Halvat lennot Södertälje

Nähtävyydet ja Kohteet

Tukholman läänin taidemuseo

Tukholman läänin taidemuseo sijaitsee Södertäljen kaupungissa. Museo on vanha linnoitus, jossa esitellään erilaisia taideteoksia ja taiteen muotoja. Museon kokoelmiin kuuluu niin paikallisen kuin kansainvälisen taiteen teoksia eri aikakausilta.

Torekällbergetin ulkoilmamuseo

Torekällbergetin ulkoilmamuseo on pala Södertäljen historiaa. Museolla voi tutustua vanhaan ruukkimiljööseen ja nähdä millaista elämä oli ruukkiaikana. Museoalueella sijaitsee myös ruukkialueen vanhoja rakennuksia, kuten pappila ja koulurakennus.

Maren viinitila

Maren viinitila on suosittu matkailukohde Södertäljessä. Tila sijaitsee kauniilla maalaismaisemalla ja siellä pääsee tutustumaan ruotsalaiseen viininvalmistukseen. Viinitilalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja viininmaistajaisia.

Sandhamnin kalastajakylä

Sandhamnin kalastajakylä on viehättävä kohde Södertäljessä. Kylä sijaitsee saarella ja tarjoaa upeat merimaisemat. Kalastajakylässä voi ihailla vanhoja kalastajamökkejä ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta.

Igelbäckenin luonnonsuojelualue

Igelbäckenin luonnonsuojelualue on suosittu retkikohde Södertäljen lähistöllä. Alueella voi patikoida luontopoluilla ja ihastella kaunista luontoa. Luonnonsuojelualueella on myös lintutorni, josta voi bongata erilaisia lintulajeja.

Södertäljen kauppatori

Södertäljen kauppatori on vilkasta kaupungin keskustaa ja tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Torilla voi tehdä ostoksia paikallisilta kauppakojuilta ja nauttia tunnelmasta. Torilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Södertälje on monikulttuurinen kaupunki, joka tarjoaa laajan kulttuuritarjonnan asukkaille ja vierailijoille. Täältä löytyy erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja, teatteriesityksiä sekä taidenäyttelyitä. Kaupungilla on myös useita museoita, kuten esimerkiksi Södertälje kanalmuseo, jossa voi tutustua kaupungin kanavahistoriaan.

Historia

Södertäljen historia juontaa juurensa 1100-luvulle, jolloin alueella sijaitsi pieni kalastajakylä. Kaupungin kehitykseen vaikutti erityisesti rakennettu Södertäljen kanava, joka valmistui vuonna 1819 ja yhdisti Mälaren-järven Itämereen.

Toisen maailmansodan jälkeen Södertälje kasvoi nopeasti teollistumisen myötä. Kaupungista tuli tärkeä teollisuuskeskus, jossa toimi muun muassa Scania AB -kuorma-autotehdas. Teollistumisen myötä Södertäljeen muutti paljon ihmisiä eri puolilta maailmaa, mikä toi mukanaan monikulttuurisen ilmapiirin.

Tärkeä osa Södertäljen historiaa on myös Assomption-laivan uppoaminen vuonna 1956. Assomption oli liikematkustaja-alus, joka upposi onnettomuuden seurauksena Mälaren-järveen. Onnettomuudessa kuoli yli 50 ihmistä, ja se jätti syvän jäljen kaupungin historiaan.

Nykyään Södertälje on edelleen tärkeä teollisuuskaupunki, mutta se tarjoaa myös monia historiallisia nähtävyyksiä ja muistomerkkejä, jotka kertovat kaupungin menneisyydestä. Esimerkiksi Södertäljen kirkko, joka valmistui vuonna 1704, on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista.

Ruokailu ja ravintolat Södertäljessä

Ravintolatarjonta

Södertäljessä on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kansainvälisiä ruokakokemuksia. On olemassa monia italialaisia, kiinalaisia, intialaisia ja thaimaalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat herkullista ruokaa. On myös useita ruotsalaisia ​​ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä ruotsalaisia ​​ruokia.

Katuruoka

Södertäljessä on myös tarjolla erilaisia ​​katuruokavaihtoehtoja. Voit nauttia maukasta ruokaa esimerkiksi ruokarekoista tai katukioskeilta. Tämä tarjoaa vaihtoehdon nopeasti ja edullisesti ruokailulle.

Lounasvaihtoehdot

Useilla ravintoloilla on myös lounastarjouksia, joissa voit nauttia herkullisia ja ravitsevia aterioita edulliseen hintaan. Nämä lounaat tarjoavat usein erilaisia ​​ruokalajeja ja tyyppisiä ruokaa, jotta ne sopivat erilaisiin ruokavalioihin ja mieltymyksiin.

Vegetaarinen ja vegaaninen ruokailu

Södertäljessä on myös kasvissyöjille ja vegaaneille useita ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja. Nämä ravintolat tarjoavat laajan valikoiman kasviperäisiä ruokia, jotka sopivat erilaisiin ruokavalioihin ja mieltymyksiin.

Ruokakaupat ja ruokatarvikkeet

Södertäljessä on myös monia ruokakauppoja, joissa voit ostaa raaka-aineita ja ruokatarvikkeita, jos haluat valmistaa aterioita itse. Näissä kaupoissa on laaja valikoima tavanomaisia ​​ruokia sekä erikoistuotteita.

Kahvilat ja konditorioiden

Södertäljen kahviloista ja konditorioista löytyy laaja valikoima leivonnaisia, leipiä ja muita makeita herkkuja. Voit nauttia kupin kahvia ja leipoja rentouttavassa ilmapiirissä tai ottaa mukaan herkullisen välipalan.

Pikaruokaravintolat

Södertäljen pikaruokaravintoloissa on tarjolla suosittuja pikaruoka-annoksia, kuten hampurilaisia, pizzaa ja kanaruokia. Nämä ravintolat tarjoavat nopeaa ja kätevää ruokailua, jos sinulla on kiire tai haluat nauttia tutuista ruokalajeista.

Erikoisruokavaliot

Useimmissa Södertäljen ravintoloissa ja ruokapaikoissa on mahdollisuus pyytää erikoisruokavalioita ja ruoka-aineallergioita. Ravintolat ovat usein valmiita muokkaamaan aterioita vastaamaan asiakkaiden erityistarpeita ja mieltymyksiä.

Ruokailu ulkona ja sisällä

Södertäljen ravintoloissa on vaihtoehto sekä sisä- että ulkotilojen ruokailuun. Voit nauttia ateriasi ravintolan tyylikkäässä sisustuksessa tai nauttia aterioita ulkona, erityisesti kesäkuukausina, kun lämpötila sallii ulkoruokailun.

Vapaa-ajan aktiviteetit Södertäljessä

1. Retkeily ja ulkoilu

Södertälje tarjoaa monia mahdollisuuksia retkeilyyn ja ulkoiluun. Kaupungin ympäristössä on runsaasti kauniita luontokohteita, kuten Mälaren-järvi, Hovdala-naturreservat, ja Flottsbro friluftsområde. Näiltä alueilta löytyy hyvin merkittyjä retkeilyreittejä, uimarantoja, kalastusmahdollisuuksia ja piknik-alueita.

2. Museot ja taidegalleriat

Södertäljessä on useita mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita. Esimerkiksi Torekällbergetin ulkoilmamuseossa voi tutustua vanhaan ruotsalaiseen maalaistaloon ja kokea historian havinaa. Södertälje konsthallissa ja Nyköpings konstmuseissa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä.

3. Urheilu ja liikunta

Södertäljessä on monipuoliset mahdollisuudet urheiluun ja liikuntaan. Kaupungissa on useita kuntosaliketjuja, uimahalleja ja jäähalleja. Lisäksi Södertälje Golfsällskap ja Oxelösunds Golfklubb tarjoavat hyvät puitteet golfharrastukselle.

4. Teatteri ja esitykset

Södertäljessä voi nauttia erilaisista teatteriesityksistä ja kulttuuritapahtumista. Södertälje Stadsteater järjestää monipuolista ohjelmistoa teatterin ystäville. Kaupungissa järjestetään myös konsertteja, musikaaleja ja muita live-esiintymisiä eri kulttuurilaitoksilla ja tapahtumapaikoilla.

5. Ostosmahdollisuudet

Södertäljessä on useita kauppakeskuksia ja ostosalueita, joissa voi shoppailla ja viettää aikaa. Esimerkiksi Kringlan-kauppakeskus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia liikkeitä ja ravintoloita. Kaupungin keskustassa on myös lukuisia pienempiä putiikkeja ja erikoisliikkeitä.

6. Ravintolat ja kahvilat

Södertäljessä on monipuolinen ravintolatarjonta eri makuyhdistelmistä kiinalaisesta, intialaiseen tai italialaiseen ruokaan. Kaupungin keskustasta löytyy myös viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia hyvän kahvikupposen tai herkullisen leivonnaisen.

7. Elokuvateatterit

Södertäljessä on elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusia elokuvia. Bio Capitol tarjoaa laajan valikoiman eri genrejä ja elokuvanäytöksiä.

8. Tapahtumat ja festivaalit

Södertälje järjestää vuosittain erilaisia tapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Sydpoolen-kulttuuritapahtuma tarjoaa näyttelyitä, konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia eri puolilta maailmaa. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain juhannusjuhlia, pääsiäistapahtumia ja muita kulttuuriperinteitä ylläpitäviä tapahtumia.

9. Billiards- ja pelihallit

Södertäljessä on pelihalleja, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa pelaten biljardia, flipperia tai muita pelikoneita. Esimerkiksi Södertälje Biljardhall tarjoaa hyvät tilat biljardia pelaaville.

Suositut hotellit Södertäljessä

1. Scandic Skogshöjd

Scandic Skogshöjd sijaitsee keskeisellä paikalla Södertäljen keskustassa. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, joista osassa on kaunis näköala ympäröivään kaupunkiin. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

2. Quality Hotel Park Södertälje City

Quality Hotel Park Södertälje City on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Södertäljen juna-asemasta. Hotellissa on moderneja huoneita, rentoutumisalue, ravintola ja baari. Lisäksi hotellissa on kuntosali ja kokoustiloja.

3. Hotell Torpa Pensionat

Hotell Torpa Pensionat on idyllinen ja perinteinen hotelli Södertäljen keskustan ulkopuolella. Hotellissa on kodikkaasti sisustettuja huoneita sekä oma puutarha ja terassi. Hotellin vieressä sijaitsee kaunis Torpa-joen ranta-alue.

4. Scandic Södertälje

Scandic Södertälje sijaitsee kätevällä paikalla E4-moottoritien varrella Södertäljen ulkopuolella. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, ravintola, baari ja sauna- ja kuntokeskus. Lisäksi hotellissa on parkkipaikkoja ja ilmainen langaton internet.

5. Hågelby Gårdshotell & Konferens

Hågelby Gårdshotell & Konferens sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Södertäljen ulkopuolella. Hotellissa on viehättäviä huoneita, ravintola, baari ja terassi. Hotellin vieressä sijaitsee upea Hågelbyn puisto, jossa voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä.

Turvallisuus ja Terveys

1. Rikollisuus

Södertälje on tunnettu korkeasta rikollisuuden tasosta, erityisesti jengitoiminnan ja ampuma-aserikosten osalta. Alueella on myös tapauksia väkivaltarikoksista, varkauksista ja huumeiden käytöstä. Viranomaiset tekevät kuitenkin aktiivisesti töitä rikollisuuden vähentämiseksi.

2. Liikenne

Liikenneonnettomuudet ovat suuri huolenaihe Södertäljessä. Erityisesti moottoriteiden ruuhkat, ylinopeudet ja rattijuopumukset aiheuttavat riskin turvallisuudelle. Liikennevalvontaa tehdään säännöllisesti ja kampanjoita järjestetään ajoturvallisuuden edistämiseksi.

3. Terveydenhuolto

Södertäljessä on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, jossa on useita terveyskeskuksia, sairaaloita ja erikoislääkäreitä. Alueella on myös apteekkeja, joista voi saada reseptilääkkeitä ja muita terveydenhoitotuotteita. Sosiaalipalvelut tarjoavat tukea ja hoitoa erityisesti haavoittuville ryhmille kuten vanhuksille ja vammaisille.

4. Päihdeongelmat

Södertäljessä on huomattava päihdeongelma, erityisesti huumeiden käytön osalta. Alueella on tarjolla päihdehoitoa ja kuntoutusta riippuvuuksiin taipuvaisille henkilöille. Myös ennaltaehkäisevää työtä tehdään päihteiden käytön vähentämiseksi eri ikäryhmissä.

5. Yleinen terveys

Södertälje panostaa asukkaidensa hyvinvointiin tarjoamalla laajan valikoiman terveyspalveluita. Alueella on terveyskeskuksia, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltoa, kuten lääkärin vastaanottoja, sairaanhoitajan palveluita ja rokotuksia. Lisäksi alueella toimii yksityisiä terveyspalveluntarjoajia, jotka tarjoavat erikoistuneita hoitopalveluita.

Rannat ja vesistöt

Mälaren

Mälaren on Södertäljen kaupungin halki virtaava joki, joka on osa suurta Mälaren-järveä. Joki tarjoaa erinomaisen ympäristön veneilyyn ja kalastukseen.

Twinge

Twinge on pieni järvi Södertäljen kaupungissa. Se on suosittu uimapaikka paikallisille asukkaille.

Hornsberg

Hornsberg on järvi Södertäljen kaupungin alueella. Se on suosittu kalastuspaikka ja siellä järjestetään kalastuskilpailuja.

Turinge

Turinge on järvi, joka sijaitsee lähellä Södertäljen kaupungin keskustaa. Se on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa uimiseen ja piknikien järjestämiseen.

Sandviken

Sandviken on järvi, joka sijaitsee Södertäljen kaupungin pohjoisosassa. Siellä on uimaranta ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisiin vesiliikuntaharrastuksiin.

Ristgärdet

Ristgärdet on pieni järvi Södertäljen kaupungin länsiosassa. Paikalliset asukkaat käyttävät sitä virkistysalueena ja uimapaikkana.

Nykvarnsbadet

Nykvarnsbadet on suosittu uimaranta Södertäljen kaupungin alueella. Siellä on hiekkaranta ja hyvät puitteet auringonottoon ja piknikien järjestämiseen.

Öringe

Öringe on ranta-alue, joka sijaitsee Mälaren-järven rannalla Södertäljen kaupungin eteläosassa. Se on suosittu paikka kävelyyn ja lenkkeilyyn.

Yöelämä ja Viihde

Klubit ja baarit

Södertäljessä on useita klubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia viihdetapahtumia ja juomia yöaikaan. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Tempo Club, Bistro Bar, Il Forno ja Harrys.

Live-musiikki

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti live-musiikkitapahtumia erilaisissa ravintoloissa ja klubeissa. Esimerkiksi Tempo Club ja Harrys ovat tunnettuja esiintyjien ja bändien paikkoja.

Teatterit

Södertäljessä toimii useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä. Tunnetuin teatteri on Täljehallen, joka esittää laadukkaita näytelmiä ja musikaaleja.

Elokuvateatterit

Kaupungissa on kaksi elokuvateatteria, Filmstaden ja Bio Rio, jotka esittävät uusimpia elokuvia eri genreistä. Elokuvateatterit tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia elokuvia erilaisissa tiloissa ja tarjoiluilla.

Ravitsemus ja illalliset

Södertäljessä on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia eri keittiöistä. Täällä voi nauttia erilaisista aterioista, kuten esimerkiksi perinteisestä ruotsalaisesta ruuasta sekä kansainvälisistä ruokalajeista.

Urheilu- ja vapaa-ajan aktiviteetit

Södertäljen alueella on myös monia urheilu- ja vapaa-ajan aktiviteetteja tarjoavia paikkoja. Esimerkiksi Södertälje Golfklubi tarjoaa golfmahdollisuuksia ja Sydpoolen tarjoaa uimahallin, kuntosalin ja luistinradan.

Casino

Kaupungissa ei ole omaa kasinoa, mutta lähialueella Tukholmassa on useita kasinoita, kuten Casino Cosmopol, jossa voi pelata erilaisia kasinopelejä ja osallistua viihdetapahtumiin.

Luontokohteet ja retkeily

1. Tom Tits Experiment

Tom Tits Experiment on tiedekeskus, joka tarjoaa interaktiivisia ja kokeellisia näyttelyitä kaikenikäisille. Tiedekeskuksessa on yli 400 näyttelyä, joiden tarkoituksena on innostaa ihmisiä oppimaan ja tutkimaan tiedettä ja teknologiaa.

2. Torekällberget

Torekällberget on ulkoilmamuseo, joka tarjoaa vieraille mahdollisuuden tutustua Södertäljen historiaan ja perinteiseen ruotsalaiseen kulttuuriin. Museossa on useita rakennuksia, kuten vanhoja maalaistaloja ja käsityöläisten työpajoja.

3. Ronna huvila-alue

Ronna on kaunis huvila-alue, joka sijaitsee Mälaren-järven rannalla. Alueella on kävelyreittejä ja piknik-alueita, jotka tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja rentoutumiseen luonnossa.

4. Oxhålsbadet

Oxhålsbadet on suosittu uimaranta Södertäljessä. Se sijaitsee Mälaren-järven rannalla ja tarjoaa hienot puitteet aurinkoa, uimista ja rentoutumista veden äärellä. Rannalla on myös grillauspaikkoja ja lasten leikkipaikka.

5. Häradskär

Häradskär on luonnonkaunis saari Södertäljen lähistöllä. Saarella voi patikoida, kalastaa ja nauttia upeista näkymistä Mälaren-järvelle. Saarella on myös ravintola, jossa voi maistella paikallisia herkkuja.

6. Järna naturreservat

Järna naturreservat on luonnonsuojelualue, joka tarjoaa upeat maisemat ja hyvät mahdollisuudet ulkoiluun. Alueella on patikointi- ja pyöräilyreittejä sekä lintutorni, josta voi seurata lintujen elämää.

7. Ytterjärna biodynamiska trädgård

Ytterjärna biodynamiska trädgård on ekologinen puutarha, jossa viljellään luomutuotteita. Puutarhalla on myymälä, josta voi ostaa tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja muita luomutuotteita. Puutarha tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja työpajoja.

8. Vidja naturreservat

Vidja naturreservat on kaunis luonnonsuojelualue, joka tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on kävelyreittejä ja laavuja, joissa voi levähtää ja nauttia luonnosta. Alueella voi myös bongata lintuja ja muita eläimiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Pyhän Laurentiuksen kirkko

Pyhän Laurentiuksen kirkko on Södertäljen vanhin puinen kirkko, joka on rakennettu vuonna 1704. Kirkko edustaa barokkityyliä ja on pyhitetty Pyhälle Laurentiukselle, marttyyrikirkon suojeluspyhimykselle. Se on suosittu vierailukohde historiallisen arkkitehtuurinsa ja rauhallisen tunnelmansa vuoksi.

2. Rattingen hautausmaa

Rattingen hautausmaa on historiallinen hautausmaa, joka perustettiin vuonna 1879. Hautausmaa on kaunis ja rauhallinen paikka, jossa on vanhoja hautakiviä ja muistomerkkejä. Se tarjoaa myös näkymän ympäröivään luontoon ja järvelle.

3. Melösa-kirkko

Melösa-kirkko on viehättävä, valkoinen puukirkko, joka on rakennettu vuonna 1729. Se sijaitsee kauniissa maalaisympäristössä, lähellä Södertäljen keskustaa. Kirkossa vierailevat voivat ihailla perinteistä ruotsalaista puuarkkitehtuuria ja tutustua alueen historiaan.

4. Torekällberget

Torekällberget on historiallinen alue, joka sijaitsee Södertäljen keskustassa. Alueella on vanhoja rakennuksia, kuten Södertäljen vanha raatihuone ja museo. Torekällbergetin alue on suosittu matkailukohde, jossa vierailijat voivat tutustua alueen menneisyyteen ja nauttia kauniista ympäristöstä.

5. Telgehusin rauniot

Telgehusin rauniot ovat historialliset rauniot, jotka sijaitsevat Södertäljen keskustan lähellä. Raunioissa voi nähdä jäänteitä entisestä linnasta, joka rakennettiin 1500-luvulla. Telgehusin rauniot ovat suosittu paikka historiasta kiinnostuneille vierailijoille.

6. Ytterenhörnanin torppa

Ytterenhörnanin torppa on entinen maatilatalo, joka sijaitsee Södertäljen eteläosassa. Torpalla voi tutustua perinteiseen ruotsalaiseen maalaiselämään ja nähdä, millaista elämä oli maaseudulla ennen modernia aikaa. Torppa on suosittu vierailukohde, jossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Södertäljen Panoraama- ja Näköalapaikat

Måsnaren Rantapuisto

Måsnaren Rantapuisto sijaitsee Södertäljen keskustan lähellä ja tarjoaa upean näköalan Måsnaren-järvelle. Rantapuistossa on viihtyisiä kävelyreittejä, penkkejä ja piknikalueita, joista voi ihailla järven kaunista maisemaa.

Södertäljen Satama

Södertäljen Satama sijaitsee Marenrannan alueella, ja sieltä avautuu upea näkymä Mälaren-järvelle. Satama-alueella on paljon kävelyteitä, joilta voi ihailla järveä, veneitä ja kaunista ympäristöä. Lisäksi satama-alueella voi bongata merellisiä lintuja.

Tveta Bakar- ja Näköalatorni

Tveta Bakar- ja Näköalatorni on 25 metriä korkea torni, joka tarjoaa upeat näköalat yli Södertäljen kaupungin. Torniin pääsee kiipeämällä kierreportaita, ja sen ylimmältä tasanteelta voi ihailla kaupungin siluettia sekä ympäröiviä maisemia.

Ynglingsatmedbergin Näköalapaikka

Ynglingsatmedbergin Näköalapaikka sijaitsee Skogsparkenin puistossa Södertäljen länsiosassa. Paikasta avautuu hieno näköala yli kaupungin ja Mälaren-järven. Näköalapaikalle pääsee helposti kävellen tai pyöräillen, ja se on suosittu paikka maisemien ihailemiseen.

Stortorgetin Näköalapaikka

Stortorgetin Näköalapaikka sijaitsee Södertäljen keskustan sydämessä. Täältä voi ihailla kaupungin vilkasta toria, kaupungintaloa ja ympäröiviä historiallisia rakennuksia. Näköalapaikan lähellä on myös ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia maisemien katselun lomassa.

Eriksbergin Näköalapaikka

Eriksbergin Näköalapaikka sijaitsee Eriksbergin luonnonsuojelualueella Södertäljen eteläosassa. Alueelta avautuu upeat näkymät yli metsäisten maisemien. Paikka sopii erityisen hyvin retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen.Kohteen sijainti maa on Ruotsi.

Jätä kommentti