Halvat lennot Palermo

Nähtävyydet ja kohteet

Mondello

Mondello on yksi Palermon suosituimmista matkailukohteista. Se on kaunis ranta-alue, joka sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Palermon keskustasta. Tämä hiekkaranta on suosittu paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa, ja siellä on mahdollisuus rentoutua auringossa, nauttia uimisesta kirkkaassa vedessä ja osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin. Rannan läheisyydessä on myös monia ravintoloita ja baareja.

Palermon katedraali

Palermon katedraali, virallisesti nimeltään Cattedrale metropolitana primaziale Santa Vergine Maria Assunta, on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Tämä upea kirkko sijaitsee Palermon historiallisessa keskustassa ja sen rakentaminen alkoi jo 1100-luvulla. Katedraali yhdistelee erilaisia arkkitehtonisia tyylejä, kuten normannilaista, goottilaista ja barokkia, ja siellä voi ihailla monia taideteoksia ja uskonnollisia reliikkejä.

Quattro Canti

Quattro Canti, virallisesti nimeltään Piazza Vigliena, on yksi Palermon keskeisistä aukioista. Sitä pidetään kaupungin sydämenä, ja se on myös yksi Palermon suosituimmista nähtävyyksistä. Aukio koostuu neljästä barokkipatsaiden koristamasta kulmasta, jotka edustavat kaupungin eri kortteleita. Quattro Canti sijaitsee Palermon historiallisen keskustan tärkeimpien ostoskatujen risteyksessä ja sen ympärillä on monia kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

Zisa-linna

Zisa-linna on historiallinen linna, joka sijaitsee Palermon länsiosassa. Se rakennettiin normannien hallitessa Sisiliaa 1100-luvulla ja se toimi aikoinaan kuninkaan asuinpaikkana. Zisa-linnasta voi ihailla upeita arabialaisia ​​ja normannilaisia ​​arkkitehtonisia yksityiskohtia, ja sen sisällä on arkeologinen museo, jossa on esillä muinaisia esineitä ja taideteoksia. Linnan ympärillä on kauniita puutarhoja ja puistoja, jotka tarjoavat miellyttävän paikan kävelylle ja rentoutumiselle.

Teatro Massimo

Teatro Massimo on yksi Euroopan suurimmista oopperataloista ja se sijaitsee Palermon keskustassa. Tämä upea rakennus on valmistunut vuonna 1897 ja sen arkkitehtuuri on vaikuttavaa, yhdistellen barokin ja neorenessanssin tyylipiirteitä. Teatro Massimossa voi ihailla upeita freskoja, kattokruunuja ja taideteoksia, ja siellä järjestetään säännöllisesti ooppera- ja musiikkiesityksiä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri:

– Palermon kulttuuri on vahvasti vaikuttunut sekä arabian, italialaisen että normannien perinteistä.
– Kaupungissa järjestetään useita festivaaleja ja tapahtumia, kuten elokuvafestivaali Ystävänpäivä-kupoli helmikuussa ja Musiikki ja Herkut -festivaali syyskuussa.
– Vilkas katuelämä, kahvilakulttuuri ja välimerellinen ruokakulttuuri ovat tärkeitä osia Palermon kulttuuria.

Historia:

– Palermo on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, ja sen historia ulottuu yli 2 700 vuoden taakse.
– Kaupunki oli fenikialaisten, roomalaisten, bysanttilaisten, arabit ja normannien hallinnassa eri aikoina.
– Normannien aikakaudella Palermo kukoisti merkittävänä kulttuurikeskuksena ja siitä tuli Sisilian kuningaskunnan pääkaupunki.
– Palermossa sijaitsee useita historiallisia rakennuksia, kuten Palermon katedraali, Kraliţţin palatsi ja Palazzo dei Normanni.
– Monet nähtävyydet kaupungissa näyttävät historiallisia vaikutteita useilta eri aikakausilta, kuten arabialaiset kupolit ja normannilaiset palatsit.

Ruokailu ja ravintolat Palermossa

Perinteinen Sisilialainen ruoka

Palermo tarjoaa laajan valikoiman perinteistä sisilialaista ruokaa. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi pasta con le sarde (pastaa sardiinien kanssa), arancine (riisipalloja), caponata (kasvisruokaa) ja cannoli (jälkiruoka). Sisilialainen ruoka on usein runsasta ja mausteista, ja siinä yhdistyy vaikutteita eri kulttuureista, kuten arabialaisesta ja espanjalaisesta keittiöstä.

Ravintolat Palermossa

Palermossa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Kaupungista löytyy sekä perinteisiä sisilialaisia ravintoloita että moderneja gourmet-ravintoloita. Monet ravintolat keskittyvät tarjoamaan paikallisia raaka-aineita ja perinteisiä reseptejä.

Ruokatori Mercato di Ballarò

Mercato di Ballarò on Palermon tunnetuin ruokatori, jossa voi tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Torilla myydään tuoreita hedelmiä, vihanneksia, kalaa, lihaa ja erilaisia muita elintarvikkeita. Torilta voi ostaa myös valmiita ruokia, kuten cannoli-leivoksia ja arancine-palloja.

Street food -kulttuuri

Palermo tunnetaan myös vilkkaasta street food -kulttuuristaan. Kaupungista löytyy lukuisia kioskeja ja katuruokakojuja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Suosittuja street food -vaihtoehtoja ovat esimerkiksi panino con panelle (kikhernelettua leivän välissä), pane e panelle (kikhernelettua leivän päällä), panelle (kikhernelettua sellaisenaan) ja pani ca meusa (spleeni-hampurilainen).

Sisilialaiset viinit

Sisilia on Italian suurin viinintuottaja, ja Palermo tarjoaa erinomaiset puitteet viininmaistelulle. Kaupungissa on useita viinibaareja ja ravintoloita, joissa voi tutustua sisilialaisiin viineihin. Tunnettuja sisilialaisia viinityyppejä ovat esimerkiksi Nero d’Avola (punaviini) ja Marsala (makea viini).

Palermolaiset kahvilat ja jäätelöbaarit

Palermossa on myös runsaasti kahviloita, joissa voi nauttia espressoa tai muita kahvijuomia. Italialainen jäätelö on tunnettu herkku, ja Palermosta löytyy useita jäätelöbaareja, joissa voi maistella erilaisia makuja. Suosittuja jäätelömakuja ovat esimerkiksi pistasipähkinä, sitruuna ja tumma suklaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

Palermossa on useita museoita, joissa voi tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan ja taiteeseen. Esimerkkejä museoista ovat Palermon arkeologinen museo, jossa voi nähdä muinaisen Sisilian kulttuurin esineitä, sekä Oratorion galleria, joka on kuuluisa renessanssimaalari Antonello da Messinan teoksista.

Golf

Palermon lähellä sijaitsee useita golfkenttiä, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia lajin harrastamisesta. Näistä mainittakoon esimerkiksi Villa Airoldi Golf Club, jolla on kauniit näkymät merelle, sekä Donnafugata Golf Resort & Spa, joka tarjoaa hieman haastavammat peliolosuhteet.

Puistot ja puutarhat

Kaupungissa on myös useita kauniita puistoja ja puutarhoja, joissa voi nauttia luonnon kauneudesta ja rentoutua. Esimerkiksi Villa Giulia puutarhassa voi ihastella kauniita kasvillisuutta ja ihailla näkymiä Palermonlahdelle, kun taas Villa Napoli puiston vehreydessä voi viettää aikaa perheen kanssa tai järjestää piknikin.

Rannat

Palermo sijaitsee lähellä Välimeren rantoja, ja kaupungista löytyy useita upeita hiekkarantoja. Esimerkiksi Mondello Beach on suosittu paikka niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja sieltä löytyy myös ravintoloita ja kahviloita. Toisaalta suositeltava vaihtoehto on myös Cefalù, jossa sijaitsee pitkä hiekkaranta ja upea merenrantabulevardi.

Ostoskeskukset

Palermossa on useita ostoskeskuksia, joissa voi shoppailla ja viettää aikaa. Esimerkiksi Forum Palermo on suuri kauppakeskus, jossa on lukuisia liikkeitä, ravintoloita ja elokuvateattereita. Myös Conca d’Oro on suosittu ostoskeskus, josta löytyy laaja valikoima erilaisia kauppoja ja palveluita.

Ruokakulttuuri

Palermossa ruokakulttuuri on vahvasti läsnä, ja kaupungista löytyy paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita. Perinteisiä herkkuja kannattaa maistaa esimerkiksi Palermon kaduilla sijaitsevista kioskeista, joista saa esimerkiksi cannoli-leivoksia ja sfincione-pizzaa. Myös Mercato del Capo on suosittu paikka maistella paikallisia herkkuja, kuten arancineja ja panelleja.

Suositut hotellit Palermossa:

1. Grand Hotel Villa Igiea – MGallery

Grand Hotel Villa Igiea sijaitsee upealla paikalla meren rannalla, lähellä Palermon keskustaa. Hotellissa on 5 tähden mukavuudet, kuten ulkouima-allas, spa-tilat ja ravintola, joka tarjoaa perinteisiä sizilialaisia herkkuja.

2. Hotel Principe di Villafranca

Hotel Principe di Villafranca tarjoaa modernia ja tyylikästä majoitusta Palermon sydämessä. Tässä boutique-hotellissa on yksilöllisesti sisustettuja huoneita, ravintola ja kattoterassi, jolta avautuu upea näköala kaupungin ylle.

3. Alma Hotel

Alma Hotel tarjoaa tyylikästä ja viihtyisää majoitusta Palermon historiallisella alueella. Hotelli sijaitsee lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Normanin palatsia, ja siinä on modernit huoneet, baari ja aamiaishuone.

4. Hotel Porta Felice

Hotel Porta Felice on moderni hotelli, joka sijaitsee Vanhassakaupungissa. Täällä vieraat voivat rentoutua tyylikkäässä huoneessa, nauttia illallista hotellin ravintolassa tai nauttia auringosta hotellin katolla sijaitsevalla aurinkoterassilla.

5. Eurostars Centrale Palace

Eurostars Centrale Palace sijaitsee entisessä palatsissa Palermon kaupungin sydämessä. Tässä historiallisessa hotellissa on kauniisti sisustettuja huoneita ja ravintola, jossa voi maistella paikallisia herkkuja. Hotellin kattoterassilta avautuu upea näköala kaupungin ylle.

6. Hotel Principe di Belmonte

Hotel Principe di Belmonte tarjoaa viihtyisää majoitusta Palermon keskustassa. Hotellissa on elegantisti sisustetut huoneet, baari ja ravintola, joka tarjoaa perinteistä sizilialaista ruokaa. Vieraat voivat rentoutua hotellin terassilla ja nauttia kauniista näköalasta yli kaupungin.

7. Massimo Plaza Hotel

Massimo Plaza Hotel sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Palermon keskustassa. Hotellissa on huolella sisustetut huoneet ja kattoterassi, josta avautuu upea näköala kaupungin kattojen ylle. Hotellin ravintolassa voi nauttia sizilialaisia herkkuja.

8. Ibis Styles Palermo Cristal

Ibis Styles Palermo Cristal tarjoaa modernia ja mukavaa majoitusta Palermon keskustassa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, ravintola ja baari. Vieraat voivat myös rentoutua hotellin terassilla ja ihailla kaupungin näkymiä.

9. Astoria Palace Hotel

Astoria Palace Hotel sijaitsee Palermon keskustassa lähellä satamaa. Hotellissa on tilavat huoneet, ravintoloita ja baareja sekä kattoterassi, jolta voi ihailla kaupungin näkymiä. Hotellin spa-alueella voi rentoutua saunassa tai hierontahoidossa.

10. Artemisia Palace Hotel

Artemisia Palace Hotel sijaitsee Palermon historiallisessa keskustassa lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä. Tässä viehättävässä hotellissa on tyylikkäät ja yksilöllisesti sisustetut huoneet, ravintola ja baari. Hotellin takapihalla on rauhallinen puutarha, jossa voi rentoutua päivän päätteeksi.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Palermo on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta silti matkailijoille suositellaan tavanomaista varovaisuutta.

– Matkailijoille suositellaan erityisesti varovaisuutta silloin kun liikutaan päivän aikana turistialueiden ulkopuolella.

– Vältä liikkumista yksin pimeällä ja huonosti valaistuilla alueilla.

– Ota huomioon omaisuutesi ja pidä tärkeät dokumentit ja arvoesineet turvassa.

– Ole erityisen varovainen taskuvarkaita ja taskuvarkausyrityksiä vastaan vilkkaissa paikoissa, kuten julkisilla liikennevälineillä tai turistikohteissa.

Terveys

– Palermossa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laadukasta hoitoa sekä asukkaille että matkailijoille.

– Ennen matkalle lähtemistä on suositeltavaa tarkistaa omasta kotimaasta saatavat matkailijoiden terveysneuvot.

– Matkailijoille suositellaan pitämään matkavakuutus voimassa ja tarkistamaan, että se kattaa tarvittavat terveydenhuollon kustannukset.

– Tarvittaessa Palermossa on saatavilla apteekkeja, jotka tarjoavat peruslääkkeitä ja muita terveystuotteita.

– Palermossa on hyvät juomaveden laatu- ja hygieniastandardit, mutta matkailijoille suositellaan silti juomaan pullotettua vettä.

– Suojaa itsesi auringolta, koska Palermossa voi olla voimakas aurinko. Käytä aurinkovoidetta ja suojaa pää ja iho asianmukaisilla vaatteilla ja päähineillä.

Rannat ja vesistöt

Palermo Ranta

Palermo Ranta sijaitsee kaupungin keskustassa ja se on kaupungin suosituin ranta. Se on hiekkaranta ja tarjoaa upeat näkymät Välimerelle. Rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavana sekä useita rantabaareja ja ravintoloita.

Mondello Ranta

Mondello Ranta sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Palermon keskustasta. Tämä suosittu hiekkaranta tarjoaa kauniit turkoosinsiniset vedet ja pitkän hiekkarantaviivan. Rannalla on runsaasti palveluita, kuten ravintoloita, baareja ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Isolla Bella

Isolla Bella sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Palermon keskustasta. Tämä pieni mutta kaunis ranta on suosittu paikallisten keskuudessa. Ranta on peitetty hienolla hiekalla ja sen vesi on kristallinkirkasta. Rannalla on kahvilaravintola ja vuokrattavissa aurinkotuoleja ja -varjoja.

Cefalù

Cefalù sijaitsee noin 70 kilometriä Palermosta ja se on yksi alueen suosituimmista rantakohteista. Tämä viehättävä kaupunki tarjoaa upeat hiekkarannat ja kirkkaat vedet. Rannalla on useita rantabaareja ja ravintoloita sekä mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Yöelämä ja viihde Palermossa

Baarit ja klubit

– Palermossa on runsaasti baareja ja klubeja tarjoten erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia.
– Suositeltavia baareja ovat esimerkiksi Caffè del Kassaro, Al Covo dei Beati Paoli ja Bocalupo.
– Tunnettuja yökerhoja Palermossa ovat esimerkiksi Kursaal Kalhesa, Addaura eklèktik ja Mondello Beach Club.

Elokuva ja teatteri

– Palermossa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään sekä kansainvälisiä että italialaisia elokuvia.
– Teatterikohtaisia suosituksia ovat esimerkiksi Teatro Politeama Garibaldi ja Teatro Massimo.
– Elokuvateattereita Palermossa ovat esimerkiksi Multisala UCI Cinemas Palermo Forum ja Multisala UCI Cinemas Palermo Rocca.
– Palermo on tunnettu myös monista teatterifestivaaleistaan, kuten ei-kaupallisten teatterien kesäfestivaalit.

Live-musiikki

– Palermo tarjoaa lukuisia live-musiikin tapahtumia eri genreistä kiinnostuneille.
– Suositeltavia paikkoja live-musiikin nauttimiseen ovat esimerkiksi Brigata 49, Birramoretti ja Apotheke.
– Lisäksi Palermossa järjestetään useita musiikkifestivaaleja vuoden aikana, kuten Ypsigrock Festival ja Sicily Jazz Festival.

Kasino ja pelihallit

– Palermossa ei ole kasinoa, mutta kaupungista löytyy muutamia pelihalleja ja arcade-pelejä tarjoavia paikkoja.
– Esimerkiksi Fuori Binario, Peaky Blinders Pub ja The Space Cinema ovat paikkoja, joissa voi pelata tai viettää aikaa peliautomaattien parissa.

Erikoistapahtumat

– Palermossa järjestetään erilaisia erikoistapahtumia, kuten kansainvälisiä tanssifestivaaleja, elokuvajuhlia ja musiikkikonsertteja.
– Esimerkkejä erikoistapahtumista ovat esimerkiksi Palermo Tango Festival, Sicilia Queer Filmfest ja Palermo Classica Music Festival.
– Kaupungin kulttuurikalenteri kannattaa tarkistaa ajankohtaisten tapahtumien osalta.

Rantaelämä

– Palermo sijaitsee lähellä Välimerta, joten kaupungissa voi nauttia myös rantaelämästä.
– Lähiympäristössä sijaitsevat rannat, kuten Mondellon ranta ja Spiaggia di Isola delle Femmine, tarjoavat hyvät mahdollisuudet rentoutumiseen ja vesiaktiviteetteihin.
– Rannoilta löytyy myös ravintoloita ja rantabaareja, joissa voi viettää aikaa merinäköalan äärellä.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Monte Pellegrino

Monte Pellegrino on Palermon kaupungin tunnettu symboli ja se sijaitsee kaupungin pohjoisosassa. Se on luonnonsuojelualue, jossa vieraillaan usein retkeily- ja vaellusreittien vuoksi. Kukkulan huipulla on myös Monte Pellegrinon luostari, joka tarjoaa upeat näköalat Palermoon ja Välimerelle.

2. Capo Gallo

Capo Gallo on luonnonkaunis niemimaa, joka sijaitsee Palermon pohjoisosassa. Se on osa Capo Gallo – Capo Rama -alueen luonnonsuojelualuetta. Alueella on kallioisia rantoja, luolia ja kristallinkirkasta vettä. Se on suosittu paikka luontoretkeilyyn, sukellukseen ja snorklaukseen.

3. Mondello

Mondello on kaunis rantakohde, joka sijaitsee Palermon pohjoisosassa. Se on suosittu paikka sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Mondellon ranta on kuuluisa hienosta hiekastaan ja kirkkaasta vedestään. Alueella on myös luonnonsuojelualueita ja järviä, jotka tarjoavat mahdollisuuden luontoretkeilyyn ja lintujen tarkkailuun.

4. Pizzo Cane ja Pizzo Trigna

Pizzo Cane ja Pizzo Trigna ovat luonnonmuodostelmia, jotka sijaitsevat lähellä Palermon kaupunkia. Ne ovat kahden korkean kivipatsaan muodossa olevia kallioita. Legendan mukaan kalliot ovat muuttuneet koiran ja kissan muotoisiksi, jotka kivettyivät erään tarinan seurauksena. Näitä kallioita voi ihailla retkeilemällä ympäristössä ja nauttia upeasta maisemasta Välimerelle.

5. Zingaro-naturalistioparkki

Zingaro-naturalistioparkki sijaitsee lähellä Palermon kaupunkia Trapanin maakunnassa. Se on suurin luonnonsuojelualue Sisiliassa. Puistossa on monia retkeily- ja vaellusreittejä, joissa voi ihailla alueen kaunista kasvistoa ja eläimistöä. Alueella on myös kauniita rantoja ja luonnonkauniita poukamia, joiden takia se on suosittu retkikohde.

6. Capo Zafferano

Capo Zafferano on niemimaa, joka sijaitsee Palermon kaakkoisosassa. Alueella on merenrantaa ja kallioisia rantoja, jotka tarjoavat upeat maisemat Välimerelle. Capo Zafferano on myös suosittu paikka kävellä luontopoluilla tai vain rentoutua rauhallisessa ympäristössä. Siellä on myös pieniä kalastajakyliä, joissa voi maistella paikallista kalaa ja muita herkkuja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Monreale-katedraali

Monreale-katedraali sijaitsee Palermon kaupungin kupeessa ja on yksi Sisilian kuuluisimmista kulttuuriperintökohteista. Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla ja se edustaa arabien, bysanttilaisten ja normannien arkkitehtonista tyyliä. Katedraalin sisäpuolella on kuvauksellisia maalauksia ja kuvanveistoksia sekä kirkkoherran palatsi, jossa säilytetään arvokkaita taideteoksia.

Normannien palatsi

Normannien palatsi sijaitsee Palermon keskustassa ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista muistomerkeistä. Palatsi rakennettiin 1100-luvulla normanni hallitsijoiden aikana. Palatsiin kuuluu Palatina-kappeli, joka on kuuluisa kulta- ja mosaiikkikoristelustaan sekä arabien vaikutteista arkkitehtuuriaan.

Cappella Palatina

Cappella Palatina on normannien palatsin yhteydessä sijaitseva kappeli. Se on Palermon tärkeimpiä uskonnollisia kohteita ja yksi parhaiten säilyneistä bysanttilaisista rakennuksista Italiassa. Kappelin sisäpuolella on kattomaalauksia, mosaiikkeja ja rikasta kuvitusta, jotka edustavat arabien, bysanttilaisten ja normannien vaikutteita.

Palermojen katedraali

Palermojen katedraali on Palermon keskustassa sijaitseva uskonnollinen monumentti. Katedraali on rakennettu 1100-luvulla normannien hallitsijoiden aikana ja se on kokenut myöhemmin useita laajennus- ja uudelleenrakennusvaiheita. Katedraalin sisällä on useita kappaleita ja taideteoksia eri aikakausilta.

Quattro Canti

Quattro Canti eli ”Neljä kulmaa” on Palermon keskustassa sijaitseva aukio, joka on erityisen tunnettu barokkityyliin rakennetuista kulmataloistaan. Aukion neljä kulmaa edustavat Palermon keskeisiä katuja ja kulmatalojen julkisivut ovat koristeltuja patsaineen ja koristemaalauksineen.

Oratorio di San Lorenzo

Oratorio di San Lorenzo on Palermossa sijaitseva barokkityylinen kirkko, joka on rakennettu 1500-luvulla. Kirkon sisätilat ovat runsaasti koristellut freskoilla ja marmoriteoksilla. Kirkon tärkein nähtävyys on Caravaggion maalaama taulu, joka esittää apostoli Paavalin kärsimystä.

Teatro Massimo

Teatro Massimo on Palermon keskustassa sijaitseva oopperatalo, joka tunnetaan yhtenä Euroopan suurimmista oopperataloista. Se rakennettiin 1800-luvulla ja avattiin vuonna 1897. Teatro Massimo on arvostettu paikka musiikki- ja teatteritapahtumille sekä klassisen musiikin esityksille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Monte Pellegrino

Monte Pellegrino on vuori, joka sijaitsee noin 9 kilometriä Palermon keskustasta pohjoiseen. Vuoren huipulta avautuu upea panoraamanäkymä Palermoon ja sen ympäristöön. Monte Pellegrinolla sijaitsee myös kuuluisa Santa Rosalian luola, jonne voi tehdä patikointiretken.

2. Mondello

Mondello on Palermon kaupunginosa, joka sijaitsee noin 10 kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Mondellon rantabulevardilta avautuu upea näköala kirkkaalle turkoosille merelle, hiekkarannoille ja ympäröiville vuorille. Tämä suosittu lomakohde tarjoaa upeat maisemat ja monia rentoutumis- ja harrastusmahdollisuuksia.

3. Palazzo dei Normanni

Palazzo dei Normanni on historiallinen palatsi, joka sijaitsee Palermon vanhankaupungin alueella. Palatsin tornista voi ihailla kaupungin upeita maisemia. Näkymät ulottuvat kauas yli kaupungin kattojen ja tarjoavat upean kuvan Palermon historiallisesta arkkitehtuurista ja tiiviistä kaupunkirakenteesta.

4. Katedraalin torni

Palermon katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Cattedrale di Palermo, on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Katedraalin tornista pääsee ihailemaan kaupungin upeita panoraamanäkymiä. Korkealta tornista voi nähdä muun muassa katedraalin aukion, vanhankaupungin kujat ja sataman alueen.

5. Monte Gallo

Monte Gallo on toinen Palermon lähellä sijaitseva vuori, jolta voi ihailla kaupungin upeita panoraamanäkymiä. Vuorelta löytyy patikointireittejä, jotka vievät kävijän näköalapaikoille, mistä on upeat maisemat niin kaupunkiin kuin merellekin. Monte Gallolla yhdistyvät kaunis luonto ja upeat maisemat.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti