Halvat lennot Haag

Nähtävyydet ja kohteet

Madurodam

Madurodam on pienoiskaupunki ja matkailukohde, joka esittelee Hollannin tärkeimpiä nähtävyyksiä pienoismallien avulla. Alueella voi nähdä tarkkoja pienoismalleja esimerkiksi Haagin kuninkaallisesta palatsista, Amsterdamin kanavista ja Rotterdamin satamasta.

Scheveningenin ranta

Scheveningenin ranta on Haagin suosituin ranta-alue, joka sijaitsee Pohjanmeren rannalla. Ranta on tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan ja monipuolisista aktiviteeteista, kuten aalloista surffaamisesta, auringonotosta ja ravintoloista. Alueella voi myös vierailla merimuseossa ja ihailla rannan kuuluisaa Keisarinnan patsasta.

Binnenhof

Binnenhof on Haagin keskiaikainen linnakompleksi, joka toimii nykyään Alankomaiden hallituksen ja parlamentin keskuksena. Alueella sijaitsee myös Ridderzaal, jossa kuningatar ilmoittaa valtiopäivien alkamisesta årliga istuntota. Vierailijat voivat tutustua alueeseen ja vierailla esimerkiksi Mauritshuis-taidemuseossa, joka on lähellä Binnenhofia.

Hofvijver

Hofvijver on suuri lampi, joka sijaitsee Binnenhofin vieressä. Se on yksi Haagin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa kauniin näköalan ympäröivään arkkitehtuuriin ja puistoihin. Kesällä alueella järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten musiikkikonsertteja ja ulkoilmaelokuvia.

Mauritshuis

Mauritshuis on merkittävä taidemuseo Haagissa, joka sijaitsee lähellä Binnenhofia. Museo on tunnettu maailmankuulusta taiteestaan, erityisesti hollantilaisista mestariteoksista kuten Johannes Vermeerin ”Tyttö helmikorvakorussa” ja Rembrandt van Rijnin ”Anatomian oppitunti Dr. Nicolaes Tulpin kanssa”. Museossa voi tutustua myös muihin taideteoksiin eri aikakausilta.

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde on kuninkaallinen palatsi Haagissa, joka toimii nykyään kuningattaren työpaikkana. Palatsin arkkitehtuuri on upea ja siellä on myös kauniita puutarhoja. Palatsialue on avoinna yleisölle vain kesäkuukausina, mutta koko vuoden ajan voi nähdä kuningattaren lippu lipputangossa, mikä tarkoittaa, että hän on paikalla.

Kävelyretki Haagin keskustassa

Haagin keskusta tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin kävellen. Keskusta-alueella on kauniita historiallisia rakennuksia, kuten Grote Kerk (suuri kirkko) ja Nieuwe Kerk (uusi kirkko). Voit myös tutustua kaupungin ostosmahdollisuuksiin, kahviloihin ja ravintoloihin kulttuurin samalla näkökulmalla.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Haag perustettiin 1200-luvulla ja se oli alun perin kalastajakylä. Kaupungin historiaan kuuluu myös sen asema maan poliittisena keskuksena ja kuninkaallisen perheen kotipaikkana. Haag oli keskeinen kaupunki Hollannin vapaussodassa (1568-1648) ja siellä järjestettiin myös Westfalenin rauhanneuvottelut.

Museot

Haagissa on useita merkittäviä museoita, mukaan lukien Mauritshuis, joka tunnetaan Rembrandtin ja Vermeerin mestariteoksista. Toisessa museossa, Gemeentemuseumissa, voi nähdä moderneja taidekokoelmia, kuten Piet Mondrianin teoksia. Museoita löytyy myös luonnonhistoriasta, kulttuurihistoriasta ja tieteenalalta.

Kansallisooppera ja -baletti

Haagin kuninkaallinen konserttitalo on koti Kansalliselle ooppera- ja balettiryhmälle. Ryhmä esittää monenlaisia klassisia ja nykyaikaisia oopperoita ja baletteja. Konserttitalo on myös tunnettu akustiikastaan ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaista konserttipaikoista.

Paleis Noordeinde

Haagissa sijaitsee myös kuninkaallinen palatsi, Paleis Noordeinde, joka on kuningasperheen työpaikka. Vaikka palatsi ei ole yleisölle avoin, sen ulkopuolelta voi nähdä upean arkkitehtuurin ja historialliset yksityiskohdat.

Mauritshuis

Mauritshuis on tunnettu taidemuseo, joka sijaitsee Haagin keskustassa. Museossa on laaja kokoelma hollantilaisia maalauksia, mukaan lukien Vermeerin ”Tyttö helmikorvakorvakorvassa” ja Rembrandtin ”Anatomian oppitunti”. Museo on suosittu nähtävyys sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Gemeentemuseum

Gemeentemuseum on modernin ja nykytaiteen museo, joka sijaitsee Haagissa. Museo tunnetaan erityisesti hollantilaisen taiteilijan Piet Mondrianin teoksista. Lisäksi museossa on laaja kokoelma designia, muotia ja kullan- sekä hopeankäsityötä.

Ruokailu ja Ravintolat Haagissa

Ruokakulttuuri

Haagissa on monipuolinen ruokakulttuuri, joka heijastaa kaupungin monikulttuurista ilmapiiriä. Voit nauttia perinteisistä hollantilaisista ruuista, kuten hernekeitosta ja perinteisistä juustoista, mutta myös valita laajasta valikoimasta kansainvälisiä keittiöitä, kuten italialaista, kiinalaista, japanilaista, intialaista ja turkkilaista ruokaa.

Ravintolat

Haagissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Voit löytää Fine dining -ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista ruokaa ja palvelua, kuten Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Lisäksi kaupungissa on paljon rennompia ruokapaikkoja, kuten bistrot, brasserieita ja kahviloita, joissa voi nauttia välipaloista tai keveistä aterioista.

Kalaravintolat

Haag on tunnettu myös kaloistaan, ja kaupungissa on useita kalaravintoloita, jotka tarjoavat tuoreita mereneläviä ja hollantilaisia ​​kalaspesialiteetteja. Voit nauttia esimerkiksi tuoreita ostereita, hummereita, simpukoita ja erilaisia kalakokonaisuuksia.

Kulinaristiset festivaalit

Haagissa järjestetään säännöllisesti kulinaristisia festivaaleja, joissa voit tutustua paikallisiin ruoka- ja juomakulttuureihin. Esimerkiksi Haagsche Pracht on vuotuinen gastronominen festivaali, jossa voi maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia live-musiikista ja viihdetapahtumista.

Ruokamarkkinat

Kaupungissa on myös erilaisia ruokamarkkinoita, joilla voit ostaa tuoreita paikallisia raaka-aineita, kuten vihanneksia, hedelmiä, leipää, lihaa ja juustoja. Esimerkiksi Haagin Haagse Markt on suurin markkina-alue kaupungissa ja tarjoaa laajan valikoiman ruokatuotteita eri kulttuureista.

Kahvilakulttuuri

Haagissa on vahva kahvilakulttuuri, ja kaupungissa on lukuisia kahviloita, joissa voit nauttia tuoretta kahvia, teetä ja erilaisia leivonnaisia. Kahvilat tarjoavat usein myös kevyitä aterioita, kuten salaatteja, voileipiä ja keittoja.

Baarit ja pubit

Haagissa on myös vilkas baari- ja pubeista koostuva yöelämä. Kaupungissa on erilaisia baareja, joissa voit nauttia paikallisista ja kansainvälisistä oluista, viineistä ja cocktaileista. Jotkut baareista tarjoavat myös ruokaa, kuten pikkupurtavaa ja pub-ruokaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

The Hague has a wide range of museums that cater to different interests. Some popular museums include:
– Mauritshuis: Known for its collection of Dutch Golden Age paintings, including Vermeer’s ”Girl with a Pearl Earring.”
– Gemeentemuseum Den Haag: Exhibits modern art and design, including works by Mondrian and Delftware ceramics.
– Escher in Het Paleis: Showcases the works of Dutch graphic artist M.C. Escher.
– Panorama Mesdag: Features a cylindrical painting depicting a 19th-century panoramic view of Scheveningen.
– Louwman Museum: Displays a collection of vintage and classic cars.

Puistot ja viheralueet

The Hague has several parks and green spaces where visitors can relax and enjoy outdoor activities. Some notable ones include:
– Scheveningen Beach: A popular seaside resort with a long sandy beach and a vibrant promenade.
– Westbroekpark: Known for its picturesque rose garden, perfect for a leisurely stroll or a picnic.
– Haagse Bos: A forested area ideal for walking, jogging, or cycling.
– Clingendael Park: Offers beautiful gardens, a Japanese garden, and walking paths.
– Meijendel: A dune and forest area with walking and cycling trails.

Huvipuistot ja eläintarhat

The Hague and its surrounding areas have several amusement parks and zoos for families and thrill-seekers. Some options include:
– Madurodam: A miniature park displaying Dutch landmarks and iconic buildings.
– Duinrell: Features amusement rides, a water park, and attractions for all ages.
– Drievliet: Offers a variety of rides and attractions, including roller coasters and water rides.
– Sea Life Scheveningen: A popular aquarium showcasing marine life from around the world.
– Animal Park Wassenaar: A family-friendly zoo with a focus on conservation and education.

Risteilyt ja veneretket

The Hague is located close to the coast, offering opportunities for boat tours and cruises. Options include:
– The Hague Boat: Offers various boat tours, including canal cruises and coastal trips.
– De Ooievaart: Provides guided boat tours along The Hague’s canals, with historical commentary.
– Party Rondvaart: Organizes private boat tours for events, parties, and special occasions.
– Scheveningen Harbour Boat Trips: Takes visitors on fishing trips or sightseeing tours along the coastline.

Teatterit ja live-esitykset

The Hague has a vibrant cultural scene, with theaters and venues that host diverse live performances. Some notable options include:
– Lucent Danstheater: Presents a wide range of contemporary dance performances.
– Diligentia: Offers comedy shows, theater performances, and cabaret.
– Theater aan het Spui: Known for its contemporary theater productions and experimental works.
– Paard van Troje: A popular music venue hosting concerts of various genres.
– Koninklijke Schouwburg: The city’s main theater, showcasing plays, musicals, and dance performances.

Suositut hotellit

1. Hotel Des Indes

Hotel Des Indes sijaitsee ylellisessä Art Deco -tyylisessä rakennuksessa Haagin sydämessä. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, joissa on antiikkikalusteet ja modernit mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, baarista ja kylpylästä. Lisäksi hotelli tarjoaa erilaisia palveluja, kuten concierge-palvelun ja mahdollisuuden järjestää kokouksia ja juhlia.

2. Hilton The Hague

Hilton The Hague sijaitsee keskeisellä paikalla Haagin keskustassa, lähellä monia nähtävyyksiä, kuten Binnenhofin parlamenttikompleksia ja Noordeinde-palatsia. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joista on näköala kaupunkiin. Asiakkailla on käytettävissään hotellin ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna. Hotelli tarjoaa myös kokoustiloja ja business-keskuksen palveluita.

3. Hotel Corona – Hampshire Classic

Hotel Corona sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Haagin ydinkeskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on design-huonekaluja ja modernit mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, baarista ja terassista. Lisäksi hotelli tarjoaa vuokrapyöriä ja mahdollisuuden järjestää kokouksia.

4. Carlton Ambassador Hotel

Carlton Ambassador Hotel sijaitsee rauhallisella alueella Haagin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on modernit mukavuudet ja osassa huoneista on näköala puutarhaan. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, baarista ja puutarhasta. Lisäksi hotelli tarjoaa kokoustiloja ja mahdollisuuden järjestää juhlia.

5. Novotel Den Haag City Centre

Novotel Den Haag City Centre sijaitsee keskeisellä paikalla Haagin keskustassa, lähellä ostosalueita ja nähtävyyksiä, kuten Mauritshuis-museota ja Plein-aukiota. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joissa on mukavuudet kuten taulu-tv ja ilmainen WiFi. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta, baarista ja kuntosalista. Lisäksi hotelli tarjoaa kokous- ja juhlatiloja.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

  • Haag on yksi Euroopan turvallisimmista kaupungeista, ja sillä on matala rikollisuusaste.
  • Kaupungissa on hyvin organisoitu ja tehokas poliisivoima, joka valvoo julkista järjestystä ja turvallisuutta.
  • Kaduilla on runsaasti valvontakameroita, mikä lisää turvallisuutta ja auttaa rikosten ennaltaehkäisyssä.
  • Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman turvallisia puistoja ja ulkoilualueita, missä on hyvä viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.
  • Kaupungissa on myös paljon turvallisia julkisia kulkuvälineitä, kuten raitiovaunuja ja busseja, joita voi käyttää liikkumiseen.

Terveys

  • Haagissa on korkeatasoinen terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laadukasta hoitoa kaikille kaupungin asukkaille.
  • Kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka palvelevat sekä kiireellisiä että pitkäaikaisia terveysongelmia.
  • Haagissa on myös laaja valikoima yksityisiä lääkäriasemia, joihin voi hakeutua lääkärin hoitoon ilman lähetettä.
  • Kaupungin terveysviranomaiset tarjoavat myös neuvontaa ja tietoa terveellisestä elämäntavasta, rokotuksista ja muista terveyteen liittyvistä asioista.
  • Haagissa on hyvin varusteltuja apteekkeja, joista voi ostaa resepti- ja itsehoitolääkkeitä sekä muita terveyteen liittyviä tuotteita.

Rannat ja vesistöt:

Scheveningen Beach:

Scheveningen Beach on kaupungin suurin ja suosituin hiekkaranta, joka sijaitsee Haagin länsiosassa Pohjanmeren rannalla. Ranta on noin 4 kilometriä pitkä ja tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten aurinkoa, uintia, purjelautailua ja rannan läheisyydessä sijaitsevan Scheveningen Pierin nähtävyyksiä ja ravintoloita.

Kijkduin Beach:

Kijkduin Beach on toinen suosittu hiekkaranta Haagissa. Se sijaitsee kaupungin lounaisosassa ja tarjoaa rauhallisen ja luonnonkauniin ympäristön. Rannalla on hiekka-aavikkoja ja dyynialueita, joita voi tutkia kävellen tai pyöräillen. Kijkduin Beachilla voi myös rentoutua auringonottoalueella tai nauttia virkistävistä uintimahdollisuuksista.

The Hague River:

The Hague River, eli Haagin joki, kulkee läpi kaupungin ja tarjoaa kauniita vesistöalueita ja maisemia. Joki tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn, souteluun ja kalastukseen. Sen varrella on myös useita kävelyreittejä, joista voi nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja maisemista kaupungin vilinän keskellä.

Haagin kanavat:

Haagissa on myös useita kauniita kanavia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia veneilyyn ja vesillä liikkumiseen. Pieniä jokia ja kanavia kulkee kaupungin eri osissa, ja ne tarjoavat miellyttävän tavan tutustua Haagiin eri näkökulmasta. Kanavilla on myös ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat viihtyisän ympäristön rentoutumiseen ja ruokailuun.

Yöelämä ja viihde Haagissa

Baareja ja klubeja

Haag tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi nauttia musiikista ja juomista. Jotkut suositelluista paikoista ovat:
– Paard: Tämä legendaarinen klubiravintola tarjoaa monipuolista livemusiikkia eri genreistä sekä DJ-iltoja.
– SuperMarkt: Trendikäs baari, joka tunnetaan elävästä musiikistaan ja hipsterihenkisestä ilmapiiristään.
– Grote Markt: Tämä aukio on täynnä baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia juomista ja hyvästä seurasta.

Elokuvateatterit

Haagissa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Joitakin suosittuja teattereita ovat:
– Pathé Buitenhof: Tämä elokuvateatteri sijaitsee keskeisellä paikalla Haagin keskustassa ja tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä.
– Filmhuis Den Haag: Tämä elokuvateatteri keskittyy erityisesti taide- ja kulttuurielokuviin, ja tarjoaa myös monia festivaaleja ja erikoisnäytöksiä.

Konserttisalit ja live-musiikki

Haagissa on useita konserttisaleja ja paikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista eri musiikkityyleissä. Jotkut suositelluista paikoista ovat:
– Koninklijk Conservatorium: Tämä musiikkiakatemia järjestää usein konsertteja, joissa voi kuulla nuorten lahjakkaiden muusikoiden esityksiä.
– Het Paard: Tämä monitoimipaikka tarjoaa niin musiikki-, teatteri- kuin tanssiesityksiäkin. Täällä voi kokea niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin artisteja.

Teatterit

Haagissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia näytelmiä ja esityksiä. Jotkut suositelluista ovat:
– Koninklijke Schouwburg: Tämä kuninkaallinen teatteri on yksi Haagin vanhimmista ja suurimmista. Se tarjoaa monipuolisen valikoiman näytelmiä ja muita esityksiä.
– Diligentia: Tämä teatterikompleksi keskittyy erityisesti stand up -esityksiin ja komediaan, ja järjestää usein myös muita viihdetapahtumia.

Kasinot

Haagissa ei ole yhtä suurta kasinoa, mutta lähistöllä sijaitsevat Scheveningenin rannan kasinot tarjoavat viihdykettä uhkapelien ystäville.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Haagin metsä

Haagin metsä (Haagse Bos) on suuri puistoalue keskellä Haagia, joka tarjoaa runsaasti vihreää tilaa ja luontokokemuksia. Alueella on kävely- ja pyöräilyreittejä, puutarhoja ja lampia.

2. Scheveningenin ranta

Scheveningenin ranta on suosittu retkikohde Haagissa. Täällä voi nauttia hiekkarannoista, auringosta ja merestä. Alueella on myös kävelyreittejä, ravintoloita ja mahdollisuus harrastaa vesiurheilua.

3. Kijkduin-Duinhorst

Kijkduin-Duinhorst on laaja viheralue Haagin lounaisosassa. Alueella on metsiä, hiekkadyynialueita ja rauhallisia kävelyreittejä. Lisäksi täällä voi ihailla maisemia ja lintuja.

4. Westbroekpark

Westbroekpark on kaunis puistoalue, jossa on suuri määrä erilaisia kasveja ja kukkia. Puisto on erityisen suosittu keväällä ja kesällä, kun kukat ovat täydessä loistossaan. Puistosta löytyy myös pieni järvi ja ravintola.

5. Madestein

Madestein on monipuolinen luontokohde Haagin lähistöllä. Alueella on metsäalueita, lampia, ruovikoita ja hiekkadyynialueita. Täällä voi harrastaa patikointia, pyöräilyä, veneilyä ja kalastusta.

6. Meijendel

Meijendel on suuri luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Haagin ja Wassenaarin välissä. Alueella on dyynejä, metsiä, lampia ja rantoja. Meijendelissä voi patikoida, pyöräillä ja ihailla luonnon monimuotoisuutta.

7. Clingendaelin puisto

Clingendaelin puisto on viehättävä puistoalue, joka on erityisen tunnettu kauniista japanilaisesta puutarhastaan. Puistossa voi kävellä poluilla, ihailla kukkia ja rentoutua luonnon keskellä.

8. Hollannin suositut retkeilyreitit

Haagissa ja sen ympäristössä on myös useita suosittuja retkeilyreittejä, joista voi valita. Näihin kuuluvat muun muassa duinien alueet, polderit, merenrantareitit ja historialliset kylät. Näillä reiteillä voi nauttia maisemista, kävellä pitkin luontopolkuja ja tutustua alueen kulttuuriin ja perinteisiin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Grote Kerk

Grote Kerk, eli suuri kirkko, sijaitsee keskellä Haagin vanhaa kaupunkia. Rakennus on peräisin 1400-luvulta ja edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Kirkossa voi vierailla ja tutustua sen upeaan sisustukseen sekä ihailla sen vaikuttavaa kellotornia.

Ridderzaal

Ridderzaal, tai Ritarihuone, on osa Haagin Binnenhofin rakennuskompleksia. Se on yksi Hollannin tärkeimmistä historiallisista maamerkeistä. Ridderzaal valmistui jo 1200-luvulla ja sitä on myöhemmin remontoitu ja laajennettu. Nykyään se toimii kuninkaan vuosittaisen valtaistuinpäivän tapahtumapaikkana.

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde on Hollannin kuninkaan virallinen työpaikka ja palatsi. Rakennus on peräisin 1500-luvulta ja sijaitsee Haagin keskustassa. Vaikka palatsi ei ole avoinna yleisölle, sen ulkopuolella olevaa puistoa ja arkkitehtuuria voi ihailla.

Binnenhof

Binnenhof on Haagin poliittisen päätöksenteon keskus ja monien historiallisten rakennusten koti. Kompleksiin kuuluu muun muassa Parlamenttirakennus ja Ridderzaal. Binnenhofin alueella on myös kaunis järvi, jonka ympärillä voi kävellä ja nauttia maisemista.

Mauritshuis

Mauritshuis on tunnettu taidemuseo, joka sijaitsee Haagin keskustassa. Museo asuu upeassa 1600-luvun luvun palatsissa ja siellä voi ihailla kuuluisia taideteoksia, kuten Vermeerin ”Tyttö ja helmi” ja Rembrandtin ”Anatomian oppitunti Dr. Nicolaes Tulpin johdolla”.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag on suuri pyöreä maalattu maisema, joka esittää Haagin merinäköalaa 1800-luvun lopulla. Teos on maailman suurin maalauspaneeli, joka on edelleen alkuperäisellä paikallaan. Panorama Mesdagissa voi tutustua Haagin historialliseen maisemaan eri näkökulmista.

Peace Palace

Peace Palace, eli rauhanpalatsi, on Haagin kansainvälisen oikeuden keskus. Rakennus valmistui 1913 ja se toimii erilaisten oikeudellisten instituutioiden ja järjestöjen kotina. Rauhanpalatsi on tärkeä symboli kansainväliselle oikeudelle ja sen arkkitehtuuri edustaa renessanssityyliä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Haagin torni

Haagin torni on 150 metriä korkea näköalatorni, josta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja sen ympäristön. Tornin huipulla on myös ravintola, jossa voi nauttia ruoasta samalla ihaillen maisemia.

2. Scheveningenin ranta

Scheveningenin ranta sijaitsee lähellä Haagin keskustaa ja tarjoaa upean näkymän Pohjanmereen. Rannalta avautuu laaja merimaisema, jota voi ihailla kävellessään hiekkarannalla tai istuessaan rantakahvilaan.

3. Haagin kaupungintalo

Haagin kaupungintalo sijaitsee vanhassakaupungissa ja tarjoaa korkean tornin huipulta upeat näköalat ympäröivään kaupunkiin. Pääsee myös kiipeämään kellotorniin ja ihailemaan kaupungin kaunista arkkitehtuuria.

4. Malieveld-puisto

Malieveld-puisto on suuri puistoalue Haagin keskustassa ja siellä voi nauttia kauniista puistomaisemista. Puistosta on myös hyvät näkymät yli kaupungin, sillä se sijaitsee hieman korkeammalla tasolla.

5. Vredespaleis-palatsi

Vredespaleis-palatsi on Haagin kansainvälisen oikeuden palatsi, joka tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli. Vredespaleis sijaitsee kauniilla alueella, johon kuuluu myös komea puutarha, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

6. Haagse Bos-puisto

Haagse Bos-puisto on suuri metsäalue, joka sijaitsee keskellä kaupunkia. Puistossa on kävelyreittejä ja laajoja niittyjä, joilta avautuu kauniita näkymiä ympäröivään luontoon ja kaupunkiin.

7. Westbroekpark-puisto

Westbroekpark-puisto on kaunis puistoalue Haagin lounaisosassa, jossa on lukuisia kukka- ja kasvihuoneita. Puistossa voi nauttia kauniista kukkaistutuksista ja samalla ihailla avautuvia näkymiä.

8. Madurodam

Madurodam on pienoismallipuisto, jossa nähdään useita Hollannin kaupunkeja ja maamerkkejä. Puistossa on myös panoraamatasanne, jolta voi ihailla koko puiston aluetta ja sen ympäristöä.

9. Drievliet-huvipuisto

Drievliet-huvipuistossa on useita korkeita vuoristoratoja ja muita huvipuistolaitteita. Huvipuiston korkeista laitteista saa hyviä näkymiä yli puiston ja sen ympäristön.Kohteen sijainti maa on Alankomaat.

Jätä kommentti