Halvat lennot Pécs

Nähtävyydet ja kohteet

1. Pécsin tuomiokirkko

Pécsin tuomiokirkko on Unkarin kolmanneksi suurin kirkkorakennus ja se sijaitsee Pécsin keskustassa. Kirkko on peräisin 1200-luvulta, mutta sitä on laajennettu ja uudistettu useita kertoja eri aikakausina. Tuomiokirkko on arkkitehtonisesti vaikuttava ja sen sisäpuolelta löytyy upeita holvikaaria ja koristeltuja alttareita.

2. Pécsin kaupungintalo

Pécsin kaupungintalo on jugendtyylinen rakennus, joka sijaitsee Északi utca -kadulla Pécsin keskustassa. Rakennus on rakennettu vuonna 1893 ja sen arkkitehtuuri yhdistelee jugendtyyliä ja barokkivaikutteita. Kaupungintalo on avoinna yleisölle ja siellä voi ihailla kauniita huoneita ja sisäpihan arkkitehtuuria.

3. Zsolnay-kulttuurineuvosto

Zsolnay-kulttuurineuvosto on kulttuurikeskus, joka sijaitsee Zsolnay-tehdasalueella Pécsissä. Kulttuurineuvosto on perustettu vuonna 2010 ja se toimii keramiikkaperinteen edistäjänä ja kulttuuritapahtumien järjestäjänä. Alueella järjestetään näyttelyitä, konsertteja ja muita taide- ja kulttuuritapahtumia.

4. Pécsin lakkoasema

Pécsin lakkoasema on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Pécsin keskustassa. Rakennus on rakennettu vuonna 1927 ja se oli aikoinaan rautatieasema. Nykyään rakennus toimii kulttuurikeskuksena, jossa järjestetään näyttelyitä ja muita tapahtumia. Lakkoasemalta löytyy myös kahvila ja baari.

5. Király-katu

Király-katu on pääkadun nimi Pécsin keskustassa. Katu on tunnettu historiallisista rakennuksistaan ja kauniista jugend-tyylisistä taloistaan. Sieltä löytyy myös paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Király-katu on suosittu kävelykatu, jossa voi nauttia kaupungin tunnelmasta ja tehdä ostoksia.

6. Pécsin kansallisteatteri

Pécsin kansallisteatteri sijaitsee Színház-kadulla Pécsin keskustassa. Teatteri on perustettu vuonna 1859 ja se on yksi Unkarin arvostetuimmista teattereista. Kansallisteatteri esittää laajan valikoiman näytelmiä, oopperoita ja balettiesityksiä. Se on myös arkkitehtonisesti kaunis rakennus, joka on saanut inspiraationsa italialaisesta renessanssista.

7. Pécsin taidemuseo

Pécsin taidemuseo sijaitsee Marcuksenaukiolla Pécsin keskustassa. Museo on perustettu vuonna 1901 ja se esittelee laajan valikoiman unkarilaista taidetta eri aikakausilta. Museon kokoelmiin kuuluu maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja keramiikkaa. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.

Kulttuuri ja Historia

1. Pécsin kulttuuripääkaupunki

Pécs oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2010. Vuonna 2010 Pécsissä järjestettiin laaja kulttuuriohjelma, johon kuului muun muassa taide- ja musiikkiesityksiä, näyttelyitä, festivaaleja ja teatteriesityksiä. Kulttuuripääkaupunkivuoden tavoitteena oli edistää kulttuurien välistä vuoropuhelua ja tuoda esiin Pécsin kulttuuriperintöä.

2. Pécsin historiallinen keskusta

Pécsin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Se sisältää muun muassa Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, kirkkoja, linnoituksen ja muita arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia. Keskusta-alueella on myös useita kulttuurihistoriallisesti merkittäviä museoita, kuten Zsolnay-keramiikkamuseo ja Janus Pannonius -museo.

3. Pécsin taidemuseo

Pécsin taidemuseo on Unkarin vanhin taidemuseo. Museossa on laaja kokoelma unkarilaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Kokoelmaan kuuluu muun muassa maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja keramiikkaa. Taidemuseo sijaitsee Pécsin historiallisessa keskustassa.

4. Zsolnayn keramiikkatehdas

Zsolnayn keramiikkatehdas on tunnettu unkarilainen keramiikkatehdas, jonka perusti Vilmos Zsolnay Pécsiin vuonna 1853. Tehtaan valmistamia keramiikkatuotteita, kuten astioita, koriste-esineitä ja laattoja, voi ihailla muun muassa Zsolnay-keramiikkamuseossa. Zsolnayn keramiikkatehdas on myös osa Pécsin kulttuuriperintöä.

5. Pécsi katedraali

Pécsi katedraali eli Pécsin Tuomiokirkko on merkittävä katolinen kirkko, jonka rakentaminen alkoi 1200-luvulla. Katedraalin arkkitehtuuri edustaa eri aikakausien tyylisuuntia, ja sen sisustus on runsas ja koristeellinen. Katedraalin alueella on myös muita historiallisia rakennuksia, kuten piispanpalatsi ja kappeli.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Pécsissä on monipuolinen valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Kaupungissa on sekä kansainvälisiä ravintoloita että perinteisiä unkarilaisia ravintoloita. Tarjolla on muun muassa italialaista, kiinalaista, japanilaista, kreikkalaista ja saksalaista ruokaa. Useat ravintolat sijaitsevat Pécsin keskustassa, joten ruokapaikkoja on helppo löytää kaupungin kiireisimmillä alueilla.

Kahvilat ja leipomot

Pécsissä on lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia virkistävää kahvia tai herkullisia leivonnaisia. Kahvilat tarjoavat usein myös kevyitä lounasvaihtoehtoja ja tuoreita leivonnaisia. Pécsin keskustassa on monia viihtyisiä kahviloita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Ruokamarkkinat

Pécsissä järjestetään säännöllisesti ruokamarkkinoita, joissa paikalliset viljelijät myyvät tuotteitaan. Näillä markkinoilla voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa, juustoja ja muita paikallisia herkkuja. Ruokamarkkinoilla on myös usein tarjolla unkarilaisia ruokia, kuten gulyáskeittoa ja langos-leivonnaisia.

Pikaruoka

Pécsissä on myös pikaruokaravintoloita, joissa voi helposti ja nopeasti nauttia erilaisia välipaloja ja pikaruokaa. Kaupungissa on muun muassa kansainvälisiä pikaruokaketjuja, kuten McDonald’s ja Burger King. Lisäksi löytyy paikallisia pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat muun muassa hampurilaisia, pizzoja ja kebabia.

Ruokakaupat

Pécsissä on useita ruokakauppoja, joissa voi ostaa päivittäisiä ruokaostoksia. Suurimmat ruokakaupat sijaitsevat kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä. Tarjolla on sekä kansainvälisiä tuotteita että paikallisia unkarilaisia tuotteita. Ruokakaupoissa on yleisesti hyvä valikoima tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leipää, juustoja ja muita ruokatarvikkeita.

Pécsin vapaa-ajan aktiviteetit:

1. Vierailu Pécsin historiallisessa keskustassa

Pécsin historiallinen keskusta tarjoaa vierailijoilleen upeaa arkkitehtuuria ja viehättäviä katuja. Alueelta löytyy muun muassa Pécsin katedraali, joka on Unkarin ensimmäinen katedraali, sekä useita museoita, kuten Pécsi Nemzeti Színház (Pécsin kansallisteatteri) ja Zsolnay-negyed, joka on paikallisen keramiikkatehtaan alue.

2. Tutustuminen Pécsi-tv-torniin

Pécsi-tv-torni on yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Tornista avautuu upea näköala kaupungin yli, ja korkealla sijaitsevassa ravintolassa voi nauttia ruokaa samalla ihaillen maisemia.

3. Rentoutuminen Janus Pannonius -puistossa

Janus Pannonius -puisto tarjoaa vihreän keitaan kaupungin keskellä. Puistossa voi nauttia kävelyistä, piknikistä ja rauhallisista hetkistä luonnossa. Alueelta löytyy myös leikkipuisto lapsille.

4. Tutustuminen Pécsi eläintarhaan

Pécsi eläintarha tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin eläimiin ja luonnon monimuotoisuuteen. Eläintarhassa on erilaisia näyttelyitä, kuten lintu- ja matelijatalo, sekä interaktiivisia kohtaamisia eläinten kanssa.

5. Kulttuuritapahtumat Pécsin teatterissa ja konserttisaleissa

Pécsissä on aktiivinen teatteri- ja konserttikulttuuri. Pécsi Nemzeti Színház järjestää lukuisia teatteriesityksiä eri genreistä, ja Pécsin Zsolnay-negyedissä voi nauttia musiikkiesityksistä konserttisalissa.

6. Kylpyläelämys Pécsin kylpylöissä

Pécsissä on useita kylpylöitä, jotka tarjoavat rentouttavia hetkiä ja terveyshyötyjä. Esimerkiksi Pécsi gyógyfürdőssä ja Pataki Strandfürdőssä voi nauttia kuumista lähteistä, saunoista ja erilaisista allasalueista.

7. Urheilumahdollisuudet Pécsin liikuntakeskuksissa

Pécsissä on useita liikuntakeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja ja kuntoilla. Esimerkiksi Pécsi vásártér Sportcsarnok tarjoaa monipuolisia urheilumahdollisuuksia, kuten kuntosalin ja erilaisia liikuntatunteja.

Suositut hotellit Pécsissä

1. Hotel Palatinus

Hotelli Palatinus sijaitsee kaupungin keskustassa Pécsin pääaukion läheisyydessä. Hotellissa on 88 tyylikästä huonetta, joista osasta on näköala kauniiseen kaupunkiin. Palveluihin kuuluvat ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

2. Boutique Hotel Sopianae

Boutique Hotel Sopianae sijaitsee historiallisella alueella aivan Pécsin keskustassa. Hotelli tarjoaa ylellistä majoitusta 22 huoneessa, joista jokaisessa on oma kylpyhuone. Muita palveluita ovat aamiaishuone ja ilmaiset polkupyörät asiakkaiden käyttöön.

3. Hotel Arkadia

Hotel Arkadia sijaitsee viehättävällä alueella lähellä Pécsin pääaukiota. Hotellissa on 24 huonetta, joista osa on kunnostettu alkuperäistä tyyliä kunnioittaen. Asiakkaiden käytettävissä on ravintola, baari ja terassi.

4. Hotel Makar Sport & Wellness

Hotel Makar Sport & Wellness on moderni hotelli Pécsin rauhallisella alueella. Hotellissa on tilavia ja viihtyisiä huoneita sekä monipuoliset wellness-tilat, kuten sisäuima-allas, sauna ja kuntokeskus. Asiakkaiden käytössä on myös ravintola ja baari.

5. Corso Hotel Pécs

Corso Hotel Pécs sijaitsee Pécsin keskustassa kaupungin kävelykadun varrella. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joista osassa on parveke ja näköala kaupunkiin. Asiakkaiden käytössä on myös ravintola, baari, sauna ja kuntosali.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Pécs on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on melko pieni. Kaupungissa on kuitenkin aina hyvä noudattaa yleisiä turvallisuusperiaatteita.

Turvallisuus julkisilla alueilla

Pécsissä voit liikkua turvallisesti julkisilla alueilla, kuten kaduilla ja toreilla. Kuitenkin suurissa nähtävyyksissä ja turistikohteissa saattaa olla taskuvarkaita, joten tavaroiden valvonta ja varovaisuus ovat tärkeitä.

Turvallisuus yöelämässä

Yöelämän vaaroja voi välttää ottamalla huomioon yleiset turvallisuusperiaatteet ja seuraamalla omia juomatottumuksiaan. On tärkeää pitää huolta omasta juomastaan ja liikkua ryhmässä. Yleisesti ottaen Pécsissä yöelämä on turvallista.

Turvallisuusliikenteessä

Liikenneturvallisuus Pécsissä on hyvä, ja liikennesääntöjä noudatetaan yleisesti. On kuitenkin tärkeää olla tarkkaavainen ja varovainen erityisesti risteysalueilla sekä seurata julkisen liikenteen aikatauluja.

Terveyspalvelut

Pécsissä on useita terveyskeskuksia, sairaaloita ja apteekkeja, jotka tarjoavat laadukkaita terveyspalveluita. Mikäli tarvitset kiireellistä lääkärin apua, voit soittaa hätänumeroon 112.

Terveysturvallisuus

Terveysturvallisuus Pécsissä on korkealla tasolla. Kaupungissa on hyvä hygieniakäytäntö ravintoloissa ja muissa julkisi

Rannat ja vesistöt:

1. Balokányi-lampi:

Balokányi-lampi sijaitsee Pécsin kaupungin pohjoisosassa. Se on suosittu ulkoilualue, joka tarjoaa hienot maisemat sekä mahdollisuuden rentoutua rannalla ja uida lampessa.

2. Orfűnjärvi:

Orfűnjärvi sijaitsee noin 20 kilometriä Pécsistä itään. Se on kaunis järvi, jossa on useita hiekkarantoja ja viihtyisiä piknik-alueita. Järven ympärillä on myös monia ulkoilureittejä ja mahdollisuuksia harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

3. Pécsin kylpylä:

Pécsin kylpylä sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on suosittu kohde sekä paikallisille että matkailijoille, jotka haluavat rentoutua vesielementin äärellä. Kylpylässä on useita erilaisia sisä- ja ulkouima-altaita, porealtaita sekä saunoja.

4. Sopianae-koski:

Sopianae-koski on pieni koski, joka virtaa Pécsin keskustan läpi. Se on suosittu kävely- ja piknik-kohde paikallisten keskuudessa. Kosken varrella voi istuskella kivillä ja kuunnella veden solinaa.

5. Mecsek-vuoristo:

Mecsek-vuoristo sijaitsee Pécsin lähellä ja tarjoaa upeita luontokohteita sekä mahdollisuuden patikointiin ja retkeilyyn. Vuoristossa on myös useita pieniä järviä ja puronvarsia, joissa voi viettää aikaa ja rentoutua luonnon äärellä.

6. Apátvölgy-joki:

Apátvölgy-joki virtaa Pécsin läpi ja tarjoaa kauniita maisemia kaupungin ympäristössä. Joki on suosittu paikka ulkoiluun ja kävelyretkiin sen rannalla.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Pubit

Pécsissä on useita baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja rentoa tunnelmaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Dillon Irish Pub, jossa voi nauttia olutta ja irlantilaista musiikkia, sekä Zappa Café -baari, joka tunnetaan laajasta juomavalikoimastaan ja livemusiikista. Molempia paikkoja suositellaan erityisesti illanviettoon.

Klubit ja Diskot

Jos haluat nauttia tanssin tahdista ja biletyksestä, Pécsissä on myös useita klubeja ja diskoja. Apollo, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, on suosittu paikka etenkin opiskelijoiden keskuudessa. Klubilla soi pääasiassa nykymusiikki ja se tarjoaa myös teemabileitä ja erilaisia tapahtumia läpi vuoden. Lisäksi Club Pécsi Est, joka on yksi Pécsin vanhimmista klubeista, on edelleen suosittu iltaisin.

Teatterit ja Konsertit

Pécsissä on tarjolla myös monipuolista teatteri- ja konserttitarjontaa. Pécsi Nemzeti Színház (Pécsin kansallisteatteri) on yksi Unkarin arvostetuimmista teattereista, ja siellä esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja. Lisäksi Pécsi Kodály Központ (Pécsi Kodály-keskus) tarjoaa konsertteja eri musiikkityylien ystäville.

Elokuvateatterit

Elokuvan ystävät voivat suunnata Pécsin elokuvateattereihin nauttimaan uusimmista leffoista. Arkad Pécs on suosittu monisaliteatteri, jossa näytetään sekä kotimaisia että kansainvälisiä elokuvia. Lisäksi Pécsi Apollo Cinema tarjoaa moderneja elokuvateatterisaleja ja monipuolisen ohjelmiston.

Luontokohteet ja retkeily Pécsissä

Mecsek-vuori

Mecsek-vuori on Pécsin ympärillä sijaitseva vuoristo, joka tarjoaa upean luontokokemuksen ja mahdollisuuden erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. Vuoren laajoilla metsäalueilla voi patikoida, pyöräillä ja retkeillä. Mecsek-vuorella sijaitsee myös useita luonnonkauniita näköalapaikkoja sekä luolia, joita voi tutkia.

Orfű-järvi

Orfű-järvi on kaunis keinotekoinen järvi noin 20 kilometriä Pécsistä pohjoiseen. Järvi tarjoaa erinomaiset puitteet ulkoiluun ja vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen, melontaan ja kalastukseen. Rannalta lähtee myös monia patikointi- ja pyöräilyreittejä läheiselle Mecsek-vuorelle. Alueella sijaitsee myös leirintäalue, jossa voi yöpyä.

Zsolnay-puisto

Zsolnay-puisto on puistomainen alue, joka sijaitsee Pécsin kaupungin lähellä. Puisto on nimetty unkarilaisen keramiikkatehtailijan Vilmos Zsolnayn mukaan, ja siellä voi ihailla hänen suunnittelemiaan keramiikkaelementtejä ja -rakennuksia. Puistossa on myös viihtyisiä kävelyteitä, penkkejä ja leikkipaikkoja.

Szentlőrinci Arboretum

Szentlőrinci Arboretum on kaunis puutarha-alue, joka sijaitsee Pécsin kaupungin liepeillä. Arboretumissa voi kävellä vehreiden puiden ja kasvien ympäröimänä, ja alueella on merkattuja reittejä. Puutarhasta löytyy myös pieni järvi ja piknikpöytiä, joissa voi levähtää.

Harkány

Harkány on tunnettu lähdekaupunki noin 25 kilometrin päässä Pécsistä. Alueella sijaitsee kuuluisa lämminvesikylpylä, jossa voi rentoutua ja hoitaa erilaisia vaivoja. Harkányssa voi myös nauttia kauniista luonnonmaisemista ja kävellä luontopoluilla. Alueella on myös viinitarhoja, joissa voi tutustua viininvalmistukseen ja maistella paikallisia viinejä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pécsin katedraali

Pécsin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Péterin katedraali, on Unkarin Romaniasta peräisin olevan Pécsin katolisen hiippakunnan pääkirkko. Se on yksi Unkarin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista ja arkkitehtonisista maamerkeistä. Katedraali on peräisin 11. vuosisadalta ja siinä yhdistyvät romaaninen, goottilainen ja barokkityyli.

Pécsin moskeija

Pécsin moskeija, joka tunnetaan myös nimellä Gázi Kászim pasa moskeija, on Unkarin suurimpiin kuuluva moskeija. Moskeija rakennettiin 1500-luvulla osaksi Osmanien valtakunnan laajentumista alueelle. Sen jälkeen, kun Unkari vapautui Osmanien vallasta, moskeija muutettiin katoliseksi kirkoksi. Se on nykyään yksi Pécsin merkittävimmistä historiallisista kohteista.

Kristallikappeli

Kristallikappeli, joka sijaitsee Pécsin katedraalin yhteydessä, on yksi kaupungin uskonnollisista ja historiallisista nähtävyyksistä. Kappeli on tunnettu kristallirasiaisistaan, joihin säilötään pyhäinjäännöksiä. Se on suosittu paikka pyhiinvaellusturistien keskuudessa.

Szent István tér

Szent István tér on Pécsin tärkein aukio ja se on nimetty Unkarin ensimmäisen kuninkaan, Pyhän Istvánin mukaan. Aukiolla sijaitsee useita historiallisia rakennuksia, kuten Pasha-kivitalo, joka on yksi Pécsin vanhimmista rakennuksista. Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Király-katu

Király-katu on arvostettu ja historiallinen katu Pécsissä. Se yhdistää Pécsin tärkeimmät nähtävyydet, kuten katedraalin ja Szent István térin. Katu on täynnä viehättäviä historiallisia rakennuksia, kahviloita ja kauppoja, jotka tarjoavat vierailijoille runsaasti ostos- ja kulttuurimahdollisuuksia.

Jakovali moskeija

Jakovali moskeija on osa Pécsin moskeijakokonaisuutta, joka rakennettiin Osmanien valtakunnan aikana. Moskeija on nykyään kulttuurikeskus, joka toimii muun muassa taidenäyttelyiden ja konserttien tapahtumapaikkana. Se on myös suosittu matkailukohde historiallisesti kiinnostuneille kävijöille.

Panoraama- ja Näköalapaikat

Máriagyűdi Kilátó

Máriagyűdi Kilátó on näköalapaikka, joka sijaitsee noin 13 km Pécsin kaupungista pohjoiseen. Se tarjoaa upean näköalan kaupungin yli. Näköalapaikalla on myös levähdysalue ja mahdollisuus grillaamiseen.

Tettye

Tettye on kukkula ja samanniminen kaupunginosa Pécsissä. Kukkulalta avautuu kaunis näkymä kaupungin ylle. Alueella on myös Tettye Forrás -niminen suihkulähde ja Tettye barlang -niminen luola, joka tarjoaa mielenkiintoisen nähtävyyden.

Király Hegy

Király Hegy on vuori, joka kohoaa noin 311 metriä merenpinnan yläpuolelle Pécsin kaupungin takana. Vuoren huipulla sijaitsee Gyertyánosi kilátó -niminen näköalapaikka, josta avautuu upea panoraamanäköala kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Tamás hegyi kilátó

Tamás hegyi kilátó on näköalapaikka, joka sijaitsee Pécsin lähistöllä. Se tarjoaa mahtavan näkymän kaupungin ylle. Näköalapaikalle pääsee helposti autolla, ja alueella on myös parkkipaikkoja.

Vasas-tömb nézőtorony

Vasas-tömb nézőtorony on torni, josta on upea näkymä Pécsin kaupunkiin. Se sijaitsee Vasas-tömb -nimisen talon katolla. Tornille pääsee hissillä, ja ylhäältä aukeaa kauniit näköalat kaupunkiin päin.

Zsolnay-négyszögök kilátó

Zsolnay-négyszögök kilátó on näköalapaikka, josta voi ihailla upeita Zsolnay-patsaita ja -rakennuksia. Se sijaitsee Zsolnay-négyszögök alueella, joka on merkittävä kulttuurikohde Pécsissä. Näköalapaikalta avautuu myös näköala kaupungin ylle.Kohteen sijainti maa on Unkari.

Jätä kommentti