Halvat lennot Venezia

Nähtävyydet ja kohteet

1. Gondoliristeily Venetsian kanavilla

Gondoliristeily on suosittu tapa tutustua Venetsian kaupunkiin. Ranta-alueilla on mahdollista hypätä gondolin kyytiin ja nauttia kanavien rauhasta samalla kun saa upeita näkymiä historiallisista rakennuksista ja silloista.

2. Pyhän Markuksen tori

Pyhän Markuksen tori on kaupungin sydän ja suosittu matkailukohde. Tällä aukiolla sijaitsevat esimerkiksi Pyhän Markuksen kirkko, Dogen palatsi ja Kellokotitorni. Alueella voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja nauttia tunnelmasta.

3. Rialton silta

Rialton silta on yksi Venetsian ikonisimmista nähtävyyksistä. Se yhdistää Rialton kaupunginosan pääkanavaan. Silta on rakennettu 1500-luvulla ja sen ympärillä on runsaasti kauppoja ja kahviloita.

4. Muranon saari

Murano on saari, joka tunnetaan perinteisestä lasituotannostaan. Saarella voi vierailla paikallisilla lasitehtailla ja nähdä kuinka lasiesineitä valmistetaan. Lisäksi saarelta voi ostaa kauniita lasituotteita.

5. Buranon saari

Buranon saari on tunnettu värikkäistä taloistaan ja pitsinvalmistuksestaan. Saarella on mahdollista tutustua pitsitehtaisiin ja ostaa aitoa venetsialaista pitsiä. Alueella on myös viehättäviä kahviloita ja ravintoloita.

6. Punainen palatsi (Ca’ d’Oro)

Ca’ d’Oro on venetsialainen goottilainen palatsi, joka tunnetaan myös nimellä Punainen palatsi. Se toimii nykyään taidemuseona ja siellä on esillä kauniita taidekokoelmia, kuten renessanssin maalauksia ja antiikin veistoksia.

7. Peggy Guggenheimin kokoelma

Peggy Guggenheimin kokoelma on yksi merkittävimmistä modernin taiteen kokoelmista Venetsiassa. Museo sijaitsee Canal Grandella ja esittelee teoksia kuuluisilta taiteilijoilta kuten Picasso, Dalí ja Pollock.

8. Santa Maria della Saluen kirkko

Santa Maria della Saluen kirkko on barokkityylinen kirkkorakennus, joka tunnetaan upeasta arkkitehtuuristaan. Kirkko on rakennettu 1600-luvun lopulla ruttoepidemian jälkeen ja sitä pidetään Venetsian suojeluspyhimyksen, Neitsyt Marian, kunniaksi.

Kulttuuri ja Historia

Venezian perustaminen

Venezia perustettiin 400-luvulla asutusalueelle, jossa esiroomalaiset ja bysanttilaiset olivat asuneet. Aluksi saarikaupunkia hallitsivat piispat, mutta vähitellen maalliset hallitsijat vahvistivat asemaansa.

Venezian tasavalta

Venezian tasavalta perustettiin 700-luvulla, ja se oli olemassa lähes 1000 vuotta. Tasavalta oli merkittävä kaupunkivaltio, jolla oli suuri merkitys kaupankäynnissä, politiikassa ja kulttuurissa.

Venezian valta-aika

Venezia kukoisti 1100- ja 1200-luvuilla, jolloin se laajensi vaikutuspiiriään Välimerellä, Italiassa ja idässä. Valloituksia tehtiin muun muassa Alankomaihin, Kreikkaan, Sisiliaan ja Kuressaareen.

Kulttuurin vaikutus

Venezialla oli merkittävä vaikutus taiteeseen, arkkitehtuuriin ja musiikkiin. Renessanssin aikana Venetsia oli keskeinen kulttuurikeskus, ja monet kuuluisat taiteilijat, kuten Tizian, Giovanni Bellini ja Titian, vaikuttivat kaupungissa.

Byrokratia ja hallinto

Venezian hallintojärjestelmä oli monimutkainen ja hierarkkinen. Tasavaltaa hallitsivat doge ja suuret neuvostot, joilla oli suuri valta päätöksenteossa. Kaupunki pyrki myös tekemään kauppaa itsenäisten kauppiaiden kanssa ja säilyttämään oman erityisasemansa.

Uskonto

Venezia oli vahvasti katolinen kaupunki, ja uskonto vaikutti vahvasti sen kulttuuriin ja arkipäivään. Kaupungin suojeluspyhimys on Pyhä Markus, jonka mukaan myös kuuluisa Pyhän Markuksen kirkko on nimetty.

Karnivaalit

Venezian karnivaalit ovat kuuluisia ympäri maailman. Ne juontavat juurensa 1100-luvulle, ja ne ovat täynnä juhlallisuutta, värikkäitä asuja, naamioita ja juhlamenoja.

Kirjallisuus ja kirjailijat

Venezialla on ollut myös merkittävä rooli kirjallisuuden historiassa. Kuuluisia venezialaisia kirjailijoita ovat muun muassa Marco Polo, Alessandro Manzoni ja Italo Calvino.

Teatteri ja ooppera

Venezia on ollut tärkeä paikka teatterin ja oopperan kehittymiselle. Kaupungissa on useita teattereita, kuten La Fenice, joka on yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista.

Ruokailu ja Ravintolat

Venezian perinteinen ruoka

Venezian perinteiseen ruokakulttuuriin kuuluu muun muassa mereneläviä, risottoa ja polentaa. Tunnettuja paikallisia ruokalajeja ovat esimerkiksi risi e bisi (riisiä ja herneitä), sarde in saor (rasvassa marinoituja sardiineja), spaghetti alla busara (pasta meriruoka-kastikkeella) ja tiramisu (sokerikakku marsalaviinissä ja mascarponejuustossa).

Ravintolat ja trattoriat

Venezia tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja trattorioita, joista voi löytää kaikenlaisia herkkuja. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Osteria da Fiore, Antiche Carampane ja Trattoria ai Cacciatori. Näissä ravintoloissa voi nauttia paikallisista erikoisuuksista ja korkeatasoisesta ruoasta.

Bacari ja cicchetti

Bacarit ovat perinteisiä paikallisia baareja, joissa tarjoillaan cicchettejä eli pieniä välipaloja. Näissä paikoissa voi maistella erilaisia Venetsiasta peräisin olevia herkkuja, kuten kalapastejoita, lihapullia, paistettuja oliiveja ja juustoja. Bacareja voi löytää eri puolilta kaupunkia, erityisesti Cannaregion ja Dorsoduron alueilta.

Luksusruokailu

Venezia tarjoaa myös laadukkaita luksusravintoloita, jotka tarjoavat eksklusiivisia ruokailukokemuksia. Esimerkiksi Harry’s Bar on kuuluisa arvostetusta asiakaskunnastaan ja perinteisistä cocktaileistaan. Gritti Palacen ravintola, Club del Doge, tarjoaa upean näköalan Grand Canaliin ja tarjoilee gourmet-ruokia. Myös monissa hotelleissa on korkeatasoisia ravintoloita, joissa kävijät voivat nauttia hienoista aterioista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Veneajelu Canal Grandella

Venezian Canal Grande on kaupungin pääkanava, jonka varrella voi tehdä venekierroksen ja ihailla kaupungin upeaa arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä.

Vierailu Piazza San Marcolla

Piazza San Marco on Venezian kuuluisin aukio, jossa voi kierrellä historiallisella alueella ja nauttia upeista maisemista.

Kävely Ponte di Rialton yli

Ponte di Rialto on yksi kuuluisimmista silloista Venezian kanavilla ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Kävellessä sillalla voi ihailla myös alapuolella sijaitsevia liikkeitä ja markkinoita.

Taidenäyttelyissä vierailu Dogen palatsissa

Dogen palatsi on suuri historiallinen rakennus, jossa voi tutustua erilaisiin taidenäyttelyihin ja oppia kaupungin historiasta.

Murano-lasinvalmistusnäytön katsominen

Murano on saari Venezian lähellä ja se on tunnettu lasinvalmistuksestaan. Siellä voi vierailla lasitehtaissa ja katsoa lasinvalmistajien taitoja.

Ranta-uinti Jesolo Beachilla

Jesolo Beach on lähellä Veneziaa sijaitseva upea hiekkaranta, jossa voi rentoutua ja nauttia merestä.

Kauppailua Rialton markkinoilla

Rialton markkinat ovat kuuluisat Venezian tyylikkäistä paikallisista tuotteista. Siellä voi ostaa paikallisia herkkuja, käsitöitä ja muuta matkamuistoihin liittyvää.

Maskinvalmistusnäytöksen katsominen

Venezialaiset naamiot ovat maailmankuuluja ja maskinvalmistusnäytöksiä voi käydä katsomassa eri paikoissa kaupungissa.

Vietetään iltaa baareissa Campo Santa Margheritalla

Campo Santa Margherita on suosittu alue paikallisten opiskelijoiden ja nuorten keskuudessa. Siellä on useita baareja, joissa voi nauttia juomia ja rentoutua.

Gondoliajelu romanttisilla kanavilla

Gondoli on perinteinen vene, jota käytetään matkustamiseen Venezian kanavilla. Gondoliajelu on suosittu romanttinen aktiviteetti, jossa voi nauttia kauniista näkymistä ja tunnelmasta.

Lapsille tarkoitetun leikkipuistossa vierailu

Venezian leikkipuistoissa on monia aktiviteetteja lapsille, kuten keinuja, kiipeilytelineitä ja hiekkalaatikoita.

Suositut hotellit

1. Hotel Danieli

Hotel Danieli sijaitsee Canal Grande -joen rannalla, lähellä Piazza San Marcon aukiota. Tämä historiallinen hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita ja sviittejä upeilla näkymillä Venetsian kanaville. Hotellissa on myös ravintoloita, kattoterassi ja spa.

2. Hilton Molino Stucky Venice

Hilton Molino Stucky Venice sijaitsee Giudecca-saarella, josta avautuu kauniit näkymät Venetsian laguunille. Hotellissa on moderneja huoneita ja sviittejä, useita ravintoloita ja baareja, sekä uima-altaita ja kattoterassi. Hotellilta on helppo pääsy kaupungin keskustaan vesibusseilla.

3. The Gritti Palace, a Luxury Collection Hotel

The Gritti Palace on Venetsian yksi legendaarisimmista hotelleista, ja se sijaitsee Canal Grande -joen varrella lähellä Piazza San Marcon aukiota. Hotellissa on tyylikkäitä ja ylellisiä huoneita ja sviittejä, joissa on historiallinen tunnelma. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kattoterassi.

4. Hotel Londra Palace

Hotel Londra Palace sijaitsee Riva degli Schiavoni -kadulla, lähellä Piazza San Marcon aukiota. Tämä tyylikäs hotelli tarjoaa elegantteja huoneita ja sviittejä, joissa on kauniit näkymät Venetsian historialliselle keskustalle ja laguunille. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

5. Ca’ Sagredo Hotel

Ca’ Sagredo Hotel sijaitsee Canal Grande -joen varrella, lähellä Rialton siltaa. Tämä entinen aateliskoti tarjoaa tyylikkäitä ja ylellisiä huoneita ja sviittejä, joissa on antiikkityylinen sisustus. Hotellissa on myös ravintola ja kattoterassi upeilla näkymillä kanaville ja kaupunkiin.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Venezia on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta turistien on kuitenkin hyvä noudattaa tavanomaista varovaisuutta.
– Pidä arvoesineet turvassa ja pidä huolta käsilaukustasi tai reppustasi.
– Vältä pimeitä ja autioita katuja erityisesti yöllä.
– Ole tietoinen taskuvarkaiden ja lompakkovarkaiden mahdollisuudesta, erityisesti turistikohteissa ja ruuhkaisilla alueilla.
– Vältä turisteja houkuttelevia huijauksia, kuten rannekemyyntiä tai kerjäläisiä.
– Tarvittaessa ota yhteys paikalliseen poliisiin (Carabinieri) tai matkailijoiden avustuskeskukseen.

Liikenne

– Veneziassa ei ole moottoriautoja, vaan kaikki liikenne tapahtuu vesiteitse tai kävellen.
– Tämä tekee kaupungista turvallisen ja rauhallisen liikkumispaikan.
– Kuitenkin, varo kannella ajavia kuljetusveneitä sekä vesibussien liikettä.
– Noudata liikennesääntöjä sekä vesitiellä että kävelyalueilla.

Terveys

– Venezian terveydenhuoltojärjestelmä on hyvin kehittynyt ja turistit saavat tarvittaessa apua erilaisiin terveysongelmiin.
– Kuljeta mukanasi voimassaolevaa matkavakuutuskorttia tai vastaavaa dokumenttia.
– Ennen matkaa kannattaa tarkistaa, että rokotukset ovat ajan tasalla.
– Mahdollisten terveysongelmien varalta kannattaa ottaa yhteystietoja paikallisiin lääkäripalveluihin tai sairaaloihin.
– Pidä huolta hygieniasta ja käytä tarvittaessa käsidesiä.
– Juo ainoastaan pullotettua vettä ja varo päihtymisen aiheuttamia riskejä.

Rannat ja Vesistöt:

1. Venetsian rannat

Venetsian alueella ei ole perinteisiä hiekkarantoja, koska kaupunki sijaitsee laguunin keskellä. Tästä huolimatta Venetsia houkuttelee turisteja kauniiden rantaympäristöjensä vuoksi. Lido di Venezia on yksi suosituimmista rannoista, joka sijaitsee saarella noin 10 kilometrin päässä Venetsian historiallisesta keskustasta. Lido di Jesolon ranta on myös suosittu kohde, ja se sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Venetsiasta mantereella.

2. Venetsian laguuni

Venetsian ympärillä sijaitseva laguuni on ainutlaatuinen vesistöalue, joka koostuu useista pienistä saarista, laguunin laguunin suista ja vesireiteistä. Laguuni on tärkeä ekosysteemi, joka tarjoaa suojan monille eläinlajeille ja kasveille. Laguunissa on myös useita kalastusalueita, joilla paikalliset kalastajat harjoittavat perinteistä kalastusta.

3. Grand Canal

Grand Canal on Venetsian keskeinen vesielementti, joka halkoo kaupungin päästä päähän. Se toimii tärkeänä vesiväylänä tavaroiden kuljettamisessa ja liikkumisessa kaupungin eri osien välillä. Grand Canalilla liikennöi gondoleja, vapaita vesibusseja ja muita vesikulkuneuvoja, ja sen varrella sijaitsee useita historiallisia rakennuksia ja palatseja.

4. Venetsian kanavat

Venetsiassa on yli 150 kanavaa, jotka toimivat kaupungin tärkeinä liikenneväylinä. Kanavat luovat kaupunkikuvalle erityisen tunnelman ja niitä pitkin liikkuminen on tärkeä osa paikallista kulttuuria. Kanavilla liikkuminen tapahtuu pääasiassa gondoleilla, vesibusseilla ja yksityisillä veneillä. Suurin ja tunnetuin kanava on Grand Canal, mutta muita tärkeitä kanavia ovat esimerkiksi Cannaregio, Giudecca ja San Marco-kanava.

5. Muranon saari

Murano on saari Venetsian laguunissa, joka on erikoistunut lasintuotantoon. Saari on tunnettu lasinpuhalluksesta ja lasinvalmistuksesta, ja siellä sijaitsee useita lasistudioita ja -myymälöitä. Saarella voi vierailla lasitehtaissa ja nähdä lasinpuhaltajien ammattitaitoa lähietäisyydeltä. Murano on myös kaunis ja rauhallinen paikka, jossa on viehättäviä kanavia ja viehättäviä kirkkoja.

6. Burano-saari

Burano on toinen tunnettu saari Venetsian laguunissa. Saari on kuuluisa värikkäistä taloistaan, jotka luovat iloisen ja eloisaa ilmettä Buranon kapeille kujille. Saarella on myös perinteistä pitsinnypläystä, joka on tärkeä osa paikallista käsityötaitoa. Burano on suosittu matkailukohde, jossa voi vaellella idyllisissä ympäristöissä ja ihailla perinteistä italialaista maaseutumaisemaa.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Venetsiassa on useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja bailata musiikin tahdissa. Suosittuja alueita yöelämälle ovat Dorsoduro ja Cannaregio, joissa on laaja valikoima erilaisia baareja ja klubeja.

2. Teatterit ja konserttisalit

Venezia tarjoaa myös teatteri- ja konserttielämyksiä. Tunnettuja konserttisaleja ovat esimerkiksi La Fenice ja Palazzo Barbarigo-Minotto, joissa voi nauttia klassisen musiikin esityksistä. Teattereista mainittavia ovat esimerkiksi Teatro Goldoni ja Teatro Verde, jotka tarjoavat erilaisia näytelmäesityksiä.

3. Elokuva- ja musiikkitapahtumat

Venetsia isännöi useita elokuva- ja musiikkitapahtumia vuoden aikana. Tunnetuin näistä on Venetsian kansainvälinen elokuvajuhla (Venice International Film Festival), joka järjestetään elokuussa Lido-di-Venezian saarella. Tapahtumaan osallistuu elokuvan ammattilaisia ympäri maailman ja siellä näytetään paljon uusia elokuvia. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia musiikkitapahtumia, kuten Venetsian musiikkifestivaali (Venice Music Festival), jossa voi kuulla erilaisia musiikkiesityksiä eri genreistä.

4. Casino

Venezian kasinossa (Casinò di Venezia) voi kokeilla onneaan erilaisissa kasinopeleissä. Kasino sijaitsee Cannaregion kaupunginosassa ja se on yksi maailman vanhimmista kasinoista. Siellä voi pelata muun muassa rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä.

5. Risteilyt ja gondolikyydit

Yksi suosittu viihdevaihtoehto Venetsiassa on risteilyt kanavilla ja gondolikyydit. Risteilyillä pääsee nauttimaan kaupungin kauniista maisemista ja gondolikyydillä voi kokea perinteisen venetsialaisen tunnelman kanavia pitkin liidellessä.

6. Iltaiset kävelyretket

Venetsiassa voi myös nauttia iltaisista kävelyretkistä kaupungin kapeilla kujilla ja silloilla. Illan hämärtyessä kaupunki herää eloon erilaisilla valaistuilla nähtävyyksillä ja tunnelmallisilla ravintoloilla. Erityisen kaunista on kävellä Rialton sillan ja Markuksen aukion ympäristössä.

Luontokohteet ja Retkeily

Venetsian suolareservaatit

Venetsian suolareservaatit ovat suojeltuja alueita, jotka tarjoavat upeita maisemia ja monipuolista luontoa. Nämä reservaatit sijaitsevat laguunin alueella ja niissä on kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen eläimistöön ja kasvistoon.

Venetsian saaret

Venetsiaan kuuluu myös monia saaria, jotka tarjoavat ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Esimerkiksi Torcello-saarella on kaunis luonnonmaisema ja historiallinen kirkko, ja Buranon saarella voi ihailla kauniita värikkäitä taloja sekä tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen.

Venetsian luonnonpuistot

Lähellä Venetsiaa sijaitsee useita luonnonpuistoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden retkeillä ja nauttia kauniista luonnosta. Esimerkiksi Sile River Natural Park on suosittu luonnonpuisto, joka tarjoaa mahtavia patikointipolkuja ja upeita näköaloja.

Retkeily Venetsian ympäristössä

Venetsian ympäristössä on myös hyviä mahdollisuuksia retkeilyyn. Esimerkiksi Euganei-kukkulat tarjoavat upeat maisemat sekä patikointi- ja pyöräilyreittejä. Lisäksi Dolomiiteilla, jotka ovat hieman kauempana Venetsiasta, voi kokea upeita vuoristomaisemia ja osallistua erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin, kuten vaellukseen ja hiihtoon.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Markuslentokirkko

Markuslentokirkko on yksi Venetsian tunnetuimmista ja tärkeimmistä uskonnollisista maamerkeistä. Se on rakennettu pyhimys Markus evankelistan kunnioittamiseksi. Kirkko edustaa itämaista bysanttilaista arkkitehtuuria ja siinä on vaikuttavia mosaiikkeja sekä muinoisia hautakiviä.

2. Dogepalatsi

Dogepalatsi on historiallinen rakennus Venetsiassa, joka palveli aikoinaan hallitsevan dogen asuinpaikkana ja hallintokeskuksena. Palatsissa on goottilaista arkkitehtuuria ja se toimii nykyään museona, jossa voi ihailla taidetta ja oppia Venetsian historiasta.

3. Rialton silta

Rialton silta on yksi Venetsian tunnetuimmista maamerkeistä ja se on vanhin silta, joka yhdistää kaupungin pääsaaren. Silta on rakennettu 1500-luvulla ja siinä on lukuisia kaaria sekä kaunista kivitaidetta. Se on suosittu nähtävyys ja kuuluisa valokuvakohde.

4. Saaret Murano, Burano ja Torcello

Murano, Burano ja Torcello ovat saaria Venetsian laguunissa. Murano on tunnettu lasinpuhalluskeskittymästään, jossa voi tutustua lasinvalmistuksen perinteisiin. Burano taas on kuuluisa värikkäistä taloistaan ja pitsinvalmistuksestaan. Torcello on historiallinen saari, jolla on muun muassa antiikin jäänteitä ja vanhoja kirkkoja.

5. Kapusiinilaisluostari

Kapusiinilaisluostari on viehättävä uskonnollinen kohde Venetsiassa. Luostariin kuuluu kappeli, jossa voi ihailla taiteellisesti koristeltuja kattofreskoja sekä kävelytie, jossa on kuuluisia kapusiinilaisveljien hautakiviä. Luostari tarjoaa myös näkymät kauniille laguunille.

6. San Giorgio Maggioren kirkko

San Giorgio Maggioren kirkko on toinen tunnettu ja arvostettu kirkko Venetsiassa. Se on rakennettu 1500-luvulla ja siinä on kaunis kupoli sekä upea näköalapaikka, josta voi ihailla Venetsian kaupunkia ja laguunia. Kirkossa on myös tärkeitä renessanssiajan taideteoksia.

7. Kultainen talo

Kultainen talo (Casa d’Oro) on historiallisesti tärkeä rakennus Venetsiassa. Se oli aikoinaan yksi Venetsian vaikutusvaltaisimmista perheistä, Contarinin suvun asuinpaikka. Talon julkisivussa on koristeellista arkkitehtuuria ja siellä on taidokkaita taideteoksia sisällä.

8. Santa Maria della Saluten kirkko

Santa Maria della Salute on Barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Grand Canalin suulla. Se rakennettiin 1600-luvulla paikalle, jossa uskottiin tapahtuneen tappavaa ruttoa myös Venetsiassa ravistelevan. Kirkon sisällä on kauniita freskoja ja alttareita.

9. Ca’ Rezzonico

Ca’ Rezzonico on tärkeä historiallinen rakennus, joka toimi aikoinaan aatelisperheen palatsina. Se on nykyään taidemuseona, jossa voi ihailla barokin ja rokokoon ajan taidetta sekä kulttuurihistoriallisia esineitä. Osa rakennuksen tiloista on sisustettu alkuperäiseen tyyliin.

10. San Zaccarian kirkko

San Zaccarian kirkko on Venetsian vanhimpia kirkoja ja se edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Kirkossa on lukuisia alttareita, freskoja ja kallisarvoisia taideteoksia. Se sijaitsee San Zaccarian aukiolla, joka on tunnettu myös kauniista veistoksistaan.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. San Marco -aukio (Piazza San Marco)

San Marco -aukio on Venetsian suosituin nähtävyys ja yksi kaupungin panoraama- ja näköalapaikoista. Aukio on yksi maailman kauneimmista toreista ja tarjoaa upeat näkymät San Marco -kirkolle, Dogen palatsille ja Torre dell’Orologio -kellotornille.

2. San Giorgio Maggioren kellotorni (Campanile di San Giorgio Maggiore)

San Giorgio Maggioren kellotorni sijaitsee San Giorgio Maggioren saarella ja tarjoaa upeat näkymät Venetsian yli. Kellotorniin pääsee hissillä, ja sen huipulta voi ihailla kaupungin kattojen ja kanavien laajaa maisemaa.

3. Rialton sillan yläkerta (Ponte di Rialto)

Rialton siltayläkerta on yksi suosituimmista paikoista ihailla Venetsian kaunista kaupunkikuvaa. Sillalta avautuu upeat näkymät Grand Canalille ja ympäröiville rakennuksille.

4. Muranon saaren näköalatasanne (Murano)

Murano on kuuluisa lasinpuhalluksen alue ja tarjoaa myös upeat näköalat Venetsiaan. Saarella sijaitsee näköalatasanne, josta voi ihailla Venetsian kaupunkia ja sen kanavia.

5. Giudecca-saaren näköalapaikka (Giudecca)

Giudecca-saaren näköalapaikka sijaitsee saaren eteläosassa ja tarjoaa upeat näkymät Venetsian historialliseen keskustaan. Näköalapaikan korkealta voi ihailla kaupungin kauniita kattoja, kanavia ja upeita palatseja.

6. Punta della Dogana

Punta della Dogana on historiallinen rakennus, jossa sijaitsee nykyisin taidegalleria. Rakennuksen terassilta avautuvat upeat näkymät Venetsian yli, ja sieltä voi ihailla muun muassa Grand Canalin ja Punta della Salutelle -kirkolle johtavan kanavan maisemia.

7. Santa Maria della Saluten näköalapuisto

Santa Maria della Saluten näköalapuisto sijaitsee samannimisen kirkon vieressä. Puistossa voi ihailla upeita maisemia Venetsiaan ja sen ympäristöön. Puiston korkeudesta avautuu laaja näkymä kaupunkiin ja sen kanaviin.

8. Fondaco dei Tedeschi -kauppakeskuksen näköalatasanne

Fondaco dei Tedeschi -kauppakeskuksen näköalatasanne sijaitsee Rialton sillan lähellä. Tasanteelta voi ihailla kauniita näkymiä Venetsiaan ja sen ympäristöön.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti