Halvat lennot Dublin

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Guinness Storehouse

Guinness Storehouse on Dublinin suosituin turistinähtävyys, jossa voi tutustua Irlannin kansalliseen juomaan nimeltä Guinness. Nähtävyydessä voi oppia Guinnessin valmistuksesta, tarkastella näyttelyitä, maistella erilaisia oluita sekä nauttia näköalasta näköalabaarissa.

2. Dublinin linna

Dublinin linna on yksi vanhimmista rakennuksista Irlannissa ja se toimii tällä hetkellä Irlannin presidentin virka-asuntona. Linna tarjoaa opastettuja kierroksia, joilla voi tutustua sen rikkaaseen historiaan ja ihailla upeita sisätiloja.

3. Temple Bar

Temple Bar on Dublinin kuuluisa kaupunginosa, joka tunnetaan erityisesti vilkkaasta yöelämästään. Alueella on lukuisia pubeja, ravintoloita, gallerioita ja klubeja, jotka houkuttelevat sekä paikallisia asukkaita että matkailijoita.

4. Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol on historiallinen vankila, jossa vangittiin ja teloitettiin Irlannin itsenäisyyttä puolustaneita aktivisteja. Nykyään vankila on avoin yleisölle ja siellä voi osallistua opastetuille kierroksille oppien Irlannin vapaustaistelun historiasta.

5. Phoenix Park

Phoenix Park on yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa ja se tarjoaa monia ulkoilumahdollisuuksia. Puistosta löytyy myös Dublinin eläintarha, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten norsuja, leijonia ja pingviinejä.

6. Trinity College ja Book of Kells

Trinity College on Irlannin vanhin yliopisto, joka on perustettu vuonna 1592. Yliopiston kampuksella voi ihailla kauniita historiallisia rakennuksia ja vierailla yliopiston kirjastossa, missä säilytetään kuuluisaa Book of Kells -käsikirjoitusta, joka on yksi maailman vanhimmista ja tärkeimmistä keskiaikaisista teoksista.

7. St. Patrickin katedraali

St. Patrickin katedraali on Irlannin kansallispyhäkkö ja se on omistettu Irlannin suojeluspyhimykselle, Pyhälle Patrikille. Katedraali tarjoaa opastettuja kierroksia ja siellä järjestetään myös konsertteja ja muita tapahtumia.

8. Dublinin museot

Dublinissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten National Museum of Ireland, Dublinin taidemuseo (National Gallery of Ireland) ja Dublinin luonnontieteellinen museo. Museot tarjoavat näyttelyitä, jotka kattavat laajan valikoiman aiheita, kuten Irlannin historiaa, taiteita ja luonnontieteitä.

Kulttuuri ja Historia Dublinissa

1. Dublinin kulttuurielämä

Dublinin kulttuurielämä on erittäin monipuolinen ja vilkas. Kaupungissa järjestetään vuosittain lukuisia festivaaleja, konsertteja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä. Dublin tunnetaan erityisesti musiikista, kirjallisuudesta ja tanssista, ja kaupungissa toimii lukuisia taide- ja kulttuurijärjestöjä.

2. Dublinin Historialliset nähtävyydet

Dublin on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, joista monet ovat peräisin kaupungin keskiajalta. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat muun muassa Dublinin linna, Christ Churchin katedraali, St. Patrickin katedraali ja Kilmainham Gaol -vankeinhoitolaitos. Nähtävyyksillä on tärkeä rooli Dublinin historiassa ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen.

3. Dublinin museot ja galleriat

Dublinissa on useita museoita ja gallerioita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua taiteeseen, historian ja kulttuuriin. Tunnettuja museoita ovat esimerkiksi National Museum of Ireland, Irish Museum of Modern Art ja National Gallery of Ireland. Näissä museoissa voi tutustua esimerkiksi Irlannin arkeologiaan, moderniin taiteeseen ja taidemaalauksiin.

4. Kirjallisuus Dublinissa

Dublinin kirjallisuusperinne on vahva, ja kaupunki on koti monelle tunnetulle kirjailijalle. James Joyce, Oscar Wilde ja Samuel Beckett ovat vain muutamia mainittavia Dublinilaisia kirjailijoita. Kaupungissa sijaitsee myös kirjallisesti merkittäviä paikkoja, kuten Trinity Collegessa sijaitseva Book of Kells -käsikirjoitus ja Dublin Writers Museum.

5. Irlannin kansallisjuhla: St. Patrickin päivä

St. Patrickin päivä on Irlannin kansallisjuhla, jota juhlitaan myös Dublinissa. 17. maaliskuuta järjestetään paraateja, musiikkiesityksiä, tanssiesityksiä ja muita tapahtumia. Päivä on Dublinin vilkkain festivaalipäivä, ja se houkuttelee vuosittain satoja tuhansia ihmisiä niin Irlannista kuin ulkomailta.

Ruokailu ja Ravintolat Dublinissa

Perinteinen irlantilainen ruoka

Dublinissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä irlantilaista ruokaa, kuten Guinness-pataa, shepherds pie’tä, fish and chipsiä ja colcannonia. Nämä ravintolat pyrkivät tarjoamaan autenttisia irlantilaisia makuja ja korostamaan paikallisia raaka-aineita.

Pubiruokaa

Dublinin pubeissa voi nauttia myös pubiruokaa, joka sisältää muun muassa erilaisia pihvejä, hampurilaisia, perunamuusia, keittoja ja paistettuja ruokia. Pubiruoka on usein rentoa ja tukevaa, ja sitä tarjoillaan yleensä isoissa annoksissa.

Kansainväliset keittiöt

Dublinissa on laaja valikoima erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia eri keittiöistä. Täältä löytyy esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, intialaisia, meksikolaisia ja japanilaisia ravintoloita. Dublin on monikulttuurinen kaupunki, joten eri maiden keittiöitä on edustettuna laajasti.

Kalaravintolat

Koska Dublin sijaitsee meren rannalla, siellä on myös hyvä valikoima kalaravintoloita. Näissä ravintoloissa voi nauttia tuoreita mereneläviä, kuten hummeria, simpukoita, rapuja ja erilaisia kala-annoksia. Kalaravintoloista löytyy tarjontaa niin perinteisemmistä kalaruoista kuin nykyaikaisista kalakeittiöistäkin.

Vegetaarinen ja vegaaninen ruoka

Dublinissa on paljon ravintoloita, jotka tarjoavat kasvisruokia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi vegepizzoja, kasviscurrya, tofu-annoksia ja erilaisia salaatti- ja kasvisvaihtoehtoja. Dublinissa on myös muutamia vegaanisia ravintoloita, jotka tarjoavat pelkästään vegaanista ruokaa.

Nopeat ruokailupaikat

Dublinissa on runsaasti nopeita ruokailupaikkoja, kuten pikaruokaravintoloita ja kahviloita. Täältä löytyy esimerkiksi ruokaketjuja, kuten McDonald’s, Subway ja Burger King, sekä paikallisia pikaruokaketjuja. Näistä paikoista voi ostaa esimerkiksi hampurilaisia, pizzoja, salaatteja ja erilaisia välipaloja.

Perinteiset irlantilaiset pubit

Dublin tunnetaan myös perinteisistä irlantilaisista pubeistaan, joissa voi nauttia oluen ja samalla maistella vähäisempää ruokalistaa, kuten erilaisia lihapatoja, piiraita ja Britanniasta löytyviä klassisia pubiruokia. Pubit tarjoavat usein myös elävää musiikkia ja viihtyisän ilmapiirin.

Vapaa-ajan aktiviteetit Dublinissa:

1. Kulttuurikohteet

Dublinissa on useita kulttuurikohteita, kuten Guinness Storehouse ja Jameson Whiskey Distillery, joissa voi tutustua Irlannin perinteiseen alkoholikulttuuriin. Lisäksi kaupungissa on useita merkittäviä museoita, kuten National Museum of Ireland ja Dublinia Viking Experience, joissa voi oppia Irlannin historiasta.

2. Kävelyretket ja ulkoilu

Dublinissa on kauniita puistoja ja viheralueita, kuten Phoenix Park ja St. Stephen’s Green, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Lisäksi kaupungin ympäristössä on upeita kävelyreittejä, kuten Howth Cliff Walk ja Bray to Greystones Coastal Walk, joissa voi ihailla kaunista merimaisemaa.

3. Musiikki ja tanssi

Dublin on tunnettu elävästä musiikkikulttuuristaan, ja kaupungissa on lukuisia musiikkiklubeja ja -baareja, joissa voi kuunnella perinteistä irlantilaista musiikkia. Lisäksi Dublinissa on mahdollisuus osallistua perinteiseen irlantilaiseen tanssiin, kuten ceili-tanssiin tai step-tanssiin, joko oppimalla sitä paikallisessa tanssikoulussa tai käymällä tanssiesityksissä.

4. Teatteri ja esitykset

Dublinissa on vilkas teatteri- ja esityskulttuuri, ja kaupungissa on useita teattereita, kuten Abbey Theatre ja Gate Theatre, jotka tarjoavat laajan valikoiman näytelmiä ja esityksiä. Lisäksi Dublinissa järjestetään erilaisia musikaaleja, konsertteja ja muita esityksiä ympäri vuoden.

5. Vesiaktiviteetit

Dublin sijaitsee meren rannalla, joten kaupungissa on mahdollisuus osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Esimerkiksi Liffey-joella voi kokeilla melontaa tai soutua, ja Dublinin ympäristössä on myös mahdollista osallistua purjehdukseen tai surffaukseen.

6. Ostokset

Dublin tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet, ja kaupungissa on useita kauppakeskuksia ja ostoskatuja, kuten Grafton Street ja Henry Street, joista löytyy niin kansainvälisiä merkkiliikkeitä kuin paikallisia putiikkeja. Lisäksi Dublinin markkinat, kuten Temple Bar Food Market ja George’s Street Arcade, tarjoavat erilaisia ruoka- ja käsitöitä myyviä kojuja.

Suositut hotellit Dublinissa

The Westbury

The Westbury Dublin sijaitsee Grafton Streetillä Dublinin ydinkeskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita sekä erinomainen ravintola ja baari. Hotellin ympäriltä löytyy monia ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä, kuten Dublinin linna ja St. Stephen’s Green -puisto.

The Merrion

The Merrion sijaitsee Georgian kortteleissa lähellä Dublinin keskustaa. Hotelli koostuu neljästä entisestä kaupunkitalosta, joissa on upeita huoneita ja sviittejä. Hotellin palveluihin kuuluu Michelin-tähdellä palkittu ravintola ja viihtyisä baari. Lähellä sijaitsevat National Gallery of Ireland ja Trinity College.

The Shelbourne Dublin

The Shelbourne Dublin sijaitsee St. Stephen’s Greenin vieressä ja tarjoaa ylellisiä huoneita ja sviittejä sekä erinomaiset palvelut. Hotellilla on kaksi ravintolaa ja baari. Läheltä löytyy monia nähtävyyksiä, kuten Dublinin linna ja Grafton Streetin ostosalue.

The Clarence

The Clarence on tyylikäs boutique-hotelli, joka sijaitsee Temple Barin alueella Liffey-joen rannalla. Hotellissa on sisustuksessaan taiteilijoiden vaikutteita ja siellä on moderneja huoneita, joista on näkymät kaupunkiin tai joelle. Hotellin omistajina toimivat rock-muusikot Bono ja The Edge. Lähellä sijaitsee monia baareja, ravintoloita ja Gaiety Theatre.

The Marker Hotel

The Marker Hotel sijaitsee Dublinin Docklandsin alueella, aivan Grand Canal -kanavan vieressä. Hotellissa on moderni ja tyylikäs sisustus sekä tilavia huoneita, joissa on panoraamanäkymä kaupunkiin tai merelle. Hotellissa on myös kattobaari sekä rentoutumiseen tarkoitettu spa-keskus ja sisäuima-allas. Lähellä sijaitsee monia ravintoloita, kauppoja ja The Convention Centre Dublin.

Turvallisuus ja terveys Dublinissa

Turvallisuus

– Dublin on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja se tarjoaa turvallisen ympäristön asukkaille ja vierailijoille.
– Kuten missä tahansa suurkaupungissa, matkailijoiden tulee kuitenkin olla varovaisia ja huolehtia arvoesineistään.
– Matkailijoita kehotetaan välttämään yksin liikkumista syrjäisillä alueilla ja pimeällä aikaisin aamulla tai myöhään illalla.
– Irlannin poliisi, Garda Síochána, valvoo kaupungin turvallisuutta ja on helposti tavoitettavissa hätätilanteissa.

Terveys

– Dublinissa on useita julkisia ja yksityisiä terveyskeskuksia sekä sairaaloita, jotka tarjoavat korkealaatuista terveydenhuoltoa.
– Irlannissa on kansallinen terveysjärjestelmä, jossa kaikilla asukkailla on oikeus saada perusterveydenhuoltoa ja suun terveydenhuoltoa.
– Matkailijoiden tulee ostaa matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairastumiset tai tapaturmat Dublinissa.
– Dublinissa on myös useita apteekkeja, jotka tarjoavat lääkemääräyksiä ja muita terveysalan tuotteita.
– Matkailijoita kehotetaan noudattamaan hyvää hygieniakäytäntöä ja varmistamaan, että rokotukset ovat ajan tasalla ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

Dublin Bay

– Dublin Bay on suuri lahti Itä-Irlannin rannikolla, joka avautuu Irlanninmerelle.
– Lahti tarjoaa upeita merimaisemia ja pitkiä hiekkarantoja, joissa voi nauttia auringosta ja meren läheisyydestä.
– Rannoilla on myös runsaasti aktiviteetteja, kuten uintia, purjelautailua ja veneretkiä.
– Dublin Bay tunnetaan myös monista historiallisista nähtävyyksistään, kuten Poolbegin majakasta ja Howth Headistä.

Portmarnock Beach

– Portmarnock Beach on yksi Dublinin suosituimmista ja kauneimmista hiekkarannoista.
– Ranta ulottuu useiden kilometrien matkalle ja tarjoaa upeat maisemat Dublin Baylle.
– Portmarnock Beachilla on puhdas vesi ja tilaa rentoutua ja nauttia auringosta.
– Ranta houkuttelee myös vesilajeista kiinnostuneita, kuten purjelautailijoita ja surffaajia.

Sandymount Strand

– Sandymount Strand sijaitsee Dublinin eteläosassa ja se on yksi kaupungin suurimmista hiekkarannoista.
– Ranta tunnetaan pitkästä ja kauniista hiekkarannastaan, jossa voi kävellä ja nauttia luonnonkauniista maisemista.
– Sandymount Strand on myös suosittu paikka lenkkeillä ja juoksennella.
– Rannan läheisyydestä löytyy myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi pysähtyä virkistäytymään.

Grand Canal

– Grand Canal on keinotekoinen kanava, joka kulkee Dublinin halki.
– Kanava tarjoaa mahdollisuuden rentouttaviin venematkoihin ja rauhallisiin kävelyretkiin sen varrella.
– Grand Canal on myös suosittu alue lenkkeilijöille ja pyöräilijöille.
– Kanavaa reunustavat kauniit puistot ja viheralueet, jotka tarjoavat oivan paikan piknikille tai aurinkoa ottamiselle.

Royal Canal

– Royal Canal on toinen suuri keinotekoinen kanava Dublinissa.
– Kanava tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden veneilyyn tai melontaan.
– Royal Canal on myös suosittu paikka kävelyretkille ja pyöräilylle sen rauhallisen ympäristön ansiosta.
– Kanavan varrella on myös lukuisia siltoja ja historiallisia nähtävyyksiä.

Yöelämä ja viihde Dublinissa

Pubit ja baarit

Dublinissa on valtava määrä pubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja elävää musiikkia. Monet perinteiset irlantilaiset pubit sijaitsevat Temppelin ja Grafton Streetin alueilla. Temple Bar on erityisen suosittu alue, josta löytyy useita perinteisiä pubeja, joissa tarjoillaan olutta ja viskiä. Baareissa voi myös nauttia perinteistä irlantilaista musiikkia ja viettää iltaa paikallisten kanssa.

Klubit

Dublinissa on monia klubeja, joissa voi tanssia ja nauttia kaupungin yöelämästä. Klubit tarjoavat erilaisia musiikkityylejä, kuten poppia, elektronista musiikkia ja hiphopia. Temple Barissa sijaitsee monia suosittuja klubiravintoloita, joissa voi tanssia aamun pikkutunneille asti.

Live-musiikki

Dublinissa on vilkas live-musiikkikulttuuri. Kaupungista löytyy lukuisia paikkoja, joissa voi nauttia elävästä musiikista eri genreistä. Monet pubit ja baarit tarjoavat päivittäisiä livemusiikkiesityksiä, ja myös suurempia konsertteja järjestetään eri areenoilla ja konserttisaleissa.

Teatteri ja esitykset

Dublinissa on myös rikas teatterikulttuuri. Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia näytöksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja ja stand-up-komiikkaa. Abbey-teatteri on yksi kaupungin tunnetuimmista ja arvostetuimmista teattereista.

Kasino

Dublinissa on myös useita kasinoita, joissa voi pelata erilaisia kasinopelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Useimmat kasinot sijaitsevat kaupungin keskustassa, ja ne tarjoavat myös ravintoloita ja juomia vierailijoilleen.

Elokuvateatterit

Dublinissa on monia elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Monet teatterit tarjoavat myös erikoisnäytöksiä ja teemaviikkoja. Cineworld ja Odeon Point Village ovat suosittuja elokuvateattereita kaupungissa.

Luontokohteet ja retkeily Dublinissa

Phoenix Park

Phoenix Park on yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa ja se sijaitsee Dublinin keskustan länsipuolella. Puistossa on laajoja viheralueita, metsiä, järvet ja historiallisia nähtävyyksiä. Puistossa voi vierailla Dublinin eläintarhassa, tutustua Phoenix Monumentiin ja vaeltaa pitkin sen monia kävelyreittejä.

Wicklow-vuoret (Wicklow Mountains)

Wicklow-vuoret ovat Dublinin lähistöllä sijaitseva kansallispuisto, joka tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Vuoristoalueella voi patikoida, pyöräillä, kiipeillä ja ihailla alueen jokia, järviä ja metsiä. Wicklow-vuoret ovat erityisen suosittu kohde ulkoilusta ja retkeilystä kiinnostuneille.

Glendalough

Glendalough on historiallinen ja luonnonkaunis alue Wicklow-vuorilla, johon kuuluu vanha luostari ja järvi. Alueella voi tutustua antiikin luostariin ja sen raunioihin sekä vaellella sen ympäristössä olevilla poluilla. Glendalough houkuttelee vierailijoita kauniin luontonsa ja historiallisten kohteidensa vuoksi.

Bull Island

Bull Island on dyynien peittämä saari Dublinin pohjoispuolella. Saarella sijaitsee Bull Island Nature Reserve -luonnonsuojelualue, joka on myös yksi Irlannin Ramsar-alueista. Bull Islandin alueella voi patikoida, uida, lintubongata ja nauttia luonnonrauhasta. Alueella on myös hiekkarantoja, joita voi hyödyntää auringonottoon ja uimiseen.

Howth

Howth on kaunis kalastajakylä Dublinin pohjoispuolella, jossa on myös hyvät retkeilymahdollisuudet. Howthin niemimaalla voi kävellä merenrantaa pitkin, ihailla upeita maisemia ja vierailla Howthin linnassa. Alueella on myös useita patikointireittejä, kuten Howth Cliff Walk, joka tarjoaa upeat näkymät niemimaan ympäristöön.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pyhän Patrickin Katedraali

Pyhän Patrickin Katedraali on Dublinin tunnetuin ja tärkein anglikaaninen kirkko. Se sijaitsee keskeisellä St. Patrick’s Close -kadulla lähellä keskustaa. Katedraali on omistettu Irlannin suojeluspyhimykselle, Pyhälle Patrickille, ja se on peräisin 1200-luvulta. Katedraali on arkkitehtonisesti vaikuttava ja sieltä löytyy monia historiallisia artefakteja ja hautakiviä.

Dublinin Kasteli

Dublinin Kasteli (Dublin Castle) on historiallinen linna, joka sijaitsee keskustassa. Se oli aikoinaan Irlannin kuninkaiden hallintopaikka ja myöhemmin englantilaisten hallitsijoiden päämaja. Kastelissa voi vierailla ja tutkia sen monia huoneita, kävelypihoja ja puutarhoja. Siellä järjestetään myös usein erilaisia ​​näyttelyitä ja tapahtumia.

Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol on historiallinen vankila, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Se oli merkittävä paikka Irlannin itsenäisyystaistelun aikana ja vankeuttaa siellä pidettiin useita kuuluisia poliittisia vankeja. Nykyään vankilaa voi vierailla ja siellä järjestetään opastettuja kierroksia, joissa kerrotaan sen roolista Irlannin historiassa.

Christ Churchin Katedraali

Christ Churchin Katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Kolminaisuuden Katedraali, on Dublinin anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee lähellä keskustaa. Se on yksi vanhimmista rakennuksista kaupungissa ja sen historia ulottuu aina 1000-luvulle. Katedraalista löytyy arkkitehtonisia yksityiskohtia, kuten muinaisia ​​kirkkolattioita, kultaista alttaria ja keskiaikaisia ​​hautakiviä.

Glasnevinin Hautausmaa ja Musiikkimuseo

Glasnevinin Hautausmaa on yksi Dublinin suurimmista hautausmaista ja merkittävä kulttuurikohde. Se on paikka, jossa monet Irlannin kuuluisimmat poliitikot, kirjailijat ja taiteilijat ovat haudattuina. Hautausmaan alueella sijaitsee myös Musiikkimuseo, joka esittelee Irlannin musiikkiperinnettä ja sillä on kokoelma historiallisia soittimia ja muistoesineitä.

Provostin Talot ja Trinityn Kampus

Provostin Talot ovat historiallisia rakennuksia, jotka sijaitsevat Trinityn yliopiston kampuksella. Nämä talot olivat aikoinaan yliopiston johdon ja henkilökunnan asuinpaikkoja. Niissä on edelleen säilynyt alkuperäisiä yksityiskohtia ja ne edustavat tyypillistä georgialaista arkkitehtuuria. Trinityn kampus on myös itsessään historiallinen kohde, sillä se perustettiin vuonna 1592 ja se on yksi Irlannin johtavista yliopistoista.

Dublininin Keski-Aikainen Epiiskopaalinen Katedraali

Dublinin Keski-Aikainen Epiiskopaalinen Katedraali eli The Cathedral of the Holy Trinity eli Christ Churchin piispallinen katedraali on historiallinen ja arkkitehtonisesti merkittävä kirkko. Se on perustettu 1100-luvulla, ja se on yksi Dublinin vanhimmista rakennuksista. Kirkosta löytyy kappaleita ja artefakteja sen pitkästä historiasta, mukaan lukien yksi suurimmista keskiaikaisista hautakivikokoelmista Irlannissa.

St. Michan’s Kirkko

St. Michan’s Kirkko on anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee lähellä keskustaa. Kirkko on peräisin 1600-luvulta, ja se on tunnettu hautakammioistaan, joissa on muumioituneita ruumiita. Kirkon kellarissa vierailla voi nähdä näitä muumioita ja kuulla niiden historiasta kertovia tarinoita.

National Museum of Ireland – Archaeology

National Museum of Ireland – Archaeology on kansallismuseo, joka keskittyy arkeologiaan ja esittelee Irlannin historiaa. Museo sijaitsee Dublinin keskustassa ja siellä voi nähdä laajan kokoelman esihistoriallisia ja historiallisia esineitä, kuten kultakoruja, pronssikypäriä ja keskiaikaisia ​​hautakiviä. Museosta löytyy myös Irlannin tunnetuin arkeologinen aarre, ”Tara-kuvake”.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. The Guinness Storehouse

Dublinin Guinness-olutpanimo tarjoaa upean panoraamanäkymän kaupungin kattojen ylle. Panoraamanäköalapaikka sijaitsee panimon seitsemännessä kerroksessa, josta voi ihailla upeaa maisemaa eri suuntiin.

2. Dublinia

Dublinia-näyttelykeskus tarjoaa myös hyvät näköalat kaupungin ylle. Dublinia sijaitsee Dublinin linnan vieressä ja sen kirkontornista voi ihailla kaupungin keskustan maisemia.

3. Dublinin linna

Dublinin linna on historiallinen nähtävyys ja tarjoaa ilmaisen pääsyn kansallispuistoon, josta avautuu kauniit näkymät yli Liffey-joen ja kaupungin keskustaan.

4. Phoenix Park

Phoenix Park on yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa ja sieltä voi ihailla kauniita maisemia ja panoraamanäkymiä yli kaupungin. Parkissa sijaitsee myös Wellingtonin patsas, josta voi ihailla kaupunkia eri suuntiin.

5. Howth Head

Howth Head on niemi, josta voi ihailla upeita merinäköaloja ja panoraamamaisemia yli Dublinin ja Irish Sean. Howth Head on suosittu käyntikohde ja siellä on useita vaellusreittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä ympäri vuoden.

6. Croke Park

Croke Park on Irlannin kansallispeliareena, joka tarjoaa upeat näköalat kaupungin ylle. Croke Parkin tornista voi ihailla panoraamamaisemia ja nähdä kaupungin eri osia.

7. Dun Laoghairesn kalliot

Dun Laoghairesn kalliot sijaitsevat kaupungin eteläosassa ja tarjoavat upeat merinäköalat ja panoraamamaisemat. Kallioilta voi ihailla kaunista merta ja kaupungin rannikkoa.

8. Irish Sean ranta

Irish Sean ranta sijaitsee länsipuolella Dublinia ja tarjoaa upeat merinäköalat ja panoraamamaisemat. Rannalla voi ihailla auringonlaskua ja kävellä pitkin rantaviivaa nauttien kauniista maisemista.

9. Ha’penny Bridge

Ha’penny Bridge on kuuluisa jalkakäytäväsilta, josta voi ihailla kaunista maisemaa Liffey-joen yli. Silta tarjoaa hyvät näkymät sekä ylöspäin jokea että alaspäin kohti kaupungin keskustaa.

10. Dublinin kukkulat

Dublinin ympärillä on useita kukkuloita, jotka tarjoavat upeat näköalat yli kaupungin. Esimerkiksi Killineyn kukkula, Ticknockin kukkula ja Montpellierin kukkula tarjoavat upeita panoraamamaisemia ja hyvät näkymät yli Dublinin.Kohteen sijainti maa on Irlanti.

Jätä kommentti