Halvat lennot Ankara

Nähtävyydet ja kohteet

1. Ankara linna

Ankara linna, jota paikalliset kutsuvat myös nimellä Anıtkabir, on Turkin pääkaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Se sijaitsee aivan Ankaran keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Linna rakennettiin antiikin roomalaisen linnoituksen raunioille ja se on kuuluisa maan suuresta vapaussodasta. Linna toimii nykyään museona ja muistomerkkinä Folkart Gallery yhdistää Turkin historian moderniin taiteeseen.

Museoita

Ankarasta löytyy useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin ja Turkin kulttuuriin ja historiaan. Tunnetuimpia museoita ovat Anatolian siviisaatio museo, jossa on esillä antiikin ajan esineitä, sekä Atatürkin museo, joka tarjoaa kattavan kuvan Turkin perustajan elämästä ja poliittisesta urasta. Muita suosittuja museoita ovat esimerkiksi Ankaran modernin taiteen museo ja Turkin arkeologinen museo.

Etnografisesta museo

Ankaran etnografisesta museo sijaitsee marjallinnassa rakennuksessa. Museossa on laaja kokoelma perinteisiä turkkilaisia vaatteita, koruja, huonekaluja ja muita esineitä. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Turkin eri alueiden kulttuuriin ja perinteisiin.

Atatürkin mauseoli

Atatürkin mausoleumi, jota kutsutaan myös nimellä Anıtkabir, on valtava monumentti, joka muistuttaa Turkin ensimmäistä presidenttiä ja maan perustajaa, Mustafa Kemal Atatürkia. Mausoleumi sijaitsee Ankaran keskustassa ja on yksi maan tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se koostuu suuresta aukiosta, jolla on Atatürkin veistos, sekä mausoleumista, jossa Atatürkin hauta sijaitsee. Mausoleumi on vaikuttava rakennus, joka edustaa Turkin itsenäisyyden ja kansallisen yhtenäisyyden symbolia.

Ankaran eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha

Ankaran eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha sijaitsevat Ankaran ulkopuolella. Eläintarhassa voi nähdä laajan valikoiman eläimiä eri puolilta maailmaa, kuten tiikereitä, leijonia, apinoita ja lintuja. Kasvitieteellinen puutarha puolestaan tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan kasveja ja puutarhanäkymiä. Molemmat ovat suosittuja kohteita perheille ja luonnon ystäville.

Kulttuuri ja Historia

Ankaran linna

Ankaran linna, eli Ankaran muuri, on keskiajalta peräisin oleva linnoitus, joka sijaitsee Ankarassa, Turkin pääkaupungissa. Linna on rakennettu kukkulalle ja se tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Linnaa on käytetty sekä puolustuslinnoituksena että asuinpaikkana.

Ankaran Atatürkin mausoleumi

Ankaran Atatürkin mausoleumi on mausoleumi, jossa Turkkiin modernin valtiomuodon luonut Mustafa Kemal Atatürk on haudattuna. Mausoleumi on valtava kompleksi, joka koostuu useista rakennuksista ja muistomerkeistä. Se on tärkeä symboli Turkin modernille historialle.

Roomalainen teatteri

Ankarassa sijaitsee roomalainen teatteri, jonka uskotaan olevan peräisin 2. vuosisadalta jKr. Teatteri oli osa Antiikin Rooman valtakunnan kulttuuria ja se on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Teatterin rauniot ovat hyvin säilyneet ja niitä voi vierailla.

Atatürkin mukavuudet

Atatürkin mukavuudet (Atatürk Orman Çiftliği) on entinen tila, joka toimi Mustafa Kemal Atatürkin virkistysalueena. Tila sisältää laajoja puutarhoja, lampia, eläintarhan ja maatilan. Se on suosittu paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun.

Arkeologinen museo

Ankarassa sijaitseva arkeologinen museo esittelee arkeologista näyttelyä, joka kattaa Ankaraa ympäröivän alueen esihistoriasta Osmani-kaudelle. Museossa on laaja kokoelma esineitä, kuten pronssikausien artefakteja, antiikin kreikkalaista ja roomalaista taidetta sekä alueen historiallisia kirjoituksia.

Etnografiamuseo

Etnografiamuseo on museo, joka esittelee Turkin kansanperinnettä ja kulttuuria. Museossa on laaja kokoelma perinteisiä esineitä, tekstiilejä, koruja ja taideteoksia eri aikakausilta. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Turkin monimuotoiseen kulttuuriperintöön.

Haci Bayramin moskeija

Haci Bayramin moskeija on upea historiallinen moskeija, joka sijaitsee Ankarassa. Se on omistettu islamin pyhimykselle Haci Bayramille. Moskeijalla on upea arkkitehtuuri ja se on suosittu pyhiinvaelluskohde alueen muslimien keskuudessa.

Haci Bayramin kompleksi

Haci Bayramin kompleksi on historiallinen kompleksi, johon kuuluu Haci Bayramin moskeijan lisäksi muita rakennuksia, kuten kirjasto ja hautausmaa. Kompleksi on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen keskus, ja se houkuttelee vuosittain sekä paikallisia että ulkomaisia vierailijoita.

Julia-pylväs

Julia-pylväs on roomalainen pylväs, joka on pystytetty Ankaraan muistoksi Rooman keisarin Augustuksen tyttären Julian avioliitosta. Pylväs on koristeltu reliefikuvilla ja latinalaisilla kirjoituksilla. Se on tärkeä historiallinen monumentti ja merkittävä matkailunähtävyys Ankarassa.

Ankaralle omistettu museo

Ankaralle omistettu museo on museo, joka kertoo Ankarasta ja sen historiasta. Museossa on näyttelyitä, jotka kattavat kaupungin perustamisesta tähän päivään asti. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden oppia lisää Ankarasta ja sen merkityksestä Turkille.

Ankaran ravintolatarjonta

Perinteinen turkkilainen ruoka

Ankarassa on runsaasti ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteistä turkkilaista ruokaa. Turkkilaisen keittiön herkkuja ovat muun muassa meze-lautaset, grillausvartaat, baklava-jälkiruoka sekä erilaiset keitot ja kastikkeet. Suosittuja ravintoloita perinteiselle turkkilaiselle ruoalle Ankaran alueella ovat esimerkiksi Zenger veya Nefis Gurme.

Ulkomaalainen ruoka

Ankarassa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa eri maista. Täältä löydät muun muassa italialaista, kiinalaista, japanilaista, intialaista, kreikkalaista ja libanonilaista ruokaa. Tunnettuja ravintoloita, jotka tarjoavat ulkomaalaista ruokaa Ankarassa, ovat esimerkiksi Bella Italia, China Town, Tokyo Restaurant ja Tandoori.

Kahvilat ja kahvila-kulttuuri

Ankarassa on paljon viihtyisiä kahviloita, joissa voit nauttia paikallisesta kahvilakulttuurista. Tunnettuja kahviloita Ankarassa ovat esimerkiksi Republic Kahve Evi, Petra Coffee ja Cup of Joy. Kahviloissa tarjoillaan yleensä erilaisia kahvijuomia sekä pientä purtavaa, kuten leivonnaisia ja muffineja.

Aamiaispaikat

Ankarassa on myös suosittuja aamiaispaikkoja, joissa voit aloittaa päiväsi herkullisella aamiaisella. Näissä paikoissa tarjoillaan yleensä erilaisia aamiaissettejä, joissa on esimerkiksi leipiä, juustoja, hedelmiä, jogurttia ja munakasta. Tunnettuja aamiaispaikkoja Ankarassa ovat esimerkiksi Bizim Ev Café & Bistro, Mustafa Amca ja Van Kahvaltı Evi.

Hienostuneet ravintolat

Ankarassa on myös useita hienostuneita ravintoloita, joissa voit nauttia laadukkaasta ruoasta ja elegantista illallisesta. Nämä ravintolat tarjoavat usein kansainvälistä ruokaa ja ne ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja hyvästä palvelusta. Esimerkiksi Garden Brasserie & Bar, 49 Special ve Nusr-Et ovat suosittuja hienostuneiden ravintoloiden esiintyy Ankara.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot

Ankarassa on useita mielenkiintoisia museoita, joissa voi tutustua kaupungin ja Turkin historiaan. Esimerkiksi Anatolian sivilisaatioiden museo on arvostettu kulttuurihistoriallinen museo, joka esittelee Anatolian alueen eri aikakausien kulttuureja. Muita suosittuja museoita ovat Atatürkin museo, joka esittelee Mustafa Kemal Atatürkin elämää ja aikaansa, sekä etnografiamuseo, jossa voi oppia lisää Turkin eri kansojen kulttuurista.

Shoppailu

Ankara tarjoaa erilaisia ostosmahdollisuuksia, joiden joukosta voi löytää niin kansainvälisiä brändejä kuin paikallisia käsityötuotteita. Tunnetuimpia ostosalueita ovat Tunali Hilmi Caddesi, jossa on monia kodin sisustusliikkeitä, ja Kızılayn alue, jossa on ostoskeskuksia, brändiliikkeitä ja markkinoita. Lisäksi Ankaraan on avattu viime vuosina useita moderneja ostoskeskuksia, kuten Ankamall ja ANKAmall 365, joissa on laaja valikoima vaatteita, elektroniikkaa ja ruokaa.

Ulkoilu

Ankara tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Esimerkiksi Gençlik Parkı on suosittu vapaa-ajan alue, jossa voi rentoutua viheralueilla, kävellä puiden reunustamilla poluilla tai nauttia piknikistä. Kuğulu Parkı puolestaan tarjoaa mahdollisuuden ihailla kauniita joutsenia ja muita lintuja. Lisäksi Düğmeci-järvi on suosittu paikka kalastukseen ja veneilyyn.

Ravintolat ja kahvilat

Ankara tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja kahviloita eri ruokakulttuureista kiinnostuneille. Kaupungissa on tarjolla niin perinteistä turkkilaista ruokaa kuin kansainvälisiä herkkuja. Esimerkiksi Kızılayn alueella on paljon erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat niin paikallisia herkkuja kuin kansainvälisiä ruokia. Lisäksi voit nauttia perinteisestä turkkilaisesta teestä tai kahvista jossain kaupungin monista kahviloista.

Kulttuuritapahtumat

Ankara on kulttuurin keskus, ja kaupungissa järjestetään vuosittain monia erilaisia kulttuuritapahtumia. Esimerkiksi kansainvälinen Ankara elokuvafestivaali kerää yhteen elokuvaharrastajia ympäri maailman. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä sekä tanssiesityksiä eri puolilla kaupunkia.

Suositut hotellit Ankarassa

1. Swissotel Ankara

Swissotel Ankara sijaitsee Kavaklıdere-alueella ja tarjoaa ylellistä majoitusta sekä upeat näkymät Ankaraan. Hotellissa on moderneja huoneita, huippuluokan palveluita, kattouima-allas, useita ravintoloita ja baareja sekä laaja valikoima kokoustiloja.

2. Radisson Blu Hotel, Ankara

Radisson Blu Hotel on viiden tähden hotelli, joka tarjoaa korkeatasoista majoitusta Ankaraan. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintola, spa-alue, sisäuima-allas, kuntokeskus ja kokoustiloja. Se sijaitsee lähellä Anıtkabir-muistomerkkiä ja muita tärkeitä nähtävyyksiä.

3. Divan Cukurhan

Divan Cukurhan on boutique-hotelli, joka sijaitsee historiallisessa han-rakennuksessa Ulus-alueella, Ankaraan. Se tarjoaa ainutlaatuisen ja viehättävän majoituksen, jossa yhdistyvät perinteet ja modernit mukavuudet. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintola, kahvila ja taidegalleria.

4. The Ankara Hotel

The Ankara Hotel sijaitsee Kizilayn alueella ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita sekä ystävällistä palvelua. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus, sauna ja kokoustiloja. Se on hyvä vaihtoehto liikematkailijoille tai matkailijoille, jotka haluavat tutustua Ankaran keskustaan.

5. Ankara HiltonSA

Ankara HiltonSA on kansainvälinen hotelliketju, joka tarjoaa luksusmajoitusta ja ensiluokkaisia palveluita. Hotellissa on moderneja huoneita, useita ravintoloita ja baareja, sisäuima-allas, kuntokeskus, spa-alue ja laaja valikoima kokoustiloja. Se sijaitsee Ulus-alueella, lähellä Ankaran tärkeitä nähtävyyksiä.

Turvallisuus

Rikollisuus

Ankara on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta kuten kaikissa suurkaupungeissa, myös täällä esiintyy rikollisuutta. Yleisimmät rikosilmoitukset koskevat varkauksia ja taskuvarkauksia, erityisesti vilkkailla alueilla ja julkisissa kulkuvälineissä. On suositeltavaa pitää arvotavarat huolellisesti mukana ja välttää näkyvien arvoesineiden käyttämistä julkisilla paikoilla.

Liikenne

Ankaran liikenne voi olla sekavaa ja vilkasta. Kaupungissa on useita punaisten valojen risteyskohtia, joissa on ollut tiedossa ruuhkia ja onnettomuuksia. On tärkeää olla erityisen varovainen tienylityksissä ja noudattaa liikennesääntöjä huolellisesti.

Terveys

Sairaala ja hätäpalvelut

Ankarassa on useita sairaaloita, joista suurin ja tunnetuin on Hacettepe University Hospital. Päivystyspalvelut toimivat ympäri vuorokauden. Kiireellisissä hätätilanteissa voi soittaa turvallisuusnumeroon 112 saadakseen apua.

Vesijohtovesi

Ankarassa vesijohtovesi on yleensä turvallista juoda. Viranomaiset seuraavat säännöllisesti vesijärjestelmää ja tekevät tarvittavat toimenpiteet, jos veden laadussa ilmenee ongelmia. On kuitenkin suositeltavaa, että matkailijat juovat mieluummin pullovettä varmuuden vuoksi.

Hygieniakäytännöt

Hygieniakäytäntöjen noudattaminen on tärkeää terveyden ylläpitämiseksi Ankarassa, kuten missä tahansa muuallakin. Käsien pesu saippualla ja kuumalla vedellä ennen ruokailua sekä WC-käyntien jälkeen on suositeltavaa. Ruokaa ostaessa kannattaa suosia paikkoja, joissa näyttää olevan hyvä hygieniataso.

Rannat ja Vesistöt

1. Kizilay rantapuisto

Ankaran Kizilay rantapuisto sijaitsee Kizilay-aukion lähistöllä ja tarjoaa viihtyisän ympäristön virkistäytymiseen. Rantapuistossa on vehreitä alueita sekä penkkejä ja pöytiä, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä. Lisäksi rantapuistosta löytyy suihkulähde, josta voi viilentää itseään kuumana päivänä.

2. Mogan-järvi

Mogan-järvi sijaitsee noin 20 kilometriä Ankara keskustasta lounaaseen. Järvi on suosittu paikka kalastukseen ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten souteluun ja melontaan. Järven ympäristössä on myös useita piknik-alueita, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja maisemista.

3. Eymir-järvi

Eymir-järvi on toinen suosittu vesistö lähellä Ankaran kaupunkia. Se tarjoaa rauhallisen ympäristön ja kauniit maisemat. Järvi on suosittu paikka kävelylle ja lenkkeilylle, ja sen ympäristössä on myös pyöräilyreittejä. Lähistöltä löytyy myös piknik-alueita ja kahviloita.

4. Gölbaşı-järvi

Gölbaşı-järvi on Ankaraa ympäröivä keinotekoinen järvi, joka tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Järvi on suosittu paikka uintiin, soutuveneilyyn ja kalastukseen. Rannalla on myös pieni vesipuisto, jossa voi viettää hauskan päivän perheen kanssa.

5. Kuğulu-puisto

Kuğulu-puisto sijaitsee Ankaran keskustan lähellä ja on suosittu paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun. Puistossa on kaunis järvi, jossa uiskentelee joutsenia, ja sen ympärillä on vehreitä kävelyreittejä. Puistossa voi myös vuokrata soutuveneitä ja nauttia rauhallisesta hetkestä järven rannalla.

6. Kavaklıdere-joen varsi

Ankarassa virtaava Kavaklıdere-joki tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden ulkoiluun. Joen varrella on puistoja ja kävelyreittejä, joilla voi nauttia luonnosta ja raikkaasta ilmasta. Joki on suosittu myös kalastuspaikka, ja siellä voi nähdä paikallisia kalastajia pyytämässä saalistaan.

7. Gölbaşı-siirtolapuutarha

Gölbaşı-siirtolapuutarha on suosittu virkistysalue Gölbaşı-järven lähistöllä. Alueella on viljelypalstoja, joita ihmiset voivat vuokrata ja käyttää omaksi puutarhakseen. Puutarha on suosittu paikka perheiden ja ystävien kesken viettää rentouttavaa päivää luonnossa ja nauttia omien kasvien sadosta.

Yöelämä ja Viihde

Baari- ja klubi-kulttuuri

Ankarassa on laaja valikoima baareja ja klubeja. Tunnettuja alueita yöelämälle ovat Kızılay, Tunali Hilmi ja Çankaya. Baarit ja klubit tarjoavat usein erilaisia ​​musiikkityylejä ja esiintyjiä, joten kaikille löytyy sopiva vaihtoehto. On myös monia baareja, jotka tarjoavat elävää musiikkia ja DJ-esityksiä.

Elävän musiikin tapahtumat

Ankarassa järjestetään paljon elävän musiikin tapahtumia eri genreistä kiinnostuneille. Tapahtumapaikkoja ovat muun muassa konserthallit, klubit ja ravintolat. Kaupungissa vierailee säännöllisesti tunnettuja kansainvälisiä ja paikallisia artisteja.

Teatterit ja esitystaiteet

Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia livenä esitettyjä näytelmiä, musikaaleja ja muita esityksiä. Ankarassa on myös tanssi- ja balettiryhmiä sekä sirkus- ja katuesityksiä.

Leffateatterit

Ankarasta löytyy monia leffateattereita, jotka esittävät sekä kotimaisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreissä. Monissa leffateattereissa on lisäksi mahdollisuus katsella elokuvia 3D-formaatissa.

Yökerhot

Ankara tarjoaa monipuolisen valikoiman yökerhoja eri musiikkityyleihin ja tunnelmiin. Yökerhoissa voi nauttia erilaisista DJ-esityksistä, tanssia ja viettää iltaa ystävien kanssa. Yökerhot ovat avoinna useimmiten myöhään yöhön asti, ja viikonloppuisin kaupungissa on paljon ihmisiä yöelämää nauttimassa.

Luontokohteet ja retkeily

1. Ankaran kansallispuisto

Ankaran kansallispuisto sijaitsee pääkaupungin ulkopuolella ja tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Puistossa on laaja valikoima vaellusreittejä, ja sieltä löytyy myös järviä ja puroja. Lisäksi puistossa on useita luontopolkuja ja mahdollisuus nähdä alueen villieläimiä, kuten karhuja ja susia.

2. Atatürkin metsäpuisto

Atatürkin metsäpuisto sijaitsee Ankaran keskustan lähellä ja se on suosittu retkeilykohde kaupunkilaisille. Puistossa on kävelyreittejä, piknikalueita ja nurmikenttiä, joilla voi nauttia kauniista maisemista ja viettää rentouttavaa aikaa luonnossa. Alueella on myös lampia ja pieniä jokia.

3. Mogan-järvi

Mogan-järvi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Ankaran keskustasta ja se on suosittu paikallisten keskuudessa. Järvi tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, soutamiseen ja melontaan. Järven ympärillä on myös ulkoilualueita, joilla voi grillailla tai tehdä piknikin.

4. Eymir-järvi

Eymir-järvi sijaitsee myös Ankaran lähistöllä, noin 11 kilometrin päässä keskustasta. Se on suosittu kohde paitsi retkeilyyn myös lintubongaukseen. Järvi on ympäröity mäntymetsillä ja tarjoaa kauniit maisemat. Järven rannalla on myös pieni kahvila, jossa voi rentoutua ja nauttia näkymistä.

5. Azizieh Hüseyin Gazi Tepesi

Azizieh Hüseyin Gazi Tepesi on pieni kukkula Ankaran keskustan lähellä. Sinne voi tehdä lyhyen kävelyretken ja ihailla kaupungin näköalaa. Kukkulan huipulla sijaitsee kuuluisa Azizieh-moskeija, joka on myös suosittu paikka kävijöiden keskuudessa.

6. Hamamonu

Hamamonu on vanha kaupunginosa Ankaran keskustassa, joka tunnetaan historiallisesta arkkitehtuuristaan. Alueella sijaitsee useita perinteisiä turkkilaisia taloja ja kujia, joten se on suosittu retkikohde kävijöiden keskuudessa. Alueella voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia viehättävästä tunnelmasta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Ankaran linna
Ankaran linna on Anatolian alueelta peräisin oleva keskiaikainen linnoitus. Linnoitus sijaitsee Ankarassa, Turkin pääkaupungissa ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Se on ollut tärkeä linnoitus monille valloittajille, mukaan lukien roomalaiset, bysanttilaiset ja osmanit. Monet linnoituksen rakennuksista ovat peräisin bysanttilaisesta ajasta, mutta myös myöhempiä lisärakennuksia on tehty. Linna on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja se tarjoaa vierailijoille paljon historiaa ja upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Anitkabir-maussoleumi
Ankaran ylpeys, Anitkabir, on valtava mausoleumi, joka on omistettu modernin Turkin perustajalle, Mustafa Kemal Atatürkille. Mausoleumi, joka valmistui vuonna 1953, on rakennettu paikalle, jossa Atatürk oli haudattuna vuodesta 1938, ja se toimii myös museona, jonka tarkoituksena on kertoa Atatürkin elämästä ja perinnöstä. Anitkabirin korkeus on 40 metriä ja sen päällä on suuri terassi, jonka ympärillä on antiikin Kreikasta ja Roomasta vaikutteita saaneita pylväitä. Mausoleumin sisätiloissa on monia näyttelyitä, jotka esittelevät Atatürkin elämänvaiheita ja hänelle omistettuja esineitä.

Haci Bayram -moskeija
Haci Bayram -moskeija on yksi Ankarassa sijaitsevista historiallisista uskonnollisista kohteista. Moskeija on nimetty suufimystikko Haci Bayramin mukaan, joka perusti tasavallan aikana toimineen sufimuslimitaikunnan. Moskeija on rakennettu Ottomaanien valtakaudella ja siinä on upea arkkitehtuuri sekä sisällä että ulkona. Se on tärkeä pyhä paikka muslimeille ja se on myös suosittu vierailukohde turisteille. Moskeija sijaitsee Tunali Hilmi -kadulla, lähellä Ankarassa sijaitsevaa Anitkabir-maussoleumia.

Emine Valide moskeija
Emine Valide moskeija on yksi Ankarassa sijaitsevista historiallisista moskeijoista. Se on rakennettu 1700-luvulla ja nimetty Emine Valide Sultanin mukaan, joka oli Osmanien valtakunnan sulttaani Ibrahim I:n äiti. Moskeija on pieni ja vaatimaton verrattuna moniin muihin Ankarassa sijaitseviin moskeijoihin, mutta se on silti tärkeä uskonnollinen paikka ja se on säilyttänyt alkuperäisen sisustuksensa ja arkkitehtuurinsa hyvin. Moskeija sijaitsee Ulus-alueella, lähellä Ankarassa sijaitsevaa Ankaran linnaa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Anıtkabir

Anıtkabir sijaitsee Bryssellä. Se on Mustafa Kemal Atatürkin muistomerkki. Siellä on myös museo, jossa esitellään Atatürkin elämää ja Turkin itsenäisyyssotaa. Anıtkabirilta avautuu upea näköala kaupungin yli ja se on suosittu vierailukohde sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

Atakule

Atakule on 125 metriä korkea torni, joka sijaitsee Çankayan asuinalueella. Tornin huipulla on ravintola, josta avautuu kaunis näköala Ankaraan. Atakule on suosittu paikka illallisen nauttimiseen ja kaupunkinäkymien ihailemiseen.

Çankaya Höyük

Çankaya Höyük on arkeologinen paikka, joka sijaitsee Çankayan kaupunginosassa. Se on yksi Ankarassa sijaitsevista vanhimmista asutuspaikoista. Alueella voi nähdä jäännöksiä antiikin ajoilta ja siellä on myös museo, joka esittelee alueen historiallisia löytöjä. Alueelta voi ihailla kaupungin kauaskantoisia näkymiä.

Hacı Bayram Camii

Hacı Bayram Camii on Ankaraan kuuluva historiallinen moskeija, joka sijaitsee Ulusin kaupunginosassa. Moskeija on nimetty Hacı Bayram-ı Veli nimisen islamilaisen pyhimyksen mukaan. Moskeija sijaitsee korkealla kukkulalla ja sieltä avautuu kaunis näköala kaupunkiin.

Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği on suuri viheralue, joka sijaitsee Ankaraan kuuluvassa Yenimahalle kaupunginosassa. Alueella on myös museo, jossa voi tutustua Mustafa Kemal Atatürkin entiseen kotiin ja nähdä hänen käyttämänsä esineitä. Alueelta löytyy myös kahviloita ja näkötorni, josta voi ihailla kauniita maisemia.

Teleferik

Teleferik, eli köysirata, on suosittu matkailukohde Ankarassa. Se sijaitsee Ulusin kaupunginosassa ja vie Besparmak-tehtaalle. Köysiradalta avautuu upea panoraamanäköala Ankaraan ja sen ympäristöön. Besparmak-tehtaalla voi nauttia kauniista luonnosta ja vierailla paikallisessa ravintolassa.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti