavaa. Suositeltavia kahviloita ovat esimerkiksi Roshen Chocolaterie, Cafe Loft ja Kava Coffee Shop.

Kansainväliset keittiöt

Tšernivtsissä on myös ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa eri keittiöistä, kuten italialaista, japanilaista ja georgialaista ruokaa. Suositeltavia paikkoja tämäntyyppisen ruoan nauttimiseen ovat esimerkiksi Mykonos, Mafia’s Pizza ja Restaurant Khmel.

Pienemmät ruokapaikat

Kaupungista löytyy myös pienempiä ruokapaikkoja, kuten grillibaareja ja pikaruokapaikkoja, joissa voi nauttia nopeasti valmistettuja annoksia. Näitä paikkoja ovat muun muassa McDonald’s, Quick City ja Grill House.

Elintarvikekaupat

Tšernivtsissä on myös useita elintarvikekauppoja, josta voi ostaa ruokatarvikkeita ja valmistaa omia aterioita. Suosittuja kauppaketjuja kaupungissa ovat muun muassa Silpo, ATB ja Varus.

Torit ja markkinat

Kaupungin torit ja markkinat tarjoavat myös laajan valikoiman tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja muita elintarvikkeita. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Tšernivtsin keskustorit ja kesäkaudella toimivat torit kuten Bukovynskyi Farmer’s Market.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kävelykierrokset ja kaupunkikierrokset

Tšernivtsissä on mahdollista osallistua opastettuihin kävelykierroksiin ja kaupunkikierroksiin, joilla tutustutaan kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin.

Museot ja taidenäyttelyt

Kaupungissa on useita museoita, kuten Tšernivtsin aluehistoriallinen museo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Lisäksi kaupungissa on myös taidenäyttelyitä, joissa voi ihailla paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia.

Teatterit ja konserttisalit

Tšernivtsissä on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia esityksistä ja konserteista eri taiteenlajeista. Esimerkiksi Chernivtsi State Philharmonic Hall tarjoaa musiikillisia elämyksiä.

Puistot ja luontokohteet

Kaupungissa sijaitsee useita kauniita puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Central Park ja Shevchenko-puisto ovat suosittuja ulkoilualueita. Lisäksi kaupungin lähellä on luonnonkauniita kohteita, kuten Carpathian-vuoristo ja Dnister-joen rotko.

Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

Tšernivtsissä on erilaisia urheilumahdollisuuksia, kuten uimahalleja, kuntokeskuksia ja urheilukenttiä. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja -turnauksia.

Shoppailu

Kaupunki tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kauppakeskukset, katumarkkinat ja putiikit tarjoavat laajan valikoiman erilaisia tuotteita, kuten vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa ja paikallisia käsitöitä.

Ravintolat ja kahvilat

Tšernivtsissä on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisesta ja kansainvälisestä ruoasta sekä virkistävistä juomista. Ravintolat tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja, kuten ukrainalaista, venäläistä, saksalaista ja juutalaista keittiötä.

Nähtävyydet ja historialliset kohteet

Kaupungissa on useita nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita, kuten Tšernivtsin yliopisto, jonka arkkitehtuuri on vaikuttavaa. Muita mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi Pyhän Nikolauksen katedraali, Tšernivtsin kaupungintalo ja Holodomorin muistomerkki.

Suositut hotellit Tšernivtsissä:

1. Hotel Bukovyna

Hotel Bukovyna sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja kaapelikanavat. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolassa Euroopan ja ukrainalaisen keittiön herkuista.

2. AllureInn Hotel and Restaurant

AllureInn Hotel and Restaurant sijaitsee rauhallisella alueella Tšernivtsin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja minibaari. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin porealtaassa tai nauttia herkullista ruokaa hotellin ravintolassa.

3. Residence Hotel & SPA

Residence Hotel & SPA on ylellinen hotelli, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman palveluita. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja yksilöllinen sisustus. Lisäksi hotellissa on kylpylä, jossa asiakkaat voivat rentoutua ja nauttia hieronnoista sekä muista hoidoista.

4. City Club Hotel

City Club Hotel tarjoaa viihtyisiä huoneita kaupungin keskustassa. Kaikissa huoneissa on ilmainen Wi-Fi, ilmastointi ja taulu-TV. Hotellin ravintolassa asiakkaat voivat nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista.

5. Premier Hotel Piazza

Premier Hotel Piazza sijaitsee historiallisessa keskustassa lähellä tärkeitä nähtävyyksiä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja ilmastointi. Hotellin ravintolasta asiakkaat voivat nauttia herkullista ruokaa ja ihailla kaupungin näkymiä.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Tšernivtsin kaupunki Ukrainassa on yleisesti ottaen turvallinen paikka matkailijoille.
– Kaupungilla on poliisiasemat, jotka huolehtivat järjestyksestä ja turvallisuudesta.
– Kuitenkin on aina tärkeää pitää silmät auki ja noudattaa yleisiä turvatoimia, kuten pitää huolta henkilökohtaisesta omaisuudestaan ja välttää liikkumista pimeällä yksin.

Liikenne ja tieliikenne

– Tšernivtsin kaupunkiin pääsee helposti eri kulkuvälineillä, kuten junalla, bussilla tai autolla.
– Kaupungissa on hyvä julkinen liikenneverkosto, kuten bussit ja trollit, jotka kattavat laajan alueen.
– Tšernivtsissa on myös saatavilla taksipalveluita, ja taksien korkeintaan sallittu hinnat on näytetty julkisesti takseissa.
– Kaupungissa on hyvin liikennemerkittyjä teitä, mutta liikenne voi olla vilkasta erityisesti ruuhka-aikoina.
– Kannattaa noudattaa tarkkaavaisuutta liikenteessä ja noudattaa liikennesääntöjä.

Terveyspalvelut

– Tšernivtsissä on useita terveysasemia ja sairaaloita, jotka tarjoavat terveyspalveluita asukkaille ja vierailijoille.
– Kaupungissa on myös yksityisiä lääkäriasemia, joissa voi hakeutua hoitoon.
– Saatavilla on erilaisia lääkäreitä ja erikoislääkäreitä, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltoa ja erikoistuneempia palveluita.
– Tšernivtsin terveyspalveluihin kuuluu myös apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveystuotteita.
– Ennen matkaa on suositeltavaa tarkistaa matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset terveysongelmat ja lääkärikulut.

Rannat ja Vesistöt

Dnister-joki

– Tšernivtsin kaupunki sijaitsee Dnister-joen rannalla.
– Dnister-joki on yksi Euroopan suurimmista joista ja se virtaa lähes koko Tšernivtsin läpi.
– Joella on useita kauniita rantoja ja se tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen.

Virska-järvi

– Tšernivtsin lähistöllä sijaitsee Virska-järvi, joka on suosittu retkikohde.
– Järvi tarjoaa mahdollisuuden uimiseen, veneilyyn ja piknikille kauniissa ympäristössä.
– Järveä ympäröivät vehreät metsät ja sen rannalta voi nauttia upeasta luonnosta.

Dovhe-järvi

– Dovhe-järvi sijaitsee Tšernivtsin kaupungin lähellä ja se on suosittu ulkoilukohde.
– Järveä ympäröi kaunis luonto ja sen rannalla on hiekkarantoja.
– Järvelle pääsee helposti kaupungista ja se tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja kylpemiseen.

Tšernivtsin kylpylä

– Tšernivtsissä on useita kylpylöitä, joissa voi rentoutua ja nauttia vesihoidoista.
– Kylpylöissä on erilaisia allasalueita, porealtaita ja saunoja.
– Kylpylät tarjoavat laajan valikoiman erilaisia hoitoja ja aktiviteetteja vesielementin ympärillä.

Paikalliset rannat

– Tšernivtsissä on useita paikallisia rantoja, kuten Lystopad-ranta ja Vidrodzhennya-ranta.
– Rannoilla voi nauttia auringosta ja uida puhtaassa vedessä.
– Rannat tarjoavat rantabaareja ja ravintoloita, joissa voi rentoutua ja nauttia ruoasta ja juomista.

Kalastus

– Dnister-joki ja lähialueen järvet tarjoavat hyvät mahdollisuudet kalastukseen.
– Suositut kalalajit ovat esimerkiksi hauki, ahven ja särki.
– Kalastus on suosittu harrastus Tšernivtsissä ja alueella on useita kalastuspaikkoja ja -tou

Tšernivtsi – Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Tšernivtsin kaupungissa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista ystävien kanssa. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi ”Bar 13”, ”Divo Malone”, ja ”Pub 21”, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja rentouttavan ilmapiirin. Klubeissa, kuten ”Forsage” ja ”Boomerang”, voit tanssia ja nauttia musiikista myöhään yöhön.

2. Ravintolat ja kahvilat

Tšernivtsin ravintoloiden ja kahviloiden valikoima on monipuolinen, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisa paikka ruokailuun tai kahvitteluhetkeen. Alueelta löytyy perinteisiä ukrainalaisia ravintoloita, kuten ”Puzata Hata”, josta saa herkullista paikallista ruokaa. Lisäksi kaupungista löytyy myös kansainvälistä keittiötä tarjoavia ravintoloita, kuten italialainen ravintola ”La Pastorella” ja kiinalainen ravintola ”Golden Dragon”.

3. Teatterit ja konserttisalit

Tšernivtsissa on useita teattereita ja konserttisaleja, jotka tarjoavat laadukasta viihdettä. Kaupungin suosituimpiin kuuluu Tšernivtsin Ooppera- ja Balettiteatteri, jossa voi nauttia upeista musikaaleista ja balettiesityksistä. Toinen merkittävä paikka on Tšernivtsin kaupunginteatteri, joka esittää erilaisia näytelmiä ja komediallisia esityksiä.

4. Elokuvateatterit

Elokuvan ystäviä varten Tšernivtsissa on useita elokuvateattereita, joissa voi katsella uusimpia elokuvia. Tunnetuin näistä on ”Kinopalats”, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä. Elokuvateatterit tarjoavat myös mukavat istuimet ja modernin äänentoiston, jotta elokuvien seuraaminen olisi entistäkin nautinnollisempaa.

5. Konsertit ja festivaalit

Tšernivtsissä järjestetään vuosittain erilaisia konsertteja ja festivaaleja, jotka tarjoavat live-musiikkia ja viihdettä kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Suosituimpia festivaaleja ovat ”Chervona Ruta” -festivaali, jossa esiintyy eri musiikkityylien artisteja, sekä ”City Music Fest”, joka tuo kaupunkiin tunnettuja kansainvälisiä esiintyjiä eri musiikkigenreistä.

6. Yökerhot ja diskot

Tšernivtsin yöelämästä kiinnostuneille on tarjolla myös useita yökerhoja ja diskoteekkeja. Esimerkiksi ”Babylon” on suosittu yökerho, jossa voi tanssia aamun pikkutunneille saakka. ”Night Star” ja ”Dance Club Millennium” tarjoavat myös viihdettä ja tanssimahdollisuuksia kaupungin yöelämän ystäville.

7. Yöelämän tapahtumat

Tšernivtsin yöelämässä tapahtuu aika ajoin erilaisia teemailtoja, esiintyjäiltoja ja muita tapahtumia. Esimerkiksi ”Ladies’ Night” -tapahtumassa naiset voivat nauttia erikoistarjouksista ja ohjelmasta, kun taas ”Throwback Thursday” tarjoaa musiikin ja nostalgisia juomia menneiltä vuosikymmeniltä. Nämä ja muut tapahtumat tuovat vaihtelua kaupungin yöelämään tarjoten monipuolista viihdettä eri mieltymyksiä varten.

Luontokohteet ja retkeily

1. Jermakan luola

Jermakan luola on suosittu retkikohde Tšernivtsin alueella. Se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Luolassa voi ihailla upeita tippukiviluonnonmuodostelmia ja tutustua sen ainutlaatuiseen ekosysteemiin.

2. Kamenets-Podolskin kansallispuisto

Kamenets-Podolskin kansallispuisto sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Tšernivtsin kaupungista. Se tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia luontopolkuja, jotka sopivat retkeilyyn ja patikointiin. Lisäksi kansallispuistossa voi ihastella lukuisia vesiputouksia ja järviä.

3. Pietrosin kansallispuisto

Pietrosin kansallispuisto on suosittu retkikohde Tšernivtsin lähistöllä. Se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä kaupungista. Kansallispuistoon kuuluu upeita vuoristomaisemia, jokia ja järviä. Alueella voi patikoida ja retkeillä sekä ihailla luonnon monimuotoisuutta.

4. Karpaattien vuoristo

Tšernivtsin lähellä sijaitsee myös Karpaattien vuoristo, joka tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja luontokokemuksiin. Vuoristossa voi patikoida eripituisilla reiteillä, ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen monimuotoiseen eläimistöön ja kasvistoon.

5. Sadova-puisto

Sadova-puisto on suosittu virkistysalue Tšernivtsin kaupungissa. Puistossa on kauniita kävelypolkuja ja puutarha-alueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta. Lisäksi puistosta löytyy leikkipaikkoja ja ulkoilumahdollisuuksia koko perheelle.

6. Chervona Kalyna -luontokeskus

Chervona Kalyna -luontokeskus on mielenkiintoinen vierailukohde Tšernivtsin alueella. Se tarjoaa tietoa alueen luonnosta, eläimistöstä ja kasvistosta. Luontokeskuksessa järjestetään myös erilaisia retkiä ja opastettuja luontokierroksia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Tšernivtsin yliopisto

Tšernivtsin yliopisto on yksi kaupungin tunnetuimmista historiallisista kohteista. Se perustettiin vuonna 1875 ja se oli aikoinaan Itävallan keisarikunnan ainoa saksankielinen yliopisto. Yliopisto on arkkitehtonisesti merkittävä rakennus, joka edustaa uusklassista ja barokkityyliä. Nykyään se toimii Tšernivtsin kansallisena yliopistona.

Pyhän Kolminaisuuden katedraali

Pyhän Kolminaisuuden katedraali on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Tšernivtsin keskustassa. Katedraali on rakennettu uusgoottilaiseen tyyliin ja se valmistui vuonna 1864. Katedraali on kaupungin symboli ja sen koristeelliset ulko- ja sisätilat ovat vaikuttavia.

Armenian kirkko

Armenian kirkko on toinen tärkeä uskonnollinen kohde Tšernivtsissa. Kirkko rakennettiin vuonna 1864 ja siitä tuli pian kaupungin armenialaisyhteisön pääkirkko. Kirkko on koristeltu hienoin yksityiskohdin ja siinä yhdistyy eri arkkitehtoniset tyylit, kuten goottilainen ja bysanttilainen.

Synagoga

Tšernivtsissa sijaitsee myös useita synagogoja, jotka ovat tärkeitä uskonnollisia ja historiallisia kohteita. Monet näistä synagogoista ovat peräisin 1800-luvulta ja edustavat arkkitehtonisesti juutalaisille pyhää tyyliä. Synagogat ovat olleet merkittäviä paikkoja juutalaisten uskonnonharjoitukselle ja yhteisöelämälle.

Bessarabian aukio

Bessarabian aukio on kaupungin keskeinen aukio, joka on historiallisesti merkittävä. Aukion ympärillä sijaitsee useita arkkitehtonisesti mielenkiintoisia rakennuksia, kuten Tšernivtsin kaupungintalo ja muut historialliset rakennukset. Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Tšernivtsi – Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Arboretum Park (Puistokeskus)

Tšernivtsin Arboretum Park on kaupungin keskustassa sijaitseva kaunis puistoalue, joka tarjoaa upeat näköalat ympäröivälle maisemalle. Puiston korkeimmat kohdat tarjoavat panoraamanäkymän kaupungin keskustaan ja sen ympäristöön. Alueella on myös erilaisia polkuja, joita pitkin voi kulkea ja ihailla maisemia.

2. Olkovetsin linnoitus

Olkovetsin linnoitus sijaitsee Tšernivtsin kaupungin ulkopuolella Tšernivtsin lähellä. Linnoituksesta avautuvat upeat näkymät ympäröivään luontoon ja kaupunkiin. Linnoituksen alueella on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla maisemia eri suuntiin.

3. Bukovinian yliopiston torni

Bukovinian yliopiston torni on yksi Tšernivtsin tunnetuimmista maamerkeistä. Tornin ylimmistä kerroksista avautuu panoraamanäkymä kaupungin kattojen yli. Tornin huipulle noustessa voi ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria ja ympäröiviä vuoria.

4. Teatralna-aukio

Teatralna-aukio on Tšernivtsin keskeinen aukio, jolta avautuu kaunis näkymä kaupungin historiallisiin rakennuksiin. Aukion laidalla sijaitsevat Tšernivtsin teatteri ja useita muita tärkeitä rakennuksia. Aukion ympäristön korkeimmat rakennukset tarjoavat mahdollisuuden ihailla panoraamanäkymää kaupungin keskustaan.

5. Niederwaltersdorfin näköalapaikka

Niederwaltersdorfin näköalapaikka sijaitsee Tšernivtsin lähistöllä, noin 30 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Paikka tarjoaa upeat näkymät Karpaattien vuoristoon sekä avarat panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan. Näköalapaikalta voi ihailla kaunista luontoa ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

6. Kaupungintalon torni

Tšernivtsin kaupungintalon torni on korkea rakennus, josta avautuu näköala kaupungin keskustaan. Tornin huipulle noustessa voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja maisemia. Tornista näkee muun muassa kaupungin aukioita ja katuja sekä ympäröiviä vuoria.

7. Pankivskan näköalapaikka

Pankivskan näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät Tšernivtsin kaupunkiin ja sen ympäristöön. Paikalta avautuu laaja panoraamakuvaa kaupungin historiallisesta keskustasta ja sen ympärille levittyvästä maisemasta. Näköalapaikalta voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja nauttia kauniista ympäristöstä.

8. Chervona Kalina -ravintolan terassi

Chervona Kalina -ravintolan terassi sijaitsee Tšernivtsin keskustassa ja tarjoaa näkymät kaupungin vilkkaille kaduille. Terassilta voi ihailla kaupunkielämää ja seurata kadun tapahtumia. Paikka tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia ruokaa ja juomaa samalla kun ihailee kaupungin elämää.Kohteen sijainti maa on Ukraina.

Jätä kommentti