Halvat lennot Nizza

Nähtävyydet ja kohteet

1. Promenade des Anglais

Nizza tunnetaan erityisesti kauniista rantakadustaan, Promenade des Anglaisista. Tämä merenrantakatu ulottuu noin seitsemän kilometrin matkan rannikkoa pitkin tarjoten upeat näkymät Välimerelle. Promenade des Anglais tarjoaa erinomaiset puitteet kävelyille, pyöräilylle tai vain auringossa rentoutumiseen.

2. Colline du Château

Kukkulan päällä sijaitseva Colline du Château tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja merelle. Kukkulan huipulle voi kiivetä jalan tai käyttää hissiä. Siellä voi ihailla kaunista maisemaa, vierailla linnoituksen raunioilla ja tutustua vesiputouksiin.

3. Vanhakaupunki

Nizzan vanhakaupunki, Vieux Nice, on värikäs ja tunnelmallinen alue, joka toimii myös kaupungin historiallisena keskuksena. Siellä voi kävellä kapeilla kujilla, tutustua vanhoihin rakennuksiin ja vierailla mielenkiintoisissa kaupoissa ja ravintoloissa. Alueella sijaitsee myös kaunis Cours Saleya -aukio, jolla järjestetään vilkas kukka- ja ruokatori.

4. Musée Matisse

Nizzassa sijaitsee Musée Matisse, joka on taidemuseo, omistettu ranskalaiselle taiteilijalle Henri Matisselle. Museossa on laaja kokoelma Matissen teoksia, mukaan lukien maalauksia, piirroksia, veistoksia ja kirjeenvaihtoa. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua tarkemmin Matisse taiteeseen ja hänen elämäänsä.

5. Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain (MAMAC) on modernin ja nykytaiteen museo, joka sijaitsee Nizzan kaupungin keskustassa. Museossa on laaja kokoelma teoksia eri taiteilijoilta, kuten Andy Warholilta, Yves Kleiniltä ja Niki de Saint Phallelta. Museon avulla vierailijat pääsevät tutustumaan moderniin ja nykytaiteeseen sekä sen kehitykseen.

6. Musée National Marc Chagall

Musée National Marc Chagall on taidemuseo, jossa esitellään ranskalais-venäläisen taiteilija Marc Chagallin teoksia. Museossa on nähtävillä runsaasti Chagallin maalauksia, jotka kuvastavat hänen taiteensa eri vaiheita ja teemoja. Museon tilat on suunnitellut itse taiteilija, joten se on myös visuaalisesti kiinnostava kohde.

7. Palais Lascaris

Palais Lascaris on historiallinen palatsi, joka toimii nykyään musiikkikanavien ja taidenäyttelyiden tapahtumapaikkana. Palatsissa on upea barokkityylinen arkkitehtuuri ja sen sisätiloissa on nähtävillä antiikin musiikki-instrumentteja sekä taidenäyttelyitä. Vierailu Palais Lascarisissa tarjoaa kiehtovan kulttuurielämyksen.

8. Nizzan katedraali

Nizzan katedraali, Cathédrale Sainte-Réparate, on kaunis kirkko, joka sijaitsee vanhankaupungin sydämessä. Katedraalissa voi ihailla upeaa barokkityylistä arkkitehtuuria ja lasimaalauksia. Se on omistettu Nizzan suojeluspyhimykselle, Saint Reparatalle, ja sitä pidetään tärkeänä uskonnollisena ja kulttuurikohteena kaupungissa.

9. Russalka-suihkukaivo

Russalka-suihkukaivo on Nizzassa sijaitseva monumentti, joka kunnioittaa kaupungin venäläistä yhteisöä ja venäläistä kulttuuria. Suihkukaivo on omistettu venäläiselle merenneidolle, Russalkalle, ja se sijaitsee Promenade des Anglaisin varrella. Suihkukaivo on vaikuttava nähtävyys, joka symboloi kaupungin monikulttuurista historiaa.

10. Jardin Albert I

Jardin Albert I on puisto Nizzan keskustassa, lähellä rautatieasemaa. Puisto tarjoaa vehreän keitaan kaupungin vilinän keskellä ja siellä voi nauttia rentouttavasta ympäristöstä ja kauniista kasvillisuudesta. Puistossa on myös suihkulähde ja useita veistoksia. Jardin Albert I on suosittu paikka paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Nizzan kulttuuri on monipuolinen ja rikas, ja se kuvastaa kaupungin pitkää historiaa ja vahvaa vaikutusta Välimeren alueella.
– Kaupungissa on useita taidemuseoita, kuten Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, jossa on laaja kokoelma modernia ja nykytaidetta.
– Nizza tunnetaan myös oopperastaan, joka esittää sekä perinteisiä että modernimpia teoksia.
– Kaupungissa järjestetään vuosittain Carnaval de Nice -karnevaali, joka on yksi suurimmista ja tunnetuimmista karnevaaleista maailmassa.
– Nizza on myös tunnettu ranskalaisen Rivieran ruokakulttuuristaan, ja kaupungissa voi nauttia herkullisista Välimeren ruoista ja paikallisista erikoisuuksista.

Historia

– Nizzan historia ulottuu antiikin aikaan, ja se on ollut osa useampaa eri hallintoaluetta vuosisatojen aikana.
– Kaupunkia ovat hallinneet muun muassa roomalaiset, saarilaiset, italialaiset ja ranskalaiset, mikä näkyy edelleen kaupungin arkkitehtuurissa ja kulttuurissa.
– Nizza kuului pitkään Italian Savoiji-suvun alaisuuteen, kunnes se siirtyi Ranskalle vuonna 1860. Tätä ennen kaupunki oli ollut Italian puolella.
– Nizzan strateginen sijainti Välimeren rannalla teki siitä merkittävän kaupungin kaupankäynnin ja merenkulun kannalta.
– Historiallisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Colline du Château -linnavuori, josta avautuu upea näköala kaupunkiin ja Välimerelle, sekä vanhakaupunki Vieux-Nice, jossa voi tutustua alueen vanhoihin rakennuksiin ja kapeisiin kujille.

Tervetuloa Nizzaan

Nizza on Ranskan Rivieran suurin kaupunki ja kuuluisa lomakohde. Kaupunki tarjoaa monipuolisia ruokailu- ja ravintolavaihtoehtoja, joista löydät varmasti mieleisesi.

Perinteiset nizzalaiset ruokalajit

Nizzassa voit maistella monia perinteisiä nizzalaisia ruokalajeja, kuten:
– Socca: kikherneistä valmistettu suolainen ohukainen, joka paistetaan kuumassa uunissa.
– Salade niçoise: perinteinen salaatti, jossa on tonnikalaa, munia, vihanneksia, öljyä ja oliiveja.
– Pan bagnat: eräänlainen nizzalainen tonnikalasämpylä, jossa on myös vihanneksia, munaa ja oliiveja.
– Ratatouille: tomaattipohjainen vihannespaistos, joka sisältää yleensä munakoisoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa.

Ravintolat rantapromenadin varrella

Rantapromenadin varrella sijaitsee monia ravintoloita, joista voi nauttia upeista näkymistä Välimerelle samalla kun nauttii herkullista ruokaa. Tarjolla on sekä perinteisiä ranskalaisia että kansainvälisiä ruokalajeja. Voit valita esimerkiksi mereneläviä, pizzaa, pastaa tai vaikka sushia.

Viehättäviä kahviloita ja leipomoita

Kaupungista löytyy myös lukuisia viehättäviä kahviloita ja leipomoita, joissa voi pysähtyä nauttimaan herkullista kahvia ja leivonnaisia. Voit maistella perinteisiä ranskalaisia leivonnaisia, kuten croissantteja, macaroneja ja tarteletteja.

Kasvis- ja vegaaniruokaa tarjoavia ravintoloita

Nizzasta löytyy myös hyviä vaihtoehtoja kasvis- ja vegaaniruokaa etsiville. Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia kasvisvaihtoehtoja ja luomutuotteita. Voit nauttia esimerkiksi kasvisburgereita, falafel-annoksia tai raakakakkuja.

Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita

Jos etsit hieman hienompaa ruokailuelämystä, Nizzassa on myös useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat korkeatasoista ruokaa ja unohtumattomia makuelämyksiä. Voit nauttia esimerkiksi modernia ranskalais-italialaista keittiötä tai maistella gourmet-annoksia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rannalla rentoutuminen ja uiminen

Nizzan suosituin aktiviteetti on ehdottomasti rannalla rentoutuminen ja uiminen. Kaupungin edustalla sijaitseva Promenade des Anglais -rantakatu tarjoaa upeat näkymät Välimerelle ja mahdollisuuden nauttia auringosta ja hiekkarannoista.

Patikointi

Nizzan ympäristössä on upeat patikointireitit, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Esimerkiksi Esterelin luonnonpuisto tarjoaa upeat maisemat ja haastavammat polut.

Pyöräily

Nizzan kaupungissa ja sen ympäristössä on paljon pyöräteitä, jotka tekevät pyöräilystä kätevän ja mukavan tavan tutustua alueeseen. Kaupungista voi vuokrata pyörän helposti ja lähteä tutkimusretkelle kauniilla rantabulevardeilla tai maaseudun teillä.

Golf

Golfin ystävät voivat nauttia Nizzan ympäristön upeista golfkentistä. Alueella on useita laadukkaita kenttiä, joista voi valita omiin taitoihin sopivan.

Museot ja taidegalleriat

Nizza tarjoaa myös lukuisia museoita ja taidegallerioita niille, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurista ja taiteesta. Esimerkiksi Matisse-museo ja Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain ovat suosittuja kohteita taiteen ystäville.

Shoppailu

Nizzassa on lukuisia ostosalueita, joista voi löytää niin tunnettujen brändien liikkeitä kuin paikallisia erikoisliikkeitäkin. Kaupungin pääostoskatu Avenue Jean Médecin on suosittu ostosalue, ja vanhakaupunki tarjoaa myös ainutlaatuisia ostosmahdollisuuksia.

Yöelämä

Nizzassa riittää myös vilkas yöelämä, josta voi nauttia erilaisissa baareissa, klubeilla ja ravintoloissa. Suositut alueet yöelämälle ovat vanhakaupunki sekä Rue de la Préfecture -katu ja sen ympäristö.

Risteilyt

Nizzasta voi lähteä myös päiväristeilylle, jolloin voi ihailla kaupungin upeita rannikkonäkymiä ja tutustua lähisaariin, kuten Saint-Tropeziin tai Monacoon.

Teatteri ja musikaalit

Nizzassa voi nauttia myös teatteri- ja musikaaliesityksistä. Palais de la Méditerranée ja Nice Opera House ovat suosittuja paikkoja, joissa voi kokea korkeatasoista esittävää taidetta.

Suositut hotellit Nizzassa

1. Hotel Negresco

Hotel Negresco on ylellinen viiden tähden hotelli sijaitsee Promenade des Anglais -rantakadulla. Hotellin sisustus on taidetta ja antiikkia täynnä, ja siellä on viisi ravintolaa ja baaria sekä kuntokeskus ja spa. Hotellin huoneista on näkymä joko merelle tai kaupunkiin.

2. Hotel La Perouse

Hotel La Perouse on viehättävä neljän tähden boutique-hotelli, joka sijaitsee Vieux Nice -kaupunginosassa. Hotellissa on ulkouima-allas ja terassi, josta on panoraamanäkymät Nizzanlahdelle ja vanhalle satamalle. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä.

3. Le Meridien Nice

Le Meridien Nice on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee Promenade des Anglais -rantakadulla. Hotellissa on oma ranta-alue, uima-allas, kuntosali ja spa. Huoneista on joko näköala kaupunkiin tai merelle.

4. Hyatt Regency Nice Palais de la Mediterranée

Hyatt Regency Nice Palais de la Mediterranée on viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Promenade des Anglais -rantakadulla. Se tarjoaa ylelliset majoitustilat, oma ranta-alue, uima-allas ja spa. Hotellin huoneista on hieno näköala joko merelle tai kaupunkiin.

5. Hotel Le Negresco

Hotel Le Negresco on legendaarinen viiden tähden hotelli Promenade des Anglais -rantakadulla. Hotelli on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan ja sisustuksestaan, ja siellä on kaksi ravintolaa ja baari. Huoneista on näkymä joko katselemalla kaupunkiin tai merelle.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Nizzassa on yleisesti ottaen turvallista liikkua ja matkustaa.
– Kaupungissa on korkea turvallisuustaso ja hyvin toimiva poliisivoima.
– Poliisipartioita näkyy kaupungilla paljon erityisesti vilkkaan kesäkauden aikana.
– Rikollisuustaso on yleisesti ottaen alhainen, mutta matkailijoiden on silti tärkeää noudattaa tavanomaista varovaisuutta.
– Matkailijoille suositellaan esimerkiksi arvotavaroiden pitämistä turvallisessa paikassa ja matkailijoiden tulee olla varuillaan taskuvarkaiden ja muiden pienrikosten suhteen.
– Pysyminen turvallisilla alueilla ja välttäminen pimeitä ja hiljaisia katuja sekä epäilyttäviä tilanteita on suositeltavaa.
– Matkailijoille suositellaan myös päivystysnumeroiden (esim. hätänumero, sairaalan päivystys) sekä lähiympäristön turistitoimistojen ja suurlähetystöjen yhteystietojen säilyttämistä matkassa.

Terveys

– Nizzasta löytyy hyvin varustettuja sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat korkeaa lääketieteellistä osaamista.
– Kaupungissa on myös useita apteekkeja, jotka myyvät resepti- ja itsehoitolääkkeitä.
– Matkailijoille suositellaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset terveysongelmat tai tapaturmat.
– Rokotuksia ei yleensä tarvita Nizzaan matkustettaessa, mutta tarkistus oman kotimaan terveysvirastosta tai rokotuskeskuksesta suositellaan.
– Veden juominen hanasta on turvallista Nizzassa.
– Matkailijoiden tulee olla varovaisia auringonpalamisen suhteen erityisesti kesäkuukausina, ja käyttää tarvittaessa aurinkovoidetta ja suojakertoimellisia vaatteita.
– Kaupungin kaduilla on saatavilla terveys- ja ensiapupalveluja hätätilanteissa.
– Lääkäripalvelut ja sairaanhoito ovat korkeatasoisia, mutta matkailijoiden tulee olla tietoisia siitä, että hoitokulut voivat olla korkeat, ellei matkavakuutusta ole hankittu.
– Matkailijoiden tulee tarkistaa erityisvaatimukset, kuten lääkkeiden maahantuontirajoitukset, oman kotimaansa terveysviranomaisilta ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais on Nizzan tunnetuin ranta ja merenrantabulevardi. Se ulottuu noin seitsemän kilometrin matkan pitkin Välimeren rantaviivaa ja tarjoaa upeat maisemat, hiekkarantoja ja kävelyreittejä.

Plage du Carras

Plage du Carras on suosittu hiekkaranta Nizzan länsipuolella. Ranta tarjoaa matalaan veteen laskeutuvan hiekkapohjan ja hyvät puitteet aurinkotuoleilla rentoutumiseen.

Plage du Larvotto

Plage du Larvotto sijaitsee Nizzan itäpuolella ja on kaupungin suurin julkinen hiekkaranta. Larvotton ranta tarjoaa auringonpalvojille palkitsevan kokemuksen hienosta hiekasta ja turkoosista merivedestä.

Cap de Nice

Cap de Nice on kalliorantaa, joka sijaitsee kaupungin eteläpuolella. Se on erityisen suosittu paikka paikallisten keskuudessa, ja siellä voi nauttia upeista panoraamanäkymistä Välimerelle.

Ranskan Rivieran saaret: Île Saint-Honorat ja Île Sainte-Marguerite

Nizzan edustalla sijaitsee kaksi houkuttelevaa saarta nimeltään Île Saint-Honorat ja Île Sainte-Marguerite. Ne tarjoavat upeita maisemia, luontoa ja erilaisia ​​aktiviteetteja kuten veneretkiä, patikointia ja snorklausta.

Venetsialaiset kanaalit

Nizzan vanhassa kaupungissa on kauniita venetsialaisia ​​kanaaleja, jotka muistuttavat Venetsian kuuluisia kanavia. Kävellen kanaalien vierellä voi ihailla kauniita kuvauksellisia maisemia ja historiallisia rakennuksia.

Varakat rauhalliset lahdet

Nizzan ympäristössä on useita rauhallisia ja kauniita lahtia, jotka tarjoavat vaihtoehdon vilkkaammille rannoille. Näihin voidaan sisällyttää esimerkiksi Villefranche-sur-Mer ja Beaulieu-sur-Mer, jotka ovat tunnettuja niiden upeista maisemista ja rauhallisesta tunnelmasta.

Var veistetyt kallioiden uimapaikat

Nizzan lähistöllä on myös ainutlaatuisia uimapaikkoja, jotka on veistetty kallioihin. Tällaisia alueita ovat muun muassa Coco Beach ja Castel Plage, jotka tarjoavat upeat näkymät merelle ja ainutlaatuisen uimaympäristön.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Nizzassa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia viihdetarjontoja. Suosituimpia alueita yöelämän kannalta ovat vanhakaupunki (Vieux Nice), Promenade des Anglais ja Place Massena. Näiltä alueilta löytyy monia trendikkäitä ja vilkkaita baareja, joissa voi nauttia laadukkaista juomista ja musiikista. Klubeja on tarjolla myös eri musiikkityyleihin erikoistuneina, kuten elektronisen musiikin, hiphopin tai jazzin ystäville.

2. Rantaklubit

Nizzassa on useita rantaklubeja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen tavan viettää iltaa. Rantaklubit yleensä tarjoavat mahdollisuuden rentoutua aurinkotuoleissa, nauttia hyvästä musiikista ja tanssia rannalla auringonlaskun aikaan. Monet rantaklubit tarjoavat myös ravintolapalveluita ja järjestävät erilaisia teemajuhlia ja live-esityksiä.

3. Elokuvateatterit ja teatterit

Nizzan elokuvateattereista löytyy useita kansainvälisiä ja paikallisia elokuvia esittäviä teattereita. Elokuvatarjonta vaihtelee uusimmista hittielokuvista klassikoihin. Lisäksi kaupungissa on monia teattereita, jotka tarjoavat musikaaleja, komediaesityksiä ja muita teatteriesityksiä.

4. Konsertit ja live-esitykset

Nizza on suosittu konserttien ja live-esitysten kohde, ja kaupungista löytyy useita areenoita ja konserttisaleja, joissa järjestetään erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä. Tunnettuja kansainvälisiä ja paikallisia artisteja esiintyy säännöllisesti Nizzassa. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja taidenäyttelyitä, jotka tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä.

5. Kasinot

Nizzassa sijaitsee useita kasinoita, jotka houkuttelevat pelaajia ympäri maailman. Kasinot tarjoavat laajan valikoiman pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja pokeria. Lisäksi kasinoilla voi nauttia ravintolapalveluista ja viihdetarjonnasta, kuten musiikkiesityksistä ja stand up -komediasta.

6. Yökerhot

Nizza tarjoaa myös lukuisia yökerhoja, jotka ovat suosittuja erityisesti nuorten keskuudessa. Yökerhoissa voi tanssia aamuun asti eri musiikkityylien tahdissa, kuten house, techno, R&B tai pop. Monet yökerhot järjestävät myös teemailtoja ja live-DJ-esityksiä, jotka luovat ainutlaatuisen ilmapiirin ja tarjoavat ikimuistoisia hetkiä yöelämän ystäville.

Luontokohteet ja retkeily Nizzassa

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais on Nizzan kuuluisin kävelykatu, joka tarjoaa upeat näkymät Välimerelle. Kävelykatu on noin seitsemän kilometriä pitkä ja se kulkee kauniin rantaviivan läpi. Promenadella voi nauttia kävelystä, pyöräillä, rullaluistella tai rentoutua rantahiekalla.

Colline du Château

Colline du Château on kukkula Nizzan keskustan lähellä, josta avautuu upeat näkymät Nizzan vanhaan kaupunkiin, satamaan ja Välimerelle. Kukkulalle on mahdollista nousta jalkaisin, hissillä tai myös bussilla. Alueella on myös puistoja ja kävelyreittejä, joissa voi nauttia kauniista luonnosta ja hiljaisuudesta.

Promenade du Paillon

Promenade du Paillon on viheralue ja puisto, joka sijaitsee Nizzan keskustassa. Se jakaa kaupungin kahtia ja tarjoaa kävelijöille ja virkistystä kaipaaville alueen rentoutumiseen ja ulkoiluun. Puistossa on leikkipaikkoja, suihkulähteitä ja viheralueita, joilla voi istua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Parc de la Colline du Château

Parc de la Colline du Château on kaunis puisto, joka sijaitsee Colline du Châteaun kukkulalla. Puistossa on reheviä kasvillisuusalueita, mediterraneita kasveja ja huvimajoja, joista avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Puistossa voi rentoutua ja nauttia luonnosta sekä tehdä vaellusretkiä.

Promenade des Anglais -rantakävely

Promenade des Anglais -rantakävely on suosittu retkikohde Nizzassa. Kävelyreitti kulkee pitkin kaunista rantaviivaa ja tarjoaa upeat näkymät Välimerelle. Kävelytie on hyvin hoidettu ja varustettu penkeillä, pyöräkaistoilla ja kahviloilla, joissa voi pysähtyä virkistäytymään. Rantakävelyllä voi nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja ihailla Nizzan kaunista maisemaa.

Mont Boronin puisto

Mont Boronin puisto sijaitsee Nizzan kaupungin itäosassa ja se tarjoaa upeat näkymät Välimerelle. Puistossa on monipuolista kasvillisuutta, kävelyreittejä ja levähdyspaikkoja. Alueella on myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten Fort du Mont Alban, joka on vanha linnoitus. Puistossa voi tehdä retkiä ja nauttia kauniista luonnosta ja rauhallisesta ympäristöstä.

L’Aigle de Nice -näköalapaikka

L’Aigle de Nice on näköalapaikka, joka sijaitsee Nizzan kukkulalla. Näköalapaikalta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin, satamaan ja Välimerelle. Paikka on suosittu retkeilykohde, jossa voi ihailla kaupungin kaunista maisemaa ja ottaa upeita valokuvia.

Promenade du Cap de Nice

Promenade du Cap de Nice on kaunis kävelyreitti, joka kiertää Nizzan Cap de Nicen niemimaalla. Reitillä voi ihailla upeita näkymiä Välimerelle ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Kävelyreitti kulkee kivikkoisilla poluilla ja tarjoaa upeita maisemia niemimaan ympäristöön.

Parc Phoenix

Parc Phoenix on suuri puistoalue, joka sijaitsee lähellä Nizzan lentokenttää. Puistossa on runsaasti erilaisia kasveja, kukkia ja eksoottisia eläimiä, kuten flamingoja, papukaijoja ja kilpikonnia. Puistossa voi vierailla kasvihuoneissa, kävellä viheralueilla ja tutustua eläimiin.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Nizza Katedraali

Nizza Katedraali on Roomalaiskatolinen kirkko, joka sijaitsee vanhassakaupungissa Nizzassa. Rakennus edustaa barokkityyliä ja siinä on myös goottilaisia ja romaanisia piirteitä. Katedraali on omistettu Pyhälle Reparatalle, joka on Nizzan suojelupyhimys. Katedraaliin kuuluu myös kappeli, jossa säilytetään Pyhää Blaisea, joka on toinen Nizzan suojelupyhimyksistä.

Château Hill

Château Hill on Nizzan vanhankaupungin kukkula, jolta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja Välimerelle. Kukkula on saanut nimensä siellä sijainneesta keskiaikaisesta linnoituksesta. Nykyään linnoituksesta on jäljellä enää raunioita, mutta kukkula on suosittu nähtävyys kävijöiden keskuudessa sen näköalojen takia. Kukkulalta löytyy myös puisto, jossa voi nauttia kävelyistä ja piknikistä.

Suuri Synagoga

Suuri Synagoga, tai Synagoga Mosaiikkeihin, on juutalaisyhteisön päätemppeli Nizzassa. Rakennus edustaa Pohjois-Afrikkalaista tyyliä ja sen koristeellisessa sisustuksessa on vaikutteita Marokosta ja Tunisista. Synagoga on yksi Euroopan suurimmista synagogista, ja se toimii myös juutalaisen kulttuurin ja historian näyttämönä Nizzassa.

St. Nicholas Venäjän Ortodoksinen Katedraali

St. Nicholas Venäjän Ortodoksinen Katedraali on Nizzassa sijaitseva ortodoksinen kirkkorakennus. Se on omistettu Pyhälle Nikolaille, joka on venäläisen ortodoksisen kirkon suojelupyhimys. Katedraali on rakennettu 1800-luvun lopulla venäläisten turistien ja asukkaiden tarpeisiin. Rakennus edustaa venäläistä ortodoksista arkkitehtuuria ja siinä on kauniita freskoja ja ikoneita.

Nizzan arkeologiamuseo

Nizzan arkeologiamuseo sijaitsee Cimiez-kukkulan rinteellä ja esittelee Nizzan alueen arkeologista perintöä. Museossa voi tutustua muinaisiin esineisiin, kuten antiikin aikaisiin roomalaisiin mosaiikkeihin, keramiikkaan ja pronssiesineisiin. Museon kokoelmat kattavat 300 000 vuotta Nizzan alueen historiaa, ja se tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen alueen menneisyyteen.

Panoraama- ja näköalapaikat Nizzassa

Colline du Château

Colline du Château sijaitsee Nizzan vanhankaupungin läheisyydessä ja tarjoaa upeat näkymät kaupungille, Välimerelle ja Nizzan lahdelle.

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais on Nizzan kuuluisa rantapromenadi, jolta avautuu upeat näkymät Välimerelle. Täältä voi ihailla kaunista auringonlaskua ja nauttia merituulen viileydestä.

Tour Bellanda

Tour Bellanda sijaitsee Colline du Châteaulla ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät Nizzan vanhaankaupunkiin, satamaan ja Välimerelle. Täältä voi ihailla myös kauniita auringonlaskuja.

Terrasse du Château

Terrasse du Château sijaitsee Colline du Châteaulla ja se tarjoaa upeat näkymät Nizzan vanhankaupungin kattojen yli sekä Välimerelle. Paikalta löytyy myös viihtyisä puistoalue rentoutumiseen.

Mont Boron

Mont Boron on kukkula Nizzan itäpuolella, jolta avautuvat upeat näkymät kaupungille ja Välimerelle. Kukkulalla sijaitsee myös kaunis puistoalue, jossa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta.

Parc de la Colline du Château

Parc de la Colline du Château sijaitsee Colline du Châteaulla ja tarjoaa upeat näköalat Nizzan vanhaankaupunkiin, satama-alueelle ja Välimerelle. Puistossa voi kävellä kauniissa ympäristössä ja nauttia raikkaasta ilmasta.

Le Château

Le Château on historiallinen linnoitus, josta avautuvat upeat näkymät Nizzan vanhankaupungin yli sekä Välimerelle. Linnoituksessa voi vierailla ja tutustua sen historiaan.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti