Halvat lennot Van

Nähtävyydet ja Kohteet:

Vanhankaupungin historiallinen keskusta:

Vanhankaupungin historiallinen keskusta on yksi Vanin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Alueella on säilynyt monia historiallisia rakennuksia, kapeita kujia ja viehättäviä aukioita. Keskeisellä paikalla sijaitsee Vanin linna, joka on yksi vanhimmista linnoista alueella.

Akdamar-saari ja Akdamar-kirkko:

Akdamar-saari on kauniin Van-järven keskellä sijaitseva saari. Saarella sijaitsee upea Armehenioin kirkko, jota kutsutaan myös Akdamar-kirkoksi. Kirkko on tunnettu sen hienoista ulkoseinämaalauksista.

Etnografiamuseo:

Vanin Etnografiamuseo tarjoaa monipuolisen katsauksen alueen kulttuuriperintöön. Museossa on esillä perinteisiä esineitä, tekstiilejä, keramiikkaa ja taidetta alueen eri aikakausilta. Museo on hyvä paikka tutustua Vanin kulttuuriin ja historiaan.

Tuspa-harju:

Tuspa-harju on vaikuttava geologinen muodostelma, joka ulottuu Vanin järven rannalta lähes 100 metrin korkeuteen. Harjun huipulla sijaitsee Urartun aikainen linnoitus. Tuspa-harjun huipulta avautuu upea näköala Vanin kaupungin yli.

Vanin suuri moskeija:

Vanin suuri moskeija, joka tunnetaan myös nimellä Osman Pasha-moskeija, on merkittävä uskonnollinen paikka Vanissa. Moskeija on rakennettu 1500-luvulla ja se tarjoaa mielenkiintoisen sisäänkäynnin islamilaiseen arkkitehtuuriin ja uskontoon.

Kesän talo:

Kesän talo on historiallinen rakennus, joka on peräisin 1800-luvulta. Talon arkkitehtuuri ja sisustus kertovat ajasta, jolloin taloa käytettiin kesänviettopaikkana. Nykyään talo toimii historiallisena museona, jossa voi tutustua alueen menneisyyteen ja elämäntapaan.

Edremit-kylä ja Edremit-kirkko:

Edremit-kylä on viehättävä kylä Vanin kaupungin lähellä. Kylässä sijaitsee myös Edremit-kirkko, joka on yksi alueen vanhimmista kirkoista. Kirkko on tunnettu kauniista seinämaalauksistaan ja upeasta sijainnistaan Van-järven rannalla.

Van-kulttuurinen puisto:

Van-kulttuurinen puisto on suosittu virkistysalue, jossa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Puistossa on kävelyreittejä, piknik-alueita ja leikkipaikkoja. Alueella järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja.

Kulttuuri ja Historia

Historia

– Van on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, ja sen historiassa on jälkiä ainakin 5000 vuoden ajalta.
– Kaupunki on sijainnut historiallisella Vanin järvellä, nykyisen Turkin itäosassa.
– Vanin alueella on asunut useita eri kansoja ja imperiumeja, kuten urartealaiset, assyrialaiset, persialaiset ja ottomaanit.

Linnoitus Vanin saarella

– Vanin saarella sijaitseva linnoitus, tunnettu myös nimellä Van Kalesi, on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä.
– Linnoitus rakennettiin urartealaisten toimesta yli 3000 vuotta sitten ja se kattaa laajan alueen saarella.
– Linnoitus tarjoaa upeat näkymät Vanin järvelle ja kaupungin ympäristöön.

Vanin kultaisen aikakauden jäljet

– 800-luvun eaa. lopulla urartealaiset loivat oman valtakuntansa Vanin alueelle, ja seuraavat vuosisadat katsotaan usein Vanin kultaisen aikakauden ajaksi.
– Tällä aikakaudella Vanin alueella tapahtui merkittävää kulttuurista ja taloudellista kehitystä.
– Arkeologiset jäänteet, kuten palatsit, temppelit ja hautausmaat, kertovat tästä vaurauden ja kukoistuksen ajasta.

Armenialainen kulttuuriperintö

– Vanin alueella on ollut merkittävä armenialainen yhteisö, ja kaupungissa on edelleen jäljellä armenialaisia ​​kirkkoja ja muita kulttuurisia jäänteitä.
– Esimerkiksi Sourp Khach (Pyhän Ristin) kirkko on yksi Vanin tunnetuimmista armenialaisista kirkoista.
– Armenialainen kulttuuriperintö on tärkeä osa Vanin historiaa ja kaupungin identiteettiä.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat:

– Van kaupungissa on monipuolinen valikoima ravintoloita eri maailman keittiöistä, kuten italialaisia, kiinalaisia, intialaisia, meksikolaisia ja paikallisia erikoisuuksia tarjoavia ravintoloita.
– Useat ravintolat tarjoavat myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja ruokavalioon panostaville asiakkaille.
– Ravintoloiden hintataso vaihtelee edullisista ruokapaikoista hienompiin fine dining -ravintoloihin.
– Suosittelempia ravintoloita Van kaupungissa ovat esimerkiksi nimekkään kokkien pitämiä ravintoloita, jotka tarjoavat innovatiivisia ruokalistoja ja korkealaatuista palvelua.

Kahvilat:

– Van kaupungissa on useita kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia kahvijuomia sekä leivonnaisia ja muita pikkupurtavia.
– Kahviloiden ilmapiiri vaihtelee viihtyisistä ja rauhallisista paikoista trendikkäisiin ja vilkkaampiin kohteisiin.
– Monet kahvilat tarjoavat myös erikoiskahveja ja erikoisherkkuja, kuten erilaisia teelaatuja ja leivonnaisia.

Saatavilla olevat ruokavaihtoehdot:

– Van kaupungissa on tarjolla runsaasti erilaisia ruokavaihtoehtoja, kuten länsimaisia ruokia, kuten burgereita ja pizzapaloja, sekä aasialaisia ruokia, kuten sushi-annoksia ja wok-ruokia.
– Paikallisia erikoisuuksia voi löytää erityisesti vanhankaupungin alueella, jossa on tarjolla perinteisiä vanukkaita, liharuokia ja leivonnaisia.
– Useilla ravintoloilla on myös erityisruokavalioita huomioivia vaihtoehtoja, kuten gluteenittomia tai laktoosittomia annoksia.

Hintataso:

– Ruuan hintataso Van kaupungissa vaihtelee ravintolasta riippuen. Edullisimmat ruokapaikat, kuten pikaruokaravintolat, voivat tarjota ruokia halvalla hintaan.
– Fine dining -ravintolat ja erikoisruokapaikat ovat yleensä korkeamman hintaluokan puolella.
– Keskimäärin ruokaileminen ravintolassa Van kaupungissa voi maksaa noin 10-30 euroa per henkilö, hintatasosta riippuen.

Palvelun taso:

– Ravintoloissa Van kaupungissa palvelun taso vaihtelee, mutta yleisesti ottaen palvelu on hyvää ja ammattitaitoista.
– Suuremmissa ja tunnetuimmissa ravintoloissa palvelu voi olla erittäin hyvää ja henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta.
– Pienemmissä ja paikallisissa ravintoloissa palvelu voi olla hieman väljemmän tyylitajuista, mutta silti asiantuntevaa ja ystävällistä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

– Van tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia, kuten musikaaleja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä.
– Kaupungissa on useita museoita, kuten Van Gogh -museo ja Rijksmuseum, joissa voi tutustua taiteen ja historian merkittäviin teoksiin.
– Kävelykierroksia järjestetään Vanin historiallisilla alueilla, joissa voi oppia kaupungin menneisyydestä ja nähdä arkkitehtuurin helmiä.
– Lisäksi Van tarjoaa erilaisia festivaaleja läpi vuoden, kuten Amsterdam Light Festival ja Amsterdam Dance Event.

Ulkoilu ja luonto

– Vondelpark on suosittu ulkoilualue keskellä kaupunkia, jossa voi rentoutua puistossa, nauttia piknikistä tai harrastaa erilaisia urheilulajeja.
– Amsterdamin kanavat tarjoavat mahdollisuuden nauttia veneretkistä ja tutustua kaupunkiin uudesta näkökulmasta.
– Amsterdamin lähistöllä sijaitsevat Nieuwe Meer ja Gaasperplas ovat suosittuja retkeily- ja virkistysalueita, joissa voi esimerkiksi uida tai patikoida.
– Pyöräily on suosittu tapa liikkua kaupungissa, ja Vanissa on helppo vuokrata polkupyörä ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Ravintolat ja baarit

– Van tarjoaa lukuisia ravintoloita eri ruokakulttuureihin tutustumiseen, kuten hollantilaisia, kiinalaisia, italialaisia ja intialaisia ravintoloita.
– Paikallisia erikoisuuksia voi maistella perinteisissä hollantilaisissa kahviloissa ja leipomoissa.
– Baari- ja kahvilakulttuuri on vahva Vanissa, ja kaupungista löytyy lukuisia viihtyisiä baareja ja kahviloita, joissa voi nauttia juomia ja seurustella.

Ostokset

– Van tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia aina tunnetuista merkkiliikkeistä pieniin putiikkeihin.
– P.C. Hooftstraat on ylellisten brändien liikekatu, jossa voi tehdä ostoksia muotiliikkeissä.
– Kalverstraat on yksi kaupungin pääostoskaduista, joka tarjoaa laajan valikoiman kauppoja ja tavarataloja eri hintaluokissa.
– Albert Cuyp Market on suosittu kirpputorimainen tori, jossa voi tehdä edullisia ostoksia vaatteista ja ruoasta.

Suositut hotellit Vanissa

1. Hotel Mavi Işıklar

Hotel Mavi Işıklar sijaitsee Vanin keskustassa tarjoten mukavaa majoitusta matkailijoille. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ilmainen Wi-Fi, ravintola ja pysäköintimahdollisuus.

2. Elite World Van Hotel

Elite World Van Hotel on moderni ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee lähellä Vanin keskustaa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, kuntosali, uima-allas, spa-keskus ja ravintola, joka tarjoilee herkullisia paikallisia ruokia.

3. Merit Sahmaran Hotel

Merit Sahmaran Hotel tarjoaa tasokasta majoitusta Vanin kaupungin sydämessä. Hotellissa on tilavat huoneet, rentouttava sauna, ravintola ja baari. Vieraat voivat nauttia hotellin uima-altaasta ja kuntoilumahdollisuuksista.

4. DoubleTree by Hilton Van

DoubleTree by Hilton Van on moderni hotelli Vanin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittava mukavaan oleskeluun. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas ja kuntoilutilat.

5. Elite World Prestige Hotel

Elite World Prestige Hotel sijaitsee Vanin keskustassa ja tarjoaa laadukasta majoitusta. Hotellissa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari, kuntosali ja spa-keskus. Hotellin henkilökunta on avulias ja ystävällinen.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Vantaalla turvallisuustilanne on yleisesti ottaen hyvä.
– Kaupungissa on useita poliisiasemia, jotka huolehtivat alueen järjestyksestä ja turvallisuudesta.
– Vantaa on tehnyt paljon työtä turvallisuuden parantamiseksi erityisesti asuinalueilla.
– Kaupungissa on myös hyvin toimiva pelastuslaitos, joka vastaa hätätilanteisiin.
– Liikennerikkomuksia pyritään kitkemään erilaisilla liikkumista ja ajamista valvovilla toimilla.
– Vantaan kaupunki on myös mukana erilaisissa ennaltaehkäisevissä turvallisuushankkeissa.

Terveys

– Vantaa tarjoaa monipuoliset terveyspalvelut asukkailleen.
– Kaupungissa on useita terveysasemia, jotka hoitavat tavallisia terveysongelmia ja -huoltoja.
– Vantaa kuuluu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin, joten erikoistuneet sairaanhoidon palvelut ovat myös helposti saatavilla.
– Kaupungissa on myös terveysneuvontaa tarjoavia puhelinpalveluita, joista saa apua ja neuvoja terveysasioissa.
– Vantaa tekee myös yhteistyötä eri järjestöjen ja yhteisöjen kanssa terveyden edistämiseksi.
– Kaupungissa järjestetään erilaisia terveyskampanjoita ja -tapahtumia, joihin asukkaat voivat osallistua.

Rannat ja Vesistöt

Hiekkarannat

Vanissa on useita hiekkarantoja, joista suosituimpia ovat X-ranta ja Y-ranta. Näillä rannoilla on hienoa hiekkaa ja ne ovat erinomaisia paikkoja rentoutumiseen ja auringonottoon.

Kiviset rannat

Vanissa on myös muutamia kivisiä rantoja, kuten Z-ranta ja W-ranta. Näillä rannoilla on kivikkoista maisemaa ja ne ovat suosittuja paikkoja kalastuksen harrastajille.

Merialueet

Van sijaitsee meren rannalla, joten kaupungin ympärillä on monia merialueita. Merialueilla on mahdollisuus esimerkiksi veneilyyn ja purjehdukseen.

Järvet

Vanissa on myös useita järviä, kuten A-järvi ja B-järvi. Nämä järvet tarjoavat mahdollisuuden uintiin, kalastukseen ja retkeilyyn.

Jokialueet

Kaupungin läpi virtaa C-joki, joka tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden vesiliikenteeseen. Joen varrella on myös viihtyisiä puistoalueita, joissa voi nauttia luonnosta.

Kanavat ja luonnolliset vesireitit

Vanin ympäristössä on useita kanavia ja muita luonnollisia vesireittejä. Nämä vesireitit tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi melontaan ja kanootilla liikkumiseen.

Yöelämä ja viihde

Klubit ja baarit

Vanissa on useita klubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdettä. Suosittuja kohteita yöelämän ystäville ovat esimerkiksi Club Van, joka on suuri yökerho, jossa esiintyy tunnettuja DJ:itä, sekä Underground Bar, jossa voi nauttia livemusiikista ja rentoutua rennossa ilmapiirissä.

Teatterit ja konserttisalit

Vanissa on useita teattereita ja konserttisaleja, jotka tarjoavat laadukasta viihdettä. Esimerkiksi Vanin oopperatalossa järjestetään säännöllisesti oopperaesityksiä ja konsertteja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille.

Elokuva- ja elämyskeskukset

Vanissa on useita elokuva- ja elämyskeskuksia, joissa voi viettää aikaa ystävien tai perheen kesken. Esimerkiksi Van Mall on suuri ostoskeskus, jossa on myös elokuvateatteri, keilarata ja muita viihdyttäviä aktiviteetteja.

Kahvilat ja ravintolat

Vanissa on laaja valikoima erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joista voi nauttia herkullisia ruokia ja juomia. Voit valita makusi mukaan esimerkiksi perinteisiä paikallisia ravintoloita tai kansainvälisiä ketjuravintoloita.

Kasinot

Vanissa on myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Kasinot tarjoavat usein myös erilaista viihdettä, kuten live-esiintyjiä ja ravintolapalveluita.

Urheilutapahtumat

Vanissa järjestetään säännöllisesti erilaisia urheilutapahtumia, kuten jalkapallo- ja koripallo-otteluita. Voit seurata suosikkijoukkueesi pelejä ja tunnelmoida yhdessä muiden fanien kanssa.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet

Kaupungissa Van sijaitsee useita kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita, joissa kävijät voivat nauttia upeasta luonnosta ja harjoittaa erilaisia retkeilyaktiviteetteja. Esimerkiksi Van Gölü kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat Van-järven ympäristössä ja siellä voi retkeillä luontopoluilla, kalastaa ja nähdä monenlaisia lintulajeja. Lisäksi Köprülü Kanyon kansallispuisto on suosittu retkeilykohde, jossa voi kokea vaellusta, melontaa ja koskenlaskua.

2. Vuoristovaellukset

Vanin ympäristössä on upeita vuoristoalueita, jotka tarjoavat upeat puitteet vaelluksille. Esimerkiksi Munzur-vuoristo on suosittu kohde, jossa voi patikoida kauniilla reiteillä ja ihailla upeita maisemia. Lisäksi Artos-vuoristossa voi vaeltaa ja tutustua alueen ekosysteemiin.

3. Järviaktiviteetit

Van-järvi on merkittävä luontokohde ja alueella on mahdollista harrastaa monenlaisia järviaktiviteetteja. Suosittuja aktiviteetteja ovat esimerkiksi veneily, kanootilla melonta ja kalastus. Järvelle järjestetään myös risteilyjä, joissa voi ihailla järven kauniita maisemia.

4. Luolat

Vanin ympäristössä sijaitsee myös useita mielenkiintoisia luolia, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja luonnonystäviä. Esimerkiksi Hazar Gölü luola on tunnettu kauniista tippukivistään ja mielenkiintoisesta luolaympäristöstään. Luolissa voi tutustua luonnon muovaamiin muodostelmiin ja ihailla luolan ainutlaatuista tunnelmaa.

5. Retkeilyreitit

Vanissa on erilaisia retkeilyreittejä, jotka sopivat niin aloitteleville retkeilijöille kuin kokeneemmillekin vaeltajille. Esimerkiksi Munzur-vuoriston alueella on useita merkittyjä reittejä, jotka tarjoavat vaihtelevia maisemia ja haastetta eri tasoilla. Retkeilyreitit kulkevat metsien, vuoristojen ja vesistöjen läpi, joten luontokokemus on monipuolinen.

6. Leirintäalueet

Luontokohteiden ja retkeilymahdollisuuksien yhteydessä Vanissa on myös useita leirintäalueita, joissa voi majoittua ja viettää aikaa luonnon keskellä. Leirintäalueilla on yleensä tarjolla perusmukavuudet, kuten wc-tilat, suihkut ja tulipaikat. Näillä alueilla voi nauttia rauhallisesta luonnosta, yöpyä teltassa ja kokea lähikosketuksen alueen ainutlaatuiseen ympäristöön.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Templo de Santiago Apóstol

Templo de Santiago Apóstol on uskonnollinen kohde Van kaupungissa. Se on espanjalainen kolonialismin aikana rakennettu katolinen kirkko. Kirkko edustaa barokin tyyliä ja siinä on vaikuttavia arkkitehtonisia yksityiskohtia. Templo de Santiago Apóstol on suosittu turistikohde, jossa kävijät voivat ihailla kirkon kauneutta ja oppia lisää sen historiasta.

Uskonnolliset festivaalit

Vanissa järjestetään vuosittain erilaisia uskonnollisia festivaaleja, jotka tarjoavat kulttuurista ja uskonnollista kokemusta paikallisille ja matkailijoille. Nämä festivaalit heijastavat alueen historiallista ja uskonnollista monimuotoisuutta. Yksi tunnetuimmista festivaaleista on Kızılçullu Alevi-Bektaşi Musiikki- ja Kulttuurifestivaali, joka järjestetään Kızılçullu-kylässä. Festivaaliin sisältyy musiikkiesityksiä, tanssia, seremonioita ja uskonnollisia rituaaleja.

Vanin linna

Vanin linna, paikallisesti tunnettu myös nimellä Van Kalesi, on historiallinen linnake, joka sijaitsee Van-järven rannalla. Linna on peräisin 9. vuosisadalta eaa. ja se on ollut tärkeä strateginen paikka alueen historiassa. Vanin linna on merkittävä turistiattraktio, jossa vieraat voivat tutustua linnan raunioihin ja ihailla upeaa järvinäköalaa.

Vanin museo

Vanin museo, paikallisesti tunnettu myös nimellä Van Arkeologiamuseo, on museo, joka esittelee alueen rikasta arkeologista perintöä. Museossa on laaja kokoelma esineitä, kuten historiallisia esineitä, pronssikautisia ja rautakautisia löytöjä, saviastioita sekä veistoksia. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Vanin alueen historiaan ja kulttuuriin.

Ahmet Yesevi Mausoleumi

Ahmet Yesevi Mausoleumi on suuri islamilainen pyhäkkö, joka sijaitsee Vanin kaupungin lähellä. Mausoleumi on omistettu turkkilaiselle suufille Ahmet Yeseville, joka oli merkittävä hahmo islamilaisessa historiassa. Pyhäkkö on arkkitehtonisesti kaunis ja se on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde Turkissa. Mausoleumissa kävijät voivat ihailla sen vaikuttavia rakennuksia ja oppia lisää suufen traditioista.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Näköalatorni Smith Tower

Smith Tower on korkea näköalatorni Vanin kaupungissa, ja se tarjoaa upeita näkymiä kaupungin ympäröivään maisemaan. Tornissa on myös ravintola ja näyttelytila.

2. Vanin vuoristorata

Vanin vuoristorata on suosittu nähtävyys, joka tarjoaa upeita panoraamanäkymiä kaupungin yli. Rata kulkee korkealla ja tarjoaa jännittävän ja adrenaliinipitoisen ratsastuskokemuksen.

3. Kaupungintalon kattoterassi

Kaupungintalon kattoterassi on avoin yleisölle ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään kaupunkiin. Terassilta voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja maisemia.

4. Näköalaravintola Sky Bar

Sky Bar on korkealla sijaitseva näköalaravintola, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Ravintolassa voi nauttia ruoasta ja juomasta samalla kun ihailee upeita panoraamanäkymiä.

5. Panoraamapuisto Central Park

Central Park on kaupungin keskeisellä alueella sijaitseva puisto, josta avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin yli. Puistossa on viheralueita, kävelyreittejä ja istuttavia penkkejä, joilta voi ihailla maisemia.

6. Näköala-risteilyt Vaninlahdella

Vaninlahdella järjestetään näköala-risteilyjä, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin mereltä päin. Risteilyllä voi ihailla Vanin kaupungin siluettia ja maisemia rantaviivaa pitkin.

7. Kukkulanäköala Mount Victoria

Mount Victoria on korkea kukkula Vanin kaupungissa, josta avautuu upeat panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan. Kukkulalle pääsee kävellen tai autolla ja sen huipulta voi ihailla kaupungin kauneutta.

8. Panoraamanäkymät Sky Towerista

Sky Tower on korkea näköalatorni Vanin kaupungin keskustassa. Tornista avautuu upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornissa on myös ravintoloita ja näyttelytiloja.

9. Kirkonkellojen näköalapaikka

Joidenkin Vanin kaupungin kirkkojen kellotornit tarjoavat upeita näkymiä kaupungin yli. Kellojen näköalapaikalle pääsee usein kiipeämällä portaita ja siellä voi ihailla kaupungin maisemia.

10. Näköalat hotellien kattoterasseilta

Useat Vanin kaupungin hotellit tarjoavat näköalaterasseja, joilta voi ihailla upeita panoraamanäkymiä kaupunkiin. Terassit ovat avoinna hotellivieraille ja tarjoavat loistavan tilaisuuden rentoutumiseen ja maisemien ihailuun.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti