Halvat lennot Belgrad

Nähtävyydet ja kohteet

Belgradin linnoitus (Kalemegdan)

Belgradin linnoitus, joka tunnetaan myös nimellä Kalemegdan, on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se sijaitsee Sava- ja Tonava-jokien yhtymäkohdassa ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linnoituksessa on useita mielenkiintoisia kohteita, kuten Katarina-puisto, Pobednik-patsas ja Belgradin sodanajan linnoituksen museo.

Saint Sava -katedraali

Saint Sava -katedraali on maailman suurin ortodoksinen kirkko. Kirkko sijaitsee Vračarin kaupunginosassa ja sen valtava kupoli näkyy kauas. Rakennustyöt alkoivat vuonna 1935, mutta kirkko valmistui vasta vuonna 1989. Katedraalin sisätilat ovat vaikuttavia ja siellä on useita alttareita.

Skadarlijan kaupunginosa

Skadarlija on tunnettu boheemitaiteilijoiden kaupunginosa, jossa voi kokea perinteistä serbialaista tunnelmaa. Kaupunginosan kapeat kujat ovat täynnä ravintoloita, taidegallerioita ja kahviloita. Skadarlija muistuttaa hieman Pariisin Montmartrea ja siellä voi nauttia serbialaisesta ruoasta ja kuunnella perinteistä musiikkia.

National Museum of Serbia

National Museum of Serbia on Belgradin suurin ja tärkein taidemuseo. Museossa on laaja kokoelma serbialaista taidetta ja kulttuurihistoriallisia esineitä. Kokoelman keskipisteessä on Miroslav-evankeliumi, Serbian keskiaikainen käsikirjoitus. National Museum of Serbia on myös tunnettu väliaikaisista taidenäyttelyistään.

Ada Ciganlija -järvi

Ada Ciganlija on suosittu virkistysalue ja järvi Belgradin eteläosassa. Alueella on suuri hiekkaranta, jossa voi nauttia auringosta ja uida. Ada Ciganlija tarjoaa myös mahdollisuuden erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten purjelautailuun ja vesihiihtoon. Alueella on myös kahviloita, ravintoloita ja pyörävuokraamo.

Kulttuuri ja Historia

1. Museot

Belgradissa on lukuisia museoita, jotka tarjoavat kattavan kuvan kaupungin historiasta ja kulttuurista. Muun muassa Serbia Historiallinen museo, Nikola Tesla -museo ja Jugoslavian sodan museo ovat suosittuja vierailukohteita.

2. Linnoitukset ja linnoitukset

Belgradin yläkaupungilla sijaitseva Kalemegdanin linnoitus on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, josta avautuu upeat näkymät Tonavan ja Sava-joen yhtymäkohdalle. Belgradissa on myös muita linnoituksia ja linnoja, kuten Zemunin linnoitus ja Nišin linnoitus.

3. Ortodoksinen kulttuuri

Belgrad on tunnettu vahvasta ortodoksisesta kulttuuristaan. Kaupungissa sijaitsee useita upeita ortodoksisia kirkkoja, kuten Pyhän Miikaelin katedraali ja Pyhän Saabin kirkko. Ortodoksinen uskonto ja perinteet ovat tärkeä osa serbialaisten identiteettiä.

4. Taidegalleriat

Belgradissa on monia taidegallerioita, jotka esittelevät niin kotimaista kuin kansainvälistäkin taidetta. Esimerkiksi Kansallisgalleria, ULUS-galleria ja Muumilaakso-galleria tarjoavat näyttelyitä eri taidesuuntauksista ja aikakausilta.

5. Teatteri ja esitystaide

Belgradissa on vilkas teatteri- ja esitystaideskene. Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Belgradin teatteri, Jugoslavian kansallisteatteri ja Atelje 212. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia esitystaiteen tapahtumia ja festivaaleja.

6. Festivaalit

Belgradissa järjestetään lukuisia festivaaleja, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokea serbialaista kulttuuria ja juhlaperinnettä. Esimerkiksi Belgrad Beer Fest, Belgrade Music Week ja Belgradin elokuvajuhlat ovat suosittuja tapahtumia kaupungissa.

7. Muistomerkit ja maamerkit

Belgradissa on useita merkittäviä muistomerkkejä ja maamerkkejä, jotka kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Näihin kuuluvat muun muassa Pobednik -muistomerkki, Hram Svetog Save -kirkko ja Knez Mihailova -kadun kävelykatu.

8. Historialliset alueet

Belgradissa on useita historiallisia alueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen. Tällaisia alueita ovat muun muassa Skadarlijan kaupunginosa, joka tunnetaan boheemista ilmapiiristään, ja Zemunin vanhakaupunki, joka tarjoaa viehättäviä kapeita katuja ja vanhoja rakennuksia.

9. Kirjallisuus

Belgradissa on vahva kirjallisuustraditio, ja kaupungissa järjestetään säännöllisesti kirjallisuustapahtumia ja kirjallisuuden festivaaleja. Tunnettuja serbialaisia kirjailijoita ovat esimerkiksi Ivo Andrić ja Danilo Kiš.

10. Etninen monimuotoisuus

Belgrad on myös erittäin monikulttuurinen kaupunki, jossa on eri etnisistä taustoista tulevia asukkaita. Tämä monimuotoisuus näkyy kaupungin kulttuurissa ja historiassa, ja se tekee Belgradista erityisen mielenkiintoisen matkakohteen.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen serbialainen ruoka

Belgradissa on useita ravintoloita, joissa voi maistella perinteistä serbialaista ruokaa. Tällainen ruokailukokemus sisältää yleensä erilaisia liharuokia, kuten grillattua lihaa, makkaroita ja kebabeja. Suosittuja serbialaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi cevapcici (pikku makkaroita) ja sarma (kaalikääryleitä). Serbialainen ruoka saa usein makua erilaisista mausteista ja kastikkeista.

Kansainväliset ravintolat

Belgradissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia eri maista. Voit nauttia esimerkiksi italialaista, kiinalaista, japanilaista tai kreikkalaista ruokaa. Näissä ravintoloissa on usein tarjolla erilaisia vaihtoehtoja, kuten pizzaa, sushi-annoksia tai meze-tarjoilua.

Kahvilat ja leipomot

Belgradista löytyy myös paljon viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joista voi nauttia paikallisia leivonnaisia ja juomia. Voit pysähtyä kahvitauolle ja maistella esimerkiksi serbialaisia leivoksia, kuten baklavasta tai kremšnitea. Leipomoissa saatat löytää erilaisia leipiä, leivonnaisia ja tyypillisiä serbialaisia piirakoita.

Vegetaarinen ja vegaaninen ruokailu

Belgradissa on myös tarjolla vaihtoehtoja vegetaarisen tai vegaanisen ruokavalion noudattajille. Kaupungissa toimii useita ravintoloita, jotka tarjoavat kasvisruokia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Näistä ravintoloista voi saada muun muassa tofu- tai kasvispohjaisia ruokia sekä erilaisia salaatti- ja kasvisannoksia.

Uudenlainen ruokakulttuuri

Belgradin ravintolaskene on myös kehittynyt modernimpaan suuntaan. Kaupungista löytyy nykyään monia trendikkäitä ravintoloita, jotka tarjoavat fusion-ruokaa tai kokeellisempia ruokalajeja. Näissä ravintoloissa voit kokea uudenlaisia makuelämyksiä ja nauttia ruoasta modernissa ympäristössä.

Ravintolat eri hintaluokissa

Belgradissa on ravintoloita eri hintaluokissa, joten jokainen löytää varmasti sopivan vaihtoehdon budjetilleen. Kaupungissa on sekä edullisia ja perinteisiä ruokapaikkoja että korkeammassa hintaluokassa toimivia fine dining -ravintoloita. Ravintoloiden hinnat voivat vaihdella paljon, joten on hyvä tutustua ravintolan hintatasoon etukäteen.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Kulttuurikohteet

Belgrad tarjoaa laajan valikoiman kulttuurikohteita, kuten museoita, taidegallerioita ja historiallisia nähtävyyksiä. Yksi suosituimmista kohteista on Kalemegdanin linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät Tonavan ja Sava-joen yli. Myös Nikola Tesla -museo, Yugoslavian historian museo ja Museo sodankäynnistä ovat vierailun arvoisia.

2. Vapaa-ajan puistot ja puutarhat

Belgradissa on useita kauniita puistoja ja puutarhoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Tärkein puisto on Kalemegdanin puisto, jossa voi ihailla linnoituksen lisäksi kauniita kukka-alueita ja kävelypolkuja. Ada Ciganlija on suosittu ulkoilualue, jolla voi harrastaa erilaisia vesi- ja urheilulajeja.

3. Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

Belgrad tarjoaa monia urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Ada Ciganlija on suosittu paikka erilaisille ulkoilulajeille, kuten pyöräilylle, patikoinnille ja lenkkeilylle. Kaupungissa on myös useita uima-altaita, tenniskenttiä ja jalkapallokenttiä. Lisäksi Belgradissa järjestetään säännöllisesti urheilutapahtumia, kuten jalkapallo- ja tennisturnauksia.

4. Ravintolat ja yöelämä

Belgradin ravintolakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja eri kansainvälisten keittiöiden, kuten serbialaisen, italialaisen, kreikkalaisen ja aasialaisen, ystäville. Kaupungissa on myös vilkas yöelämä, ja erityisesti Skadarlijan alue tunnetaan monista baareista, ravintoloista ja klubeista.

5. Ostosmahdollisuudet

Belgradissa on useita ostoskeskuksia, tyylikkäitä putiikkeja ja markkinoita, joilta voi ostaa erilaisia tuotteita. Knez Mihailovan katu on erityisen suosittu paikka ostoksille, ja sieltä löytyy monia kansainvälisten brändien myymälöitä. Belgradin keskustassa sijaitseva Kalenićin tori on hyvä paikka ostaa tuoreita ruokatuotteita ja maataloustuotteita.

6. Konsertit ja tapahtumat

Belgradissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia. Kaupungissa on useita konserttisaleja, kuten Sava Centar ja Kombank Arena, joissa esiintyy kotimaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita. Myös Belgradin oopperatalo ja teatteri tarjoavat monipuolista ohjelmaa.

Suositut hotellit Belgradissa

1. Hotel Moskva

Hotel Moskva on yksi Belgradin ikonisimmista hotelleista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä monia suosittuja nähtävyyksiä kuten Kalemegdanin linnoitusta ja Knez Mihailova -katua. Hotel Moskva tarjoaa tyylikkäät huoneet, ravintoloita, baareja, kokoustiloja ja spa-palveluita.

2. Square Nine Hotel

Square Nine Hotel sijaitsee Belgradin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Knez Mihailova -kadusta ja Belgradin linnoituksesta. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, sisäuima-altaan, useita ravintoloita ja baareja sekä hyvinvarustetun kuntosalin.

3. Hyatt Regency Belgrade

Hyatt Regency Belgrade on moderni ja ylellinen hotelli, joka sijaitsee New Belgraden alueella. Hotellista on hyvät yhteydet Belgradin liike- ja ostosalueisiin. Hyatt Regency tarjoaa tilavia ja tyylikkäitä huoneita, ravintoloita, rentoutumisalueen, ulkouima-altaan ja kokoustiloja.

4. Metropol Palace, a Luxury Collection Hotel

Metropol Palace on luksushotelli, joka tarjoaa tyylikkäät ja tilavat huoneet. Hotelli sijaitsee kätevästi Belgradin keskustassa, lähellä monia nähtävyyksiä kuten Knez Mihailova -katua ja Tašmajdan-puistoa. Metropol Palacessa on useita ravintoloita, kuntosali, spa ja kokoustiloja.

5. Hilton Belgrade

Hilton Belgrade sijaitsee Belgradin keskustassa lähellä monia suosittuja nähtävyyksiä, kuten Kalemegdanin linnoitusta ja Knez Mihailova -katua. Hotellista on hyvät yhteydet julkiseen liikenteeseen. Hilton Belgradessa on modernit ja viihtyisät huoneet, ravintoloita, baareja, spa-tiloja sekä kokous- ja juhlatiloja.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

Belgrad on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten kaikissa suurkaupungeissa, myös tiettyjä varovaisuustoimia suositellaan noudatettavaksi.

– Kulkeminen kaduilla: Pidä huolta arvoesineistäsi ja huomioi ympäristösi, erityisesti vilkkaissa paikoissa ja julkisilla paikoilla. Vältä pimeitä ja huonosti valaistuja alueita yöllä.

– Matkatavarat: Pidä huolta matkatavaroistasi matkailualueilla ja julkisissa liikennevälineissä. Suositellaan käyttämään virallisia takseja ja välttämään ystävällisiä tarjouksia kuljetuksista.

– Juominen ja yöelämä: Juomista vastuullisesti ja ole varovainen juomien käsittelyssä. Varmista, että et anna juomasi olla valvomatta, jotta vältät mahdolliset huumausaineiden lisäämiset.

Terveys

– Sairaanhoidon taso: Belgradissa on useita julkisia ja yksityisiä terveysasemia sekä sairaaloita, joissa tarjotaan laadukasta hoitoa. Suositellaan tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuus ennen matkan alkua.

– Matkavakuutus: Suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa sekä sairastumisen että tapaturmat. Tarkista, että vakuutus kattaa tarvittaessa myös sairaalahoitoon siirtymisen tai kotiinpaluun.

– Hygieniakäytännöt: Pidä huolta käsihygieniasta ja juo vain pullotettua vettä, mikäli hanavesi ei ole juomakelpoista. Käytä hyönteiskarkotteita tarvittaessa.

– Lääkitys: Mikäli käytät säännöllisesti lääkitystä, varmista riittävä määrä lääkkeitä matkalle ja pidä mukanasi resepti tai lääkärin todistus lääkityksestä.

– Epidemiat ja rokotukset: Tarkista ajankohtaiset tiedot epidemiatilanteesta sekä mahdollisista rokotuksista ennen matkaa.

Rannat ja vesistöt

Adanica-järvi

Adanica-järvi sijaitsee Belgradin lähellä ja se on yksi kaupungin suosituimmista retkikohteista. Järven rannalla on hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Ranta-alueilla on myös ravintoloita ja baareja, joissa voi viettää aikaa ja nauttia virvokkeita. Adanica-järvelle pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä Belgradista.

Sava-joki

Sava-joki virtaa Belgradin läpi ja se tarjoaa kauniita maisemia ja rentouttavia rantoja kaupunkilaisille ja matkailijoille. Joen varrella on useita ranta-alueita, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Rannoilla on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa joen rannalla. Sava-joki on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Donau-joki

Donau-joki on yksi Euroopan suurimmista ja tärkeimmistä joista ja se kulkee myös Belgradin läpi. Joen varrella on upeita rantoja, joilla voi viettää aikaa ja nauttia kauniista maisemista. Donau-joki tarjoaa myös mahdollisuuden vesiurheiluun, kuten veneretkiin ja melontaan. Ranta-alueilla on myös ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita. Donau-joki on suosittu paikka niin lepäämiseen kuin aktiviteetteihin.

Avala-järvi

Avala-järvi sijaitsee Belgradin lähellä ja se on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille. Järven ympärillä on hiekkarantoja ja vihreitä alueita, jotka tarjoavat tilaa rentoutumiseen ja piknikille. Rannoilla on myös erilaisia aktiviteetteja, kuten veneilyä ja kalastusta. Avala-järvelle pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla Belgradista.

Yöelämä ja viihde Belgradissa:

1. Ravintolat ja kahvilat

Belgradissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia serbialaista ja kansainvälistä ruokaa sekä juomia. Kaupungissa on tarjolla erilaisia ravintoloita aina perinteisistä grilliravintoloista ja kalakaupoista tyylikkäisiin fine dining -paikkoihin. Belgradin kahvilakulttuuri on myös elinvoimainen, ja voit löytää useita viihtyisiä kahviloita, joissa voit nauttia kupin kahvia tai teetä.

2. Baarit ja klubit

Belgradin yöelämä on eläväinen ja monipuolinen, ja kaupungissa on lukuisia baareja ja klubeja. Belgradin baarit tarjoavat rentouttavia paikkoja, joissa voit nauttia juomista ja sosialisoida ystävien kanssa. Klubit puolestaan tarjoavat mahdollisuuden tanssia ja viettää iltaa musiikin tahdissa. Belgradin klubit vaihtelevat pienistä ja intiimeistä paikoista suuriin, kansainvälisiä artisteja esiintyviin klubeihin.

3. Elävän musiikin paikat

Belgradissa on useita elävän musiikin paikkoja, joissa voit nauttia erilaisista musiikkiesityksistä. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja eri musiikkityyleissä, kuten rock, jazz, pop ja kansanmusiikki. Elävän musiikin paikat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea paikallisen musiikin ja taiteen kulttuuria.

4. Teatterit ja esitystilat

Belgradissa on useita teattereita ja esitystiloja, joissa voit nauttia teatteriesityksistä, tanssista, oopperasta ja muusta esittävästä taiteesta. Kaupunki tarjoaa monenlaisia näytöksiä eri kielillä ja eri teemoilla. Belgradin teatterit ja esitystilat tarjoavat mielenkiintoisia ja laadukkaita esityksiä taiteen ystäville.

5. Elokuvateatterit

Belgradissa on useita elokuvateattereita, joissa voit nauttia paikallisista ja kansainvälisistä elokuvista. Elokuvateatterit tarjoavat monipuolisia näytöksiä eri genreistä, ja ohjelmistossa voi olla niin uusia elokuvia kuin klassikoita. Belgradin elokuvateatterit ovat hyvä paikka rentoutua ja nauttia elokuvien maailmasta.

6. Kasinot

Belgradissa on useita kasinoita, joissa voit kokeilla onneasi erilaisissa peleissä, kuten ruletissa, blackjackissa ja pokerissa. Belgradin kasinot tarjoavat myös viihdettä, kuten live-musiikkia ja show-esityksiä. Kasinot ovat suosittu viihdepaikka kaupungissa, ja ne tarjoavat mahdollisuuden jännityksen tunteeseen ja hauskanpitoon.

7. Festivaalit ja tapahtumat

Belgradissa järjestetään säännöllisesti erilaisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Näihin kuuluvat esimerkiksi musiikkifestivaalit, kulttuuritapahtumat, elokuvafestivaalit ja urheilutapahtumat. Festivaalit ja tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden kokea kaupungin vilkasta ja monipuolista kulttuuritarjontaa.

Luontokohteet ja Retkeily

Košutnjak-puisto

Košutnjak-puisto sijaitsee Belgradin länsiosassa, noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Puisto on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa ja tarjoaa upean ympäristön ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on hyvin hoidettuja kävelyreittejä, piknikalueita ja leikkipaikkoja. Lisäksi puistossa on myös tennis- ja koripallokenttiä sekä ratsastuskeskus.

Avalan-torni

Avalan-torni sijaitsee Avalan-vuorella, noin 30 kilometrin päässä Belgradin keskustasta. Tornista avautuu upea panorama näkymä yli Belgradin ja sen ympäröivien alueiden. Torni on avoinna ympäri vuoden ja sieltä voi ihailla kauniita maisemia niin päivällä kuin illallakin. Vierailijat voivat lisäksi tehdä patikkaretken ylös vuorelle ja tutustua alueen kauniiseen luontoon.

Tkosulja-järvi

Tkosulja-järvi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Belgradista, lähellä Resavan kylää. Järvi tarjoaa kauniita maisemia ja rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja retkeilyyn. Alueella on mahdollisuus patikoida, uida ja kalastaa. Järven ympärillä on myös useita mukavia piknikalueita ja ravintoloita.

Ada Ciganlija

Ada Ciganlija on keinotekoinen saari Belgradin länsiosassa, joka sijaitsee Sava-joessa. Se on suosittu virkistysalue, jossa on paljon viheralueita, metsiä ja hiekkarantoja. Ada Ciganlijalla on mahdollisuus harrastaa esimerkiksi uintia, melontaa, pyöräilyä ja kävelyä. Alueella on myös ravintoloita, kahviloita ja hotelleja.

Tašmajdan-puisto

Tašmajdan-puisto sijaitsee Belgradin keskustassa ja on suosittu virkistysalue kaupungin asukkaiden keskuudessa. Puistossa on laaja nurmikkoalue, kävelyreittejä, lasten leikkipaikkoja ja puita. Alueella on myös urheilukenttiä, kuten jalkapallo- ja tenniskenttiä. Puisto on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun keskellä kaupunkia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Kalamegdanin linnoitus

Kalamegdanin linnoitus on Belgradin kuuluisin historiallinen nähtävyys. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, ja sen rakentaminen alkoi 500-luvulla. Linnoituksessa voi vierailla ja tutustua sen moniin nähtävyyksiin, kuten pieneen suihkulähteeseen, Aleksanteri I:n monumenttiin ja Belgradin sodanjulistussarakkeeseen.

2. Pyhän Sava -katedraali

Pyhän Sava -katedraali on yksi Belgradin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se on Balkanin suurin ortodoksinen kirkko ja yksi suurimmista ortodoksisista kirkoista maailmassa. Katedraali on omistettu serbien kansallissankarille, Pyhälle Savalle. Siellä voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja maalauksia.

3. Moskeija Qubur esh Sheikh Edin

Qubur esh Sheikh Edin moskeija on Ylä-Savankuopuksen moskeijoista vanhin. Moskeija on rakennettu vuonna 1526, ja se edustaa osmanien imperiumin aikaisen islamilaisen arkkitehtuurin tyyliä. Moskeijan ulko- ja sisätilat ovat upeita ja vierailu tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää islamin uskonnosta.

4. Skadarlijan kortteli

Skadarlijan kortteli on Belgradin historiallinen alue, joka tunnetaan sen boheemista tunnelmasta. Korttelissa on useita ravintoloita, kahviloita, taidegallerioita ja teattereita. Skadarlijan kapeilla kujilla ja kauniilla vanhoilla taloilla on pitkä historia, joka juontaa juurensa 1800-luvulle asti.

5. Beograd-synagoga

Beograd-synagoga, myös tunnettu nimellä Sukkot-rauhanpyhäykset, on Serbian vanhin synagoga. Se sijaitsee Belgradin keskustassa ja on yksi parhaiten säilyneistä synagogista Balkanilla. Synagogan arkkitehtuuri edustaa romaanista ja maurilaista tyyliä. Vierailijat voivat tutustua synagogaan ja oppia lisää juutalaisesta kulttuurista ja historiasta.

Panoraama- ja näköalapaikat Belgradissa

1. Kalemegdanin linnoitus

Kalemegdanin linnoitus on yksi Belgradin tunnetuimmista nähtävyyksistään ja tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle. Linnoitusta ympäröivät vehreät puistot ja sen muurit tarjoavat useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupunkia ja Tonavan virtaa.

2. Gardosin linnoitus ja Zemunin kukkula

Gardosin linnoitus sijaitsee Zemunin kaupunginosassa, joka kuuluu Belgradiin. Linnoitus sijaitsee Zemunin kukkulalla, josta avautuvat kauniit näköalat Tonavan joelle ja ympäröiville maisemille. Alueella on myös viihtyisä puisto, jossa voi kävellä ja nauttia näköaloista.

3. Avalan näköalatorni

Avalan näköalatorni sijaitsee Belgradin eteläpuolella Avalan vuorella. Torni on melkein 200 metriä korkea ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornista löytyy myös ravintola, jossa voi nauttia aterian samalla ihaillen maisemia.

4. Usce-torni

Usce-torni on moderni näköalatorni, joka sijaitsee Belgradin uuden kaupunginosa Novi Beogradin alueella. Tornin ylimmästä kerroksesta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornin alakerrassa on ostoskeskus, jossa voi viettää aikaa ennen tai jälkeen näköalojen ihailemisen.

5. Ada Ciganlijan saari ja sillan näköalapaikka

Ada Ciganlija on suosittu virkistysalue Belgradin keskustan tuntumassa sijaitsevan joen varrella. Saarelta löytyy näköalapaikkoja, joista voi ihailla joen rantoja ja kaupungin siltoja. Erityisesti Ada-siltanäköalapaikalta avautuu kaunis näkymä joelle ja sen yli kulkevalle sillalle.Kohteen sijainti maa on Serbia.

Jätä kommentti