Halvat lennot Varaždin

Nähtävyydet ja kohteet

1. Stari Grad – Vanhakaupunki

Varaždin vanhakaupunki on ihastuttava ja historiallinen alue, joka tarjoaa vierailijoille upeita arkkitehtonisia nähtävyyksiä. Voit kävellä kapeilla kivisillä kaduilla ja ihailla kauniita rakennuksia, kuten linnaa, kirkkoja ja kaupungintaloa. Vanhankaupungin alueella on myös monia kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.

2. Varaždinin linna

Varaždinin linna on yksi kaupungin kiehtovimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Linna on peräisin keskiajalta ja on avoinna yleisölle. Voit vierailla linnoituksessa ja tutustua sen moniin historiallisiin näyttelyihin.

3. Engelhornin palatsi

Engelhornin palatsi on kaunis barokkityylinen rakennus, joka oli aikoinaan yksi Varazdinin vaikutusvaltaisimmista perheistä. Palatsi on tänään avoinna yleisölle, ja siellä voi tutustua arvokkaisiin taidekokoelmiin ja historiallisiin esineisiin.

4. Pyhän Markuksen kirkko

Pyhän Markuksen kirkko on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista paikoista. Se on peräisin 1200-luvulta, ja sen julkisivussa on upeita goottilaisia elementtejä. Kirkossa on myös arvokkaita veistoksia, maalauksia ja muita uskonnollisia esineitä.

5. Varaždinin kaupunginteatteri

Varaždinin kaupunginteatteri on vanhin toiminnassa oleva teatteri Kroatiassa. Se on rakennettu barokkityyliselle rakennukselle ja tarjoaa vierailijoille laajan valikoiman teatteriesityksiä, musiikkikonsertteja ja muita tapahtumia.

6. Taiteilijakylä Trinidad

Trinidad on viehättävä taiteilijakylä, joka sijaitsee lähellä Varaždinia. Kylässä voit tutustua paikallisten taiteilijoiden töihin ja ostaa ainutlaatuisia taideteoksia. Trinidadissa on myös gallerioita, työpajoja ja ravintoloita.

7. Varaždinin hautausmaa

Varaždinin hautausmaa on yksi Euroopan kauneimmista hautausmaista. Se on perustettu 1770-luvulla ja siellä on lukuisia historiallisia hautakiviä ja hautapaikkoja. Hautausmaa on myös suosittu kävelyalue, jossa voi nauttia kauniista ympäristöstä ja hiljaisuudesta.

Kulttuuri ja Historia

1. Varazdinin linnan museo

Varazdinin linnan museo sijaitsee Varazdinin keskiaikaisessa linnassa. Museossa on esillä laaja kokoelma historiallisia esineitä, taidekokoelmia ja arkeologisia löytöjä, jotka kertovat kaupungin menneisyydestä.

2. Kreivi Draškovićin linna

Kreivi Draškovićin linna on toinen merkittävä linna Varazdinissa. Se on rakennettu 1700-luvulla barokkityylillä ja toimii nykyään taidemuseona. Linnan näyttelyissä on esillä taideteoksia eri aikakausilta.

3. Sveti Nikola kirkko

Sveti Nikola kirkko on yksi vanhimmista ja merkittävimmistä kirkoista Varazdinissa. Kirkon historia ulottuu 1200-luvulle ja sen arkkitehtuuri edustaa gotiikkaa ja barokkia. Kirkon sisällä on upeita kattomaalauksia ja koristeellisia patsaita.

4. Varazdinin hautausmaa

Varazdinin hautausmaa on tunnettu kauniista ja viehättävästä ympäristöstään. Hautausmaalla on historiallisia hautakiviä ja muistomerkkejä, jotka kertovat kaupungin menneiden aikojen merkkihenkilöiden tarinoita.

5. Vanhakaupunki

Varazdinin vanhakaupunki on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä kujineen ja kapeine katuineen. Alueella voi ihailla kauniita barokkityylisiä taloja, historiallisia torneja ja viehättäviä kirkkoja. Vanhakaupunki on myös täynnä kulttuuritapahtumia ja festivaaleja läpi vuoden.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset kroatialaiset ravintolat

– Varaždinissa on useita perinteisiä kroatialaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia, kuten štrukli (paistettu tai keitetty juustorulla), purica s mlincima (paistettu kalkkuna ohuiden nuudelien kanssa) ja kulen (kuivatut makkarat). Näitä ravintoloita ovat esimerkiksi Restoran Bedem ja Restoran Turčinović.

Kansainväliset ravintolat

– Varaždinissa on myös useita kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​keittiöitä eri puolilta maailmaa. Näihin lukeutuvat esimerkiksi italialainen ravintola La Dolce Vita ja meksikolainen ravintola Casa Mexicana.

Kahvilat ja leipomot

– Varaždinissa on useita kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisia makeita herkkuja ja juomia. Kahvilat, kuten Kavana City, tarjoavat laajan valikoiman kahveja, leivoksia ja muita leivonnaisia ​​sekä erilaisia ​​raikkaita juomia.

Iltaravintolat ja baarit

– Varaždinilla on myös vilkas yöelämä, jossa on monenlaisia ravintoloita, baareja ja klubeja. Näihin kuuluvat esimerkiksi pubi Piknik, jossa voi nauttia rentouttavasta ilmapiiristä ja laajasta olutvalikoimasta, sekä klubiravintola Korner, jossa voi tanssia ja nauttia elävän musiikin esityksistä.

Ruokakaupat

– Varaždinissa on useita ruokakauppoja, josta voi ostaa ruokatarvikkeita ja muita päivittäistavaroita. Suosittuja ruokakauppoja alueella ovat esimerkiksi Konzum, Lidl ja Kaufland. Näissä kaupoissa on laaja valikoima tuoreita ruokia, elintarvikkeita ja muita tarpeellisia tuotteita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuurikohteet

Varaždinissa on runsaasti kulttuurikohteita, kuten Varaždinin linnan museo, Franjevački samostan (fransiskaaniluostari), ja August Cesarecin museo.

2. Luonnonkauneus

Varaždin ympäristöineen tarjoaa upeat mahdollisuudet nauttia luonnonkauneudesta. Esimerkiksi Trakošćanin linna ja sen ympäröivä järvi tarjoavat upeat maisemat ja mahdollisuuden patikointiin.

3. Ulkoilu

Varaždinin ympäristö tarjoaa monia ulkoilumahdollisuuksia. Esimerkiksi Hrvatsko Zagorjen alueella voi harrastaa patikointia, pyöräilyä ja maastopyöräilyä.

4. Kylpylät

Varaždinissa ja sen lähiympäristössä sijaitsee useita kylpylöitä, kuten Terme Sveti Martin ja Terme Tuhelj. Näissä kylpylöissä voi rentoutua erilaisissa altaissa, saunoissa ja hierontapalveluiden parissa.

5. Ravintolat ja kahvilat

Varaždinissa on monipuolinen ravintolatarjonta, josta löytyy vaihtoehtoja kaikenlaiseen makuun. Kaupungissa voi nauttia perinteisistä kroatialaisista ruokia tai kokeilla erilaisia kansainvälisiä keittiöitä.

6. Ostokset

Varaždinin keskustassa on useita kauppoja ja ostoskeskuksia, joten kaupungissa voi hyvin tehdä ostoksia. Tarjolla on niin paikallisia erikoisuuksia kuin kansainvälisiä merkkejäkin.

7. Urheilu

Varaždinissa on mahdollisuus harrastaa erilaisia urheilulajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa, tennistä ja uintia. Kaupungissa on urheiluhalleja, kuntosaleja, uimahalleja ja muita urheilutiloja.

Suositut hotellit Varaždinissa

1. Hotel Turist

Hotel Turist sijaitsee Varaždinin keskustassa ja tarjoaa viihtyisää majoitusta sekä liike- että lomamatkailijoille. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

2. Hotel Istra

Hotel Istra sijaitsee kauniilla paikalla Varaždinin historiallisessa keskustassa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joista avautuu upea näkymä kaupunkiin. Hotellin asiakkaille tarjotaan monipuolinen aamiainen ja langaton internet-yhteys.

3. Hotel Park

Hotel Park on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee vehreän puiston laidalla Varaždinin ulkopuolella. Hotellissa on hyvin varustellut ja tilavat huoneet, joissa on oma kylpyhuone. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja ulkouima-allas.

4. Hotel Varazdin

Hotel Varazdin sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa mukavaa majoitusta edulliseen hintaan. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on kaikki tarvittavat perusmukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.

5. Hotel Trakošćan

Hotel Trakošćan sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Varaždinista ja tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön lomailuun. Hotelli sijaitsee Trakošćanin linnan vieressä ja tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten huoneita ja huoneistoja. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Turvallisuus ja terveys

Kaupungin turvallisuus

Varaždin on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja siellä on matala rikollisuusaste. Kaupungissa on toimiva poliisivoima, joka valvoo turvallisuutta ja pitää huolta järjestyksestä. Päiväsaikaan kaupungilla liikkuminen on turvallista, ja myös iltaisin kaduilla voi liikkua ilman suurta riskiä.

Terveyspalvelut ja sairaalat

Varaždissa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä ja laadukkaat terveyspalvelut. Kaupungissa toimii useita terveyskeskuksia, joissa tarjotaan perus- ja erikoissairaanhoidon palveluita. Lisäksi kaupungissa on useita yksityisiä lääkäriasemia ja apteekkeja.

Varaždiin kuuluu myös Varaždinin läänin sairaala, joka on suurin ja keskuspaikkaan sijaitseva sairaala alueella. Sairaala tarjoaa laajat palvelut eri erikoisaloilla ja hoitaa niin kiireellisiä kuin suunniteltuja hoitoja. Sairaalaan voi hakeutua myös päivystyksen kautta akuutissa tilanteessa.

Pelastuspalvelut

Pelastustoimi Varaždinissa on järjestetty hyvin, ja kaupungissa on useita paloasemia sekä pelastuskeskus. Pelastushenkilöstöä on riittävästi päiväsaikaan ja valmiudessa myös yöaikaan. Palomiehet vastaavat tulipalojen sammuttamisesta ja erilaisista pelastustehtävistä, ja he toimivat myös ensiaputehtävissä tarvittaessa.

Turvalliset ulkoilualueet ja virkistysmahdollisuudet

Varaždissa on useita turvallisia ulkoilualueita ja puistoja, joissa asukkaat voivat nauttia luonnosta ja virkistyä. Esimerkiksi Varaždinin linnan ympärillä on kauniit maisemat ja mahdollisuuksia rentoutumiseen. Kaupungissa on myös urheilukenttiä, leikkipuistoja ja ulkoilureittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia liikuntaan ja ulkoiluun.

Ravintolaruokailun turvallisuus

Varaždinissa ravintolat noudattavat terveys- ja hygieniastandardeja, joten ravintolaruokailu on turvallista. Ravintoloiden valvonta tapahtuu terveysviranomaisten toimesta, ja ne seuraavat tiukkoja sääntöjä ruoan säilytyksen, käsittelyn ja valmistuksen suhteen. Ravintolat arvostavat hyvää asiakaspalvelua ja puhtaita tiloja, joten ruokailun turvallisuudesta voi olla luottavainen.

Matkailijan turvallisuus ja terveys

Matkailijat voivat yleisesti ottaen tuntea olonsa turvalliseksi Varaždinissa. Kaupungissa ei ole merkittäviä turvallisuusriskejä, ja matkailijoiden terveydestä huolehditaan hyvin. Matkailijoille tarjotaan terveyspalveluita sekä yksityisissä lääkärikeskuksessa että terveyskeskuksissa. Matkailijoille suositellaan myös huolehtimista perusasioiden, kuten hygienian ja juomaveden laadun, suhteen.

Rannat ja Vesistöt

  • Varaždinissa ei ole luonnonvaraisia rantoja, mutta kaupungissa on muutamia keinotekoisia uimarantoja ja uimapaikkoja.
  • Drava-joki kulkee Varaždinin läpi ja tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen.
  • Varaždin-järvi on suosittu retkikohde kaupungin lähettyvillä ja siellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten uimista, purjehdusta ja melontaa.
  • Varaždin-järvi sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja sen ympäristössä on myös metsäalueita ja kävelyreittejä.
  • Kuuma-lähde on luonnonläähde, joka tunnetaan sen parantavista ominaisuuksista ja siellä voi käydä rentoutumassa ja uimassa.
  • Luonnonkauniit Rijeka Drava ja Varaždinske Toplice ovat myös suosittuja retkikohteita vesistöjen ystäville.

Nightlife and Entertainment in Varaždin

Nightclubs and Bars

Varaždin offers a variety of nightclubs and bars for those looking for a lively nightlife scene. Some popular venues include Club Vilenica, Bar Grof, Pub Eternity, and Café Bar Maznica.

Live Music Venues

Live music enthusiasts can enjoy performances in Varaždin at venues such as Špancirfest Main Stage, Jazz ’n’ Cabaret Club Chetvirti Zid, and Kapljica Club. These venues often host local and international bands, as well as DJs.

Cafés and Lounge Bars

For a more relaxed atmosphere, Varaždin offers numerous cafés and lounge bars. These establishments provide a cozy setting to enjoy a cup of coffee or a drink. Examples include Café Bar Pink Floyd, Zlatna Šolja, and Café Bar Bella.

Cinemas

Varaždin has several cinemas where visitors can catch the latest films. The most notable cinema in the city is CineStar Varaždin, which offers multiple screens and a comfortable viewing experience.

Theater and Performing Arts

Theater enthusiasts can enjoy performances at venues such as Varaždin City Theater and Poco Loco Theater. These theaters host a variety of plays, musicals, and other performances throughout the year.

Festivals and Events

Varaždin is known for its vibrant festival scene. One of the most famous events is Špancirfest, a street festival that takes place in August and features various music performances, street artists, and food stalls. Other notable events include the Varaždin Baroque Evenings and traditional Christmas markets.

Gaming and Casinos

Those interested in gaming and casinos can visit Casino Cezar Varaždin, which offers various gambling options and a lively atmosphere for visitors.

Sports Bars

Sports enthusiasts can watch their favorite games at sports bars such as Sports Bar Live, which provides a comfortable setting with multiple screens and a wide range of beverages.

Outdoor Recreational Activities

Varaždin is surrounded by beautiful nature, offering opportunities for outdoor recreational activities such as hiking, cycling, and picnicking. Many locals and visitors also enjoy visiting the nearby Varazdinske Toplice Spa for relaxation and wellness activities.

Luontokohteet ja retkeily Varaždinissa

1. Trakošćanin linna ja puisto

Trakošćanin linna sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Varaždinista ja se on yksi Kroatian suosituimmista linnoista. Linna ympäröi kaunis puisto, jossa voi tehdä retkiä ja nauttia luonnosta. Puistosta löytyy myös järvi, jolla voi meloa.

2. Maruševecin arboretum

Maruševecin arboretum on kaunis puutarha, jossa on yli 500 eri puulajia. Puutarha sijaitsee Maruševecin kylässä, noin 15 kilometriä Varaždinista etelään. Arboretumin alueella voi kävellä ja ihailla erilaisia puita ja kasvilajeja.

3. Drava-joen ranta

Drava-joki kulkee Varaždinin lähistöllä ja sen rannalla voi nauttia kauniista maisemista ja tehdä retkiä luontoon. Jokirannalla on myös ulkoilualueita, joilla voi esimerkiksi pyöräillä tai kävellä. Drava-joella voi myös harrastaa melontaa tai kalastusta.

4. Ravna Gora -vuori

Ravna Gora on vuori Varaždinin lähellä, noin 20 kilometrin päässä kaupungista. Vuorella on ulkoilureittejä, joilla voi patikoida ja nauttia upeista näköaloista. Ravna Goran alueella on myös hiihtokeskus, jossa voi harrastaa talviurheilua.

5. Varaždinin kultainen pohjoinen kiertoreitti

Varaždinin kultainen pohjoinen kiertoreitti on noin 50 kilometrin pituinen reitti, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen luontokohteisiin. Reitti kiertää Varaždinin ympäristössä ja sen varrella on kauniita maisemia, järviä ja metsiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Varaždinissa

Varaždinin katedraali

Varaždinin katedraali on tärkeä historiallinen ja uskonnollinen kohde Varaždinissa. Se on rakennettu 1200-luvulla ja on omistettu Neitsyt Marialle. Katedraali on goottilaistyylinen ja siellä on useita alttareita, maalauksia ja patsaita. Katedraali on myös kuuluisa suuresta ja vaikuttavasta uruistaan.

Pyhän Markuksen kirkko

Pyhän Markuksen kirkko on toinen tärkeä uskonnollinen kohde Varaždinissa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja on omistettu apostoli Markukselle. Kirkko on tyylikäs goottilaistyylinen rakennus, jossa on kauniita maalauksia ja veistoksia. Kirkossa on myös säilytetty arvokkaita uskonnollisia esineitä.

Dominican luostari ja kirkko

Dominican luostari ja kirkko sijaitsevat keskellä Varaždinin vanhaa kaupunkia. Luostari ja kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja ovat tärkeitä historiallisia ja uskonnollisia kohteita alueella. Kirkko on goottilaistyylinen ja siellä on upeita alttaritauluja, patsaita ja freskoja. Luostarin alueella on myös museo, joka esittelee alueen historiallista ja uskonnollista perintöä.

Varaždinin linnasaari

Varaždinin linnasaari on historiallinen kohde, joka sijaitsee Varaždinin keskustassa. Saari oli aikoinaan koti linnoitukselle ja kuninkaalle. Nykyään linnasaari on avoinna yleisölle ja siellä voi vierailla ja tutustua alueen historiaan. Saarella on myös vanha kirkko ja kauniit puutarhat.

Vanha kaupunki Varaždin

Varaždinin vanha kaupunki on historiallinen ja uskonnollinen kohde itsessään. Kaupungissa on useita vanhoja kirkkoja ja rakennuksia, jotka heijastavat alueen rikasta historiaa. Vanhassa kaupungissa voi kävellä kapeita kujia pitkin, tutustua historiallisiin pääkatuihin ja ihailla kaupungin arkkitehtuuria.

Pyhän Marian kirkko

Pyhän Marian kirkko on yksi vanhimmista kirkoista Varaždinissa. Se on rakennettu 1300-luvulla ja on omistettu Neitsyt Marialle. Kirkossa on barokkityylinen alttaritaulu ja muita taideteoksia. Kirkon sisätilat ovat vaikuttavia ja siellä järjestetään myös jumalanpalveluksia ja konsertteja.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Gradski Grad

Gradski Grad on Varaždinin linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivälle maaseudulle. Linnoituksen kukkulalta avautuu näköala Varaždinin vanhaan kaupunkiin, jossa voi ihailla vanhoja rakennuksia ja historiallista arkkitehtuuria.

2. Kapucinski Vrtovi

Kapucinski Vrtovi on historiallinen puisto Varaždinissa, josta voi ihailla kaupungin kattojen yli aukeavaa panoraamanäkymää. Puiston korkealta kukkulalta voi katsella vanhaa kaupunkia ja sen ympärillä olevia vihreitä maisemia.

3. Stari grad Trakošćan

Stari grad Trakošćan ei sijaitse suoraan Varaždinin kaupungissa, mutta se on suosittu käyntikohde lähellä olevan Trakošćanin kylän lähistöllä. Tämä keskiaikainen linna tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään järvelle ja maisemiin. Matka Varaždinista Trakošćaniin vie noin tunnin.

4. Huippu Piknik Točk

Huippu Piknik Točk on näköalapaikka, joka sijaitsee vuorten ylängöllä Varaždinin kaupungin yläpuolella. Täältä voi ihailla kaupunkia ja sen ympäröiviä maisemia, mukaan lukien Drava-jokea. Lisäksi alueella on piknik-alue, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja kauniista maisemista.

5. Stari grad Varaždin

Stari grad Varaždin on Varaždinin vanha linna, josta voi ihailla kaupunkia ja sen ympäröiviä maisemia. Linnoituksen tornista avautuu näköala vanhaan kaupunkiin, joka tunnetaan hyvin säilyneestä barokkiarkkitehtuuristaan. Linnaan voi tutustua myös sisäpuolelta ja tutkia sen historiallisia tiloja.Kohteen sijainti maa on Kroatia.

Jätä kommentti