Halvat lennot Leiden

Nähtävyydet ja Kohteet

Leidenin yliopisto

Leidenin yliopisto on yksi Alankomaiden vanhimmista yliopistoista, perustettu vuonna 1575. Yliopisto sijaitsee kaupungin keskustassa ja on tärkeä osa Leidenin identiteettiä. Leidenin yliopistolla on kaunis historiallinen kampus, jossa vierailevat voivat ihailla upeita rakennuksia ja tutustua yliopiston museoihin.

Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden, tai Alankomaiden kansallismuseo antiikista, sijaitsee Leidenin yliopiston vieressä. Museo esittelee Alankomaiden ja muiden antiikin kulttuurien historiaa. Kokoelmiin kuuluu muun muassa muinaisia egyptiläisiä esineitä, roomalaisia löytöjä, prekolumbiaanista taidetta ja paljon muuta.

De Burcht

De Burcht on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Linnoitus rakennettiin 1100-luvulla puolustustarkoituksiin, ja siitä on upeat näköalat yli Leidenin kaupungin. Vierailijat voivat kiivetä linnoituksen muurille ja ihailla kaupungin maisemia sekä tutustua linnan historiaan.

Hooglandse Kerk

Hooglandse Kerk on Leidenin keskustassa sijaitseva suuri gotiikan tyylinen kirkko. Kirkko rakennettiin 1300-luvulla ja sitä on laajennettu myöhemmin. Kirkossa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria, koristeellisia lasimaalauksia ja katsella Leidenin maisemia kirkon tornista.

Van Der Werff Park

Van Der Werff Park on kauniisti maisemoitu puisto, joka sijaitsee Leidenin keskustassa lähellä vanhaa raatihuonetta. Puistossa voi rentoutua, nauttia luonnosta ja ihailla kasveja ja kukkia. Parkissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten ulkoilmanäyttelyitä ja musiikkiesityksiä.

De Valk

Molenmuseum De Valk, tai De Valk -tuulimyllymuseo, on Leidenin symboli ja yksi maailman parhaiten säilyneistä tuulimyllyistä. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua tuulimyllyn toimintaan ja historiaan.

Morspoort

Morspoort on yksi Leidenin kuuluisista kaupungin porteista. Portti rakennettiin 1600-luvulla ja se on yksi Leidenin vanhimmista säilyneistä porteista. Morspoort on osa kaupungin historiaa ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen näkymän menneiden aikojen Leideniin.

Botanische Tuin

Botanische Tuin eli Leidenin kasvitieteellinen puutarha on yksi Euroopan vanhimmista puutarhoista. Puutarha perustettiin 1600-luvulla ja siellä on yli 10 000 eri kasvilajia. Puutarhassa vierailijat voivat ihailla erilaisia kasveja ja nauttia kauniista ympäristöstä. Puutarhassa järjestetään myös opastettuja kierroksia ja erilaisia tapahtumia.

Kulttuuri ja Historia

1. Museot ja galleriat

Leidenissä on useita merkittäviä museoita ja gallerioita, jotka tarjoavat monipuolisia kulttuurielämyksiä ja kattavia näyttelyitä eri taiteen aloilla. Esimerkkejä näistä ovat:
– Rijksmuseum van Oudheden: Alankomaiden kansallismuseo, joka esittelee muinaisen Egyptin, Kreikan ja Rooman kulttuureja.
– Museum Volkenkunde: Maailmankulttuurimuseo, jossa voi tutustua eri kansojen tapoihin, uskomuksiin ja historiaan.
– Museum De Lakenhal: Kaupungin taide- ja historiamuseo, jossa nähdään merkittäviä taideteoksia sekä Leidenin kaupungin historiaan liittyviä esineitä.
– Naturalis Biodiversity Center: Luonnonhistoriallinen museo, jossa voi tutustua eläinkuntaan ja luonnon monimuotoisuuteen.

2. Vanhat rakennukset ja historialliset kohteet

Leidenin kulttuuri- ja historiatarjontaan kuuluu lukuisia vanhoja rakennuksia ja historiallisia kohteita, jotka kertovat kaupungin pitkästä historiasta. Näihin kuuluvat muun muassa:
– Pieterskerk: Vanhin edelleen käytössä oleva kirkko Leidenissä, joka on rakennettu 1100-luvulla.
– Burcht van Leiden: Vanha linnoitus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.
– Waag: 1600-luvulla rakennettu entinen vaakahuone, joka toimii nykyään ravintolana ja tapahtumapaikkana.
– Gravensteen: Leidenin vanha raatihuone, joka edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja toimii nykyään Leidenin yliopiston hallintorakennuksena.
– Hortus botanicus Leiden: Vanhin yhä toimiva kasvitieteellinen puutarha Alankomaissa, joka perustettiin vuonna 1590.

3. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Leidenissä järjestetään vuosittain lukuisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman musiikkia, teatteria, taidetta ja muuta kulttuuriohjelmaa. Esimerkkejä näistä tapahtumista ja festivaaleista ovat:
– Leidens Ontzet (Leidenin vapautuminen): Vuosittainen juhla, jossa kaupunki juhlistaa vuonna 1574 tapahtunutta Espanjan piirityksen päättymistä.
– Leiden International Film Festival: Kansainvälinen elokuvafestivaali, joka esittelee kansainvälisiä elokuvia ja tarjoaa elokuvateatterielämyksiä kaupungin eri paikoissa.
– Leiden Jazz Week: Jazz-musiikkiin keskittyvä festivaali, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä jazz-artisteja eri tapahtumapaikoissa ympäri kaupunkia.

4. Taide- ja musiikkiesitykset

Leidenissä voi nauttia monipuolisista taide- ja musiikkiesityksistä eri paikoissa kaupungissa. Esimerkkejä näistä ovat:
– Stadsgehoorzaal Leiden: Konsertti- ja teatteritalo, jossa voi nauttia orkesteri-, ooppera- ja teatteriesityksistä.
– Leiden International Chamber Music Festival: Kansainvälinen kamari- ja klassisen musiikin festivaali, jossa tunnetut muusikot esittävät konsertteja eri paikoissa Leidenissä.
– Scheltema: Entinen tehdasrakennus, joka toimii nykyään kulttuuri- ja tapahtumakeskuksena ja tarjoaa monipuolisia musiikkiesityksiä eri genreistä.
– BplusC: Kaupungin kulttuurikeskus, joka järjestää erilaisia taide- ja musiikkitapahtumia sekä tarjoaa musiikin ja tanssin opetusta.

5. Historialliset kävelykierrokset ja opastetut kierrokset

Leidenissä voi osallistua historiallisille kävelykierroksille ja opastetuille kierroksille, jotka johdattavat kaupungin mielenkiintoisiin kohteisiin ja tarjoavat tietoa kaupungin historiasta. Esimerkkejä näistä ovat:
– Leiden Walks: Opastettuja kävelykierroksia eri teemoilla, kuten historian, taiteen ja arkkitehtuurin parissa.
– Leidse Gidsen Gilde: Paikallisten oppaiden järjestö, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia opastettuja kierroksia kaupungin eri nähtävyyksissä ja historiallisissa kohteissa.
– The Leiden Discovery: Interaktiivisia kävelyretkiä, jotka tutustuttavat osallistujat kaupungin salaisuuksiin, tarinoihin ja historiallisiin paikkoihin.

Ruokailu ja Ravintolat

Paikalliset herkut

Leidenissä voi nauttia paikallisista herkuista, kuten haringista eli silakasta, joka on yksi Alankomaiden kuuluisimmista kalatuotteista. Lisäksi kannattaa maistaa pyörähdystä juustokauppaan, koska Alankomaat on tunnettu erilaisista juustoistaan.

Ravintolat ja kahvilat

Leiden tarjoaa runsaasti ravintoloita ja kahviloita erilaisista maailman keittiöistä. Kaupungissa on kansainvälistä huippuluokan ravintoloita sekä lukuisia kodikkaita pikkuravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia perinteisistä hollantilaisista ruokalajeista tai kokeilla kansainvälisiä makuja.

Panimo- ja viinitilavierailut

Leidenissä on monia panimoita ja viinitiloja, joita voi vierailla. Alueella tuotetaan erilaisia oluita ja viinejä, ja näissä tiloissa voi tutustua paikallisiin valmistusprosesseihin ja maistella erilaisia juomia.

Leipomot ja konditoriat

Kaupungissa on lukuisia leipomoita ja konditorioita, jotka tarjoavat tuoreita leivonnaisia ja makeita herkkuja. Leidenin leipomot ovat erikoistuneet perinteisiin hollantilaisiin leivonnaisiin, kuten voileipiin ja pikkuleipiin.

Kauppahallit ja torit

Leidenissä on useita kauppahalleja ja toreja, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten lihaa, kalaa, juustoja ja leivonnaisia. Alueen torit tarjoavat myös erilaisia mausteita, hedelmiä ja vihanneksia.

Ruokafestivaalit ja tapahtumat

Leidenissä järjestetään erilaisia ruokafestivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Näillä tapahtumilla voi maistella erilaisia ruokalajeja, osallistua ruoanlaittokursseille ja oppia uusia reseptejä.

Vapaa-ajan aktiviteetit Leidenissä

1. Kulttuurikohteet

Leidenissä on monia kulttuurikohteita, kuten museoita, teattereita ja gallerioita. Täällä voit vierailla esimerkiksi Rijksmuseum van Oudhedenissa, National Museum of Antiquitiesissa tai Naturalis Biodiversity Centerissä. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita, kuten Leidse Schouwburg, jossa järjestetään näytöksiä ja musikaaleja. Taiteen ystäville Leidenin monet taidegalleriat tarjoavat näyttelyitä ja tapahtumia.

2. Ulkoilu ja luonto

Leidenin ympäristössä on kauniita puistoja ja luonnonalueita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Leidenin vanhankaupungin suuri puisto, Van der Werfpark, tarjoaa viheralueita sekä leikkipaikkoja. Kävelyretkellä voi tutustua myös kaupungin historiallisiin kanaaleihin ja viehättäviin puistoihin. Lammassaari, nimeltään Lammermarkt, on toinen suosittu ulkoilualue Leidenissä. Voit myös vuokrata veneen tai kajakin ja tutkia kaupungin kanaaleja.

3. Urheilu

Leiden tarjoaa monia erilaisia mahdollisuuksia urheilun harrastamiseen. Kaupungissa on useita kuntosalit, uimahalli ja urheilukeskuksia. Leidenissä on myös lukuisia urheiluseuroja, jotka tarjoavat erilaisia lajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa, tennisä ja rugbyä. Kaupungissa järjestetään vuosittain myös erilaisia urheilutapahtumia ja turnauksia.

4. Ravintolat ja kahvilat

Leidenissä on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokia ja juomia. Kaupungissa on tarjolla paikallisia herkkuja, kuten hollantilaista juustoa ja leipää, sekä kansainvälisiä ruokakulttuureja. Leidenin historiallisessa keskustassa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia ruoasta ja samalla ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria.

5. Ostokset

Leiden tarjoaa hyviä ostosmahdollisuuksia erilaisilla kaupoilla ja ostoskeskuksilla. Kaupunkiin mahtuu sekä pieniä erikoismyymälöitä että suurempia ostoskeskuksia, kuten Haagwegin ostoskeskus. Leidenin historiallinen keskusta on myös suosittu paikallisten ja turistien ostoskohde, jossa on monia liikkeitä, jotka tarjoavat niin vaatteita, sisustustavaroita kuin lahjatavaroitakin.

6. Festivaalit ja tapahtumat

Leidenissä järjestetään vuosittain useita festivaaleja ja tapahtumia, jotka tarjoavat viihdettä ja hauskanpitoa kaikenikäisille. Esimerkiksi Leidenin Kulttuurikarnevaalit, eli Leids Ontzet, on suuri vuosittainen juhla, jossa kaupungin kadut täyttyvät musiikista, tanssista ja ruoka- ja juomatarjoilusta. Lisäksi kaupungin teatterit ja kulttuuritilat järjestävät säännöllisesti erilaisia esityksiä ja tapahtumia.

Suositut hotellit Leidenissä

1. Van der Valk Hotel Leiden

Van der Valk Hotel Leiden sijaitsee lähellä Leidenin keskustaa ja tarjoaa modernia majoitusta. Hotellissa on mukavat huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin tiloihin kuuluu myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

2. Golden Tulip Leiden Centre

Golden Tulip Leiden Centre sijaitsee aivan Leidenin keskustassa ja tarjoaa viihtyisää majoitusta. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäitä huoneita, joista osasta on näköala kaupunkiin. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja kuntokeskus.

3. Holiday Inn Leiden

Holiday Inn Leiden sijaitsee Leidenin pohjoisosassa ja tarjoaa modernia majoitusta hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hotellin huoneet ovat tilavia ja valoisia, ja niistä on näköala ympäröivään maisemaan. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas ja pysäköintimahdollisuus.

4. Fletcher Wellness-Hotel Leiden

Fletcher Wellness-Hotel Leiden sijaitsee lähellä Leidenin keskustaa ja tarjoaa rentouttavaa majoitusta. Hotellin tiloihin kuuluu spa-keskus, jossa voi rentoutua sauna- ja allasosastolla. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

5. Ibis Leiden Centre

Ibis Leiden Centre sijaitsee aivan Leidenin keskustassa ja tarjoaa kätevän majoituksen kaupungin keskeisellä alueella. Hotellin huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on ravintola, baari ja pysäköintimahdollisuus.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

 • Leiden on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on alhainen.
 • Kaupungissa on hyvin hoidettu ja tehokas poliisivoima, joka ylläpitää turvallisuutta.
 • Poliisi on läsnä kaupungin keskeisillä alueilla ja turistikohteissa, mikä lisää turvallisuuden tunnetta.
 • Leidenin kaduilla on katuvalot, jotka tarjoavat hyvän näkyvyyden illalla ja yöllä.
 • Kaupungissa on myös valvontakameroita, jotka avustavat rikosten ennaltaehkäisyä ja tutkimista.
 • Matkailijoiden tulee kuitenkin olla tietoisia käsilaukkuvarkauksista ja pitää huolta omaisuudestaan vilkkaissa paikoissa.

Terveys

 • Leidenissä on useita terveyskeskuksia, joissa asukkaat ja matkailijat voivat saada perusterveydenhuoltoa.
 • Kaupungissa on myös useita apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja saada neuvoja terveyteen liittyvissä asioissa.
 • Leidenin alueella on myös useita sairaaloita ja erikoisklinikoita, joissa tarjotaan laajempia terveyspalveluita.
 • EU-kansalaiset voivat käyttää Eurooppalaisen sairaanhoitokortin (European Health Insurance Card) etuja terveydenhuollon tarpeeseen.
 • Matkailijoiden tulee aina varmistaa, että heillä on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuollon kustannukset.

Rannat ja Vesistöt

1. North Sea

Leiden sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Pohjanmeren rannikolta. Pohjanmeri on osa Atlantin valtamerta, ja sen rannalla sijaitsee useita kauniita hiekkarantoja ja rentoutumispaikkoja. Leidenin asukkaat voivat helposti päästä nauttimaan merenrannan tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista, kuten kävelyretkistä, pyöräilystä ja uimisesta.

2. Kagerplassen

Kagerplassen on suuri järvi- ja vesistöalue lähellä Leidenia. Se on suosittu veneilyn, purjehduksen ja kalastuksen kohde. Kagerplassenin alueella on monia pieniä saaria, joilla on mökkejä ja virkistysalueita. Leidenin asukkaat voivat nauttia järvimaisemasta, kalastuksesta ja erilaisista vesiurheilulajeista Kagerplassenilla.

3. Oude Rijn

Oude Rijn on joki, joka virtaa Leidenin läpi. Joen varrella on kauniita kävelyreittejä, joita pitkin voi ihailla kaupungin historiallisia kanavia ja rakennuksia. Oude Rijn on myös suosittu venematkailun kohde, ja siellä järjestetään usein veneretkiä ja kanavaristeilyjä.

4. Nieuwe Rijn

Leidenissa on myös toinen joki nimeltä Nieuwe Rijn. Se on Oude Rijnin haara, joka virtaa kaupungin keskustasta. Nieuwe Rijn tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön, jossa voi nauttia kävelyistä ja rentoutua joen rannalla sijaitsevissa kahviloissa ja ravintoloissa.

5. Valkenburgermeerpolder

Valkenburgermeerpolder on suuri maisema-alue, joka sijaitsee Leidenin länsipuolella. Se on osa Hollanninlaaksoa ja on suojeltu luonnonsuojelualueena. Alueella on kauniita polderimaisemia, kosteikkoja ja lintujärviä. Leidenin asukkaat ja vierailijat voivat nauttia luonnon rauhasta, patikoinnista ja lintujen tarkkailusta Valkenburgermeerpolderissa.

6. Rijnoevers

Rijnoevers on alue, joka sijaitsee Leidenin itäpuolella ja johon kuuluu Oude Rijnin rannat. Täällä on monia kauniita kävelyreittejä ja puistoja. Alueella on myös pieniä satamia ja veneitä, jotka luovat viehättävän ja rauhallisen ilmapiirin. Rijnoevers tarjoaa asukkaille mahdollisuuden nauttia kauniista joenrannasta ja ulkoilusta.

Yöelämä ja viihde Leidenissä

1. Baarit ja pubit

Leidenissä on lukuisia baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja tunnelmia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi The Duke, Café de Kroeg, The Golden Pub ja Stadscafé Van der Werff.

2. Klubit ja yökerhot

Kaupungissa on myös muutamia klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat musiikkia, tanssilattioita ja elävää viihdettä. Tunnetuimpia klubeja Leidenissä ovat Gebr. de Nobel, Latino’s en Club Subway.

3. Konsertit ja livemusiikki

Leidenissä järjestetään säännöllisesti konsertteja ja livemusiikkitapahtumia eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Merkittäviä konserttipaikkoja ovat esimerkiksi Gebr. de Nobel, Scheltema ja Qbus.

4. Elokuvateatterit

Kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Tunnetuimmat elokuvateatterit ovat Trianon ja Kijkhuis.

5. Teatterit ja esitykset

Leidenissä toimii useita teattereita, jotka tarjoavat monenlaisia esityksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja ja tanssiesityksiä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Leidse Schouwburg ja Theater Ins Blau.

6. Konserttitalot ja ooppera

Kaupungissa on myös muutamia konserttitaloja, joissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja ja oopperaesityksiä. Merkittäviä konserttitaloja ja oopperataloja ovat esimerkiksi Stadsgehoorzaal Leiden ja Leidse Lente.

7. Kävelykadut ja ravintolat

Leidenin keskustassa on vilkas kävelykadusto, jossa on monia ravintoloita ja baareja. Kävelykatujen varrella voi nauttia ruoasta ja juomasta sekä samalla nauttia kaupungin tunnelmasta ja katukuvasta.

8. Viihdekeskukset

Kaupungissa on myös viihdekeskuksia, joissa voi viettää aikaa pelaten erilaisia pelejä, kuten keilaten, biljardia tai snookeria. Tunnettuja viihdekeskuksia Leidenissä ovat esimerkiksi Superfun ja Sportcity Bowling.

Luontokohteet ja retkeily Leidenissä

1. Kaunis Keukenhof-puisto

Keukenhof-puisto sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Leidenistä. Se on yksi maailman suurimmista ja kauneimmista kukkamaisemista. Puistossa voi kävellä upeiden kukkapenkkien keskellä ja ihailla lukuisia erilaisia kukkia. Keukenhof avautuu keväisin, ja silloin alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

2. Hollannin rannikon upeat dyynit

Leidenin läheisyydessä sijaitsee Hollannin upea rannikko, jota hallitsevat kauniit hiekkadyynit. Täällä voi patikoida tai pyöräillä pitkin merenrantaa, ihailla kaunista maisemaa ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta. Rannikolla on myös erilaisia linnustoalueita, joissa voi bongata harvinaisia lintulajeja.

3. Valkoinen suklaa – Retkipuisto

Retkipuisto Valkoinen suklaa sijaitsee Leidenin lähellä Wassenaarin kylässä. Alueella on monipuoliset ulkoilumahdollisuudet, kuten kävely- ja pyöräilyreitit sekä leikkipaikka lapsille. Retkipuisto sopii hyvin perheille ja luontoa rakastaville, ja siellä voi viettää päivän retkeillen ja nauttien kauniista ympäristöstä.

4. Kävelyretki Leidenin historiallisessa keskustassa

Leidenin historiallinen keskusta tarjoaa upeat puitteet kävelyretkelle. Vanhojen rakennusten reunustamat kapeat kadut ja viehättävät kanavat luovat tunnelmallisen ympäristön. Kävelyretken aikana voi tutustua Leidenin kirkkoihin, museoihin, kauppoihin ja tunnelmallisiin kahviloihin.

5. Kagerplassenin järvialue ja Leidenin kanavat

Leidenin lähellä sijaitsee Kagerplassenin järvialue, joka tarjoaa mahdollisuuden vesillä liikkumiseen ja veneilyyn. Alueella voi vuokrata veneen tai kajakin ja tutkia maisemia järvien ja kanavien rannalla. Leidenin historiallisia kanavia pitkin voi myös tehdä veneretken ja nähdä kaupunkia eri perspektiivistä.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

1. Pieterskirkko

Leidenin Pieterskirkko on historiallinen kirkko, joka sijaitsee kaupungin vanhassa keskustassa. Kirkon rakentaminen alkoi 1300-luvulla, ja se on merkittävä osa kaupungin historiaa ja arkkitehtuuria.

2. Burcht van Leiden

Burcht van Leiden on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee kukkulalla kaupungin keskustan lähellä. Linnoitus rakennettiin 1100-luvulla ja toimi aikoinaan tärkeänä puolustuskohteena.

3. Hooglandse Kerk

Hooglandse Kerk on toinen merkittävä kirkko Leidenissä. Se on peräisin 1300-luvulta ja sitä pidetään tärkeänä esimerkkinä goottilaisesta arkkitehtuurista.

4. Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden on kansallismuseo, joka keskittyy antiikin historian ja arkeologian näyttelyihin. Museo sisältää laajan kokoelman esineitä muinaisesta Egyptistä, Rooman valtakunnasta ja Alankomaiden alueelta.

5. Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center on museo, joka esittelee luonnontieteellisiä näyttelyitä ja tutkimusta. Museossa on laaja kokoelma kasveja, eläimiä ja fossiileja, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua luonnon monimuotoisuuteen.

6. De Lakenhal

De Lakenhal on taidemuseo, joka sijaitsee Leidenin keskustassa. Museo keskittyy alueen taiteeseen ja historiallisiin esineisiin. Se sisältää useita tunnettuja taideteoksia kuten Rembrandtin teoksia.

7. SieboldHuis

SieboldHuis on museo, joka esittelee japanilaista kulttuuria ja taiteita. Museossa voi tutustua japanilaisiin taiteilijoihin, perinteiseen käsityöhön ja historiallisiin esineisiin.

8. Hortus botanicus Leiden

Hortus botanicus Leiden on yksi vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista Euroopassa. Puutarha perustettiin 1500-luvulla ja siinä kasvaa runsaasti erilaisia kasveja ja puita eri puolilta maailmaa.

9. Rembrandtin talo

Rembrandtin talo, tunnetaan myös nimellä Rembrandthuis, on entinen koti ja ateljee tunnetulle hollantilaiselle taiteilijalle Rembrandt van Rijnille. Talo toimii nykyään museona, jossa voi tutustua Rembrandtin elämään ja taiteeseen.

10. Van der Werff Park

Van der Werff Park on historiallinen puisto Leidenissä. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa kauniin ympäristön kävelyille ja rentoutumiselle. Puistossa on myös muistomerkki kaupungin entiselle pormestarille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Pieterskerk-tornissa

Pieterskerk-tornista avautuu upea näköala yli Leidenin kaupungin. Torniin kiivetessäsi voit ihailla kaupungin kattojen kudelmaa ja nähdä kauas ympäri kaupunkia.

2. Burcht van Leiden -linnake

Burcht van Leiden on keskiaikainen linnoitus, josta on upeat näkymät ympäri kaupunkia. Linnakkeen päällystetyllä kävelyalueella voi kiertää koko linnan ympäri ja nauttia upeista maisemista.

3. Molen de Valk -tuulimylly

Molen de Valk on Leidenin tunnetuin tuulimylly, jossa toimii myös tuulimyllymuseo. Tuulimyllystä käsin voi ihailla kaupungin maisemia ja ihastella perinteisen tuulivoiman toimintaa.

4. De Moriaan -torninäyttely

De Moriaan on Leidenin oudoin torni. Siinä sijaitsee interaktiivinen näyttely, jossa vieraat voivat oppia Leidenin historiasta ja samalla nauttia upeista panoraamanäkymistä kaupungin yli.

5. Hooglandse Kerk -kirkontorni

Hooglandse Kerk on historiallinen kirkko, jonka torniin voi kiivetä ihailemaan Leidenin maisemia. Tornista näkee kaupungin keskustan ja sen ympärillä olevat kanaalit sekä jäänteet entisistä linnoituksista.

6. Naturalis Biodiversity Center -hiihtohalli

Naturalis Biodiversity Center on yksi suurimmista luonnontieteellisistä museoista Hollannissa. Museossa sijaitseva hiihtohalli tarjoaa vierailijoille upean näköalan kaupungin yli, erityisesti talvella, kun maisemat ovat lumipeitteen peittämiä.

7. Rijksmuseum van Oudheden -museon terassi

Rijksmuseum van Oudheden on kansallinen arkeologinen museo, joka sijaitsee Leidenin keskustassa. Museon terassilta avautuu kaunis näköala yli kaupungin, josta voi ihailla historiallisia rakennuksia ja katedraaleja.

8. Hortus Botanicus -kasvitieteellinen puutarha

Hortus Botanicus on yksi vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista maailmassa ja tarjoaa vierailijoille upeita näkymiä kaupungin ympäröivään vehreään ympäristöön. Puutarhasta voi nähdä myös Leidenin yli kohoavan kauniin Burchtin linnoituksen.Kohteen sijainti kaupunki on Leiden on Alankomaissa.

Jätä kommentti