Halvat lennot Skien

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Telemarkkanalen

Telemarkkanalen on kanavajärjestelmä, joka sijaitsee Skienin alueella. Se koostuu useista kanavista, järvestä ja sulusta, jotka yhdistävät Skienin rannikon sisämaahan. Kanavajärjestelmä tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden veneilyyn tai risteilyihin.

2. Henrik Ibsenin talo

Henrik Ibsenin talo on museo, joka oli kuuluisan norjalaisen näytelmäkirjailijan koti Skienissä. Talo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Ibsenin elämään ja työhön sekä nähdä alkuperäisiä esineitä ja kirjoituksia.

3. Skien Fritidspark

Skien Fritidspark on monipuolinen vapaa-ajankeskus, joka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja ja palveluita. Keskuksesta löytyy esimerkiksi vesipuisto, uima-allas, kuntokeskus, jäähalli ja skeittipuisto.

4. Brekkeparken

Brekkeparken on kaunis puistoalue Skienin keskustassa. Se tarjoaa viihtyisän ympäristön ulkoiluun ja rentoutumiseen. Puistosta löytyy myös museoita, kuten Henrik Ibsenin museo ja Telemarkin kansallismuseo.

5. Grenlandin hiihtokeskus

Grenlandin hiihtokeskus sijaitsee Skienin lähellä ja tarjoaa mahdollisuuden harrastaa talviurheilua. Hiihtokeskuksessa on useita laskettelurinteitä ja hiihtolatuja eri tasoisille hiihtäjille.

6. Skien kirjasto

Skienin kirjasto on moderni ja monipuolinen kirjasto, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjoja, lehtiä, elokuvia ja musiikkia. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

7. Skien kirkko

Skienin kirkko on kaunis kirkkorakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Kirkko on peräisin 1800-luvulta ja siellä voi käydä tutustumassa kauniiseen arkkitehtuuriin ja historiallisiin yksityiskohtiin.

8. Gjerpenin kirkko

Gjerpenin kirkko on vanha puukirkko, jonka historia juontaa juurensa 1100-luvulle. Kirkko sijaitsee Skienin lähellä ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua norjalaiseen kirkkohistoriaan ja perinteisiin.

9. Geiteryggen lentokenttä

Geiteryggen lentokenttä sijaitsee Skienin lähellä ja se palvelee lähinnä kevytlentokoneita ja purjelentokoneita. Kentältä löytyy myös ilmailumuseo, jossa voi tutustua ilmailun historiaan ja nähdä vanhoja lentokoneita.

10. Skien sentrum

Skienin keskusta-alue, eli Skien sentrum, tarjoaa mahdollisuuden shoppailuun ja ruokailuun. Alueella on useita kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, joissa voi viettää aikaa ja nauttia norjalaisesta kaupunkielämästä.

Kulttuuri ja Historia

Gustav Adolfs Torg

Gustav Adolfs Torg on Skienin kaupungin keskusaukio, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Aukio on nimetty Ruotsin kuninkaan Gustav II Adolfin mukaan. Gustav Adolfs Torgilla järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Henrik Ibsen Museum

Henrik Ibsen Museum on museo, joka sijaitsee Skienin keskustassa. Museo sijaitsee Henrik Ibsenin syntymäkodissa, ja se esittelee kuuluisan norjalaisen kirjailijan elämää ja tuotantoa. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Ibsenin kotiin ja näyttelyihin.

Skien Church

Skien Church on Skienin keskustassa sijaitseva kirkko. Kirkko on rakennettu vuonna 1894 ja se edustaa uusgoottilaista arkkitehtuuria. Skien Church on yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä ja siellä järjestetään monia uskonnollisia tilaisuuksia ja tapahtumia.

Skien Fritidspark

Skien Fritidspark on suuri vapaa-ajankeskus, joka sijaitsee Skienin kaupungissa. Fritidsparkissa on muun muassa vesipuisto, urheiluhalleja, keilahalli ja kuntokeskus. Keskuksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, konsertteja ja urheilukilpailuja.

Hollvin Brygge

Hollvin Brygge on historiallinen puutalorakennus, joka sijaitsee Skienin keskustassa. Rakennus on peräisin 1700-luvulta ja se on yksi kaupungin vanhimmista säilyneistä rakennuksista. Hollvin Bryggessä toimii nykyään taidegalleria, jossa on esillä paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden töitä.

Skien Waterfront

Skien Waterfront on uusi kaupunginosan kehityshanke, joka sijaitsee Skienin sataman alueella. Hankkeen tavoitteena on luoda moderneja asuin- ja liikekiinteistöjä sekä elävöittää satama-alueen toimintaa. Skien Waterfrontiin kuuluu myös satamassa sijaitseva risteilysatama, josta lähtee risteilyjä Telemarkin alueelle.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Parhaat ravintolat Skienissä

– Skien tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita, joista voit valita mieleisesi ruokailuun. Suosituimpia ravintoloita Skienissä ovat esimerkiksi Kverneriet, Kaba ja Senza.

2. Perinteinen norjalainen ruoka

– Skienissä voit maistella perinteistä norjalaista ruokaa monissa ravintoloissa. Tyypillisiä norjalaisia ruokia ovat esimerkiksi rakfisk, klippfisk ja lutefisk.

3. Kalaravintolat

– Skienissä on useita kalaravintoloita, joissa voit nauttia tuoretta ja herkullista kalaa. Suosittuja kalaravintoloita Skienissä ovat esimerkiksi Bryggekanten ja Fiskeriet.

4. Kansainvälinen ruokakulttuuri

– Skienissä on myös tarjolla kansainvälistä ruokaa eri maista, kuten kiinalaista, intialaista, italialaista ja meksikolaista ruokaa. Voit valita mieluisan ravintolan eri ruokakulttuurien joukosta.

5. Kahvilat ja leipomot

– Skienissä on monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voit nauttia herkullisia leivonnaisia ja kahvia. Suositeltavia kahviloita Skienissä ovat esimerkiksi Café Riis ja Bølgen & Moi.

6. Ravintolat meren rannalla

– Skienin läheinen sijainti meren rannalla mahdollistaa myös ruokailun ravintoloissa, joissa on kauniit näkymät merelle. Tällaisia ravintoloita Skienissä ovat esimerkiksi Bryggekanten ja Villa Kafe.

7. Pubit ja baarit

– Skienissä on useita pubeja ja baareja, joissa voit nauttia virvokkeita ja viettää iltaa. Suosittuja pubeja ja baareja Skienissä ovat esimerkiksi Henrik & Kompani ja Pub Sjakk Matt.

8. Ruokakaupat ja torit

– Skienissä on useita ruokakauppoja, joista voit ostaa ruokatarvikkeita ja valmistaa ruokaa itse. Lisäksi Skienissä järjestetään viikoittain torimyyjäisiä, joissa voit ostaa tuoretta ruokaa suoraan tuottajilta.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Retkeily ja luontokohteet

Skien on ympäröity upealla luonnolla, joten retkeilymahdollisuudet ovat runsaat. Lähellä kaupunkia sijaitsee esimerkiksi Telemarkkanavasta ja Heddal Stavkirke -kirkosta tunnettu Telemarkin lääni, joka tarjoaa upeat puitteet ulkoilulle ja vaelluksille. Lisäksi kaupungin lähellä sijaitsevat Skrimfjella- ja Blefjell-vuoret tarjoavat upeat maisemat ja metsäiset vaellusreitit.

2. Vesiurheilu

Skienin vesistöt tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet monenlaiseen vesiurheiluun. Skienin kaupungissa virtaava Skienselva-joki on suosittu kalastuspaikka, ja siellä voi harrastaa myös melontaa ja vesihiihtoa. Lisäksi Telemarkkanava tarjoaa mahdollisuuden veneretkiin ja kanavalla liikkumiseen.

3. Hiihto ja talviurheilu

Talvella Skien tarjoaa hyvät mahdollisuudet hiihtoon ja talviurheiluun. Lähialueella sijaitsee useita hiihtokeskuksia, kuten Gautefall ja Vrådal, joissa pääsee laskettelemaan ja hiihtämään. Lisäksi Skienin lähellä sijaitseva Kongsbergin kaupunki tarjoaa kattavat talviurheilumahdollisuudet, kuten lasketteluja ja kelkkailua.

4. Kulttuuri- ja taidekokemukset

Skienissä on useita kulttuurikohteita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat mielenkiintoisia kokemuksia taiteen ystäville. Skienin keskustassa sijaitseva Ibsen-museo on erityisen suosittu ja vie vierailijat matkalle näyttelijä ja kirjailija Henrik Ibsenin elämään ja tuotantoon. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, kuten Skien International Theatre Festival ja Telemark International Film Festival.

5. Golfin pelaaminen

Skienin lähialueella on useita golfkenttiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden golfharrastukseen. Esimerkiksi Norsjø Golfpark sijaitsee kauniissa luontoympäristössä ja tarjoaa haastavan kentän golfia harrastaville.

6. Ostoksilla käynti

Skienin keskusta tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kaupungissa sijaitsee suuri tavaratalo Herkules, jossa on laaja valikoima erilaisia myymälöitä ja ravintoloita. Lisäksi kaupungin keskustassa järjestetään viikoittain toritapahtumia, joissa myydään paikallisia tuotteita, kuten tuoreita elintarvikkeita, käsitöitä ja vaatteita.

Suositut hotellit Skienissä

Clarion Collection Hotel Bryggeparken

Clarion Collection Hotel Bryggeparken sijaitsee kauniissa ympäristössä Skienin keskustassa. Hotellissa on modernisti sisustettuja huoneita ja monipuolinen aamiainen sisältyy hintaan. Lisäksi hotellissa on kuntosali, sauna ja ilmainen Wi-Fi.

Thon Hotel Høyers

Thon Hotel Høyers on viehättävä hotelli Skienin keskustassa, lähellä kauppoja ja ravintoloita. Huoneet ovat tyylikkäitä ja hotellilta löytyy myös ravintola ja baari. Asiakkaiden käytettävissä on ilmainen Wi-Fi ja pysäköintimahdollisuus.

Park Hotel

Park Hotel sijaitsee hyvällä paikalla Skienin keskustassa ja tarjoaa yksinkertaisen ja mukavan majoituksen. Hotellin huoneet ovat tilavia ja niissä on taulu-tv ja oma kylpyhuone. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin puutarhassa ja nauttia aamiaista ravintolassa.

Thon Hotel Hoyers Bakklandet

Thon Hotel Hoyers Bakklandet sijaitsee rauhallisella alueella Skienin keskustassa. Tässä viehättävässä hotellissa on moderneja huoneita, jotka ovat sisustettu yksinkertaiseen tyyliin. Huoneissa on oma kylpyhuone, televisio ja ilmainen Wi-Fi. Hotel Høyers Bakklandetin asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta aamiaisesta ja pysäköidä ilmaiseksi.

Hotell Fritidsparken

Hotell Fritidsparken sijaitsee Skien Fritidspark -urheilukeskuksen vieressä. Hotelli tarjoaa monipuolista majoitusta niin lapsiperheille kuin urheilijoillekin. Huoneisiin kuuluu oma kylpyhuone ja asiakkaat voivat käyttää maksutta hotellin kuntosalia, saunaa ja uima-allasta. Aamiainen sisältyy hintaan.

Turvallisuus ja terveys Skienissä

Rikollisuus

Skien on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, rikollisuutta voi esiintyä. Tyypillisiä rikoksia ovat varkaudet, pahoinpitelyt ja autojen rikkomiset. Kannattaa kuitenkin noudattaa tavanomaista varovaisuutta ja pitää huolta omasta ja omaisuuden turvallisuudesta.

Poliisi ja hätäpalvelut

Skienissä toimii vahva poliisilaitos, joka valvoo kaupungin turvallisuutta. Poliisi on kaupunkilaisten apuna mahdollisten rikosten tai hätätilanteiden sattuessa. Norjassa yleinen hätänumero on 112, joka tavoittaa poliisin, ambulanssit ja palokunnan tarvittaessa.

Terveydenhuolto

Skienissä on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä. Kaupungissa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa asukkaille ja vierailijoille. Lisäksi Skienissä on apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveydenhoitotarvikkeita.

Terveydenhuoltopalvelut turisteille

Turistit saavat tarvittaessa terveydenhuoltoa Norjassa. Mikäli tulee sairastumisia tai pienempiä loukkaantumisia, kannattaa kääntyä ensin lähimmän terveyskeskuksen puoleen. Tarvittaessa terveyskeskus ohjaa eteenpäin tarvittaviin erikoissairaanhoitopalveluihin.

Julkinen turvallisuus

Skienin kaupunki kiinnittää suurta huomiota julkiseen turvallisuuteen. Kaupungissa on näkyvästi läsnä poliisi ja turvallisuusjärjestelmät ovat hyvin kehittyneet. Kaupunkiin on myös sijoitettu useita valvontakameroita, jotka lisäävät turvallisuutta eri puolilla kaupunkia.

Katastrofivalmius

Skienissä on valmiussuunnitelmat erilaisten katastrofien varalta, kuten luonnononnettomuudet tai suuronnettomuudet. Kaupungilla on kriisinhallintatiimi, joka vastaa mahdollisiin katastrofitilanteisiin ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn. Kriisinhallintatiimi toimii yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Rannat ja vesistöt

1. Telemarkkanalin rannat:

Telemarkkanalin rannat ovat suosittu kohde niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Telemarkkanali on vesireitti, joka kulkee Skien läpi, yhdistäen Skien ja Norsjø-järven. Kanavan varrella on lukuisia rantapaikkoja, joissa voi nauttia kauniista maisemista ja rentoutua. Rannat tarjoavat mahdollisuuden uimiseen, piknikille, kalastukseen ja veneilyyn.

2. Norsjø-järvi:

Norsjø-järvi on Skien lähellä sijaitseva upea vesistö. Se on yksi Norjan suurimmista järvistä ja tarjoaa lukuisia aktiviteetteja vesillä. Järven rannoilla on hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Lisäksi järveltä löytyy useita saaria, joihin voi tehdä retkiä ja tutkia niiden kaunista luontoa. Norsjø-järvi on myös suosittu kalastuspaikka, ja sen vedet tarjoavat hyvät mahdollisuudet saada saalista.

3. Borgestadstranda:

Borgestadstranda on suosittu hiekkaranta Skien kaupungissa. Ranta sijaitsee lähellä Skien keskustaa ja se tarjoaa upeat puitteet rantaelämälle. Borgestadstrandan hiekkaranta on hyvin hoidettu ja se houkuttelee paikallisia asukkaita ja matkailijoita nauttimaan auringosta ja uidessa vedessä. Rannalla on myös puistoalue, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

4. Klosterskogen:

Klosterskogen on suuri puistoalue, joka sijaitsee Skien kaupungissa. Alueella on kaunis järvi ja laaja viheralue, joka tarjoaa upeat puitteet ulkoiluun ja virkistäytymiseen luonnon keskellä. Klosterskogenin järven rannalla voi paitsi ihailla kaunista maisemaa, myös kalastaa. Alueella on myös piknikpöytiä ja muita mukavia paikkoja istua ja nauttia ulkoilmasta.

Yöelämä ja Viihde Skienissä

Baarit ja ravintolat

Skienissä on useita baareja ja ravintoloita tarjoamassa erilaisia ruokailu- ja juomailuvaihtoehtoja. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat:

– Kulturskien: Kulturskien on suosittu ravintola, joka tarjoaa erilaisia ruokalajeja, kuten norjalaista, aasialaista ja kansainvälistä ruokaa. Ravintola tunnetaan myös elävän musiikin esityksistään.

– Sotwa: Sotwa on viihtyisä ravintola, joka tarjoaa perinteisiä norjalaisia ​​ruokia modernilla vivahteella. Paikalliset tuoreet raaka-aineet ja perinteiset menetelmät ovat keskeisessä asemassa heidän menussaan.

– Café Oline: Café Oline on tunnelmallinen kahvila, joka tarjoaa erilaisia ​​kahvijuomia, kakkuja ja pikkupurtavaa. Siellä on myös viihtyisä terassi ulkona, jossa voit nauttia ruoasta ja juomasta kauniissa ympäristössä.

– Henrik og Kompani: Tässä rennossa ja modernissa ravintolassa on laaja valikoima paikallisia herkkuja ja kansainvälisiä ruokia. Voit myös nauttia juomia baarissa ja kokeilla erilaisia cocktaileja.

Teatterit ja konserttipaikat

Skienissä on useita teattereita ja konserttipaikkoja, jotka tarjoavat viihdettä ja kulttuurikokemuksia. Tässä muutamia mainitsemisen arvoisia paikkoja:

– Ibsenhuset: Ibsenhuset on suuri kulttuurikeskus, joka tarjoaa teatteriesityksiä, konsertteja ja muita tapahtumia. Siellä on kaksi suurta teatterisalia ja useita pienempiä tapahtumatiloja.

– Skien kulttuurhus: Tämä monitoimikeskus tarjoaa monenlaisia ​​kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja, elokuvanäytöksiä ja taidenäyttelyjä. Siellä on myös kahvila, jossa voit rentoutua ennen tai jälkeen esityksen.

– Parkbiografen Skien: Parkbiografen Skien on historiallinen elokuvateatteri, joka näyttää uusimpia elokuvia ja tarjoaa elokuvakokemuksen ainutlaatuisessa ympäristössä.

Klubit ja yökerhot

Vaikka Skien ei ehkä tunneta erityisen vilkkaasta yökerho- ja klubi­elämästä, siellä on kuitenkin joitain paikkoja, joissa voit nauttia musiikista ja tanssista. Näitä paikkoja ovat:

– Katakomben Bar & Nightclub: Katakomben on yksi suosituimmista yökerhoista Skienissä. Siellä on usein DJ-esityksiä, live­musiikkia ja bileitä, joissa voit tanssia ja pitää hauskaa ystävien kanssa.

– Sult: Sult on viihtyisä ravintola ja baari, jossa on leppoisaa tunnelmaa ja usein live­musiikkia. Se on hyvä paikka nauttia juomista ystävien kanssa ja saada hyvää seuraa.

Huomaa, että yöelämä ja viihdetarjonta Skienissä voi vaihdella eri aikoina vuodesta, joten on suositeltavaa tarkistaa paikalliset tapahtumat ja aukioloajat ennen vierailua.

Skienin luontokohteet ja retkeily

1. Telemarkkan järvet

Telemarkan järvialue koostuu useista kauniista järvistä ja vesistöistä, jotka tarjoavat monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Suosittuja aktiviteetteja alueella ovat esimerkiksi veneily, kalastus ja uinti.

2. Brekkeparken

Brekkeparken on kaunis puisto Skienin keskustassa. Puisto tarjoaa upeat näköalat Skieniin, ja siellä voi nauttia kävelylenkeistä ja piknikistä. Puistosta löytyy myös historiallinen kartano ja kulttuurikeskus.

3. Skienin vesiputoukset

Skienin vesiputoukset, kuten Ulefossen ja Moflatfossen, tarjoavat upeita luontonähtävyyksiä. Näitä vesiputouksia voi ihailla patikoimalla tai pyöräilemällä läheisiä reittejä pitkin.

4. Henie Onstadin taidekeskus

Henie Onstadin taidekeskus sijaitsee Skienin lähellä ja tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän taiteellista ja luonnollista kauneutta. Keskuksessa voi tutustua nykytaiteeseen ja samalla nauttia upeista merinäköaloista.

5. Bø Sommarland

Bø Sommarland on suuri vesipuisto, joka sijaitsee Skienin lähellä. Puisto tarjoaa monia vesiliukumäkiä, altaita ja aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille. Alueella on myös ravintoloita ja muita palveluita.

6. Notoddenin kulttuurimaisema

Notoddenin kulttuurimaisema on UNESCO:n maailmanperintökohde ja se sijaitsee Skienin läheisyydessä. Alueella voi tutustua historialliseen hydropower-tehtaaseen ja nauttia upeista järvinäkymistä.

Tämä oli kattava kuvaus Skienin luontokohteista ja retkeilymahdollisuuksista. Alueella on monia kauniita järvialueita, vesiputouksia, puistoja ja taidekeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä luonnonystäville.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Henrik Ibsenin talo

Henrik Ibsenin talo sijaitsee Skienin kaupungissa Norjassa. Talossa asui kuuluisa norjalainen näytelmäkirjailija Henrik Ibsen lapsuutensa ja nuoruutensa aikana. Talossa pääsee tutustumaan Ibsenin elämään ja tuotantoon.

Heddal Stavkirke

Heddal Stavkirke on yksi Norjan suurimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kirkkorakennuksista. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Skienistä. Kirkossa pääsee ihailemaan perinteistä norjalaista puuarkkitehtuuria ja tutustumaan keskiaikaiseen uskonnolliseen perinteeseen.

Porsgrunn Porcelainsmuseum

Porsgrunn Porcelainsmuseum on museo, joka esittelee Porsgrunnin kaupungin historiallista posliiniteollisuutta. Museossa voi tutustua posliinitehtaan historiaan, nähdä vanhoja posliinituotteita ja oppia lisää alueen taidehistoriasta.

The Telemark Canal

Telemark-kanava on historiallinen kanava, joka yhdistää Skienin Pohjanmereen. Kanava rakennettiin 1800-luvulla ja se oli tärkeä vesireitti teollisuudelle ja matkailulle. Nykyään kanavasta on tullut suosittu matkailukohde, ja siellä voi esimerkiksi matkustaa laivalla tai vuokrata vesiskootterin.

Brekkeparken

Brekkeparken on historiallinen puisto, joka sijaitsee Skienin kaupungissa. Puistossa on vanhoja rakennuksia ja tiloja, jotka esittelevät alueen talonpoikaiskulttuuria ja arkkitehtuuria. Siellä voi tutustua perinteiseen norjalaiseen maalaiselämään ja nauttia kauniista maisemista.

Panoraama- ja Näköalapaikat Skienissä

1. Gjerpenåsenin näköalapaikka

Gjerpenåsenin näköalapaikka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Skienin keskustasta. Paikalta avautuu upea näköala kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan.

2. Brekkeparkenin näköalapaikka

Brekkeparkenin näköalapaikka on suosittu nähtävyys Skienissä. Se sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa ja tarjoaa kauniin näköalan Skieninlahdelle ja sisämaan maisemiin.

3. Jønnhålåsenin näköalapaikka

Jønnhålåsenin näköalapaikka sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Skienin keskustasta. Paikalta avautuu upea näkymä sekä kaupunkiin että ympäröivään luontoon.

4. Urenfjellin näköalapaikka

Urenfjellin näköalapaikka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Skienin keskustasta. Paikalta avautuu upea näköala Urevann-järvelle ja ympäröivään maisemaan.

5. Vindfjellin näköalapaikka

Vindfjellin näköalapaikka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Skienin keskustasta. Paikalta avautuu upea näköala Vindfjellin vuorelle ja sen ympäröivään luontoon.

6. Venstøpin näköalapaikka

Venstøpin näköalapaikka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Skienin keskustasta. Paikalta avautuu kaunis näköala Skieninlahdelle ja sen ympäristöön.Kohteen sijainti maa on Norja.

Jätä kommentti