Halvat lennot Vatikaani

Nähtävyydet ja kohteet

Saint Peter’s Basilica

Saint Peter’s Basilica, eli Pietarinkirkko, on Vatikaanin kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Se on maailman suurin kirkko, ja se sijaitsee Pietarinaukiolla. Kirkko on arkkitehtonisesti upea ja sisältää monia taidehistoriallisia aarteita, kuten Michelangelon ”Pietàn” ja Berninin luomia pylväitä.

Vatikaanin museot

Vatikaanin museot muodostavat valtavan taidekokoelman, joka sisältää teoksia eri aikakausilta ja alueilta. Museoissa voi nähdä esimerkiksi antiikin veistoksia, maalauksia, koruja ja historiallisia esineitä. Kokoelmiin kuuluvat myös Sikstuksen kappeli, jonka katossa Michelangelo maalasi kuuluisan ”Luomisen” freskonsa.

Sikstuksen kappeli

Sikstuksen kappeli on Vatikaanin museoiden yhteydessä sijaitseva kappeli, joka on saanut nimensä paavi Sixtus IV:ltä. Kappeli tunnetaan erityisesti Michelangelon katon freskoista ja ”Tuomiopäivän” seinämaalauksesta. Kappeli toimii myös tärkeänä paikkana katolisen kirkon seremonioille.

Vatikaanin puutarha

Vatikaanin puutarha on suuri ja kaunis alue, joka sijaitsee Vatikaanin kaupungin ympärillä. Puutarhassa on monia kävelyreittejä, kasvitieteellisiä puutarhoja ja historiallisia rakennuksia. Puutarha on avoinna yleisölle rajoitetusti ja sen vehreässä ympäristössä voi rauhoittua kaupungin vilinästä.

Vatikaanin pääaula ja Pius-kokoelma

Vatikaanin pääaula on arvokkaiden antiikin mestariteosten ja renessanssityylisten patsaiden kokoelma. Se sijaitsee Pius-kokoelman osana, joka on yksi Vatikaanin taidemuseoiden ja -kokoelmien osa-alueista. Pääaulassa voi ihailla muun muassa Laokoon ryhmää ja Apollo Belvedere -veistosta.

Vatikaanin rautatie

Vatikaanin piispa Jorge Mario Bergoglio eli paavi Franciscus tahtoi muuttaa kaiken julkisia tiloja koskettaman salmiakkijalon, myös Vatikaanin. Jotta matkailijat laaturiipu saadaan toimimaan Vatikaanin kaupungivaltiossa, paaviherra Francis kehitti rautatieaseman. Junayhteydet Vatikaanin ja Vatikaanin kaupungin toimipaikkojen välillä otettiin käyttöön kesäkuussa 2015. Kirjattu Vatikaanin radaksi, satelliitin kutsujamekilaisen katoliset, opiskelevat lähempää, Roomassa asuvat ja matkustavat Vatikaaniin.

Paavillinen palatsi Castel Gandolfo

Paavillinen palatsi Castel Gandolfo on Vatikaanin toinen residenssi, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Roomasta. Se on ollut paavien kesäasunto jo vuodesta 1626 lähtien. Palatsi ja sen ympäröivät puutarhat ovat avoinna yleisölle ja tarjoavat upean näkymän Albano-järvelle.

Kulttuuri ja Historia:

Kulttuuri:

Vatikaanin kaupunkivaltio on keskeinen osa katolisen kirkon kulttuuria ja perintöä. Kaupungin kulttuuri on vahvasti uskonnollinen ja kirkonmukainen. Vatikaanilla on oma museo, joka sisältää laajan kokoelman taidetta ja historiallisia artefakteja. Kaupungin kulttuuritarjontaan kuuluu myös uskonnollisia seremonioita ja tapahtumia sekä erilaisia näyttelyitä ja konsertteja.

Historia:

Vatikaanin kaupunkivaltion historia juontaa juurensa antiikin Roomaan ja katoliseen kirkkoon. Alueella, jolla Vatikaani sijaitsee, sijaitsi alun perin Rooman valtakunnan hautausmaa. Myöhemmin paikalle rakennettiin basilika Pyhän Pietarin kunniaksi, ja alueesta tuli tärkeä kristillisen uskon keskus.

Vatikaanista tuli itsenäinen valtio vuonna 1929, kun Lateraanisopimuksella Italian kuningas tunnusti Vatikaanin kaupunkivaltion olemassaolon. Kaupunkivaltion pinta-ala on noin 44 hehtaaria, ja sen hallitsijana toimii paavi.

Vatikaanin kaupunkivaltio on ollut keskeinen toimija Euroopan ja maailman historiassa. Paavi on perinteisesti ollut katolisen kirkon korkein johtaja ja merkittävä poliittinen vaikuttaja. Kaupunkivaltio on ollut mukana erilaisissa diplomaattisissa neuvotteluissa ja kansainvälisissä tapahtumissa.

Vatikaanin kaupunkivaltion historiasta löytyy myös tummia lukuja, kuten valtansa väärinkäyttöä ja korruptiota. Vuonna 2013 julkaistu ns. Vatileaks-skandaali paljasti korruption ja salaliittojen olemassaolon Vatikaanissa.

Kaiken kaikkiaan Vatikaani on ainutlaatuinen historiallinen paikka, jonka kulttuuri ja historia ovat kiinteästi sidoksissa katoliseen kirkkoon ja sen traditioon.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Vatikaanin kaupunkivaltion ruokakulttuuriin vaikuttaa vahvasti paavin ja katolisen kirkon perinteet ja uskomukset. Paastopäivinä noudatetaan erityistä ruokavaliota, joka rajoittaa esimerkiksi lihan ja maitotuotteiden käyttöä. Italialainen keittiö on myös vahvasti läsnä Vatikaanissa, ja monet perinteiset italialaiset ruokalajit ovat suosittuja.

Ravintolat ja kahvilat

Vatikaanin alueella on useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavaihtoehtoja. Näihin kuuluvat esimerkiksi italialaiset ravintolat, joissa voi maistaa perinteisiä herkkuja kuten pasta- ja pizzalajeja. Lisäksi on tarjolla erityisesti katolistauskoon liittyviä ravintoloita ja kahviloita, jotka ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Erikoisruokavaliot

Vatikaanin kaupunkivaltiossa on mahdollista saada erikoisruokavalioita, kuten kasvis- tai gluteenitonta ruokaa, monissa ravintoloissa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pienellä alueella saatavilla olevien ruokavaihtoehtojen määrä voi olla rajoitettu verrattuna suurempiin kaupunkeihin.

Ruokailu turisteille

Vatikaanin alueella on runsaasti ruokailumahdollisuuksia turisteille. Näihin kuuluvat niin italialaiset trattoriat, joista saa perinteistä italialaista ruokaa, kuin myös pikaruokaravintolat ja kahvilaketjut, joiden valikoimissa on usein myös kansainvälisiä ruokia.

Hintataso

Vatikaanin kaupunkivaltion ravintolat ja kahvilat ovat yleensä hintatasoltaan keskimääräistä roomalaiskaupunkia korkeampia. Paikalliset ruokapaikat voivat kuitenkin tarjota usein edullisempia vaihtoehtoja kuin turistien suosimat ravintolat ja kahvilat. Lisäksi ruokailun hintaan vaikuttaa valittu ravintola ja tilattu ruokalaji.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Museot ja galleriat

Vatikaani tarjoaa monia mielenkiintoisia museoita ja gallerioita, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri maailman. Vatikaanin museo on erityisen suosittu ja kuuluisa Sixtiiniläiskappelin freskoistaan. Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa Gregorius XVI:n museo ja Etnografinen museo.

2. Pyhän Pietarin basilika

Pyhän Pietarin basilika on Vatikaanin tärkein kirkko ja yksi maailman suurimmista kirkoista. Kävijät voivat tutustua basilikaan ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria sekä taidekokoelmia. Basilikan kupoliin on myös mahdollista kiivetä ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään kaupunkiin.

3. Paavitapaamiset

Paavitapaamiset ovat suosittuja tapahtumia Vatikaanissa. Paavi pitää yleisiä audiensseja, joissa hän puhuu yleisölle ja siunaa katolilaisia. Lisäksi paavitapaamiset voivat sisältää erilaisia seremonioita ja jumalanpalveluksia, joihin voi osallistua.

4. Vierailu Apostoliseen palatsiin

Vierailu Apostoliseen palatsiin tarjoaa mahdollisuuden tutustua Vatikaanin hallinnollisiin tiloihin ja päästä lähemmäs paavin asuinaluetta. Kiertueilla voi nähdä muun muassa pontificaalisen asuntosiiven ja Sistine-salin, jossa paavit vastaanottavat vieraita.

5. Opastetut kierrokset

Opastetut kierrokset ovat suosittu tapa tutustua Vatikaanin kaupunkivaltioon. Kokeneet oppaat johdattavat kävijät läpi merkittävien nähtävyyksien ja tarjoavat mielenkiintoista tietoa Vatikaanin historiasta ja kulttuurista. Kierroksia järjestetään useilla eri kielillä ja ne voivat kestää muutamasta tunnista koko päivän mittaisiin retkiin.

Suositut hotellit Vatikaanin kaupunkivaltiossa

1. Hotel Alimandi Vaticano

Hotel Alimandi Vaticano sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Vatikaanin museoista ja Pietarinkirkosta. Hotelli tarjoaa erinomaiset palvelut, hyvin varustellut huoneet ja ravintolan, jossa voi nauttia herkullisia italialaisia ruokia. Hotellin ystävällinen ja avulias henkilökunta tekee vierailusta mukavan ja miellyttävän.

2. Hotel Columbus

Hotel Columbus sijaitsee Vatikaanin kaupunkivaltion lähistöllä ja tarjoaa upeat näkymät Pietarinkirkolle. Hotellin tyylikkäästi sisustetut huoneet ovat tilavia ja niissä on modernit mukavuudet. Hotellin kattouima-allas ja baari tarjoavat rentouttavan ympäristön vieraille.

3. Hotel Atlante Garden

Hotel Atlante Garden sijaitsee strategisella paikalla Vatikaanin kaupunkivaltion ja Rooman keskustan välissä. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joista osassa on näköala Pietarinkirkolle. Hotellin kattoterassilta avautuu upea panoraamanäkymä kaupunkiin. Hotellin ravintola tarjoaa laajan valikoiman herkullisia italialaisia ruokia.

4. VOI Donna Camilla Savelli Hotel

VOI Donna Camilla Savelli Hotel sijaitsee rauhallisella alueella Vatikaanin kaupunkivaltion lähistöllä. Hotelli on entinen 1600-luvulla rakennettu luostari, joka on taidokkaasti muutettu viihtyisäksi hotelliksi. Huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin puutarha ja kattoterassi tarjoavat oivalliset rentoutumismahdollisuudet.

5. Hotel Rafael

Hotel Rafael sijaitsee kätevällä paikalla Vatikaanin kaupunkivaltion lähistöllä ja tarjoaa ilmastoituja huoneita ja ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Huoneet ovat moderneja, tilavia ja hyvin varusteltuja. Hotellin henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja aamiaistarjoilussa on tarjolla monipuolinen valikoima herkullisia ruokia.

6. Residenza Paolo VI

Residenza Paolo VI sijaitsee Pietarinkirkkoa vastapäätä ja tarjoaa elegantteja huoneita, joissa on upeat näkymät Vatikaanin kaupunkivaltioon. Hotellin huoneissa on klassinen sisustus, ilmastointi ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintola tarjoaa laadukkaita ruokia ja vieraille on tarjolla myös aamiainen.

7. Hotel Emmaus

Hotel Emmaus sijaitsee lähellä Vatikaanin kaupunkivaltiota ja tarjoaa mukavia huoneita ja ystävällisen palvelun. Hotellin huoneissa on minimalistinen sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintolasta saa paikallista ruokaa ja vieraille on tarjolla myös ilmaista Wi-Fi-yhteyttä.

Turvallisuus

Poliisi

Vatikaanin kaupunkivaltion poliisivoimat koostuvat pääasiassa Vatikaanin museoiden ja Sveitsin vartioston jäsenistä. He vastaavat turvallisuudesta alueella ja suorittavat rutiinitarkastuksia. Poliisivoimat tekevät yhteistyötä myös Italian poliisin kanssa tarvittaessa.

Turvallisuusvalvonta

Vatikaanin kaupungissa on laaja turvallisuusvalvontajärjestelmä, joka sisältää muun muassa valvontakameroita ja turvatarkastuksia. Alueella on myös turvallisuushenkilökunta, joka valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Terrorismin torjunta

Vatikaanin kaupunkivaltio tekee tiivistä yhteistyötä Italian viranomaisten ja muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa terrorismin torjunnassa. Alueella on erilaisia turvatoimia, kuten valvontakameroita, jotka auttavat havaitsemaan mahdollisia uhkia.

Terveys

Sairaala

Vatikaanin kaupunkivaltiossa sijaitsee oma sairaala, joka tarjoaa terveydenhuoltopalveluja alueen asukkaille ja vierailijoille. Sairaala on varustettu peruslääketieteellisillä laitteilla ja tarjoaa perusterveydenhoitoa.

Päivystys

Vatikaanin kaupunkivaltiossa on päivystyspalvelu, joka toimii ympäri vuorokauden. Päivystyspalveluun voi ottaa yhteyttä hätätilanteessa, ja he antavat tarvittaessa ohjeita ja järjestävät tarvittavan avun saapumisen.

Turvallisuusohjeet

Vatikaanin kaupunkivaltio antaa turvallisuusohjeita ja -tietoa alueen asukkaille ja vierailijoille. Ohjeissa korostetaan esimerkiksi henkilökohtaista turvallisuutta, varovaisuutta ja varkauden ehkäisyä. Ohjeita kannattaa noudattaa huolellisesti.

Matkavakuutus

Vatikaanin kaupunkivaltio suosittelee matkavakuutuksen ottamista ennen matkalle lähtöä. Matkavakuutus voi kattaa matkailijan terveydenhoidon kustannuksia ja mahdollisia onnettomuuksia tai vahinkoja matkan aikana. On tärkeää tarkistaa vakuutusyhtiön tarjoamat kattavuudet ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

1. Rannat:

Vatikaanin kaupunkivaltio sijaitsee Italiassa, keskellä Roomaa, eikä sillä ole varsinaisia rantaviivoja tai rantoja. Rannat ovat siten saavutettavissa lähellä sijaitsevilta Italiasta löytyviltä rannoilta, kuten Tyrrhenanmeren rannoilta Laziosta tai Adrianmeren rannoilta esimerkiksi Abruzzon alueelta.

2. Vesistöt:

Vatikaanin kaupunkivaltion alueella ei ole suuria jokia tai järviä. Lähellä sijaitseva Tiber-joki kulkee kuitenkin aivan Vatikaanin vierestä Rooman läpi, mutta se ei koske suoraan Vatikaanin kaupunkivaltion aluetta.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja yökerhot

Vatikaanin kaupunkivaltiolla ei ole baareja tai yökerhoja.

Konsertit ja live-musiikki

Vatikaanin kaupunkivaltio on tunnettu paikasta, jossa järjestetään uskonnollisia tilaisuuksia ja konsertteja. Pääkohde musiikin ystäville on Pietarinkirkko, jossa järjestetään ajoittain konsertteja ja musiikkitapahtumia.

Teatterit ja esitykset

Vatikaanin kaupungilla ei ole omia teattereita tai esitystiloja. Lähin vaihtoehto teatterin ystäville on vierailla Roomassa, jossa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia näytäntöjä ja esityksiä.

Elokuvateatterit

Vatikaanin kaupunkivaltiossa ei ole elokuvateattereita. Lähin elokuvateatteri löytyy Roomasta, jossa on useita elokuvateattereita, jotka näyttävät paitsi italialaisia ​​elokuvia myös kansainvälisiä elokuvia alkuperäiskielellä tai tekstitettynä.

Kasinot

Vatikaanin kaupunkivaltio ei salli uhkapeliä tai kasinotoimintaa alueellaan. Lähin vaihtoehto kasinopelaajille on suunnata Roomaan, jossa on useita kasinoita tarjolla.

Muu viihde

Vatikaanin kaupunkivaltio on pääasiassa uskonnollinen kohde, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua Vatikaanin museoihin, Pietarinkirkkoon sekä kulttuurisiin ja taiteellisiin nähtävyyksiin. Alueen pääasiallinen viihdetarjonta liittyy siis kulttuuriin, historiallisiin nähtävyyksiin ja uskonnollisiin tilaisuuksiin.

Luontokohteet ja retkeily Vatikaanin kaupunkivaltiossa

Yleistä

Vatikaanin kaupunkivaltio on pieni, noin 44 hehtaarin laajuinen valtio ja sen pääkaupunki on Vatikaani. Alueelta löytyy muutamia puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen ja retkeilyyn.

Puutarhat

Vatikaanin puutarha (Giardini Vaticani) on yksi kaupunkivaltion tunnetuimmista viheralueista. Se sijaitsee Vatikaanin palatsin ympärillä ja kattaa noin puolet kaupunkivaltion pinta-alasta. Puutarha on jaettu useisiin osiin ja siihen kuuluu kukkia, puita, pensaita, suihkulähteitä ja pieniä järviä. Puutarhaa ylläpidetään huolellisesti ja se tarjoaa rauhallisen ympäristön kävelylenkeille ja luonnonkauniille näkymille.

Pyhän Pietarin aukion obeliski

Pyhän Pietarin aukion keskellä sijaitsee Egyptistä peräisin oleva obeliski, joka on yksi Vatikaanin kaupunkivaltion tunnetuimmista nähtävyyksistä. Obeliski on noin 25 metriä korkea ja sen historia ulottuu aina muinaiseen Egyptiin asti. Aukion ympärillä on laaja avoin tila, jossa voi kuljeskella ja nauttia maisemista.

Pyhän Pietarin basilika

Pyhän Pietarin basilika on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista kirkoista, ja se sijaitsee Vatikaanin kaupunkivaltion alueella. Basilika ympäristöineen tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja kulttuurin sekä historian kokemiseen. Alueella voi tutustua basilikan upeisiin taideteoksiin sekä vierailla Pietarinkryptassa ja Michelangelon Luojan kappelissa.

Pietarinaukio

Pietarinaukio on suuri avoin tila, joka sijaitsee Pyhän Pietarin basilikan edustalla. Neliönmuotoinen aukio on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, suihkulähteistään ja obeliskeistaan. Aukiolla voi kävellä ja ihastella näkymiä ympärillä olevista rakennuksista sekä viettää aikaa rauhallisessa ympäristössä.

Vatikaanin museot

Vatikaanin museot ovat yksi maailman merkittävimmistä taidekokoelmista, ja ne sijaitsevat Vatikaanin kaupunkivaltion alueella. Museoissa on laaja kokoelma taide-esineitä ja taideteoksia, kuten Michelangelon Sikstuksen kappelin kattofresko. Museoissa voi tutustua taiteeseen ja historiallisiin artefakteihin sekä ihailla upeita näkymiä Vatikaanin puutarhoihin.

Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Tiber-joen varrella Vatikaanin kaupunkivaltion lähellä. Linnoitus tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja nauttia kauniista näkymistä ympäröivälle alueelle. Linnoituksessa voi vierailla museona, ja sen huipulta avautuu upea näköala yli Rooman kaupungin.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Saint Peter’s Basilica

Pyhän Pietarin basilika on yksi Vatikaanin kaupungin tunnetuimmista ja vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Tämä katolisen uskonnon suurin kirkko toimii paavin pääkirkkona ja se sijaitsee Pietarinaukiolla. Basilika on rakennettu 1500-luvulla ja sen arkkitehtuuri on upea yhdistelmä renessanssia ja barokkityyliä. Kirkon sisällä voi ihailla Michelangelon ”Pietà” -veistosta ja kohota katsomaan Himmel-Haapaniemellä tehdystä valokaarelasisesta kupolista Pietarinaukiolle.

Sistine Chapel

Sixtina kappeli on kuuluisa freskomaalaustensa, erityisesti Michelangelon kattofreskonsa ”Luomisen kertomus”, ansiosta. Kappeli sijaitsee Apostolien palatsissa ja toimii paavin kruunajaisten, jumalanpalvelusten ja muiden tärkeiden tapahtumien paikkana.

Vatikaanin museot

Vatikaanin museot käsittävät laajan kokoelman taidehistoriallisia esineitä ja taideteoksia, jotka on kerätty vuosien varrella. Museot sijaitsevat Vatikaanin palatsissa ja niissä voi ihailla esimerkiksi antiikin kreikkalaista ja roomalaista taidetta, renessanssimaalauksia ja Egyptin aikakauden jäännöksiä.

St. Peter’s Square

Pyhän Pietarin aukio sijaitsee Vatikaanin basilikan edessä. Se on suuri avoin tila, jossa voi ihastella Berninin suunnittelemaa obeliskia ja pylväitä. Aukiolla pidetään myös tärkeitä paavin puheita ja tapahtumia.

Vatikaanin kirjasto

Vatikaanin kirjasto on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista kirjastoista. Se sisältää laajan kokoelman antiikin tekstejä, keskiaikaisia kirjoituksia ja harvinaisia ​​kirjoja. Kirjastossa on myös käsikirjoituksia, piirustuksia ja taideteoksia.

Vatikaanin puutarhat

Vatikaanin puutarhat ovat laaja viheralue, joka sijaitsee Vatikaanin palatsin ympärillä. Puutarhat tarjoavat hiljaisen ja rauhallisen paikan, jossa voi kävellä ja nauttia luonnosta. Puutarhoissa on erilaisia ​​kasveja ja kukkia, patsaita ja suihkulähteitä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Pyhän Pietarin basilika:

Pyhän Pietarin basilika on Vatikaanin kaupunkivaltion tärkein nähtävyys ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään kaupunkiin. Basilikan kupoliin kiipeämällä voi ihailla Vatikaanin puutarhoja ja Vatikaania eri suunnista.

2. Vatikaanin muurit:

Vatikaanin kaupunkivaltiota ympäröivät muurit, jotka tarjoavat upeat näköalat kaupungin ympäröivään alueeseen. Kävelemällä muureja pitkin voi ihailla paitsi kaupungin näkymiä myös muurien keskiaikaista arkkitehtuuria.

3. Kupolikatseleminen Castel Sant’Angelon ylimmältä terassilta:

Castel Sant’Angelo on Vatikaanin lähellä sijaitseva linnoitus, jonka ylimmällä terassilla voi ihailla kaupungin upeita panoraamanäkymiä. Näkymät ulottuvat yli Tiberjoen ja tarjoavat upean näköalan Vatikaaniin päin.

4. Gianicolo-kukkula:

Gianicolo-kukkula sijaitsee lähellä Vatikaania ja tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Kukkulalta voi ihailla muun muassa Vatikaania, Rooman keskustaa ja Tiberjoen maisemia.

5. Janiculum Viewpoint:

Janiculum Viewpoint on historiallinen näköalapaikka, josta voi ihailla Roomaa ja sen ympäristöä. Se sijaitsee lähellä Gianicolo-kukkulaa ja tarjoaa upeat näkymät Vatikaanin suuntaan.

6. Aurelianin muurit:

Aurelianin muurit ovat antiikin Rooman ajoilta peräisin olevia muurirakennelmia, jotka kiertävät osittain myös Vatikaanin kaupunkivaltiota. Muureilta voi ihailla kaupungin näkymiä ja tarkkailla niiden historiallista arkkitehtuuria.

7. Pincio-terassit:

Pincio-terassit ovat Roomassa sijaitseva näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin upeita panoraamamaisemia. Terassit sijaitsevat lähellä Vatikaania ja tarjoavat näkymiä muun muassa Villa Borghesen puistoon ja Vatikaaniin.
Lukaise tästä myös matka-opas Plymouthiin

Jätä kommentti