Halvat lennot Vlorë

Nähtävyydet ja kohteet

Vlorën linnoitus

Vlorën linnoitus on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee keskellä Vlorën kaupunkia. Linnoitus perustettiin 1800-luvulla ja se tarjoaa upeat näkymät Vlorënlahdelle. Linnoitukseen kuuluu myös Vlorën kansallismuseo, joka esittelee Albanian historiaa.

Independence Boulevard

Independence Boulevard on Vlorën keskeinen kävelykatu, joka ulottuu Vlorën linnoitukselta rannalle asti. Kävelykadun varrella on useita kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Boulevard on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Archaeological Museum of Vlorë

Archaeological Museum of Vlorë on arkeologinen museo, joka sijaitsee Vlorën kaupungin keskustassa. Museo esittelee alueen arkeologista historiaa ja sisältää muun muassa antiikin amforoita, pronssisia esineitä ja mosaiikkeja.

Vlorën ranta

Vlorën ranta on kaupungin keskeinen ranta, joka ulottuu pitkänä kaarevana poukamana Vlorënlahden rannalla. Rannalla on hienoa hiekkaa ja se tarjoaa mahdollisuuden aurinkoa ottamiseen ja uintiin. Rannalla on myös useita rantaravintoloita ja -baareja.

Sea Port

Vlorën merisatama on yksi tärkeimmistä satamista Albanian rannikolla. Satama palvelee niin kansallista kuin kansainvälistäkin laivaliikennettä ja toimii tärkeänä tavaroiden kuljetusreittinä Vlorên alueelle. Sataman ympäristössä on myös vilkas kalasatama.

Etnografinen museo

Vlorën etnografinen museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Albanian perinteiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Museossa on esillä perinteisiä vaatteita, esineitä ja käsitöitä, jotka kuvaavat alueen asukkaiden elämää menneinä aikoina.

Kuzum Baba

Kuzum Baba on pyhäkkö, joka sijaitsee Vlorën kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät Vlorënlahdelle. Pyhäkköön kuuluu myös suuri turkkilainen hautausmaa. Kuzum Babaa pidetään pyhänä paikkana ja siellä käy myös paljon uskonnollisia kävijöitä.

Uji i Ftohtë lähde

Uji i Ftohtë lähde on luonnonkaunis paikka, joka sijaitsee Vlorên lähellä. Se on suosittu retkikohde paikallisten keskuudessa ja tarjoaa raikasta ja kylmää vettä virtaavana puroina ja vesiputouksina. Lähteellä on myös piknik-alue ja kävelyreittejä.

Flag Square

Flag Square, eli Albanian lipunaukio, on suuri aukio, joka sijaitsee Vlorën keskustassa. Aukiolla on korkea lipputanko, jossa liehuu Albanian lippu. Flag Squarella järjestetään myös usein kansallisia juhlia ja tapahtumia.

Radhima Beach

Radhima Beach on kaunis hiekkaranta, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Vlorên keskustasta. Rannalla on rauhallista ja siellä on useita rantabaareja ja aurinkotuoleja. Ranta on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Kulttuuri ja Historia

Arkeologiset kohteet

Vlorën alueella sijaitsee useita arkeologisia kohteita, jotka todistavat kaupungin rikkaasta historiasta. Muun muassa Orikumissa voi nähdä historiallisia raunioita, kuten Orikumin antiikin kaupungin perustukset ja amfiteatterin jäännökset.

Vlorën linna

Vlorën linna, joka tunnetaan myös nimellä Kanina linna, on peräisin bysanttilaiselta ajalta ja se rakennettiin puolustamaan kaupunkia vihollisia vastaan. Linnaa on laajennettu ja kunnostettu vuosien varrella, ja se tarjoaa upeat näkymät Vlorën kaupunkiin ja Adrianmerelle.

Etnografinen museo

Vlorën Etnografinen museo sijaitsee kaupungin keskustassa. Museo esittelee perinteistä albanialaista kulttuuria ja historiaa esineiden ja näyttelyiden kautta. Siellä voi oppia muun muassa kansanperinteestä, maataloudesta ja paikallisesta käsityötaidosta.

Independence Monument

Independence Monument eli Itsenäisyyden muistomerkki on symbolinen paikka, joka juhlistaa Albanian itsenäisyyden julistamista vuonna 1912. Muistomerkki sijaitsee Vlorën keskustassa ja se koostuu monumentaalisesta patsaasta ja viidestä pronssista patsaasta, jotka edustavat albanialaisia alueita.

Marine Museum

Vlorën Marine Museum tarjoaa näyttelyitä, jotka kertovat alueen merenkulun ja laivanrakennuksen historiasta. Museossa voi tutustua merelliseen perinteeseen, kalastukseen, merirosvoihin ja erilaisiin merenkulkutyökaluihin. Museossa on myös pienoismalleja historiallisista aluksista ja meriteemaisia taideteoksia.

Historiallinen keskusta

Vlorën historiallinen keskusta on viehättävä alue, jossa voi ihailla vanhoja taloja ja rakennuksia, jotka heijastavat kaupungin rikasta historiaa. Keskustassa sijaitsee myös itsenäisyyden aukio, joka on tärkeä symboli Albaniaan ja Vlorëen liittyen.

National Museum of Independence

Vlorëen National Museum of Independence on tärkeä historiallinen kohde, joka sijaitsee vanhan itsenäisyysjulistuksen tapahtumapaikalla. Museo esittelee Albanian itsenäistymistä ja kansallista vapautusta koskevaa historiaa. Siellä voi nähdä muun muassa dokumentteja, esineitä ja valokuvia, jotka liittyvät Albanian itsenäisyyden alkuvaiheisiin.

Renëssanssi-talo

Renëssanssi-talo on upea arkkitehtoninen mestariteos, joka sijaitsee Vlorën historiallisessa keskustassa. Rakennus edustaa alueen perinteisiä rakennustyylejä ja siinä voi nähdä koristeellisia yksityiskohtia ja hienoa käsityötaitoa. Talossa järjestetään myös taide- ja kulttuuritapahtumia.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Vlorëssa ruokakulttuuri on pääosin Välimerellistä ja tarjoaa runsaasti tuoreita mereneläviä, tuoreita vihanneksia ja oliiviöljyä. Ruokailua pidetään sosiaalisena tapahtumana ja ruoka nautitaan yleensä pitkän kaavan mukaan useiden kurssien kera.

Perinteiset ruokalajit

Vlorën alueella tyypillisiin ruokalajeihin kuuluu muun muassa Fergesë, joka on perinteinen pata, jossa on paikallisia makkaroita, papuja ja juustoa. Toisena esimerkkinä voi mainita lahnan, joka on suosittu kalaruoka Vlorën rannikolla.

Ravintolat

Vlorëssa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Rannikkokaupungissa voi nauttia tuoreita mereneläviä ja Välimeren herkkuja monissa rantaravintoloissa. Myös kansainvälisiä ruokia, kuten pastaa ja pizzaa, on saatavilla useissa ravintoloissa.

Kahvilat ja baarit

Vlorën kaupungissa on runsaasti kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista kahvilajikkeista tai rentoutua drinkin äärellä. Monet kahvilat ja baarit sijaitsevat rantakadun varrella ja tarjoavat upeita näkymiä Adrianmerelle.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rannat

Vlorëssa on useita kauniita rantoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua auringon alla ja nauttia Adrianmeren vedestä. Suosittuja rantoja ovat esimerkiksi Plazhi i Ri, jonka hiekkaranta on pitkä ja leveä, sekä Radhima Beach, jossa voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Sukellus ja snorklaus

Vlorën vesillä voi harrastaa sukellusta ja snorklausta. Sukelluskeskukset järjestävät retkiä eri sukelluskohteisiin, kuten uponneiden laivojen luokse. Snorklaus on myös suosittu aktiviteetti rannoilla, sillä vedenalainen elämä on monipuolista ja värikästä.

Vesiliikuntakeskukset

Vlorëssa on useita vesiliikuntakeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesihiihtoa, purjelautailua ja vesiskootterilla ajamista. Näissä keskuksissa on myös mahdollisuus vuokrata välineitä ja osallistua ohjattuihin tunneille.

Kävelyretket ja patikointi

Vlorën ympäristö tarjoaa upeita luontokohteita, jotka sopivat kävelyretkille ja patikointiin. Esimerkiksi Llogara kansallispuisto sijaitsee lähellä kaupunkia ja siellä on useita merkittyjä reittejä, joita pitkin voi tutustua alueen upeaan luontoon ja maisemiin.

Hiekkadyynit

Vlorëssa on hienoja hiekkadyynialueita, kuten Kotë Hana, jossa voi nauttia kävelylenkeistä tai piknikistä hiekan keskellä. Hiekkadyynit tarjoavat myös mahdollisuuden ihailla upeita auringonlaskuja ja rentoutua meren läheisyydessä.

Rannikkoreitit

Vlorëssa on useita rannikkoreittejä, joita pitkin voi kiertää kauniita maisemia ja tutustua alueen kyliin ja pikkukaupunkeihin. Esimerkiksi Dhërmi-kylä sijaitsee rannikkoreitin varrella ja siellä voi ihastella upeita hiekkarantoja ja kirkasta merivettä.

Viinitilat

Vlorën ympäristössä on useita viinitiloja, joiden viinit ovat tunnettuja alueen erityisistä ilmasto- ja maaperäolosuhteista johtuen. Viinitiloilla voi osallistua viininmaistajaisiin, oppia viinivalmistuksen saloja ja ihailla kauniita maisemia viinitarhojen keskellä.

Suositut hotellit Vlorëssa

1. Hotel Regina Beach

Hotel Regina Beach sijaitsee Vlorën kaupungin keskustassa, vain muutaman askeleen päässä rannasta. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmastointi, oma kylpyhuone ja LCD-TV. Lisäksi hotellissa on ravintola, poreallas ja sauna.

2. Hotel Vlora International

Hotel Vlora International sijaitsee Vlorën keskustassa, kävelymatkan päässä rannalta. Hotellissa on viihtyisät ja tilavat huoneet, joissa on ilmastointi, satelliitti-TV ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin palveluihin kuuluu myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

3. Hotel Partner

Hotel Partner sijaitsee rauhallisella alueella Vlorën keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on ilmastointi, minibaari ja oma kylpyhuone. Hotellin yleisissä tiloissa on tarjolla ilmainen Wi-Fi, ravintola ja baari.

4. Hotel Nimfa

Hotel Nimfa sijaitsee Vlorën keskustassa lähellä rantaa. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmastointi, LCD-TV ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja aurinkoterassi.

5. Hotel Liro

Hotel Liro sijaitsee Vlorën keskustassa, kävelymatkan päässä rannalta. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on ilmastointi, oma kylpyhuone ja parveke. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja terassi merinäköalalla.

Turvallisuus ja terveys Vlorëssa

Rikollisuus Vlorëssa

Vlorëssa on jonkin verran rikollisuutta, erityisesti taskuvarkauksia ja omaisuusrikoksia esiintyy alueella. Matkailijoiden kannattaa olla tarkkaavaisia ja pitää huolta arvoesineistään.

Liikenneonnettomuudet Vlorëssa

Vlorëssa liikenneonnettomuudet ovat valitettavasti melko yleisiä. Ajotyyli voi olla aggressiivista, ja liikenneinfrastruktuuri saattaa olla huonosti ylläpidetty. On suositeltavaa olla varovainen liikenteessä ja noudattaa liikennesääntöjä.

Yleinen terveystilanne Vlorëssa

Yleinen terveystilanne Vlorëssa on hyvä, mutta matkailijoille suositellaan varovaisuutta ja huolellisuutta ruoan ja juomaveden suhteen. Puhdas pullovesi on suositeltavaa juoda, ja ruoan tulee olla hyvin kypsennettyä ja lämpimää. On myös suositeltavaa ottaa mukaan ensiaputarvikkeita ja matkavakuutus.

Matkailijoiden sairastumiset Vlorëssa

Matkailijat saattavat sairastua Vlorëssa muun muassa ruokamyrkytykseen tai hyönteisten levittämiin tauteihin. Matkailijoille suositellaan huolellista hygieniaa, käsienpesua ja hyönteisten torjuntaa. Matkailijoiden tulisi myös olla tietoisia auringonpolttamisesta ja käyttää aurinkosuojavoidetta.

Turvalliset alueet Vlorëssa

Vaikka Vlorëssa onkin joitakin turvattomia alueita, on olemassa myös turvallisia alueita, kuten kaupungin keskusta ja suositut matkailualueet. Matkailijoiden kannattaa suosia näitä alueita ja käyttää harkintaa yöaikaan liikkuessaan.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

Vlorën kaupungissa sijaitsee useita kauniita hiekkarantoja, jotka ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Rannoilla on hienoa hiekkaa ja turkoosinsinistä merivettä, ja ne tarjoavat erinomaiset puitteet rentoutumiseen ja aurinkoa ottamiseen. Suosituimpia rantoja Vlorëssa ovat Plazhi i Ri, Radhima Beach ja Orikum Beach.

Vesistöt

Vlorë sijaitsee Adrianmeren rannikolla, joten kaupungissa on runsaasti vesistöjä. Meri tarjoaa monia mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Alueella on myös useita satamia, jotka palvelevat matkustajalaivoja ja kalastusaluksia. Lisäksi Vlorën lähellä sijaitsee myös Karavasta-laguuni, joka on yksi suurimmista laguuneista Albanian rannikolla. Laguuni on tärkeä lintualue ja suojelualue, jossa voi ihailla monenlaisia lintulajeja ja luonnon kauneutta.

Yöelämä ja viihde Vlorëssa

1. Baarit ja klubit

Vlorëssa on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista ja juomista. Tunnettuja baareja ovat esimerkiksi Beach Bar Boulevard, Club Blu, Bar Koha ja Havana Bar.

2. Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisista aterioista ja virvokkeista. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Piceri Rinia, Amfora Restaurant, Piratet ja Peshkaqeni.

3. Rantaelämä

Vlorë sijaitsee Albanian Adrianmeren rannikolla ja tarjoaa upeita rantoja ja rantaelämää. Rannoilla voi rentoutua auringossa, uida ja osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin. Tunnettuja rantoja ovat esimerkiksi Radhima Beach, Plazhi i Ri ja Zvernec Beach.

4. Konsertit ja tapahtumat

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia, joissa voi nauttia musiikista ja viihteestä. Paikallinen amfiteatteri on suosittu konserttipaikka, ja kaupungissa järjestetään myös erilaisia festivaaleja ja markkinoita.

5. Vlorën linna

Vlorëssa sijaitsee historiallinen linna, joka tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja näkymiä kaupungin yli. Linna on suosittu vierailukohde ja siellä voi tutustua alueen historiaan ja nauttia upeista maisemista.

6. Ravintolaelämykset

Vlorëssa voi kokea myös ainutlaatuisia ravintolaelämyksiä. Esimerkiksi Room Escape -ravintolassa voi ratkaista pulmia samalla kun nauttii herkullista ruokaa, ja Kalaja e Vlorës -ravintola tarjoaa perinteisiä albanialaisia ruokia historiallisessa ympäristössä.

7. Ostosmahdollisuudet

Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, tavarataloja ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia ja löytää paikallisia tuotteita ja matkamuistoja. Suosittuja ostospaikkoja ovat esimerkiksi Vlorën kauppahalli ja Kuzum Baba -ostoskeskus.

8. Elokuvateatterit

Vlorëssa on elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusimmat elokuvat. Elokuvateatteri tarjoaa viihdettä ja mahdollisuuden rentoutua elokuvan parissa.

9. Urheilutapahtumat

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia, kuten jalkapallo- ja koripallo-otteluita. Paikalliset joukkueet pelaavat kotiotteluitaan Vlorëssa, joten urheilufanit voivat nauttia live-otteluista.

10. Kylpylät ja hieronta

Vlorëssa on useita kylpylöitä ja hierontapalveluita tarjoavia paikkoja, joissa voi rentoutua ja hemmotella itseään. Kylpylät tarjoavat erilaisia hoitoja ja palveluita, ja hieroja voi auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä.

Vlore – Luontokohteet ja Retkeily

Karaburun niemimaa

Karaburun niemimaa sijaitsee noin 70 kilometriä Vlorën kaupungista etelään Albanian Adrianmeren rannikolla. Se on tunnettu upeasta luonnostaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Niemimaalta löytyy muun muassa kauniita hiekkarantoja, matalia laguuneja ja vehreää kasvillisuutta. Monet ihmiset vierailevat Karaburunissa retkeilläkseen, patikoidakseen tai nauttiakseen rauhallisesta rantaelämästä.

Valtakunnallinen puisto Llogara

Valtakunnallinen puisto Llogara sijaitsee noin 40 kilometriä Vlorën kaupungista pohjoiseen. Se on suosittu retkeily- ja luontokohde, joka tarjoaa upeita vuoristomaisemia ja monipuolista kasvistoa. Puistossa on useita vaellusreittejä, joista voi valita sopivan vaikeustason ja keston mukaan. Llogaran luonnonsuojelualueen korkein kohta on yli 1 000 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sieltä avautuu upea näkymä Adrianmerelle.

Lukova-järvi

Lukova-järvi sijaitsee noin 30 kilometriä Vlorën kaupungista itään. Se on luonnollinen järvi, joka on yleensä suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Järven ympärillä on metsäinen alue, jossa voi patikoida ja ihailla kaunista luontoa. Järven läheisyydessä on myös muutamia ravintoloita ja piknik-alueita. Monet vierailevat järven rannalla rentoutuakseen ja uidaakseen sen raikkaassa vedessä.

Karaburun-Sazanin meripuisto

Karaburun-Sazanin meripuisto on merellinen suojelualue, joka sijaitsee Karaburun niemimaan ja Sazanin saaren ympäristössä. Se on yksi Albanian suurimmista merellisistä suojelualueista ja tarjoaa upeita sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia. Alueella voi ihastella värikkäitä koralleja, erilaisia kaloja ja muita mereneläviä. Lisäksi meripuistossa voi tehdä veneretkiä tai osallistua luontoretkeilyihin, joissa oppaat esittelevät alueen monimuotoista ekosysteemiä.

Apolonin arkeologinen puisto

Apolonin arkeologinen puisto sijaitsee noin 12 kilometriä Vlorën kaupungista etelään. Puisto on merkittävä historiallinen kohde, joka kätkee sisälleen antiikin Apollonian kaupungin rauniot. Puistossa voi vaeltaa antiikin ajan temppelien, teatterin ja muiden rakennusten keskellä, saaden sukeltaa menneeseen aikaan. Lisäksi alueella on museum, jossa voi tutustua löydettyihin esineisiin ja oppia lisää Apollonian historiasta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Vlorëssa

Panagia-linnoitus

Panagia-linnoitus on historiallinen linnoitus ja antiikin kaupungin raunioalue Vlorën kaupungissa. Linnoitus sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle. Linnoitusta on rakennettu eri aikakausina ja sen rakenteet vaihtelevat roomalaisesta ja bysanttilaisesta arkkitehtuurista venetsialaisiin ja osmaanien rakennuksiin. Nykyään Panagia-linnoitus on suosittu matkailukohde, josta voi ihailla kaupungin kaunista maisemaa.

Muradie-moskeija

Muradie-moskeija on yksi Vlorën tunnetuimmista uskonnollisista kohteista. Se on albanialaista muslimitaitea edustava moskeija, joka on nimetty Osmanien valtakunnan sulttaani Murad II:n mukaan. Moskeija rakennettiin vuonna 1542 ja se on edelleen toiminnassa oleva rukouspaikka. Muradie-moskeija sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen arkkitehtuurissa näkyy sekä osmaanien että venetsialaisten vaikutteita.

Independence Monument -muistomerkki

Independence Monument on merkittävä historiallinen muistomerkki, joka kunnioittaa Albanian itsenäisyyttä Osmanien valtakunnasta. Muistomerkki sijaitsee Vlorën keskusaukiolla ja se koostuu patsaasta, jossa on pronssinen kotka, sekä marmorisista pylväistä. Muistomerkki pystytettiin vuonna 1962 ja se on tärkeä symboli Albanian itsenäisyyden juhlistamisessa.

Historiallinen keskusta

Vlorën historiallinen keskusta on kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittävä alue, joka tarjoaa näkymän kaupungin menneisyyteen. Alueella on säilynyt monia historiallisia rakennuksia, kuten kirkkoja, moskeijoita, linnoituksia ja perinteisiä taloja. Historiallisessa keskustassa voi vierailla esimerkiksi Kulla-e-Saatos, Pohjoisportti, Zvernecin luostari, Kuzum Baban moskeija ja tuomiokirkko. Alueella liikkuminen tarjoaa mahdollisuuden tutustua Vlorën rikkaaseen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Zvernecin luostari

Zvernecin luostari on historiallinen ja uskonnollinen kohde Vlorën lähellä sijaitsevassa Zvernecin saaressa. Luostari perustettiin 1200-luvulla ja se on edelleen toiminnassa oleva pyhäkkö. Luostari on omistettu Neitsyt Marialle ja siellä voi vierailla ihailemassa kaunista arkkitehtuuria ja uskonnollisia taideteoksia. Saari, jolla luostari sijaitsee, tarjoaa myös upeat maisemat ja rauhallisen luonnon ympäristön.

Panoraama- ja näköalapaikat Vlorëssa:

1. Zvernecin luostari -näköalapaikka

Zvernecin luostari sijaitsee noin 15 kilometriä Vlorën keskustasta etelään. Luostarin alueella on näköalapaikka, josta avautuu kaunis panoraamamaisema Vlorënlahdelle ja sen ympäristöön.

2. Kaninäköalapaikka

Kaninäköalapaikka on suosittu nähtävyys Vlorën kaupungin länsipuolella. Paikalta voi ihailla upeita näkymiä Punaiselle rannikolle ja Vlorënlahdelle.

3. Dhërmi-näköalapaikka

Dhërmi-näköalapaikka sijaitsee noin 45 kilometriä Vlorën kaupungista etelään. Tältä paikalta voi ihailla upeita näkymiä Dhërmin kylään ja Joonianmerelle.

4. Karaburun-näköalapaikka

Karaburun-näköalapaikka sijaitsee Vlorën kaupungin pohjoispuolella Karaburun niemimaan alueella. Paikalta voi ihailla kaunista saaristomaisemaa ja avomerta.

5. Orikumin linnoituksen näköalapaikka

Orikumin linnoitus sijaitsee noin 16 kilometriä Vlorën keskustasta etelään. Linnoituksen alueella on näköalapaikka, josta voi ihailla upeita maisemia Orikumin kaupungin ympäristöön ja Adrianmerelle.

6. Vlorën linnan näköalapaikka

Vlorën linna sijaitsee Vlorën kaupungin keskustassa. Linnoitukselta on kauniit näkymät kaupungin ympäristöön ja Vlorënlahdelle.

7. Radhiman näköalapaikka

Radhiman näköalapaikka sijaitsee noin 9 kilometriä Vlorën keskustasta etelään. Paikalta avautuu upea panoraamanäkymä Radhiman kylään ja Vlorënlahdelle.

8. Llogaran kansallispuiston näköalapaikka

Llogaran kansallispuisto sijaitsee noin 40 kilometriä Vlorën kaupungista pohjoiseen. Puiston alueella on upeita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla vuoristomaisemia ja Joonianmerta.

9. Kuzumin näköalapaikka

Kuzumin näköalapaikka sijaitsee noin 20 kilometriä Vlorën kaupungista koilliseen. Paikalta voi ihailla kaunista merimaisemaa ja rannikkoa.

10. Orikumin rannan näköalapaikka

Orikumin ranta sijaitsee noin 15 kilometriä Vlorën keskustasta etelään. Rannalta voi ihailla kaunista merimaisemaa ja Adriattia.Kohteen sijainti maa on Albania.

Jätä kommentti