Halvat lennot Yerevan

Nähtävyydet ja Kohteet

Erebuni-linna

Erebuni-linna on vanha linnoitus, joka sijaitsee Yerevanin kukkulan päällä. Se rakennettiin 782 eaa. ja se on Yerevanin vanhin säilynyt rakennus. Linna tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan.

Pääaukio

Pääaukio, tunnetaan myös nimellä Respublikanaukio, on Yerevanin pääaukio ja kaupungin keskipiste. Aukiolla on useita tärkeitä rakennuksia, kuten Armenian kansallismuseo, hallintorakennuksia ja kahviloita. Pääaukio on paikka, jossa kävijät voivat nauttia kauniista arkkitehtuurista ja ihmisvilinästä.

Puistot ja puutarhat

Yerevanissa on useita kauniita puistoja ja puutarhoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta. Esimerkiksi Englantilainen puisto, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, tarjoaa vehreitä nurmikenttiä, kävelypolkuja ja leikkipaikkoja. Cascade-puisto on myös suosittu nähtävyys, jossa on taidenäyttelyitä ja upeat näkymät Yerevanin kaupunkiin.

Vernissage-tori

Vernissage-tori on suosittu paikka paikallisen taiteen ja käsityön ostamiseen. Täällä voi löytää kaikenlaisia matkamuistoja, kuten käsitöitä, maalauksia, koruja ja mattoja. Tori on avoinna viikonloppuisin ja se houkuttelee paikallisia asukkaita ja matkailijoita.

Saint Gregory the Illuminatorin katedraali

Pyhän Gregorios Valaisejan katedraali on Armenian kirkon pääkatedraali ja se sijaitsee Yerevanissa. Katedraali on vaikuttava rakennus, jossa on koristeellinen armenialainen arkkitehtuuri. Se on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen symboli Armeniassa.

Matenadaran-kirjasto

Matenadaran-kirjasto on maailmankuulu arkisto ja kirjasto, joka sisältää arvokkaita armenialaisia käsikirjoituksia, kirjoja ja asiakirjoja. Kirjasto sijaitsee Yerevanin kukkulalla ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia armenialaisesta kulttuurista ja historiasta.

Armenian kansallisopera ja baletti

Armenian kansallisopera ja baletti on arvostettu taiteen laitos Yerevanissa. Se esittää maailmanluokan oopperaa, balettia ja musikaaleja. Monet kuuluisat laulajat ja tanssijat ovat aloittaneet uransa täällä.

Kulttuuri ja Historia

Armenian historia

Armenian historia ulottuu tuhansien vuosien taakse ja alueella on ollut jatkuvaa asutusta jo muinaisista ajoista lähtien. Armenialla on rikas kulttuuriperintö ja se on ollut osa useita suuria imperiumeja, kuten Persian, Rooman ja Ottomaanien valtakuntia.

Matenadaran käsikirjasto

Matenadaran on Armenian kansalliskirjaston ja -arkiston käsikirjastojen kompleksi, joka sisältää yli 17 000 käsikirjoitusta ja vanhaa kirjaa. Kokoelmat edustavat Armenian arvokasta kirjallista perintöä ja sisältävät muun muassa Raamattuja, historiallisia dokumentteja, kronikoita ja kirjallisia teoksia.

Erebunin museo

Erebunin museo on Armeenian pääkaupungissa Yerevanissa sijaitseva arkeologinen museo. Se omistetaan Erebunin muinaiselle kaupungille, joka oli yksi maailman varhaisimmista kaupungeista. Museossa on laaja kokoelma esineitä Erebunista ja muista muinaisista asutuskohteista, mukaan lukien saviset taulut, pronssiesineet ja koristeelliset esineet.

Kulttuurinähtävyydet

Yerevan tarjoaa runsaasti kulttuurinähtävyyksiä, kuten oopperatalo, taidegalleriat, teatterit ja musiikki- ja tanssiesitykset. Kaupungissa järjestetään myös useita kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Yerevanilla on vahva taiteen ja kulttuurin perinne, ja se houkuttelee taiteilijoita ja kulttuurintekijöitä eri puolilta maailmaa.

Matkailun huomioon otettavat nähtävyydet

Yerevanissa on monia matkailun huomioon otettavia nähtävyyksiä, kuten vuodelta 2001 peräisin oleva Kaukasus-vuorijono, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Jermukin kuuluisat kuumat lähteet, Garnin muinainen temppeli ja Tsitsernakaberdin muistomerkki.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen armenialainen ruoka

Armenialainen keittiö on täynnä herkullisia ruokia, kuten khorovats (grillattua lihaa), dolma (täytettyä viiniköynnöksenlehteä tai muita vihanneksia) ja khash (vasikanjalkakeitto).

Paikalliset herkut

Yerevanista löytyy monia paikkoja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja, kuten lavash (paikallinen leipä), khorovats (grillattu liha) ja harisa (vehnästä ja viiristä valmistettu puuro).

Kansainvälinen keittiö

Yerevanissa on myös paljon kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokia eri maista, kuten italialaista, kiinalaista, japanilaista ja georgialaista ruokaa.

Cafét ja kahvilat

Yerevinissa on runsaasti kahviloita ja cafét, joissa voi nauttia kupin tuoretta kahvia tai pientä välipalaa. Monissa kahviloissa tarjoillaan myös leivonnaisia ja jäätelöä.

Baarit ja yöelämä

Yerevanissa on vilkas ja monipuolinen yöelämä. Kaupungissa on lukuisia baareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia juomista ja tanssia aamuun asti.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Museot ja historialliset nähtävyydet

– Matkailijat voivat nauttia Yerevanin monista museoista, kuten Armenian kansanmuseo, Armenian historian museo ja nationalgalleria.
– Lisäksi kaupungissa on historiallisia nähtävyyksiä, kuten Matenadaran-kirjasto, Erebunin linnoitus ja Tsitsernakabin muistomerkki.

2. Kulttuuritapahtumat

– Yerevanissa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia, kuten Yerevanin kansainväliset elokuvajuhlat, kansainvälinen tanssifestivaali ja Galla Jazz Festival.
– Matkailijat voivat nauttia erilaisista kulttuuritapahtumista, kuten teatteriesityksistä ja taidenäyttelyistä.

3. Puistot ja ulkoilma-aktiviteetit

– Kaupungissa on useita kauniita puistoja, kuten Victory Park, Lover’s Park ja English Park, joissa matkailijat voivat rentoutua ja nauttia ulkoilusta.
– Lisäksi voi harrastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten pyöräilyä, kävelyä ja piknikin järjestämistä puistoissa.

4. Ostokset ja markkinat

– Yerevan tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia, kuten kauppakeskuksia, tavarataloja ja putiikkeja.
– Lisäksi kaupungissa on perinteisiä markkinoita, kuten Vernissage-tori, jossa matkailijat voivat ostaa paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja.

5. Ravintolat ja yöelämä

– Yerevanissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisistä ruokalajeista.
– Kaupungissa on myös vilkas yöelämä, jossa on monia baareja, klubeja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista ja juomista.

Suositut hotellit Yerevanissa

1. Armenia Marriott Hotel Yerevan

Armenia Marriott Hotel Yerevan sijaitsee keskeisellä paikalla Yerevanin kaupungissa, lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja liike-elämän alueita. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita ja sviittejä, joissa on modernit mukavuudet, kuten taulutelevisio, ilmastointi ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kuntokeskus, uima-allas ja spa-palvelut.

2. Tufenkian Historic Yerevan Hotel

Tufenkian Historic Yerevan Hotel sijaitsee Yerevanin keskustassa, idyllisen Yerevanin aukion lähellä. Hotelli tarjoaa viihtyisiä ja tyylikkäitä huoneita, joissa on puulattiat, ilmastointi ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin ravintolassa tarjoillaan perinteisiä armenialaisia ruokia, ja asiakkaat voivat rentoutua hotellin kattoterassilla nauttien upeista näkymistä kaupunkiin.

3. Grand Hotel Yerevan

Grand Hotel Yerevan on historiallinen hotelli, joka sijaitsee aivan Yerevanin keskustassa, lähellä nähtävyyksiä kuten Pohjois-Armenian historiallista museota ja Opera-teatteria. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja business-tilat.

4. Republica Hotel Yerevan

Republica Hotel Yerevan sijaitsee keskeisellä paikalla Yerevanin sydämessä, aivan kaupungin pääaukiolla. Hotelli tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on taulutelevisio, ilmastointi ja ilmainen Wi-Fi. Asiakkaat voivat nauttia hotellin kattoterassin upeista näkymistä ja rentoutua sauna- ja porealtaissa.

5. DoubleTree by Hilton Yerevan City Centre

DoubleTree by Hilton Yerevan City Centre sijaitsee keskeisellä paikalla Yerevanin keskustassa, lähellä liike-elämän alueita ja nähtävyyksiä. Hotellin modernit ja tyylikkäät huoneet tarjoavat mukavuudet, kuten taulutelevisio, ilmastointi ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja sauna.

Turvallisuus ja Terveys Yerevanissa

Yleinen turvallisuustilanne

Yerevan on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja turistit voivat liikkua siellä suhteellisen turvallisesti. Kuitenkin on aina suositeltavaa noudattaa tavanomaista varovaisuutta, kuten pitää huolta arvoesineistä ja liikkua valaistuilla kaduilla.

Rikollisuus

Vaikka rikollisuutta voi esiintyä Yerevanissa kuten missä tahansa suurkaupungissa, se ei ole yleinen ongelma. Matkailijoiden tulisi kuitenkin olla tietoisia lompakko- ja taskuvarkauksista sekä olla erityisen varovaisia suurissa ihmismassoissa.

Terrorismi

Yerevanissa ei ole ollut merkittäviä terrori-iskuja pitkään aikaan. Kuitenkin kaikkialla maailmassa on aina olemassa mahdollisuus terrorismiin, joten matkustajien tulisi olla tietoisia ympäristöstään ja noudattaa viranomaisten antamia ohjeita.

Ravintoloiden ja ruoan turvallisuus

Yerevanissa ravintolat ja ruoka ovat yleensä turvallisia. Ravintolat noudattavat usein tarkkoja terveys- ja hygieniastandardeja, joita valvoo paikallinen terveysvirasto. Matkailijoiden tulisi kuitenkin käyttää harkintaa syödessään kadulla myytäviä ruokia ja varmistaa, että ne valmistetaan hygieenisissä olosuhteissa.

Julkisen liikenteen turvallisuus

Yerevanissa julkinen liikenne, kuten bussit ja metro, on yleisesti ottaen turvallista matkustaa. Turistien tulisi kuitenkin pitää huolta arvoesineistään ja olla varovaisia ruuhka-aikoina. On myös suositeltavaa käyttää luotettavia taksipalveluita ja varmistaa, että mittari on päällä.

Terveyspalvelut

Yerevanissa on hyvät terveyspalvelut, joissa on pätevää henkilökuntaa. Kaupungissa on useita julkisia sairaaloita sekä yksityisiä lääkäriasemia, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa. Matkailijoiden tulisi olla tietoisia siitä, että terveydenhuolto saattaa olla kalliimpaa kuin omassa kotimaassa, joten matkavakuutuksen ottaminen on suositeltavaa.

Rannat ja Vesistöt

Lake Sevan

Lake Sevan on suurin järvi Armeniassa ja yksi suosituimmista matkailukohteista. Se sijaitsee noin 60 kilometriä Yerevanista itään ja tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten uimiseen, purjelautailuun ja kalastukseen.

Hrazdan-joen rantapromenadi

Hrazdan-joki kulkee läpi Yerevanin ja sen varrella on kaunis rantapromenadi, joka on suosittu paikallisten keskuudessa virkistäytymiseen ja piknikille menoon. Promenadi tarjoaa myös mahdollisuuden kävelyyn ja pyöräilyyn pitkin joenrantaa.

Vahaknin luonnonpuisto

Vahaknin luonnonpuisto sijaitsee noin 10 kilometriä Yerevanista luoteeseen. Luonnonpuistossa on useita järviä ja jokia, joissa voi nauttia luonnon kauneudesta ja ehkä jopa uida. Puisto tarjoaa myös patikointi- ja retkeilyreittejä ulkoilma-aktiviteetteihin.

Jerevanin vesipuistot

Yerevanissa on useita vesipuistoja, jotka tarjoavat virkistystä ja viihdettä koko perheelle. Vesipuistoissa on erilaisia vesiliukumäkiä, allasalueita ja muita vesielementtejä, joissa voi nauttia veden ilosta ja viilennyksestä kesäisin.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja Klubit

Yerevanissa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja musiikkia. Suosittuja baareja ja klubeja ovat esimerkiksi Calumet Ethnic Lounge Bar, Dargett Craft Beer Pub, ja Mezzo Classic House Club.

2. Konserttipaikat ja keikkapaikat

Kaupungissa on useita konsertti- ja keikkapaikkoja, joissa voi nauttia elävän musiikin esityksistä eri genreissä. Esimerkiksi Aram Khachaturian -konserttisali, Yerevan Opera -teatteri ja Yerevan State Puppet Theatre ovat suosittuja paikkoja musiikki- ja teatteriesityksille.

3. Elokuva-teatterit

Yerevanissa on myös useita elokuvateattereita, jotka näyttävät sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia. Tunnettuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Moscow Cinema, Hayastan Cinema ja Cinema Star.

4. Kasino

Kaupungissa on myös kasinoita niille, jotka haluavat kokea uhkapelin jännitystä. Esimerkiksi Shangri La Casino ja Senator Casino ovat suosittuja kasinoita Yerevanissa.

5. Ravintolat

Yerevanissa on laaja valikoima ravintoloita eri kansainvälisissä keittiöissä, kuten armenialaisessa, italialaisessa, venäläisessä, aasialaisessa ja amerikkalaisessa ruokakulttuurissa. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Dolmama, The Club, ja Anoush Restaurant.

6. Baarikeikat ja esiintymiset

Jotkut baarit järjestävät myös baarikeikkoja ja erilaisia esiintymisiä, kuten stand-up -komiikkaa ja live-esiintyjiä. Esimerkiksi Warehouse Cafe, The Venue ja Shooters bar & restaurant tarjoavat tällaisia tapahtumia.

7. Yömarkkinat

Yerevanissa järjestetään myös yömarkkinoita, joissa voi ostaa erilaisia tuotteita, nauttia ruoasta ja juomasta, sekä nauttia elävästä musiikista. Nämä markkinat tarjoavat sosiaalista ja viihdyttävää tunnelmaa kauniissa ympäristössä.

Luontokohteet ja retkeily Yerevanissa

1. Tsaghkadzorin luonnonpuisto

Tsaghkadzorin luonnonpuisto sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Yerevanista ja se tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia luontokokemuksia. Alueella on useita vaellusreittejä, joiden varrella voi ihailla kaunista metsää, vesiputouksia ja kukkivia niittyjä. Lisäksi luonnonpuistosta löytyy mahdollisuuksia kalastukseen, lintujen bongaukseen ja piknik-mahdollisuuksia.

2. Garnin pohjoinen suojelualue

Pohjoisessa Yerevanin lähellä sijaitseva Garnin suojelualue on suosittu retkeilykohde, joka tarjoaa upeat näkymät Ararat-vuorelle sekä historiallisia nähtävyyksiä. Alueella on monia vaellusreittejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Suojelualueella sijaitsee myös keskiaikainen Garnin linnoitus, joka on vierailun arvoinen.

3. Ejmiatsinin luonnonpuisto

Ejmiatsinin luonnonpuisto on puolustusalueella sijaitseva luontokohde, joka tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuksia rentoutumiseen ja retkeilyyn. Alueella voi kävellä metsäpoluilla, ihailla vuoristomaisemia ja nähdä erilaisia kasvi- ja eläinlajeja. Lisäksi luonnonpuistossa on piknik-alueita ja lepopaikkoja.

4. Khor Virap luostari

Khor Virap sijaitsee lähellä Yerevanin kaupunkia ja se on suosittu retkikohde niin paikallisten kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa. Luostari tarjoaa upeat näkymät Ararat-vuorelle sekä mahdollisuuden tutustua Armenian kulttuuriin ja historiaan. Alueella on myös vaellusreittejä, joita pitkin voi tutkia ympäröivää luontoa.

5. Dzoraget-joen rotko

Dzoraget-joen rotko sijaitsee Pohjois-Armeniassa ja se tarjoaa upeita maisemia ja luontokokemuksia. Rotkon läpi kulkee joki ja sen varrella on monia mahdollisuuksia patikointiin ja retkeilyyn. Alueella voi nähdä myös monia historiallisia nähtävyyksiä ja vierailun arvoisia kyliä.

Yerevanin ympäristöstä löytyy monia kauniita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia, jotka tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja upeita maisemia.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

1. Matenadaran-kirjasto

Matenadaran-kirjasto on Yerevanissa sijaitseva armenialaisen kulttuurin ja kirjallisuuden kohteisiin keskittynyt museo. Kirjastossa on suuri kokoelma vanhoja käsikirjoituksia, mm. raamatunkäännöksiä ja muita historiallisia dokumentteja.

2. Echmiadzinin katedraali

Echmiadzinin katedraali on Armenian apostolisen kirkon pääkatedraali ja se sijaitsee Echmiadzinvanhen kaupungissa, lähellä Yerevania. Katedraali on peräisin 300-luvulta ja se on merkittävä uskonnollinen ja historiallinen symboli armenialaisille.

3. Zvartnotsin kirkko

Zvartnotsin kirkko on 600-luvulla rakennettu aikaisemmin katedraalinakin toiminut historiallinen kirkko Yerevanin lähellä. Se on nyt UNESCO:n maailmanperintökohde, ja sen rauniot ovat suosittu turistikohde.

4. Garnin temppeli

Garnin temppeli on 1. vuosisadalta peräisin oleva antiikin armenialainen hautatemppeli, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Yerevanista. Temppeli on hyvin säilynyt ja se edustaa edelleen antiikin arkkitehtuurin kauneutta.

5. Tsitsernakaberdin muistomerkki

Tsitsernakaberdin muistomerkki on Armeniassa sijaitseva kansanmurhan muistomerkki, joka on omistettu armenialaisten kansanmurhan muistolle vuosina 1915-1923. Muistomerkki on vaikuttava kokonaisuus, joka koostuu erilaisista muistosymboleista ja museosta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Kiskun kenttä

Kiskun kenttä on näköalapaikka Yerevanin alueella Armeniassa. Se tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle ja ympäröivälle vuoristomaisemalle.

Cascade-kompleksi

Cascade-kompleksi on monitasoinen julkisen tilan kokonaisuus, joka sijaitsee Yerevanin sydämessä. Kompleksin portaikot tarjoavat kävijöille upeat näkymät kaupungin keskustaan ja ympäröiville vuorille.

Tsitsernakaberdin muistomerkki ja puisto

Tsitsernakaberdin muistomerkki ja puisto sijaitsevat Yerevanin kukkuloilla. Muistomerkki on kunnianosoitus Armenian kansanmurhan uhreille, ja sen korkeudesta avautuu upeat näkymät kaupunkiin.

Matenadaranin näköalapaikka

Matenadaranin näköalapaikka sijaitsee Matenadaran-kirjastoa vastapäätä Yerevanissa. Paikalta avautuvat näkymät kaupungin ylle, tarjoten upeat panoraamanäkymät Yerevanin kattojen yli.

Yerevan TV-torni

Yerevan TV-torni on 311 metriä korkea televisiotorni, joka sijaitsee Yerevanin korkeimmalla kukkulalla. Tornista avautuu 360 asteen näkymät kaupunkiin ja ympäröivälle maisemalle.

Victory Park

Victory Park on puisto Yerevanin keskustassa, ja se tarjoaa panoraamanäkymät kaupungin ylle. Puistossa sijaitsee myös valtava Mamikonianien muistomerkki, joka on tunnettu maamerkki Yerevanissa.

Kashtotsin kukkula

Kashtotsin kukkula on näköalapaikka Yerevanin alueella. Kukkulalta avautuu upeat näkymät kaupungin keskustaan ja ympäröivälle maisemalle.

Tumanyan-puiston näköalapaikka

Tumanyan-puiston näköalapaikka sijaitsee kaupungin keskustassa. Puistolta avautuvat näkymät Yerevanin ylle, tarjoten panoraamanäkymät kaupungin historialliseen keskustaan ja ympäröiville vuorille.

Kecharisin vesiputous

Kecharisin vesiputous sijaitsee Yerevanin lähellä, ja se tarjoaa upeat luonnonkauniit näkymät. Vesiputouksen yläasemalta avautuu maisema kaupungin ylle, tarjoten upeat panoraamanäkymät.Kohteen sijainti maa on Armenia.

Jätä kommentti