Halvat lennot Hannover

Pääkaupunki Niedersachsenin alueella Keski-Saksassa:

Savermanerlinna:

Savermanerlinna on yksi Hannoverin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tämä upea barokkityylinen linna sijaitsee Herrenhausenin puutarhojen alueella ja tarjoaa vierailijoilleen upeita näkymiä. Linnassa voi tutustua sen kauniisti sisustettuihin huoneisiin, joissa on esillä arvokasta taidetta ja historiallisia esineitä. Lisäksi linnan puutarhat ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset.

Suuri puisto:

Suuri puisto on Hannoverin suurin puistoalue ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Puisto sijaitsee kaupungin itäosassa ja sen alueella voi nauttia ulkoilusta, piknikistä, kesäteatterista ja eläintarhasta. Puiston suosituimpia näkemisen arvoisia kohteita ovat Ihme-sali, Grotto-teatteri, Suuri puiston linna ja Königsgartenin kasvitieteellinen puutarha.

Vanha kaupunki:

Hannoverin vanha kaupunki on täynnä viehättäviä kujia, historiallisia rakennuksia ja viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Alueella sijaitsee myös tärkeitä nähtävyyksiä, kuten Hannoverin tuomiokirkko, Vanhan kaupungintalon rakennus ja Marktkirche-kirkko. Vanhassa kaupungissa voi viettää aikaa tutustuen kulttuuriperintöön sekä nauttien paikallisista herkuista.

Herrenhäuserin puutarhat ovat yksi Euroopan kuuluisimmista barokkityylisistä puutarhoista. Alueella on neljä erilaista puutarhaa: Suuri puutarha, Berggarten, Georgengarten ja Welfengarten. Suuressa puutarhassa voi ihailla upeita kukkaistutuksia, suihkulähteitä ja historiallisia paviljonkeja. Berggartenissa puolestaan voi tutustua kasvitieteelliseen puutarhaan sekä Orchideenparadiesiin.

Eilenriede-puisto on yksi Euroopan suurimmista kaupunkimetsistä ja tarjoaa vehreän keitaan kaupungin keskellä. Puiston alueella voi nauttia kävelyistä, pyöräilystä, piknikistä ja urheilusta. Lisäksi puiston alueella sijaitsee myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnon läheisyydestä. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Kulttuuri ja Historia

Hannoverin linnan takana oleva ulkoilma-alue

Hannoverin linnan takana on suuri ulkoilma-alue, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Alueella on vehreitä puistoja, kävelyreittejä ja viheralueita. Ulkoilma-alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Lindenin kaupunginosa

Lindenin kaupunginosa on tunnettu taiteesta, kulttuurista ja vilkkaasta yöelämästä. Alueella on useita gallerioita, taidekouluja ja teattereita. Lisäksi Lindenissä järjestetään vuosittain monia musiikki- ja kulttuuritapahtumia.

Sprengel-museo

Sprengel-museo on yksi Hannoverin merkittävimmistä taide- ja kulttuurikohteista. Museo sijaitsee Maschparkissa ja esittelee modernia taidetta sekä sen aikaisia teoksia. Sprengel-museon kokoelmiin kuuluu tunnettujen taiteilijoiden, kuten Picasso, Klee ja Kandinsky, teoksia.

Hannoverin kaupunkimuseo

Hannoverin kaupunkimuseo tarjoaa vierailijoille tietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museossa näytillä olevat esineet ja dokumentit kertovat kaupungin kehityksestä aina keskiajalta nykypäivään asti. Museossa voi tutustua myös Hannoverin rooliin Saksan historiassa ja sen asukkaiden elämään eri aikakausina.

Neues Rathaus (Uusi kaupungintalo)

Neues Rathaus on Hannoverin tunnettu maamerkki ja yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista rakennuksista. Rakennus on rakennettu uusgoottilaiseen tyyliin ja se tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään kaupunkiin. Neues Rathausin sisätiloissa sijaitsee myös Panorama-lounge, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

Marktkirche (Markkinaukion kirkko)

Marktkirche, tai Markkinaukion kirkko, on Hannoverin keskustassa sijaitseva historiallinen kirkko. Rakennus on peräisin 1300-luvulta ja se edustaa pääasiassa romaanista ja gotiikkaa arkkitehtuurissaan. Kirkko toimii edelleen uskonnollisena paikkana sekä suosittuna turistikohde.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Hannoverissa ruokakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja niin perinteisestä saksalaisesta keittiöstä kuin kansainvälisistä ruokalajeista. Kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita, kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat herkullisia ruokia eri puolilta maailmaa.

Perinteiset saksalaiset ruokalajit

Perinteisiä saksalaisia ruokalajeja, kuten bratwursteja, schnitzeleitä ja sauerkrautia, voi nauttia monissa Hannoverin ravintoloissa. Näitä ruokia tarjoillaan usein perinteisessä saksalaisessa ympäristössä, ja niitä voi maistella esimerkiksi paikallisissa olutpuutarhoissa.

Kansainvälinen keittiö

Hannoverissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja eri puolilta maailmaa. On mahdollista nauttia italialaista, intialaista, kiinalaista, japanilaista ja muuta kansainvälistä keittiötä kaupungin monista ravintoloista.

Kahvilat ja leipomot

Hannoverissa on myös lukuisia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreista leivistä, leivonnaisista ja erilaisista kahvijuomista. Näissä paikoissa voi viettää rentouttavaa aikaa, nauttia herkullisista leivonnaisista ja kokea paikallista kahvikulttuuria.

Street food

Hannoverissa on myös vilkas katukeittiö, joka tarjoaa herkullisia ja edullisia vaihtoehtoja ruoan hankkimiseen. Katukeittiökojuja voi löytää erityisesti kaupungin keskustasta ja vilkkaista kauppapaikoista. Tarjolla on erilaisia herkkuja kuten hampurilaisia, falafelia, wokattuja nuudeleita ja muita pikaruokia.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Kulttuuritapahtumat ja nähtävyydet

Hannover on täynnä kulttuuritapahtumia ja nähtävyyksiä, kuten Hannoverin ooppera, joka tarjoaa korkeatasoisia oopperaesityksiä ja balettia. Lisäksi Hannoverin teatteri tarjoaa monipuolisen ohjelmiston erilaisia teatteriesityksiä. Tämän lisäksi kaupunki on tunnettu myös lukuisista museoista, kuten Sprengel-museo, joka esittelee modernin taiteen kokoelmaa, sekä Hannoverin historia- ja teknologiamuseo.

2. Puistot ja viheralueet

Hannoverissa on paljon kauniita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja ulkoiluun. Esimerkiksi Eilenriedein metsäpuisto on yksi suurimmista kaupunkimetsäpuistoista Euroopassa, ja sieltä löytyy useita kävely- ja pyöräilyreittejä. Maschsee-järvi puolestaan tarjoaa mahdollisuuden erilaisten vesilajien harrastamiseen, kuten purjehdukseen ja vesihiihtoon.

3. Urheilumahdollisuudet

Hannoverissa on monia mahdollisuuksia urheilun harrastamiseen. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, joissa voi pelata esimerkiksi jalkapalloa, tennistä, koripalloa ja lentopalloa. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia urheilutapahtumia, kuten maratoneja ja juoksukilpailuja.

4. Ravintolat ja kahvilat

Hannoverissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita eri makuun. Kaupungista löytyy perinteisiä saksalaisia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia ruokia, kuten bratwursteja ja schnitzeleitä. Lisäksi kaupungissa on tarjolla kansainvälisiä ruokakokemuksia eri maailman keittiöistä, kuten italialaista, aasialaista ja meksikolaista ruokaa.

5. Ostosmahdollisuudet

Hannover tarjoaa monia mahdollisuuksia ostosten tekemiseen. Kaupungin keskustassa sijaitsee suuri ostoskeskus, Kröpcke Center, jossa on paljon erilaisia kauppoja ja tavarataloja. Lisäksi kaupungista löytyy useita pienempiä kauppoja, joissa voi tehdä löytöjä esimerkiksi vaatteiden, sisustustavaroiden ja elektroniikan osalta.

Suositut hotellit Hannoverissa

1. Hannover City Center

Hannover City Center on suosittu hotelli Hannoverin keskustassa. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja minibaari. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna. Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin sijaintia lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä.

2. Grand Hotel Mussmann

Grand Hotel Mussmann sijaitsee lähellä Hannoverin päärautatieasemaa ja on suosittu valinta matkailijoiden keskuudessa. Hotellin tyylikkäissä huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja työpöytä. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja 24 tunnin vastaanotto. Vieraat kiittävät hotellin henkilökunnan ystävällisyyttä ja hotellin siisteyttä.

3. Best Western Premier Parkhotel Kronsberg

Best Western Premier Parkhotel Kronsberg sijaitsee Hannoverin messukeskuksen läheisyydessä ja tarjoaa mukavat majoitustilat. Hotellin huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja minibaari. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, sisäuima-allas ja kuntokeskus. Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin ympäristön rauhallisuutta ja hyviä ulkoilumahdollisuuksia.

4. Crowne Plaza Hannover

Crowne Plaza Hannover on suosittu hotelli lähellä Hannoverin keskustaa. Hotellin nykyaikaisissa huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja teen/kahvin valmistusvälineet. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna. Vieraat kehuvat hotellin mukavia sänkyjä ja hyvää aamiaista.

5. IntercityHotel Hannover

IntercityHotel Hannover sijaitsee lähellä Hannoverin päärautatieasemaa ja tarjoaa mukavan majoituksen matkailijoille. Hotellihuoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV ja työpöytä. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja kuntokeskus. Asiakkaat pitävät erityisesti hotellin hyvästä sijainnista ja hyvistä julkisen liikenteen yhteyksistä.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Hannover on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta kuten kaikissa suurkaupungeissa, myös täällä esiintyy rikollisuutta. Turistien tulee olla erityisen varovaisia pahamaineisilla alueilla ja välttää liikkumista yksinäisillä kaduilla öisin. On suositeltavaa pitää huolta arvoesineistään ja olla tarkkaavainen lompakon ja matkapuhelimen suhteen.

Lääketieteellinen huolto

Hannoverissa on hyvä lääketieteellinen huoltojärjestelmä. Kaupungissa on useita sairaaloita, klinikoita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa. Myös erilaisia erikoislääkäreitä on saatavilla. Päivystysapua tarjoaa Hannover Medical Centre, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

Liikenne

Hannoverin julkinen liikenneverkosto on hyvin kehittynyt ja tarjoaa turvallisen tavan liikkua kaupungissa. Kaupungissa on tehokas raitiovaunu- ja bussiverkosto, jonka kautta voi matkustaa helposti eri alueille. Lisäksi kaupungissa on myös taksipalveluita. Liikennesääntöjä ja merkkejä kunnioitetaan tiukasti, joten liikenne on yleisesti ottaen turvallista.

Turvallisuus hätätilanteissa

Hannoverissa hätätilanteissa voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112. Paikallisista turvallisuus- ja terveysasioista voi kysyä neuvoa myös paikalliselta poliisilta tai turisti-infosta, jotka auttavat hätätilanteessa tai antavat tärkeitä tietoja rikollisuudesta tai muista turvallisuuskysymyksistä.

Rannat ja Vesistöt

Hannoverissa ei ole merenrantaa, mutta kaupungissa sijaitsee useita järviä ja jokea, jotka tarjoavat mahdollisuuden virkistäytymiseen ja ulkoiluun. Kaupungin tunnetuin järvi on Maschsee, joka sijaitsee kaupungin eteläosassa.

Maschsee

Maschsee on keinotekoinen järvi, joka on saanut alkunsa vuonna 1934 tehdystä patoamisesta. Se on Hannoverin suurin järvi ja sen pinta-ala on noin 78 hehtaaria. Maschsee tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten veneilyä, purjehdusta, uimista ja kalastusta. Järven ympärillä on myös monia kävely- ja pyöräilyreittejä.

Leine-joki

Leine-joki virtaa Hannoverin läpi ja tarjoaa kauniin maiseman kaupungin keskustassa. Joen varrella on useita puistoja, kuten Leine -penger ja Leine -uimaranta, joissa voi nauttia kävelyistä ja piknikeistä.

Herrenhäuser Gärten

Herrenhäuser Gärten on suuri puistoalue, joka sijaitsee lähellä Hannoverin keskustaa. Puistossa on useita erilaisia ​​puutarhoja, suihkulähteitä ja järviä. Puistossa on myös Kumpel-Bad-järvi, jossa voi uida ja rentoutua.

Yöelämä ja viihde Hannoverissa:

Klubit ja baarit:

Hannoverissa on monia klubitaloja ja baareja, jotka tarjoavat viihdettä ja yöelämää kaikenikäisille. Suosituimpia yökerhoja ja baareja ovat oletusarvoiset ihmiset ”Mephisto”, ”Frosch”, ”Lux” ja ”Chéz Heinz”. Nämä paikat tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja hyvän ilmapiirin.

Teatterit ja esiintymispaikat:

Hannoverin teatterikulttuuri on vilkas ja monipuolinen. Tunnetuimpia teattereita ovat ”Staatstheater Hannover” ja ”GOP Varieté-Theater”, jotka tarjoavat korkealaatuisia näytöksiä ja esityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita pienempiä teattereita ja esiintymispaikkoja, jotka tarjoavat erilaisia näytöksiä, musikaaleja ja konsertteja.

Elokuvateatterit:

Hannoverissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi ”Cinemaxx”, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia erilaisilta genreiltä, sekä ”Apollo Kino” ja ”Kommunales Kino”. Elokuvateatterit näyttävät sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia useilla eri kielillä.

Kasino:

Hannoverissa on myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. ”Spielbank Hannover” tarjoaa rahapelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Kasinolla on myös ravintola ja baari, jossa voi nauttia ruokaa ja juomia.

Kulttuuritapahtumat:

Hannoverissa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Tunnetuimpia tapahtumia ovat esimerkiksi ”Maschseefest”, joka on suuri musiikkifestivaali ja kulttuuritapahtuma järven rannalla, sekä ”Herrenhäuser Gärtenin” konsertit ja oopperaesitykset.

Bowling ja biljardi:

Hannoverissa on myös useita viihdetiloja, joissa voi pelata biljardia ja keilata. Esimerkiksi ”Bowling World” ja ”Billardcafé Flash” tarjoavat tilat ja välineet näihin aktiviteetteihin. Näissä paikoissa voi viettää aikaa ystävien kanssa pelaillen ja nauttien virvokkeita.

Luontokohteet ja Retkeily

Eilenrieden metsä

Eilenrieden metsä on yksi Euroopan suurimmista kaupunkimetsistä, joka sijaitsee Hannoverin keskustan läheisyydessä. Se kattaa noin 640 hehtaaria ja tarjoaa kävijöilleen monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella on laaja verkosto kävely- ja pyöräilyreittejä, sekä myös piknik-alueita ja leikkipuistoja. Eilenrieden metsässä on myös useita biologisia näyttelytaloja, joissa voi tutustua alueen kasvi- ja eläinkuntaan.

Maschsee-järvi

Maschsee-järvi on keinotekoinen järvi Hannoverin keskustan lähellä. Järvi on suosittu kohde paikallisille ja turisteille, ja tarjoaa monipuolisia ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Rantaviivaa pitkin kulkee kävelyreitti, jolla voi nauttia kauniista maisemista ja pysähtyä uimarannoilla. Järven ympäristössä on myös useita ravintoloita, joista voi nauttia virkistäviä juomia tai ruokailla.

Hermann-Löhns-Park

Hermann-Löhns-Park on viihtyisä puistoalue Hannoverin pohjoisosassa. Puistossa on kauniita kävelyteitä ja viheralueita, joilla voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Alueella on myös leikkipuistoja lapsille, jalkapallokenttä ja grillausalue. Hermann-Löhns-Parkissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja kesäaikaan.

Steinhuder Meer

Steinhuder Meer on suuri järvi noin 30 kilometrin päässä Hannoverista. Järvi on suosittu kohde retkeilijöille ja vesilajeista kiinnostuneille, ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia aktiviteetteihin. Alueella voi esimerkiksi patikoida tai pyöräillä ympäri järveä, vuokrata kajakin tai soutuveneen, tai käydä lintutornissa tarkkailemassa alueen monipuolista lintulajistoa. Steinhuder Meerin ympäristössä on myös useita ravintoloita ja kahviloita.

Herrenhäuser Gärten

Herrenhäuser Gärten on upea barokkityylinen puutarhakokonaisuus Hannoverin Herrenhausenin kaupunginosassa. Alueella on useita eri puutarhoja, kuten suihkulähdepuutarha, englantilainen puutarha ja puumetsä. Herrenhäuser Gärten tarjoaa kävijöilleen kauniita kävelypolkuja, historiallisia rakennuksia ja kauniita maisemia. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja teatteriesityksiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Hannoverissa

Kupolekirikko

Kupolekirikko, virallisesti tunnettu nimellä Neues Rathaus, on yksi Hannoverin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä uusgoottilainen rakennus toimii nykyään kaupunginvaltuuston ja pormestarin virallisena istuntopaikkana. Kupolekirikolta on upeat näkymät yli kaupungin.

Marktkirche

Marktkirche, joka tunnetaan myös nimellä Marienkirche, on keskiaikainen luterilainen kirkko Hannoverin vanhassakaupungissa. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista ja historiallisista nähtävyyksistä. Kirkon torni tarjoaa vierailijoille upeat näkymät kaupungin yli.

Aegidienkirche

Aegidienkirche on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Hannoverin keskustassa. Se on osittain tuhoutunut toisen maailmansodan pommituksissa, ja nykyään siitä on jäljellä vain rauniot. Aegidienkirchesta on tullut myös muistomerkki, joka symboloi sotien tuhoja.

Herrenhäuser Gärten

Herrenhäuser Gärten on upea barokkipuutarha, joka on yksi tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä Hannoverissa. Puutarha koostuu useista eri alueista, kuten Großer Garten, Berggarten ja Georgengarten. Se tarjoaa vierailijoille rauhallisen ja kauniin ympäristön, jossa voi tutustua puutarhan historiallisiin rakennuksiin ja kasvillisuuteen.

Hannoverin linna

Hannoverin linna, joka tunnetaan myös nimellä Leineschloss, on entinen kuninkaallinen palatsi Hannoverin keskustassa. Linna rakennettiin 1800-luvulla ja nykyään siellä sijaitsee Ala-Saksin osavaltion parlamentti. Hannoverin linna on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus, jossa on myös historiallisia näyttelyitä.

Wilhelm Buschin museo

Wilhelm Buschin museo sijaitsee Hannoverin vanhassakaupungissa ja on omistettu saksalaiselle runoilijalle ja kuvittajalle Wilhelm Buschille. Museo esittelee Buschin elämää, teoksia ja vaikutusta, ja siellä voi nähdä alkuperäisiä piirroksia ja kirjoja. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Buschin taiteelliseen perintöön.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Herrenhausen Gardens

Herrenhausen Gardens on Hannoverin kuuluisa puutarha-alue, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Alueella sijaitsee neljä erilaista puutarhaa: Suuri Puutarha, Jokipuutarha, Maa-aristokraattien Puutarha ja Welfenpuutarha. Vyörymäiset nurmialueet, kauniit kukkaistutukset ja historialliset rakennukset luovat upean ja romanttisen ympäristön.

2. Telemax

Telemax on Hannoverin korkein rakennus, joka tarjoaa panoraamanäkymän kaupunkiin ja sen ympäristöön. Telemaxin näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin horisonttia ja erottaa eri kaupunginosia. Rakennus tarjoaa myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia näköalasta samalla kun nautiskelee ruokaa tai juomaa.

3. New Town Hall

Hannoverin uusi kaupungintalo, New Town Hall, tarjoaa upeat näköalat kaupungin keskustaan. Rakennuksen 97 metriä korkea näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät ympäröivään alueeseen. Tämä goottilais-romaanisen tyylinen rakennus on myös vaikuttava nähtävyys itsessään, ja siellä voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

4. Lindener Hill

Lindener Hill on kukkula Hannoverissa, joka tarjoaa kauniit näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkulan päältä voi ihailla kaupungin kattojen yli ja nähdä jopa Deisterin vuoriston lumihuippuiset huiput kirkkaana päivänä. Kukkulalla sijaitsee myös Lindenerin linna, jonka sisäpihoilta voi ihailla näköalaa kaupunkiin.

5. Marienburg Castle

Marienburgin linna sijaitsee Hannoverin lähellä olevassa Pattensenin kaupungissa. Tämä upea goottilainen linna tarjoaa näkymän ympäröivään vehreään maaseutuun ja Leine-joelle. Linnaa ympäröi myös puutarha, jossa voi kävellä ja ihailla kaunista näköalaa. Linna toimii nykyään museona, jossa voi tutustua sen historiaan ja arkkitehtuurin yksityiskohtiin.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti