Halvat lennot Pärnu

Nähtävyydet ja kohteet

Pärnun vanhakaupunki

Pärnun vanhakaupunki on historiallinen alue, joka tarjoaa vierailijoilleen viehättäviä katuja, kauniita puutaloja, viihtyisiä kahviloita ja pieniä putiikkeja. Alueella sijaitsevat muun muassa Nikolai kirkko ja Rüütli-katu.

Pärnun ranta

Pärnun ranta on yksi Euroopan suosituimmista hiekkarannoista. Ranta on pitkä ja hienohiekkainen, ja se tarjoaa erinomaiset puitteet auringonottoon, uimiseen ja erilaisiin vesiurheilulajeihin.

Pärnun rantapuisto

Pärnun rantapuisto on suuri ja vehreä puistoalue, joka sijaitsee aivan meren läheisyydessä. Puistossa voi rentoutua vihreän nurmikon varjossa, lenkkeillä tai nauttia piknikistä perheen tai ystävien kanssa.

Pärnun museo

Pärnun museo esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museossa voi tutustua paikalliseen taiteeseen, arkeologisiin löytöihin sekä Pärnun historiallisiin esineisiin. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.

Pärnun venesatama

Pärnun venesatama on suosittu kohtaamispaikka ja vierasvenesatama. Satamassa voi ihailla paikallisia purjeveneitä ja veneillä sekä nauttia merellisestä tunnelmasta rantakahviloiden ja ravintoloiden äärellä.

Pärnun eläintarha

Pärnun eläintarha on suosittu vierailukohde perheille. Eläintarhassa voi nähdä eri eläinlajeja, kuten apinoita, kauriita ja eksoottisia lintuja. Tarjolla on myös eläinruokintaa ja muita aktiviteetteja lapsille.

Pärnun talvimarkkinat

Pärnun talvimarkkinat ovat perinteinen tapahtuma, jossa myydään paikallisia käsitöitä, ruokaa ja joululahjoja. Markkinoilla voi nauttia tunnelmasta, kuunnella musiikkia ja maistella paikallisia herkkuja.

Pärnun teatteri

Pärnun teatteri tarjoaa kulttuurinälkäisille mahdollisuuden nähdä erilaisia teatteriesityksiä ja musikaaleja. Teatteri on suosittu kohtauspaikka niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri:

– Pärnun kaupunki on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan.
– Kaupungissa järjestetään vuosittain useita musiikki-, teatteri- ja taidetapahtumia.
– Pärnussa toimii useita museoita, kuten Pärnun museo ja Elisabetin kirkkomuseo.
– Kaupungista löytyy myös vanhaa arkkitehtuuria ja kauniita puistoja, jotka lisäävät kaupungin kulttuurielämää.

Historia:

– Pärnu on Viron neljänneksi vanhin kaupunki ja sillä on pitkä historia taustallaan.
– Ensimmäiset maininnat Pärnusta ovat peräisin 13. vuosisadalta.
– Kaupunki on ollut merkittävä satamakaupunki ja tärkeä kylpyläkaupunki jo vuosisatojen ajan.
– Pärnussa on ollut myös merkittäviä historiallisia tapahtumia, kuten Tanskan miehitys vuonna 1219 ja kaupungin rakentaminen uudelleen toisen maailmansodan jälkeen.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Pärnussa vallitsee monipuolinen ruokakulttuuri, jossa yhdistyvät Virossa perinteiset ruoat ja kansainväliset makumaailmat. Paikallinen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin naapurimaista kuin meren herkuistakin.

Ravintolat

Pärnussa on runsaasti erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja eri mauista ja hintaluokista kiinnostuneille ruokailijoille. Löytyy niin perinteisiä virolaisia ravintoloita kuin kansainvälisiä herkkuja tarjoavia ravintoloita.

Ruokapaikat keskustassa

Pärnun keskusta-alueella sijaitsee monia ravintoloita, kahviloita ja baareja, jotka tarjoavat ruokailumahdollisuuksia niin kävelykadulla, aukioilla kuin kapeilla sivukaduillakin. Keskustan alueella on hyvä valikoima eri ruokakulttuurien edustajia.

Pubiruoka ja olutravintolat

Pärnusta löytyy myös useita olutravintoloita, joissa voi nauttia hyviä oluita sekä pubiruokaa. Näissä ravintoloissa on usein rento ja tunnelmallinen ilmapiiri.

Ravintolat meren rannalla

Pärnussa on myös ravintoloita, jotka sijaitsevat meren rannalla tai sen läheisyydessä. Näistä ravintoloista voi nauttia ruoasta samalla kun ihailee kaunista maisemaa.

Pikalounaat

Monissa ravintoloissa Pärnussa on tarjolla myös pikalounasvaihtoehtoja, jotka ovat edullinen vaihtoehto päivän lounaaksi. Pikalounasmenut tarjoavat usein kevyitä vaihtoehtoja ja ne ovat suosittuja lounastajien keskuudessa.

Paikalliset erikoisuudet

Pärnussa kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia, kuten silliä, liha- ja perunaruokia sekä erilaisia mereneläviä. Suositeltavia paikkoja näiden herkkujen maistamiseen ovat perinteiset virolaiset ravintolat.

Kahvilat ja leipomot

Pärnussa on myös runsaasti kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia kahvista tai teestä sekä herkutella erilaisilla leivonnaisilla. Kahvilat tarjoavat usein myös kevyitä ruokavaihtoehtoja.

Terveelliset ruokailumahdollisuudet

Pärnusta löytyy myös terveellisiä ja kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita, joissa voi nauttia ravitsevasta ruoasta. Näistä paikoista löytyy vaihtoehtoja niin vegaaneille kuin gluteenittomasta ruokavaliosta kiinnostuneille.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rannalla rentoutuminen

Pärnu on tunnettu upeista hiekkarannoistaan, joille voi mennä rentoutumaan, ottamaan aurinkoa ja uimaan. Suosituimpia rantoja ovat Pärnu Beach, Rannahotelli ranta ja Valgeranna.

Vesipuistot

Pärnussa on useita vesipuistoja, joissa on erilaisia vesiliukumäkiä, altaita ja muita vesiaktiviteetteja. Tunnetuimpia vesipuistoja ovat Tervise Paradiis ja Viiking Spa Hotel & Water Park.

Golf

Pärnun lähialueilla sijaitsee useita golfkenttiä, joissa voi pelata golfausta harrastavat. Tunnetuimpia golfkenttiä ovat White Beach Golf ja Pärnu Bay Golf Links.

Sukellus

Pärnu tarjoaa myös mahdollisuuden sukeltaa kauniilla alueen vesillä. Sukelluskursseja ja -retkiä järjestetään eri tasoille ja kokemusasteille.

Purjehdus

Meri ja Pärnun joki tarjoavat loistavat mahdollisuudet purjehdukseen. Pärnun satamasta löytyy myös erilaisia purjehdusretkiä ja venevuokrausmahdollisuuksia.

Kalastus

Pärnun vesissä voi harrastaa myös kalastusta. Alueella on kalastusoppaita ja -retkiä, jotka tarjoavat kalastuselämyksiä niin aloittelijoille kuin kokeneillekin kalastajille.

Kävely ja pyöräily

Pärnu tarjoaa kauniita kävelyreittejä ja polkuja, joita voi tutkia jalan tai pyöräillen. Esimerkiksi Rannapromenadi on suosittu kävelykohde kauniilla merinäköaloilla.

Tennis

Pärnussa on useita tenniskenttiä, joissa voi pelata tennistä. Pärnun tenniskeskus ja Pärnun tennisklubi tarjoavat mahdollisuuksia harrastaa tennistä.

Sauvakävely

Pärnu tarjoaa myös mahdollisuuden harrastaa sauvakävelyä. Kaupungista löytyy paljon kauniita luontopolkuja ja ulkoilureittejä, jotka sopivat sauvakävelyyn.

Suositut hotellit Pärnussa

1. Estonia Resort Hotel & Spa

Estonia Resort Hotel & Spa sijaitsee meren rannalla lähellä Pärnun keskustaa. Hotellissa on moderneja huoneita, sekä wellness-keskus kylpyläpalveluineen. Hotellista löytyy ravintola ja baari, sekä ulkouima-allas ja sisäuima-allas.

2. Hansalinn

Hansalinn on pieni ja viihtyisä perhehotelli lähellä Pärnun Vanhaa kaupunkia. Hotellissa on mukavat ja tilavat huoneet sekä ravintola, jossa tarjoillaan aamiaista. Hansalinnin sijainti on erinomainen, sillä lähellä on paljon ravintoloita ja kauppoja.

3. Hedon SPA & Hotel

Hedon SPA & Hotel sijaitsee Pärnun kävelykadulla aivan rannan läheisyydessä. Hotellissa on moderneja huoneita, kylpyläosasto rentoutumiseen sekä kattoterassi, josta avautuu kaunis näköala yli kaupungin. Ravintola tarjoaa herkullisia aterioita paikallisista raaka-aineista.

4. Rannahotell

Rannahotell on historiallinen hotelli, joka sijaitsee kauniilla paikalla Pärnujoen suulla. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, ravintola, kahvila ja terassi merinäköalalla. Rannahotellin vieressä on hiekkaranta ja hotellista on lyhyt kävelymatka Pärnun keskustaan.

5. Tervise Paradiis Spa Hotel & Water Park

Tervise Paradiis Spa Hotel & Water Park on suuri hotelli ja kylpyläkompleksi Pärnun rannan tuntumassa. Hotellissa on monipuolinen valikoima huoneita ja sviittejä, kylpyläosasto, vesipuisto, useita ravintoloita ja baareja sekä urheilutiloja.

Turvallisuus

Yleinen turvallisuustilanne

Pärnun kaupunki on yleisesti ottaen turvallinen ja rauhallinen paikka asua ja vierailla. Väkivaltarikosten määrä on suhteellisen alhainen, ja kaduilla liikkuminen on turvallista päiväsaikaan. Kuten missä tahansa kaupungissa, on kuitenkin aina hyvä pitää huoli tavaroidensa turvallisuudesta ja olla tarkkaavainen ympäristössään.

Poliisi

Pärnussa toimii Pärnun Poliisiasema, joka vastaa alueen poliisitoiminnasta. Poliisiasemalta voi saada apua ja ohjeita turvallisuusasioissa sekä tehdä ilmoituksia rikoksista. Poliisiaseman yhteystiedot löytyvät Pärnun kaupungin virallisilta verkkosivuilta.

Pelastuspalvelut

Pelastuspalvelut Pärnussa ovat hyvin järjestettyjä ja toimivat tarvittaessa nopeasti. Alueella on useita paloasemia sekä ensiapuyksiköitä, jotka takaavat nopean reagoinnin hätätilanteissa. Pärnun kaupungilla on myös oma pelastuslaitos, joka vastaa alueen turvallisuudesta ja pelastustoiminnasta.

Terveys

Sairaalat ja terveyskeskukset

Pärnussa toimii useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa tarjotaan laadukasta terveydenhoitoa paikallisille asukkaille ja vierailijoille. Pärnu Haigla on kaupungin suurin sairaala, jossa on erilaisia erikoisaloja ja tarjotaan erikoishoitoa. Lisäksi kaupungissa on useita lääkäriasemia ja terveyskeskuksia, joissa voi hakeutua perusterveydenhuollon palveluiden pariin.

Hammaslääkäripalvelut

Pärnussa on tarjolla monipuoliset hammaslääkäripalvelut. Kaupungissa toimii useita yksityisiä hammaslääkäriasemia, joissa voi käydä hammashoidossa. Lisäksi kaupungin terveyskeskus tarjoaa hammashoitoa perusterveydenhuollon puitteissa.

Apteekit

Pärnussa on useita apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveydenhoitoon liittyviä tuotteita. Apteekeissa työskentelee ammattitaitoista henkilökuntaa, joka voi neuvoa lääkkeiden oikeassa käytössä ja antaa terveysvinkkejä. Apteekit ovat yleensä avoinna arkipäivisin ja osa myös viikonloppuisin.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

– Pärnun kaupungissa sijaitsee useita kauniita hiekkarantoja.
– Pärnun päärand eli Pärnun päärantaranta on kaupungin suosituin ja vilkkain ranta.
– Ranta on noin 5 km pitkä ja tarjoaa lepoa ja virkistystä niin auringonottajille kuin aktiivilomalaisillekin.
– Pärnun päärandilla on hyvät palvelut, kuten ravintoloita, rantabaareja, vuokraamoja ja rantapromenadi.
– Muut Pärnun rannat, kuten Vana-Pärnu rand ja Kabli rand, tarjoavat hieman rauhallisemman vaihtoehdon, jos haluaa välttää suurempaa väentungosta.

Vesistöt

– Pärnun kaupungin läpi virtaa nimeltään Pärnu joki.
– Pärnu joki on noin 144 kilometriä pitkä ja se saa alkunsa Valgamaalta Latvian rajalta.
– Joki kulkee läpi Pärnun kaupungin keskustan ja laskee Pärnunlahdelle Itämeressä.
– Pärnu joki tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.
– Pärnunlahdella voi nauttia purjehduksesta ja vesillä liikkumisesta kauniissa merimaisemissa.

Yöelämä ja Viihde

Yökerhot

Pärnussa on useita suosittuja yökerhoja, kuten Bravo, Sugar, Venus ja Mirage. Nämä paikat tarjoavat korkealaatuista musiikkia ja tanssimahdollisuuksia aina aamuun asti.

Baarit

Baaritarjonta Pärnussa on monipuolinen, ja se tarjoaa vaihtoehtoja erilaisiin tunnelmiin. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Hell Hunt, ZanziBar ja Shooters. Näissä baareissa voi nauttia erilaisista juomista ja viettää rentoa iltaa ystävien kanssa.

Ravintolat

Pärnussa on runsaasti ravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta. Ravintolatarjonta kattaa erilaisia keittiöitä, kuten virolaista, italialaista, meksikolaista ja japanilaista. Suosittuja ravintoloita ovat muun muassa Villa Wesset, Steffani Pizzarestoran ja Raimond.

Konsertit ja esiintymiset

Pärnu tarjoaa myös monipuolista konsertti- ja esiintymistarjontaa. Pärnun konserttitalossa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja, joissa voi kuunnella esimerkiksi klassista musiikkia tai kansanmusiikkia. Lisäksi erilaiset tapahtumat ja festivaalit tuovat erilaisia esiintyjiä kaupunkiin eri kulttuurialoilta.

Elokuvateatterit

Pärnusta löytyy myös elokuvateatteri Apollo, jossa pääsee nauttimaan uusista elokuvista. Apollossa on useita salia, joissa esitetään laaja valikoima erilaisia elokuvia, sekä suomalaisia että kansainvälisiä.

Klubit

Klubit kuten Club Sunset, Sunset Club ja Club Sugar tarjoavat elävää musiikkia ja DJ-esityksiä. Näissä paikoissa voi viettää iltaa tanssilattialla ja nauttia hyvästä musiikista ja juomista.

Luontokohteet ja retkeily

1. Pärnu ranta

Pärnun ranta on kaupungin suosituin vierailukohde, joka houkuttelee kesäisin niin turisteja kuin paikallisiakin. Hienohiekkainen ranta ulottuu useiden kilometrien matkalle ja tarjoaa loistavat puitteet auringonottoon, uintiin ja erilaisiin rantaleikkeihin. Rannalla on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten surffausta ja purjelautailua. Lisäksi rannalla on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita ja herkullisia ruokia.

2. Soomaan kansallispuisto

Soomaan kansallispuisto sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Pärnusta ja se on yksi Viron suosituimmista luontokohteista. Kansallispuiston alueella on monipuolista luontoa, joka koostuu soista, jokista, metsistä ja niityistä. Alueella on erilaisia merkittyjä retkeilypolkuja ja pitkospuita, jotka mahdollistavat luontoon tutustumisen ja patikoinnin. Soomaan kansallispuisto on myös tunnettu tulvametsistään ja mahdollisuudesta melontaretkiin.

3. Valgeranna luontopolku

Valgerannan luontopolku sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Pärnusta ja se tarjoaa upeita luontokokemuksia. Polku kulkee läpi kauniin metsämaiseman, jossa voi ihastella erilaisia kasvi- ja eläinlajeja. Luontopolulla on myös tietoa paikallisesta luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Reitin varrella on useita levähdyspaikkoja ja tulipaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä keskellä luontoa.

4. Kablipuisto

Kablipuisto on kaunis viheralue, joka sijaitsee lähellä Pärnun rantaa. Puistossa on erilaisia kävelyreittejä ja istutuksia, ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden levähtää ja nauttia luonnon hiljaisuudesta. Puistossa on myös leikkipaikkoja lapsille sekä penkkejä ja pöytiä piknik- tai eväshetkeä varten. Kablipuiston läheisyydessä sijaitsee myös Kablin lintutorni, josta voi bongata erilaisia lintulajeja.

5. Audru luontopolku

Audru luontopolku on noin 15 kilometrin mittainen reitti, joka kulkee Audrun metsäalueella. Polku tarjoaa upeita näkymiä metsään ja sen erilaisiin kasvilajeihin. Reitin varrella on myös muutamia infotauluja, joissa kerrotaan alueen historiasta ja luontokohteista. Audru luontopolku sopii hyvin patikointiin ja luonnosta nauttimiseen.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pärnu Eliisabeti Katedraali

Pärnu Eliisabeti Katedraali on yksi Pärnun keskeisistä uskonnollisista kohteista. Se on perustettu vuonna 1741 ja on Baltian suurin barokkityylinen kirkko. Katedraali on omistettu pyhälle Elisabetille ja siinä on kauniit sisätilat koristuksineen. Kirkko on suosittu vierailukohde sen arkkitehtonisen kauneuden ja uskonnollisen merkityksensä vuoksi.

Pärnu Nikolai Kirkko

Pärnu Nikolai Kirkko on toinen merkittävä uskonnollinen nähtävyys Pärnussa. Tämä ortodoksinen kirkko on rakennettu vuonna 1768 ja se on omistettu pyhälle Nikolaukselle. Kirkko edustaa venäläistä ortodoksista arkkitehtuuria ja sen kauniit kuvakoristelut ovat vaikuttavia. Kirkko on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Kesäravintola ja Kilometriluotain

Kesäravintola ja Kilometriluotain sijaitsevat Pärnun ranta-alueella. Tämä historiallinen rakennuskokonaisuus on rakennettu vuonna 1936 ja se edustaa funktionalistista tyyliä. Alkuperäisenä tarkoituksena oli toimia uudenaikaisena kylpylä- ja viihderavintolana. Nykyään alueella sijaitsee ravintola sekä näköalatasanne, josta voi ihailla upeita näkymiä Pärnun rantaan ja kaupunkiin.

Pärnun keskusta-alueen historialliset rakennukset

Pärnun keskustassa on useita historiallisia rakennuksia, jotka tuovat kaupungin menneisyyden eloon. Esimerkiksi Punainen Talo, joka on rakennettu vuonna 1777, on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Taloa käytetään nykyään taidenäyttelyiden ja kulttuuritapahtumien järjestämiseen. Lisäksi Pärnussa on monia muita historiallisia rakennuksia, kuten vanha raatihuone, joka on rakennettu vuonna 1797, ja Apteekkimuseo, joka sijaitsee yhdessä kaupungin vanhimmista apteekeista. Näitä rakennuksia voi ihailla kävelemällä Pärnun keskustan kävelykaduilla.

Pärnun panoraama- ja näköalapaikat

1. Pärnun ranta

Pärnun ranta on kaupungin suosituin panoraama- ja näköalapaikka. Sieltä avautuu upea näkymä Pärnunlahdelle ja hiekkarannoille.

2. Pärnun puisto

Pärnun puisto on kaupungin keskellä sijaitseva viheralue, josta voi ihailla kaunista maisemaa yli kaupungin. Puiston korkeimmalla kohdalla on myös näköalapaikka, josta voi nähdä kauas ympäristöön.

3. Vallikäär

Vallikäär on historiallinen puistoalue, joka ympäröi Pärnun vanhaa kaupunkia. Sen korkeammilla kohdilla on näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin vanhoja rakennuksia ja ympäröivää maisemaa.

4. Pärnuhotellin näköalatasanne

Pärnuhotellin yläkerrasta löytyy näköalatasanne, josta voi ihailla kaupungin keskustaa sekä Pärnun rantaa. Täältä avautuu upea näkymä erityisesti auringonlaskun aikaan.

5. Pärnun harju

Pärnun harju on kaupungin itäpuolella sijaitseva metsäinen alue, joka tarjoaa kauniita näkymiä yli kaupungin. Harjun korkeimmalta kohdalta voi nähdä jopa Pärnunlahden.

6. Koidulan puisto

Koidulan puisto on Pärnun keskustassa sijaitseva puistoalue, josta voi ihailla kaupunkia ja sen ympäristöä. Puiston korkeammilta kohdilta avautuu kauniita panoraamanäkymiä.

7. Pärnu jokiranta

Pärnun jokiranta tarjoaa mahdollisuuden ihailla kaupungin kauniita rakennuksia ja ympäröivää maisemaa joen varrelta. Jokirantaan kävellessä voi nähdä myös viehättäviä puistoja ja siltoja.

8. Rüütli katu

Rüütli katu on Pärnun keskeinen kävelykatu, jolta löytyy useita kahviloita ja ravintoloita. Kadun korkeimmilta kohdilta voi ihailla kaupungin vilinää ja ympäröivää maisemaa.

9. Pärnun kirkon torni

Pärnun kirkon tornista pääsee ihailemaan kaupungin näkymiä uudelta korkeudelta. Korkealta tornista voi nähdä esimerkiksi Pärnun vanhan kaupungin ja ympäröivän alueen.

10. Jääkaru näköalapaikka

Jääkaru näköalapaikka sijaitsee sivussa Pärnun keskustasta, mutta tarjoaa upeita panoraamanäkymiä yli kaupungin. Tällä näköalapaikalla voi ihailla niin kaupunkia kuin Pärnunlahtiakin.Kohteen sijainti maa on Viro.

Jätä kommentti