Halvat lennot Zabrze

Nähtävyydet ja kohteet

Górnik Zabrze Stadium

Górnik Zabrzella on oma stadion, joka on nimeltään Górnik Zabrze Stadium. Stadion sijaitsee Zabrzessa ja se on yksi Puolan vanhimmista jalkapallostadioneista. Se on rakennettu vuonna 1934 ja siitä lähtien stadion on ollut Górnik Zabrze -jalkapallojoukkueen kotikenttä. Stadionilla järjestetään myös muita urheilutapahtumia ja konsertteja.

Zabrzessa sijaitsevat muistomerkit

Zabrze on rikas historiallisista muistomerkeistä ja muistolaatoista. Kaupungissa on useita muistomerkkejä, jotka kertovat sen menneisyydestä ja merkittävistä tapahtumista. Esimerkkejä näistä muistomerkeistä ovat World War II Monument, Solidarity Monument ja Schlesienin kansallinen historiallinen museo. Nämä muistomerkit ovat tärkeitä paikkoja, jotka tuovat esiin Zabren historiaa ja kulttuuria.

Gdańskin torni

Gdańskin torni on yksi Zabren tärkeimmistä nähtävyyksistä. Torni on osa entistä kaupunginmuuria ja se rakennettiin 1300-luvulla. Tornissa on museo, jossa vieraat voivat tutustua Zabren historian eri vaiheisiin. Museossa on näytteillä historiallisia esineitä ja tiedotustaulut, jotka kertovat Zabren menneisyydestä. Lisäksi Gdańskin tornista avautuu kaunis näkymä kaupungin yli.

Bukałka Park

Bukałka Park on suuri puisto Zabren kaupungin keskustassa. Se on suosittu paikka paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa. Puistossa on viheralueita, kävelyreittejä, lapsille tarkoitettuja leikkipaikkoja ja penkkejä, joissa voi rentoutua. Puisto on myös suosittu paikka erilaisten ulkoilmafestivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Bukałka Park tarjoaa viihtyisän ympäristön rentoutumiseen ja ulkoiluun kaupungissa.

Kulttuuri ja Historia

Zabrzein kaupungin historia

Zabrze on kaupunki Sileesian voivodikunnassa eteläisessä Puolassa. Kaupungin historiansa juontaa juurensa 1200-luvulle, jolloin alueella oli pieniä kyläyhteisöjä. Zabrze kasvoi teollisuuden kehityksen myötä 1800-luvulla, kun alueelta löytyi rikas hiilikaivosvaranto. Tänä päivänä Zabrze on yksi Sileesian alueen merkittävimmistä kaupungeista.

Zabrzein kulttuurielämä

Zabrze tarjoaa monipuolisen kulttuuritarjonnan asukkailleen ja vierailijoilleen. Kaupungissa toimii useita teattereita ja konserttisaleja, joissa esitetään laaja valikoima näytelmiä, musikaaleja ja konsertteja eri tyylilajeista. Zabrzessa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, kuten festivaaleja, näyttelyitä ja musiikkitapahtumia.

Zabrzein historialliset nähtävyydet

Zabrze tarjoaa vierailijoilleen myös mahdollisuuden tutustua kaupungin historiallisiin nähtävyyksiin. Yksi merkittävimmistä kohteista on Guidonin kaivoksen museo, joka esittelee alueen kaivosteollisuuden historiaa. Museokävijät voivat oppia lisää kaivosmiesten elämästä ja työstä sekä nähdä entisöityjä kaivostyökaluja ja -koneita.

Toinen historiallinen nähtävyys on Zabrzein linna, joka on rakennettu 1300-luvulla. Linnaa voi vierailla ja tutustua sen rikkaaseen historiaan. Lisäksi Alte Wache -rakennus, joka toimi aikaisemmin poliisiasemana, on nyt kaupunginhistoriallinen museo. Museossa voi tutustua alueen menneisyyteen ja nähdä arkeologisia löytöjä.

Zabrzein taide- ja kulttuurikeskukset

Zabrze tarjoaa myös useita taide- ja kulttuurikeskuksia, joissa on mahdollisuus tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin. Yksi esimerkki on Zabrzein kaupungintalon tiloissa toimiva galleria, jossa näytetään vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi kaupungissa on musiikkiakatemia, joka tarjoaa korkeatasoista musiikkikoulutusta ja järjestää erilaisia konsertteja ja tapahtumia.

Zabrzein perinteet ja juhlat

Zabrzeilla on myös omat perinteet ja juhlapyhät. Yksi merkittävimmistä juhlista on Zabrzein kaupungin päivä, jota vietetään heinäkuun alussa. Tänä päivänä kaupunki järjestää erilaisia juhlallisuuksia, konsertteja ja muuta ohjelmaa, jossa paikalliset ja vierailijat voivat osallistua.

Lisäksi Zabrze juhlii perinteisiä puolalaisia juhlapyhiä, kuten joulu ja pääsiäinen. Näinä aikoina kaupunki koristellaan ja järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten joulumarkkinoita ja pääsiäisen liittyviä perinteisiä tapahtumia.

Ruokailu ja ravintolat Zabrzen kaupungissa:

1. Perinteiset puolalaiset ravintolat:

Zabrzen kaupungissa on useita perinteisiä puolalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä puolalaisia ruokia. Näissä ravintoloissa voit nauttia esimerkiksi pierogeista, gulassista, porsaankyljestä ja paljon muista perinteisistä puolalaisista herkuista.

2. Kansainvälinen keittiö:

Zabrzen kaupungissa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokia eri maista, kuten italialaista, kiinalaista ja espanjalaista keittiötä. Näissä ravintoloissa voit kokeilla erilaisia makuelämyksiä eri puolilta maailmaa.

3. Pikaruokaravintolat:

Jos kaipaat nopeaa ja helppoa ruokailuvaihtoehtoa, Zabrzen kaupungista löytyy myös useita pikaruokaravintoloita. Näissä ravintoloissa voit nauttia esimerkiksi hampurilaisista, pizzasta, kebabista ja muista nopeista ruokalajeista.

4. Kahvilat ja leipomot:

Zabrzen kaupungissa on myös monia kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia tuoreista leivonnaisista ja kahvista. Kahviloissa on usein tarjolla myös lounas- ja aamiaismenuita, jotka tarjoavat maukkaita vaihtoehtoja päivän aterioille.

5. Baarit ja pubit:

Zabrzen kaupungissa on myös useita baareja ja pubeja, joissa voit rentoutua ja nauttia juomista. Baareissa on usein tarjolla myös pientä purtavaa ja illanviettoon sopivia ruokia, kuten burgerit, nachot ja siivet.

6. Food truckit:

Zabrzen kaupungissa voi myös törmätä erilaisiin ruokarekkaan tai mobiiliravintoloihin, jotka tarjoavat erilaisia ruokavaihtoehtoja katumyynnistä. Food truckit vaihtelevat eri päivinä ja tarjoavat usein monipuolisia vaihtoehtoja, kuten hampurilaisia, tacoja, wokkeja ja kebabeja.

7. Ruokakaupat ja supermarketit:

Zabrzen kaupungista löytyy myös useita ruokakauppoja ja supermarketit, joista voit ostaa elintarvikkeita ja valmistaa omia aterioita. Nämä myymälät tarjoavat laajan valikoiman ruokatuotteita eri hintaluokissa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Zabrzen kaupungissa

1. Kulttuuritapahtumat

Zabrze tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja näyttelyitä. Kaupungin teatteri, Filharmonia Zabrze ja useat taidegalleriat järjestävät säännöllisesti erilaisia tapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia taiteesta ja kulttuurista.

2. Urheiluaktiviteetit

Urheilun ystävät voivat nauttia Zabrzeen tarjoamista monista urheiluaktiviteeteista. Kaupungissa on useita kuntosaleja, urheilukenttiä, uima-altaita ja tenniskenttiä. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsee myös vuoristoalue, jossa voi harrastaa esimerkiksi patikointia, maastopyöräilyä ja hiihtoa.

3. Puistot ja viheralueet

Zabrzen kaupungissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Yksi suosituimmista puistoista on Karolina-puisto, joka tarjoaa vehreän ympäristön kävelyille ja piknikille. Lisäksi kaupungissa on useita lasten leikkipuistoja ja ulkoilualueita, joissa voi viettää aikaa perheen kanssa.

4. Museot

Zabrzeen kuuluu useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden oppia paikallisesta historiasta ja kulttuurista. Yksi merkittävimmistä museoista on Guido-kaivosmuseo, joka esittelee kaivostoiminnan historiaa alueella. Lisäksi kaupungissa on myös Tadeusz Kantor -museo ja Zabrze-alueen historiamuseo.

5. Ostosmahdollisuudet

Zabrze tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita kauppakeskuksia, tavarataloja ja erikoisliikkeitä, joista voi löytää niin paikallisia tuotteita kuin kansainvälisiä brändejäkin. Lisäksi kaupungissa järjestetään myös viikoittaisia torimyyntitapahtumia, joissa voi ostaa paikallisia tuotteita ja herkkuja.

6. Ravintolat ja kahvilat

Zabrze tarjoaa monipuolisia ruokailu- ja kahvilavaihtoehtoja. Kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä on useita ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia ruokia ja kansainvälisiä herkkuja. Lisäksi kaupungissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia tai teetä.

7. Tapahtumat ja festivaalit

Zabrezssa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi kesällä kaupungissa järjestetään ulkoilmatapahtumia, kuten musiikkikonsertteja ja tanssiesityksiä. Lisäksi kaupungilla on perinteisiä tapahtumia, kuten joulumarkkinat ja karnevaalit, jotka houkuttelevat kävijöitä eri puolilta kaupunkia.

Suositut hotellit Zabrzessa

1. Hotel Diament Zabrze

Hotel Diament Zabrze sijaitsee Zabrzessa ja tarjoaa mukavia huoneita, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja ravintolan. Huoneissa on oma kylpyhuone, taulu-tv, työpöytä ja minibaari. Hotellissa on myös kuntokeskus ja ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanotto.

2. Hotel Alpex

Hotel Alpex on viehättävä hotelli Zabrzeen keskustassa. Sen huoneissa on kaapelikanavat, oma kylpyhuone ja työpöytä. Hotellin ravintolassa voi nauttia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Hotelli tarjoaa myös ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja 24h vastaanoton.

3. Hotel Campanile Katowice

Hotel Campanile Katowice on hotelli, joka sijaitsee Zabrzea lähellä. Hotellin huoneissa on modernit mukavuudet, kuten ilmastointi, taulu-tv, oma kylpyhuone ja työpöytä. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

4. Hotel Ibis Katowice Zabrze

Hotel Ibis Katowice Zabrze tarjoaa yksinkertaisia ja modernisti sisustettuja huoneita. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, taulu-tv ja työpöytä. Hotellin ravintolassa voi nauttia kansainvälisiä ruokia. Hotellissa on myös ilmainen Wi-Fi-yhteys ja 24h vastaanotto.

5. Hotel Diament Arsenal Palace

Hotel Diament Arsenal Palace sijaitsee Zabrzea lähellä ja tarjoaa ylellisiä huoneita. Huoneissa on ilmastointi, taulu-tv, minibaari, työpöytä ja oma kylpyhuone, jossa on poreallas. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmaista Wi-Fi-yhteys.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Zabrze on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki.
– Kaupungin keskusta-alueilla on yleensä enemmän ihmisiä liikkeellä myös ilta-aikaan, joten turvallisuuden tunne saattaa olla korkeampi.
– On kuitenkin tärkeää olla varovainen arvotavaroiden kanssa ja välttää jättämästä niitä vartioimatta.
– Pimeillä ja hiljaisilla alueilla on hyvä olla varovainen ja liikkua mieluiten ryhmissä.
– Rikollisuus ei ole merkittävä ongelma Zabrzessa, mutta on aina hyvä noudattaa yleisiä turvallisuuskäytäntöjä.

Poliisi

– Zabrzessa on poliisivoimat, jotka vastaavat kaupungin turvallisuudesta ja järjestyksestä.
– Poliisipartiot valvovat kaupungin katuja ja reagoivat tarvittaessa rikoksiin ja häiriötilanteisiin.
– Poliisiin voi ottaa yhteyttä hätätilanteissa soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.

Pelastuspalvelut

– Zabrzessa on myös pelastuspalvelut, jotka vastaavat hätätilanteiden, kuten tulipalojen, onnettomuuksien ja katastrofien hallinnasta.
– Pelastuspalveluihin voi ottaa yhteyttä hätätilanteissa soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.

Terveyspalvelut

– Zabrzessa on useita terveysasemia ja lääkäriasemia, jotka tarjoavat paikallisia terveyspalveluita asukkaille.
– Kaupungissa toimii myös sairaaloita ja erikoissairaanhoidon yksiköitä, jotka tarjoavat erikoistuneempia terveyspalveluita.
– Yleisimpiä terveyspalveluita ovat perusterveydenhuolto, ensiapu, sairaalahoito, diagnostiset tutkimukset ja erikoislääkäripalvelut.
– Zabrezessa on myös apteekkeja, joista voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.

Hyvinvointi

– Zabrezen kaupunki tarjoaa monia mahdollisuuksia hyvinvoinnin edistämiseksi asukkaille.
– Kaupungissa on kuntokeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia liikuntamuotoja ja liittyä ryhmäliikuntatunteihin.
– Kaupunki järjestää myös erilaisia terveys- ja hyvinvointitapahtumia sekä kampanjoita, jotka kannustavat asukkaita terveelliseen elämäntapaan.
– Lisäksi Zabrezen kaupunki tarjoaa neuvontapalveluja terveyteen, ravitsemukseen ja muuhun hyvinvointiin liittyen.

Rannat ja Vesistöt

1. Sztygarka-järvi

Sztygarka-järvi on yksi pääkaupunki Zabrzessa sijaitsevista vesistöistä. Se on keinotekoinen järvi, jota ympäröi kaunis maisema ja puistot. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia rentoutumiseen ja virkistäytymiseen luonnon keskellä.

2. Gliwickie-järvi

Gliwickie-järvi sijaitsee lähellä Zabrezea ja se on yksi suurimmista järvistä Sileesiassa. Järvi on suosittu paikka ulkoiluun ja vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.

3. Bytomskie-järvi

Bytomskie-järvi on kaunis järvialue Zabrezen lähellä. Se tarjoaa mahdollisuuksia virkistäytymiseen luonnon keskellä ja on myös suosittu paikka patikointiin ja pyöräilyyn.

4. Turawa-järvi

Turawa-järvi on laaja vesialue, joka sijaitsee hieman kauempana Zabrezesta. Se tarjoaa upeita maisemia ja useita hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Järvi on myös suosittu veneily-, purjehdus- ja kalastuskohde.

5. Pyskowice-järvi

Pyskowice-järvi on toinen suuri vesialue Zabrezen lähistöllä. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia kalastukseen ja vesiurheiluun sekä kauniita maisemia rentoutumiseen ja piknikien pitämiseen sen rannoilla.

6. Przeczyckie-järvi

Przeczyckie-järvi sijaitsee lähellä Zabrezea, ja se on suosittu kohde virkistäytymiseen ja ulkoiluun. Järvi tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten veneilyä, uimista ja kalastusta. Rannoilla on myös useita virkistysalueita ja leikkipuistoja.

Yöelämä ja viihde Zabrzessa

Baarit ja klubit

Zabrze tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja kaikenlaisen viihteen ystäville. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Club Propaganda, jossa voi nauttia elävästä musiikista ja viihtyisästä tunnelmasta. Myös Bażantarnia Pub&Restaurant tarjoaa hyvää ruokaa ja juomia sekä usein myös livemusiikkia.

Teatterit ja kulttuuri

Kulttuurin ystäville Zabrze tarjoaa muun muassa teattereita ja muuta esiintymistaidetta. Zabrzessa sijaitsee muun muassa Zabrze City Teatteri, jossa voi käydä katsomassa erilaisia näytelmiä ja musikaaleja. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Elokuvateatterit

Zabrzessa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Esimerkkejä näistä ovat Multikino Zabrze ja Cinema City Zabrze. Molemmat teatterit tarjoavat laajan valikoiman erilaisia elokuvia eri genreistä ja eri kielillä.

Ravintolat ja kahvilat

Zabrze tarjoaa monipuoliset ravintola- ja kahvilavalikoimat eri makutottumuksille. Kaupungissa on erilaisia ravintoloita, joista voi valita muun muassa italialaisen, meksikolaisen, kiinalaisen tai perinteisen puolalaisen keittiön. Lisäksi Zabrzessa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kahvista ja leivonnaisista.

Urheilu- ja kuntoilumahdollisuudet

Zabrezssa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja kuntoilua. Kaupungissa on muun muassa kuntosalit ja uimahalli, joissa voi pitää yllä omaa kuntoa. Lisäksi Zabrezssa on useita urheilukenttiä, joilla voi esimerkiksi pelata jalkapalloa tai tennistä. Urheilukeskus Zabrze tarjoaa myös monipuolisia palveluita, kuten aktiivista vapaa-ajan toimintaa ja vuokrattavia liikuntavälineitä.

Luontokohteet ja retkeily Zabrzessa

Kolejkowo-puisto

Kolejkowo-puisto on pienoismallien teemapuisto, jossa esitellään Zabrzessa ja sen ympäristössä sijaitsevia tunnettuja rakennuksia, maisemia ja rautatiejärjestelmiä.

Centralny Park Zabrze

Centralny Park Zabrze on kaupungin keskuspuisto, jossa on viheralueita, kävelyreittejä, leikkipuistoja ja urheilumahdollisuuksia. Puistossa voi paitsi nauttia luonnosta myös rentoutua ja harrastaa erilaisia aktiviteetteja.

Górnik Zabrze Sports and Recreational Centre

Górnik Zabrze Sports and Recreational Centre on monipuolinen liikunta- ja virkistyskeskus. Siellä on muun muassa jalkapallokenttiä, tenniskenttiä, uima-altaita, kuntoilulaitteita ja ulkoilualueita.

Osrodek Wypoczynkowo-Rekreacyjny Karolinka

Osrodek Wypoczynkowo-Rekreacyjny Karolinka on virkistyskeskus, joka sijaitsee Karolina-järven lähellä. Siellä on mahdollisuus veneilyyn, kalastukseen, retkeilyyn ja muuhun ulkoiluun. Lisäksi keskuksesta löytyy majoitustiloja.

Klub Sportowy Ruch Chorzów Zabrze

Klub Sportowy Ruch Chorzów Zabrze on urheiluseura, joka tarjoaa erilaisia liikunta- ja urheilumahdollisuuksia. Seurassa voi harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, lentopalloa, koripalloa ja yleisurheilua.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pyhän Antoniuksen Luostari

Pyhän Antoniuksen luostari on yksi Zabrzessa sijaitsevista uskonnollisista kohteista. Luostari perustettiin vuonna 1838 ja se toimii yhä tänä päivänä. Luostarissa voi vierailla ja tutustua sen historiallisiin tiloihin, kappeliin ja museoon.

Pyhän Hedvigin Katedraali

Pyhän Hedvigin katedraali on toinen merkittävä uskonnollinen kohde Zabrzessa. Katedraali rakennettiin vuosina 1897-1902 ja se on omistettu Pyhälle Hedvigille, joka on Sileesian suojeluspyhimys. Katedraaliin voi tutustua sekä osallistua jumalanpalveluksiin.

Szent Katalin Katolinen Kirkko

Szent Katalin Katolinen Kirkko on unkarilainen katolinen kirkko Zabrezessa. Kirkko on omistettu Pyhälle Katariinalle ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1897. Kirkon arkkitehtuuri edustaa unkarilaista kansallisromantiikkaa ja siellä voi ihailla kauniita maalauksia ja koristeluja.

Pyhän Barbora Hautausmaa

Pyhän Barbora hautausmaa on historiallinen hautausmaa, joka sijaitsee Zabrezessa. Se perustettiin vuonna 1805 ja siellä on useita historiallisia hautakiviä ja muistomerkkejä. Hautausmaalla voi tutustua paikallisen historian vaikuttaviin henkilöihin ja heidän muistomerkkeihinsä.

Königin Luostarinrauniot

Königin luostarinrauniot ovat jäänteitä entisestä benediktiiniluostarista, joka sijaitsi Zabrezessa. Luostarin perustivat nunnat 1200-luvun puolivälissä ja se oli toiminnassa vuoteen 1810 saakka. Nykyään raunioita voidaan vierailla ja ihailla niiden historian ja arkkitehtuurin kautta.

Museo Sent Hedekeenin Kaivoksesta

Museo Sent Hedekeenin kaivoksesta on museo, jossa voi tutustua Zabrezessa sijainneen kaivoksen historiaan ja kaivostyöntekijöiden elämään. Museossa on esillä kaivosvarusteita, dokumentteja ja valokuvia, jotka valaisevat alueen kaivosperinteitä ja sen merkitystä kaivostoiminnalle Silesiassa.

Panoraama- ja näköalapaikat

Zabrzyn näkötorni

Zabrzyn näkötorni sijaitsee kaupungin keskustassa ja se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja sen ympäristön. Näkötorni on avoinna yleisölle ja sieltä voi ihailla Zabrzyn kaunista maisemaa eri suuntiin.

Grzybowski-näkötorni

Grzybowski-näkötorni on toinen suosittu näköalapaikka Zabrzessa. Torni sijaitsee Grzybowcen kaupunginosassa ja se on osa Grzybowcen luonnonpuistoa. Tornista avautuvat upeat näkymät yli metsien ja vesistöjen, ja se tarjoaa mahdollisuuden ihailla alueen luonnonkauneutta.

Górnik-näköalapaikka

Górnik-näköalapaikka on erityisen suosittu paikka niille, jotka haluavat ihailla Zabrzyn kaupungin maamerkkejä ja teollisuusalueita. Paikalta voi nähdä muun muassa Zabrzyn hiilikaivoksen tornin ja kaupungin historiallisia rakennuksia. Górnik-näköalapaikka tarjoaa myös upeat näkymät auringonlaskuun.

Wolności-näköalapaikka

Wolności-näköalapaikka sijaitsee Zabrzyn keskustassa ja se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin vilkkaan keskustan alueelle. Täältä voi ihailla Zabrzyn tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Marktplatzin aukiota ja kaupungintaloa. Wolności-näköalapaikalta voi myös nähdä kauempana sijaitsevia vuoria ja metsiä.

Staszic-näkötorni

Staszic-näkötorni on suosittu näköalapaikka Małopolskan alueella, mutta se sijaitsee lähellä Zabrzeya ja on helposti saavutettavissa. Näkötornista avautuvat upeat näkymät yli ympäröivän luonnon, ja sieltä voi myös nähdä etäällä sijaitsevia kaupunkeja. Tornin ympäristössä on myös retkeilyreittejä ja luontopolkuja.Kohteen sijainti maa on Puola.

Jätä kommentti