Halvat lennot Funchal

Funchalin nähtävyydet ja kohteet

1. Sé-katedraali

Sé-katedraali on Funchalin vanhin katolinen kirkko, joka on rakennettu vuonna 1514. Katedraalin sisätilat ovat kauniisti sisustettuja ja siellä on alttaritaulu sekä koristeellisia seinämaalauksia. Katedraalin vieressä sijaitsee myös Museu de Arte Sacra, josta voi löytää katoliseen uskontoon liittyviä taide-esineitä.

2. Monte-palatsi ja sen puutarhat

Monte-palatsi on upea huvila, joka on rakennettu vuonna 1741. Palatsin puutarhat ovat erityisen kauniit ja sisältävät lukuisia harvinaisia kasveja ja kukkia. Puutarhoista avautuu myös upea näkymä Funchalin kaupunkiin. Lisäksi Monte-palatsissa sijaitsee keramiikkamuseo, jossa voi ihailla paikallista keramiikkaa.

3. Jardim Botânico

Jardim Botânico eli kasvitieteellinen puutarha on loistava paikka tutustua Madeiran kasvi- ja kukkamaailmaan. Puutarha on perustettu vuonna 1960 ja se kattaa noin 35 000 neliömetriä. Puutarhassa on yli 2000 kasvilajia, joihin kuuluu esimerkiksi madeiralaista kasvistoa, trooppisia kasveja ja upeita palmuja.

4. Mercado dos Lavradores

Mercado dos Lavradores eli viljelijöiden markkinat on Funchalin vapaa-ajan toimintojen keskus, josta voi ostaa paikallisia tuotteita kuten tuoreita hedelmiä, vihanneksia, kukkia ja muita perinteisiä tuotteita. Markkinat ovat erityisen suositut matkailijoiden keskuudessa ja niistä löytyy myös pieniä ravintoloita, joissa voi maistella perinteistä madeiralaista ruokaa.

5. Reidan linna

Reidan linna on historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upeat näkymät Funchalin satamaan. Linnoitus rakennettiin 1500-luvulla suojaksi merirosvoja vastaan. Nykyään siellä toimii myös museo, jossa esitellään Madeiran historiaa ja merenkulkuperinteitä. Linnoituksen ympäristössä on myös viihtyisiä puistoja, joissa voi rentoutua.

6. Teleférico do Funchal

Teleférico do Funchal eli Funchalin köysirata tarjoaa upean näköalan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Köysirata kulkee Funchalin keskustasta lähemmäs vuoria ja päättyy Monte-palatsin läheisyyteen. Matkan aikana voi ihailla maisemia ja nauttia upeista panoraamanäkymistä.

7. Madeiran kasvitieteellinen puutarha

Madeiran kasvitieteellinen puutarha on yksi maailman suurimmista lajirikkauksiltaan. Se on perustettu vuonna 1960 ja tarjoaa monipuolisen kokoelman Madeiralle tyypillisiä kasveja sekä muuta maailman kasvistoa. Puutarhasta löytyy erilaisia puutarhoja ja alueita, kuten palmupuutarha, villin linnuston puutarha ja sukkulentteja sisältävä puutarha.

8. São Lourençan kirkko

São Lourençan kirkko on 1500-luvulla rakennettu barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Funchalin vanhassakaupungissa. Kirkon sisätiloissa on upeat freskomaalaukset ja vaikuttava alttaritaulu. Kirkon ympärillä on myös kauniita kadunkulmia ja pieniä kahviloita, joissa voi pysähtyä hetkeksi.

9. Santa Claran luostari

Santa Claran luostari on perustettu 1500-luvulla ja se on yksi Funchalin historiallisista rakennuksista. Luostarin kirkko on koristeltu upein freskomaalauksin ja alttaritauluin. Luostarin pihapiirissä on kauniita puutarhoja, joissa voi rentoutua ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

10. Museu CR7

Museu CR7 on jalkapalloilija Cristiano Ronaldon oma museo, joka esittelee hänen uraansa ja saavutuksiaan. Museossa voi nähdä Ronaldoon liittyviä palkintoja, paitoja, jalkapalloja ja muita urheilumemorabiliaa. Museo on erityisesti jalkapallofaneille suunnattu vierailukohde.

Funchal – Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Funchalin kaupungin kulttuurielämä on monipuolista ja tarjoaa paljon erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja.
– Kaupungissa järjestetään vuosittain lukuisia konsertteja, festivaaleja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita.
– Kaupungin keskustassa sijaitsee useita taidegallerioita, joissa esitellään sekä paikallisten että kansainvälisten taiteilijoiden töitä.
– Folkloristiset tanssi- ja musiikkiesitykset kuuluvat myös Funchalin kulttuuriperinteeseen, ja niitä voi kokea esimerkiksi perinteisissä ravintoloissa ja juhlatilaisuuksissa.
– Lisäksi kaupungissa on useita museoita, kuten Madeiran luonnontieteellinen museo ja Madeiran taidemuseo, joissa voi tutustua saaren historiaan ja kulttuuriin.

Historia

– Funchalin historia ulottuu aina 1400-luvulle, jolloin Madeira-saari asutettiin ensimmäisiä kertoja.
– Kaupunki kasvoi nopeasti taloudellisen kehityksen myötä, erityisesti sokeriteollisuuden merkittävän nousun ansiosta.
– Funchal toimi tärkeänä kauppasatamana merenkulun aikakaudella, ja kaupungista tuli tärkeä pysäkki Atlantin valtameren ylittävillä laivoilla.
– Funchalin historiallinen keskusta on hyvin säilynyt, ja siellä voi nähdä useita vanhoja taloja ja kirkkoja, kuten Sé-katedraalin.
– Kaupungista löytyy myös useita historiallisia linnoituksia, kuten Forte Sao Tiago ja Forte do Pico, jotka rakennettiin suojaamaan kaupunkia vihollisilta.
– Funchalista lähtivät myös useat tutkimusmatkailijat, kuten Kristoffer Kolumbus, löytöretkilleen uusille maille.
– Nykyään Funchal on sekä historiallinen että moderni kaupunki, jossa menneisyyden jäljet näkyvät yhä vahvasti arkkitehtuurissa ja kulttuurisissa perinteissä.

Funchalin ruokailu ja ravintolat

1. Perinteinen madeiralaistyylinen ruoka

Madeiralaistyylinen ruoka on vahvasti vaikuttunut portugalilaisesta keittiöstä, mutta sillä on myös omat erityispiirteensä. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi ’espetada’ eli naudanlihavarras, ’espetada Regional’ eli paikallinen versio naudanlihavartaasta, sekä ’sopa de tomate’ eli tomaattikeitto. Myös erilaiset kalastarjonnat ovat runsaita, kuten ’Espada’ eli paikallinen miekkakala.

2. Merenelävät ja kalastuspaikat

Funchal on tunnettu tuoreista ja raikkaista merenelävistä. Kaupungissa on useita hyviä ravintoloita, joissa voi nauttia merenantimista eri tavoin valmistettuina, kuten grillattuna, paistettuna tai keitettynä. Alueella sijaitsee myös useita paikallisia kalasatamia, joissa voi kokea aidon kalastustunnelman sekä nauttia tuoreesta kalasta.

3. Ravintolat satamassa ja merinäköalalla

Funchalin satama-alueella on monia ravintoloita, joissa voi nauttia ruokaa samalla ihastellen upeaa merinäköalaa. Näistä ravintoloista voi löytää monipuolista ruokaa, kuten mereneläviä, paikallisia erikoisuuksia ja kansainvälisiä ruokalajeja. Merinäköala luo erityistä tunnelmaa ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia ateriasta samalla kauniista maisemista.

4. Viinibaarit ja viinitilat

Madeiran viinit ovat tunnettuja ympäri maailman, ja Funchalista löytyy useita viinibaareja ja viinitiloja, joissa voi maistella ja ostaa paikallisia viinejä. Viinibaareissa voi myös tutustua viinialueen historiaan ja perinteisiin tasting-tilaisuuksien muodossa. Viinimatkat viinitiloille tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua tarkemmin alueen viinintuotantoon.

5. Katuruoka ja markkinat

Funchalissa on myös mahdollisuus nauttia herkullisesta katuruoasta ja tutustua paikallisiin markkinoihin. Esimerkiksi Mercado dos Lavradores -markkinoilta voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, mausteita sekä muita paikallisia herkkuja. Katuruoan tarjonta vaihtelee portugalilaisista herkullisista leivistä ja leivonnaisista grilliruokiin ja kalavartaisiin.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Merenrantakävelyt

Funchalissa on upeita kävelyreittejä merenrannalla, joissa voi nauttia kauniista maisemista. Esimerkiksi Lido Promenade -kävelypolku tarjoaa upeat näkymät Atlantin valtamerelle. Madeira on tunnettu myös levadareiteistään, eli kastelukanavien varsilla kulkevista kävelyreiteistä, joita voi kokeilla Funchalissa.

Golf

Funchal on oiva paikka golfista kiinnostuneille, sillä sieltä löytyy muutamia laadukkaita golfkenttiä. Palheiro Golf on erityisen suosittu, tarjoten upeat näköalat kaupunkiin ja merelle.

Sukellus ja snorklaus

Madeiralla ja Funchalissa on hyvät mahdollisuudet sukeltaa tai snorklata. Saaren läheisyys Atlanttiin tarjoaa upeat puitteet vedenalaisen maailman tutkimiseen. Saarella toimii myös sukelluskouluja aloittelijoille.

Saaret ja veneretket

Funchalista on mahdollista tehdä retkiä lähisaarille, kuten Desertasaarelle ja Porto Santoon. Näillä retkillä pääsee näkemään upeaa luontoa ja nauttimaan aurinkoisista rannoista. Veneretkiä järjestetään myös Madeiran rannikon tuntumassa, tarjoten mahdollisuuden delfiini- ja valasbongaukseen.

Maastopyöräily

Madeira tunnetaan hyvistä maastopyöräreiteistään, ja Funchalissa on mahdollisuus vuokrata polkupyörä ja tutustua saaren upeisiin maisemiin pyöräillen. Saaren rehevät metsät ja vuoristoiset alueet tarjoavat monipuolisia pyöräilymahdollisuuksia eri taitotasoille.

Kielikurssit

Funchal tarjoaa hyvät mahdollisuudet kielten opiskeluun. Kaupungissa on useita kielikouluja, joissa voi opiskella esimerkiksi portugalia, englantia tai saksa.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Funchalissa järjestetään ympäri vuoden erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Madeiran kukkafestivaali on suosittu tapahtuma, jossa kaupunki koristellaan kauniisti kukin. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia musiikista ja esityksistä.

Piknik puistoissa

Funchalissa on useita kauniita puistoja, joissa voi viettää aikaa ja nauttia piknikistä. Esimerkiksi Santa Catarinan puisto tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja merelle piknikalueillaan.

Vierailu viinitilalla

Madeira on kuuluisa makeista viineistään, ja Funchalissa voi vierailla viinitiloilla tutustumassa perinteiseen viininvalmistukseen. Tällaisella vierailulla pääsee maistelemaan paikallisia herkkuja ja oppimaan lisää viinintuotannosta.

Suositut hotellit Funchalissa

1. The Vine Hotel

The Vine Hotel sijaitsee Funchalin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita. Hotellissa on myös kattouima-allas, josta avautuu upea näköala kaupunkiin. Asiakkaat kehuvat erityisesti hotellin ystävällistä palvelua sekä laadukasta ruokaa ja juomaa tarjoavaa ravintolaa.

2. Quinta da Bela Vista

Quinta da Bela Vista on historiallinen kartanohotelli, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön ja upeat näköalat Funchaliin. Hotellissa on tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita, ulkouima-allas ja puutarha-alue. Vieraat arvostavat erityisesti hotellin perinteistä charmia ja herkullisia aamiaisia.

3. Pestana Casino Park Hotel

Pestana Casino Park Hotel on suosittu hotelli, joka sijaitsee lähellä Funchalin keskustaa ja kasinoa. Hotellissa on ulko- ja sisäuima-altaita, spa-tilat sekä monia ravintoloita ja baareja. Asiakkaat kehuvat erityisesti hotellin hyvää sijaintia ja kauniita merinäköaloja.

4. Belmond Reid’s Palace

Belmond Reid’s Palace on ylellinen hotelli, joka tarjoaa upeat merinäköalat Funchalin lahden yli. Hotellissa on tyylikkäitä ja ylellisesti sisustettuja huoneita, ulko- ja sisäuima-altaita, kylpylä sekä useita ravintoloita ja baareja. Vieraat arvostavat hotellin korkeaa tasoa ja huippuluokan palvelua.

5. Savoy Palace

Savoy Palace on moderni ja ylellinen hotelli, joka sijaitsee Funchalin sydämessä. Hotellissa on tyylikkäitä ja tilavia huoneita, ulko- ja sisäuima-altaita, kattouima-allas, spa ja useita ravintoloita. Asiakkaat kiittävät hotellin ensiluokkaista palvelua ja upeita puitteita rentoutumiselle.

Turvallisuus ja terveys Funchalissa

Rikollisuus

Funchal on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan silti olemaan varovaisia. Taskuvarkaudet voivat esiintyä erityisesti turistialueilla ja tungoksessa. On suositeltavaa pitää huolta omaisuudestaan ja olla tarkkaavainen ympäristöstään.

Liikenne

Funchalissa on hyvin järjestetty julkinen liikenne, johon kuuluvat bussit ja taksit. Liikenteen vilkkaudessa kannattaa kuitenkin olla varovainen. Erinomainen vaihtoehto kaupungin tutkimiseen on kävely tai pyöräily.

Terveyspalvelut

Funchalissa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat kattavia terveyspalveluita. Matkailijoilla tulisi olla matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset lääketieteelliset kustannukset. On myös tärkeää tarkistaa, onko rokotuksia tarpeen ennen matkaa.

Veden laatu

Funchalissa vesijohtoveden laatu on yleisesti ottaen hyvä. Kuitenkin, kuten useimmissa eteläisissä maissa, suositellaan juomaveden ostamista pullotettuna. Tämä vähentää riskiä mahdollisista vatsavaivoista.

Auringonotto ja lämpöhalvaus

Funchalissa vallitsee rehevä subtrooppinen ilmasto, joten auringonotto voi olla houkuttelevaa. On tärkeää muistaa suojautua auringolta riittävästi, kuten käyttämällä aurinkovoidetta, hattua ja aurinkolaseja. Ylikuumenemisen välttämiseksi on tärkeää varmistaa, että juo tarpeeksi vettä ja pitää taukoja varjossa.

Rannat ja Vesistöt

1. Praia Formosa

Praia Formosa on yksi Funchalin suosituimmista rannoista. Se sijaitsee kaupungin länsipuolella ja tarjoaa upeat maisemat, hienon hiekan ja kristallinkirkkaan veden. Rannalla on myös aurinkotuoleja ja -varjoja sekä useita ravintoloita ja baareja.

2. Praia dos Reis Magos

Praia dos Reis Magos on toinen suosittu ranta Funchalissa. Se sijaitsee lähellä Caniço de Baixoa ja on tunnettu kauniista maisemistaan ja rauhallisesta ilmapiiristään. Rannalla on myös rantabaari ja muutamia paikallisia ravintoloita.

3. Ponta Gorda

Ponta Gorda on hieno kallioranta, joka sijaitsee Praia Formosan vieressä. Ranta tarjoaa upeat näkymät ja luonnonkauniita maisemia. Siellä on myös uima-allasalue, jossa on merivettä ja baareja ja ravintoloita.

4. Praia da Fajã do Cabo Girão

Praia da Fajã do Cabo Girão on Funchalin lähellä sijaitseva luonnonkaunis ranta. Se sijaitsee Cabo Girãon kallion juurella ja tarjoaa upeat merinäkymät. Rantaan pääsee laskeutumaan kallion reunalta löytyviä jyrkkiä portaita pitkin.

5. Praia do Garajau

Praia do Garajau on pieni, mutta kaunis hiekkaranta, joka sijaitsee Funchalin eteläpuolella. Ranta on osa Garajaun merenalaista luonnonsuojelualuetta ja tarjoaa upeat mahdollisuudet snorklaukseen ja sukellukseen. Rannan läheisyydestä löytyy myös ravintoloita ja baareja.

6. Ponta do Sol

Ponta do Sol on viehättävä kylä, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Funchalista. Kylä tunnetaan kauniista rannoistaan, erityisesti Praia da Madalan ja Praia dos Anjose rantalaitureistaan. Rannoilla on aurinkotuoleja ja -varjoja sekä baareja ja ravintoloita.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Funchalissa on laaja valikoima baareja ja klubeja, joissa voi nauttia illanvietosta ja viihtyä. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Vespas, Rock House, Old Town Pub ja Hole in One. Näissä paikoissa voi nauttia juomista ja usein tarjolla on myös live-musiikkia tai DJ-musiikkia.

2. Diskot

Funchalissa on muutamia diskoteekkeja, joissa voi bailata aamuun asti. Esimerkiksi Copacabana Disco Club tarjoaa monipuolista musiikkia sekä kansainvälistä että paikallista, ja Disko Vespas on suosittu nuorten keskuudessa.

3. Live-musiikki

Jos haluat nauttia live-musiikista, Funchalissa on useita paikkoja, joissa esiintyy paikallisia bändejä ja muusikoita. Esimerkiksi Sol e Lua Live Music Bar tarjoaa korkealaatuista musiikkia ja on suosittu vierailukohde musiikin ystäville.

4. Teatterit ja esitykset

Funchalissa voit myös nauttia teatterista ja erilaisista esityksistä. Teatro Municipal Baltazar Dias on Funchalin pääteatteri ja tarjoaa laajan valikoiman esityksiä kuten teatteria, tanssia ja musiikkia. Myös Casino da Madeira järjestää säännöllisesti erilaisia viihdetapahtumia ja näytöksiä.

5. Elokuvateatterit

Elokuvanystäviä ei ole unohdettu Funchalissa. Kauppakeskus La Vie Funchalissa sijaitsee elokuvateatteri, jossa voi nähdä uusimmat elokuvat. Elokuvateatterissa on useita saleja ja tarjolla on kansainvälisiä elokuvia sekä paikallista tuotantoa.

6. Ravintoloiden viihdeohjelma

Monissa Funchalin ravintoloissa tarjotaan myös viihdeohjelmaa asiakkaille. Esimerkiksi perinteisissä Madeiran ravintoloissa voi nauttia live-musiikista ja perinteisestä tanssista. Joissakin ravintoloissa voi myös nähdä esimerkiksi flamenco-tanssiesityksiä tai muita paikallisia taidemuotoja.

7. Konsertit ja festivaalit

Funchalissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja festivaaleja, joissa voi nauttia musiikista ja viihteestä. Esimerkiksi Madeira Music Fest on vuosittainen musiikkifestivaali, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja eri musiikkityyleistä. Myös Funchalin kaupungin puistoissa järjestetään kesäisin erilaisia konsertteja ja tapahtumia.

Luontokohteet ja retkeily

Pico do Arieiro

Pico do Arieiro on Madeiran saaren korkein huippu ja suosittu retkeilykohde. Huipulta avautuvat upeat näkymät ympäröivään vuoristoon ja usein pilviverhojen yläpuolelle. Polkuja pitkin voi patikoida ylös huipulle ja ihailla maisemia sekä nauttia raikkaasta ilmasta.

Levada-wandeling

Madeiran levadat ovat kastelujärjestelmiin rakennettuja kävelypolkuja, jotka tarjoavat upeita luontokokemuksia. Levada-wandeling on suosittu aktiviteetti Funchalissa. Vaelluspoluilla voi ihastella vehreitä laaksoja, vesiputouksia ja ainutlaatuista kasvillisuutta. Opastettuja kierroksia on tarjolla eri vaikeustasoisia ja eripituisia.

Monte Palace Tropical Garden

Monte Palace Tropical Garden on kaunis puutarha-alue Funchalissa. Puutarhassa voi kiertää eri teemaisilla poluilla ja ihailla eksoottisia kasveja ja kukkia. Alueella on myös lampia, vesiputouksia ja japanilainen puutarha. Vierailijat voivat nauttia rauhallisesta luontoympäristöstä ja ihailla upeita maisemia.

Cabo Girão

Cabo Girão on Madeiran saaren korkein merenrantakallio ja suosittu näköalapaikka. Kalliolta avautuu upea näkymä Atlantin valtamerelle, Funchaliin ja läheisille kyliin. Kalliolla on myös lasilattia, josta voi ihastella maisemia suoraan alapuolella oleville jyrkille rinteille.

Ponta de São Lourenço

Ponta de São Lourenço on kaunis niemimaa Madeiran itäosassa. Alueella on upeita merimaisemia, kivimuodostelmia ja erilaisia kasvilajeja. Ponta de São Lourençon luonnonpuisto tarjoaa mahdollisuuden patikoida pitkin kävelyreittejä ja tutustua luonnon monimuotoisuuteen. Alueella on myös näköalapaikkoja, joilta voi ihailla maisemia.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Sé do Funchal katedraali

Sé do Funchal katedraali on tärkeä historiallinen ja uskonnollinen kohde Funchalissa. Se on perustettu 1400-luvulla ja on yksi Madeiran vanhimmista ja merkittävimmistä rakennuksista. Katedraali on goottilais-tyyliltään ja siinä on useita arvokkaita taideteoksia, kuten alttaritauluja ja puuveistoksia.

2. Monte Palace Madeira

Monte Palace Madeira on historiallinen kartano ja puutarha, jotka sijaitsevat Funchalin yläpuolella. Paikka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Kartano on rakennettu 1800-luvulla ja sen arkkitehtuuri edustaa englantilaista ja pohjoismaista tyyliä. Monte Palace Madeirassa on myös museo, jossa on esillä Madeiran historiaan ja kulttuuriin liittyviä esineitä ja taiteita.

3. Igreja do Colegio

Igreja do Colegio on historiallinen kirkko Funchalissa. Se sijaitsee keskustassa ja on perustettu 1500-luvulla. Kirkon arkkitehtuuri on barokkityyliä, ja sisällä on useita arvokkaita taideteoksia, kuten alttaritauluja ja veistoksia. Igreja do Colegio on myös tärkeä osa Funchalin uskonnollista ja historiallista perintöä.

4. Fortaleza do Pico

Fortaleza do Pico on historiallinen linnoitus ja 1500-luvulla rakennettu linnake, joka sijaitsee Funchalin satama-alueella. Linnoituksella oli aikoinaan tärkeä rooli Madeiran puolustusjärjestelmässä. Fortaleza do Picon tänään toimii taidegalleriana, jossa on näyttelyitä Madeiran historiasta ja kulttuurista.

5. Igreja de Sao Pedro

Igreja de Sao Pedro on viehättävä kirkko, joka sijaitsee Funchalin vanhassa kaupungissa. Se on perustettu 1700-luvulla ja sen arkkitehtuuri edustaa barokkityyliä. Sisältä löytyy kauniita kattofreskoja ja taidokkaita veistoksia. Igreja de Sao Pedro on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde Funchalissa.

Funchalin panoraama- ja näköalapaikat:

1. Monte Palace Tropical Garden

Monte Palace Tropical Garden sijaitsee Funchalin kaupungissa Madeiran saarella. Puutarha tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja merelle. Alueella on myös erilaisia kasvi- ja kukkaistutuksia sekä vesiputouksia.

2. Pico dos Barcelos -näköalapaikka

Pico dos Barcelos on näköalapaikka, joka sijaitsee noin 355 metriä merenpinnan yläpuolella. Se tarjoaa upeat näkymät yli Funchalin kaupungin ja sen ympäristön, mukaan lukien satama ja lähellä olevat vuoret.

3. Eira do Serrado -näköalapaikka

Eira do Serrado on näköalapaikka, joka sijaitsee noin 1095 metriä merenpinnan yläpuolella. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät Funchaliin ja sen ympäristöön. Näköalapaikalta voi ihailla myös Curral das Figueirasin kylää, joka sijaitsee laaksossa.

4. Quinta do Palheiro Ferreiron puutarhat

Quinta do Palheiro Ferreiron puutarhat sijaitsevat noin 500 metriä merenpinnan yläpuolella. Puutarhat tarjoavat upeat panoraamanäkymät Funchalin kaupunkiin, merelle ja vuorille. Puutarhoissa on erilaisia kasveja, kuten kamelioita, magnolioita ja orkideoja.

5. Cristo Rei -näköalapaikka

Cristo Rei on näköalapaikka, joka sijaitsee noin 560 metriä merenpinnan yläpuolella. Sieltä avautuvat upeat näkymät Funchalin kaupunkiin ja sen ympäristöön. Näköalapaikalta voi ihailla myös Funchalin lahtea ja lähellä olevia vuoria.

6. Reid’s Palace Hotel

Reid’s Palace Hotel on luksushotelli, joka sijaitsee Funchalin kaupungissa rannan tuntumassa. Hotellista avautuvat upeat panoraamanäkymät merelle ja kaupunkiin. Hotellin terassilta voi ihailla maisemia ja nauttia miellyttävästä ilmapiiristä.

7. Miradouro do Pico do Facho

Miradouro do Pico do Facho on näköalapaikka, joka sijaitsee noin 348 metriä merenpinnan yläpuolella. Sieltä avautuvat upeat näkymät Funchaliin, sen satamaan ja ympäristöön. Näköalapaikalta voi ihailla myös lähellä olevaa Pico do Facho -vuorta.

8. Jardim Panoramico

Jardim Panoramico on puutarha, joka sijaitsee Madeiran saarella Funchalin kaupungissa. Puutarha tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja merelle. Alueella on erilaisia kasveja ja kukkaistutuksia sekä pieni ravintola.

9. Quinta Vigia puutarhat

Quinta Vigia puutarhat sijaitsevat Funchalin kaupungissa lähellä kaupungin keskustaa. Puutarhat tarjoavat upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja merelle. Alueella on erilaisia kasveja ja kukkaistutuksia sekä kävelyreittejä maiseman ihailuun.

10. Miradouro do Muro das Galhetas

Miradouro do Muro das Galhetas on näköalapaikka, joka sijaitsee Funchalin kaupungin lähellä. Sieltä avautuvat upeat näkymät Atlantin valtamerelle ja lähellä oleviin kallioihin. Näköalapaikka tarjoaa erinomaisen paikan maiseman ja auringonlaskujen ihailemiseen.Kohteen sijainti maa on Portugali.

Jätä kommentti