Halvat lennot Praha

Prahan nähtävyydet ja kohteet

Prahan linna

Prahan linna on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoista. Se sijaitsee Hradčanyn kaupunginosassa ja on yksi Prahan suosituimmista matkailukohteista. Linna-alueella on useita historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten Pyhän Vituksen katedraali, Prahan kuninkaiden palatsi, Pyhän Yrjön basilika ja Kultainen kujake.

Vanha kaupunki

Prahan vanha kaupunki on historiallinen alue, joka tarjoaa vierailijoille upeita arkkitehtonisia nähtävyyksiä ja tunnelmallisia katuja. Siellä sijaitsee kuuluisa Astronomisen kellon torni, Pyhän Marian kirkko, Týn-kirkko ja Vanhankaupungin aukio. Alueella on myös paljon ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Karlínin kaupunginosa

Karlín on Prahan kaupunginosa, joka tunnetaan modernista arkkitehtuuristaan ja trendikkäistä ravintoloistaan ja baareistaan. Alueen suosituimpia nähtävyyksiä ovat Karlínin teatteri, Karliinalainen aukio ja Kaizlovy-sadan rakennus.

Petržílkin kaupunginosa

Petržílkin kaupunginosa sijaitsee Prahan keskustan ulkopuolella, ja se on kuuluisa suurista viheralueistaan, kuten kauniista Kinskyn puutarhasta ja Ladronkan puistosta. Alueella on myös Prahan suurin elokuvateatteri Bio Oko.

Nationalmuseo

Nationalmuseo on tärkeä kulttuurikohde Prahan keskustassa. Se sijaitsee vilkkaalla Wenceslas-aukiolla ja tarjoaa laajan kokoelman taidetta, historiaa ja arkeologiaa. Museon ikoninen rakennus on itseään tsekkiläiseksi kansallismuseoksi julistaneen Neues Palaisin uusgoottilainen linna.

Vysehrad-linnoitus

Vysehrad-linnoitus sijaitsee Prahan kaupungin eteläpuolella. Se on historiallinen linnoitus ja siellä on useita rakennuksia, kuten Pyhän Pietarin ja Paavalin katedraali ja maanalaiset kasemattitilat. Alueella on myös viihtyisä puisto, josta on upeat näkymät kaupunkiin.

Petřínin näköalatorni

Petřínin näköalatorni on Prahan Petřínin puistossa sijaitseva 63 metriä korkea näköalatorni. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Torniin pääsee joko kävellen tai funikulaariradalla.

Vltava-joki

Vltava-joki virtaa Prahan läpi ja tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuden risteilylle. Joen rannoilla on useita kauniita siltoja, kuten Charles-silta ja Manes

Kulttuuri ja Historia

Pragmatismi ja keskiajan arkkitehtuuri

Praha on tunnettu pragmatismista ja keskiajan arkkitehtuuristaan. Kaupungissa on useita goottilaisia kirkkoja, kuten Pyhän Vituksen katedraali Prahan linnassa ja Tynin kirkko Vanhankaupungintorilla.

Karli IV:n aika

Karli IV:n aika oli merkittävä Prahan historiassa. Hän oli Böömin kuningas ja pyrki kehittämään kaupunkia. Karli IV:n aikana Prahaan rakennettiin Charles-silta ja Kaarlen yliopisto, joka on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista.

Kulttuuriperintö

Praha on rikas kulttuuriperinnöstä. Kaupungissa on useita maailmankuuluja museoita, kuten Prahan kansallismuseo ja Alfonso Muchan taidemuseo. Lisäksi kaupungin historialliset keskukset, kuten Vanhakaupunki ja Prahan linna, ovat Unescon maailmanperintökohteita.

Musiikki ja teatteri

Praha on myös tunnettu musiikista ja teatteristaan. Kaupungissa on useita konserttisaleja, kuten Rudolfinum, jossa esiintyy Prahan sinfoniaorkesteri. Lisäksi Praha on kuuluisa oopperataloistaan, kuten Statsoperasta.

Kaupungin festivaalit

Praha järjestää vuosittain lukuisia festivaaleja, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että kansainvälisiä vierailijoita. Tunnetuimpia festivaaleja ovat Prahan kevät -musiikkifestivaali, Prahan kansainvälinen filmifestivaali ja Prahan kansainvälinen bändikilpailu.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen tšekkiläinen ruoka

Praha tarjoaa laajan valikoiman perinteistä tšekkiläistä ruokaa. Tšekkiläinen ruoka on usein täyteläistä ja sisältää paljon lihaa, perunoita ja kaalia. Tyypillisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi gulassi, svíčková (naudanlihapata) ja smažený sýr (paistettu juusto). Tšekkiläistä ruokaa voi maistella monissa perinteisissä ravintoloissa ja olutpuistoissa ympäri kaupunkia.

Kansainvälinen keittiö

Praha tarjoaa myös monipuolisen valikoiman kansainvälisiä ruokapaikkoja. Kaupungissa voi nauttia esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, meksikolaisia, japanilaisia ja intialaisia herkkuja. Kansainvälisiä ravintoloita löytyy etenkin keskustan ja suosittujen turistialueiden läheisyydestä.

Kahvilat ja leipomot

Praha on tunnettu myös runsaasta kahviloiden ja leipomoiden tarjonnastaan. Kaupungista löytyy lukuisia viehättäviä kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia leivonnaisia ja kahvijuomia. Varsinkin Vanhankaupungin aukiolla sijaitsevat perinteiset kahvilat ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Olutkulttuuri

Tšekinmaa on tunnettu olutkulttuuristaan, ja Praha tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua tšekkiläiseen olueen. Kaupungissa on paljon olutravintoloita ja panimoita, joissa pääsee maistelemaan laadukasta tšekkiläistä olutta. Myös olutfestivaalit, kuten Prahan olutfestivaali, ovat suosittuja tapahtumia.

Budjettiruokailu

Praha tarjoaa myös vaihtoehtoja edullisen ruokailun ystäville. Kaupungista löytyy runsaasti katuruokakojuja ja pikaruokapaikkoja, joissa voi nauttia tšekkiläisiä herkkuja pienemmällä budjetilla. Lisäksi monet ravintolat tarjoavat lounastarjouksia, jolloin voi saada maukkaan aterian edullisesti.

Vegetaarinen ja vegaaninen ruokailu

Praha tarjoaa myös vaihtoehtoja vegetaarisen ja vegaanisen ruokavalion noudattajille. Kaupungista löytyy useita ravintoloita, jotka tarjoavat vegaanisia vaihtoehtoja tai erikoistuvat kokonaan kasvisruokaan. Lisäksi monissa ravintoloissa on mahdollista pyytää kasvisruokavaihtoehtoja.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Turistikohteet

– Vanhankaupungin aukio on Prahan keskustassa sijaitseva suosittu turistikohde. Aukiolla voi ihailla kauniita historiallisia rakennuksia, kuten Pyhän Vituksen katedraalia ja Kaarlensiltaa.
– Prahan linna on yksi Euroopan suurimmista linnoista ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linna-alueella voi tutustua esimerkiksi Pyhän Vituksen katedraaliin ja Kultaiseen kujalle.
– Kaarlen yliopisto on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista. Kampusalueella voi tutustua historiallisiin rakennuksiin ja ihailla kaunista arkkitehtuuria.

Kulttuurikohteet

– Prahan kansallismuseo tarjoaa laajan katsauksen Tšekin historian ja kulttuurin. Museossa voi tutustua esimerkiksi arkeologisiin löytöihin ja taidenäyttelyihin.
– Tanssin talo on moderni arkkitehtoninen nähtävyys. Talon tiloissa järjestetään usein tanssiesityksiä ja musiikkikonsertteja.
– Strahovin luostari on vanha ja vaikuttava luostarirakennus Prahan lähellä. Luostarissa voi tutustua esimerkiksi kirjastoon ja olutmuseoon.

Luontoaktiviteetit

– Petřínin kukkulalla sijaitsee kaunis puistoalue, josta avautuu upeat näkymät yli kaupungin. Alueella voi kävellä luontopolkuja ja ihailla kasvitieteellistä puutarhaa.
– Vyšehradin linnoitus tarjoaa vehreitä puistoalueita ja näkymiä Vltava-joelle. Alueella voi kävellä historiallisilla vallihaudoilla ja tutustua esimerkiksi Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkkoon.
– Stromovka-puisto on Prahan suurin puistoalue, jossa voi rentoutua piknikillä, kävellä tai pyöräillä. Alueelta löytyy myös leikkipuistoja ja ulkoilmaurheilumahdollisuuksia.

Näköalapaikat

– Prahan televisiotorni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Tornissa voi myös vierailla ravintolassa tai kiivetä näköalatasanteelle.
– Zizkovin televisiotorni on Prahan korkein rakennus. Tornissa voi ihailla kaupunkinäkymiä ja käydä ravintolassa tai baarissa.
– Hanan ja Františkán aukioiden välisellä alueella sijaitsee useita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla Prahan vanhaa kaupunkia ja sen kattojen yli kohoavia tornit.

Virkistysalueet

– Letnán puisto on suosittu virkistysalue Vltava-joen rannalla. Puistossa voi rentoutua piknikillä, pelata frisbeegolfia tai käyttää ulkoilulaitteita.
– Riegrovy Sady -puistossa voi nauttia kauniista maisemista ja viettää aikaa ulkoillessa. Alueella järjestetään myös ulkoilmakonsertteja ja urheilutapahtumia.
– Havlíčkovy Sady -puisto tarjoaa vehreitä nurmikenttiä, kävelyreittejä ja puutarha-alueita rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Puistossa sijaitsee myös erilaisia patsaita ja monumentteja.

Suositut hotellit Praha

1. Corinthia Hotel Prague

Corinthia Hotel Prague sijaitsee Prahan keskustassa lähellä metroasemaa, ja se tarjoaa modernia majoitusta sekä upeat näkymät kaupunkiin. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja, rentoutumistiloja ja wellness-keskus.

2. Hilton Prague

Hilton Prague sijaitsee Vltava-joen varrella lähellä historiallista keskustaa, ja se tarjoaa ylellistä majoitusta. Hotellista löytyy useita ravintoloita, baareja, kuntosali, uima-allas ja spa-tilat.

3. Hotel Kings Court

Hotel Kings Court sijaitsee Prahan historiallisessa keskustassa lähellä Vanhankaupungin aukiota. Hotelli tarjoaa tyylikästä majoitusta sekä modernit palvelut, kuten spa-tilat, kuntosali ja ravintolan.

4. Grandium Prague

Grandium Prague sijaitsee aivan Wenceslas-aukion vieressä ja tarjoaa tyylikästä majoitusta modernissa ympäristössä. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

5. The Emblem Hotel

The Emblem Hotel sijaitsee Prahan historiallisessa keskustassa lähellä Venceslauksen aukiota. Hotelli tarjoaa ylellistä majoitusta sekä kattavat palvelut, kuten spa-tilat, kuntosali, ravintolan ja baarin.

6. Alchymist Grand Hotel and Spa

Alchymist Grand Hotel and Spa sijaitsee Mala Strana -alueella lähellä Prahan linnaa. Hotelli tarjoaa tyylikästä ja ylellistä majoitusta sekä spa-tilat, kuntosalin ja ravintolan.

7. The Grand Mark Prague

The Grand Mark Prague sijaitsee Prahan keskustassa lähellä Vanhankaupungin aukiota. Hotelli tarjoaa ylellistä majoitusta sekä ravintolan, baarin ja spa-tilat.

8. Buddha-Bar Hotel Prague

Buddha-Bar Hotel Prague sijaitsee Prahan historiallisessa keskustassa lähellä Kaarlensiltaa. Hotelli tarjoaa eksoottista tunnelmaa sekä ylellistä majoitusta. Sieltä löytyy myös ravintola, baari ja spa-tilat.

9. InterContinental Prague

InterContinental Prague sijaitsee Vltava-joen varrella lähellä historiallista keskustaa. Hotelli tarjoaa tyylikästä majoitusta sekä upeat näkymät Prahan linnaan. Hotellissa on ravintola ja baari.

10. Hotel U Prince

Hotel U Prince sijaitsee Prahan historiallisessa keskustassa Vanhankaupungin aukiolla. Hotelli tarjoaa viehättävää majoitusta historiallisessa rakennuksessa. Sieltä löytyy myös ravintola, baari ja katutasossa sijaitseva terassi.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Praha on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, varovaisuutta tulee noudattaa.
– Matkailijoita kehotetaan kiinnittämään erityisesti huomiota taskuvarkaisiin ja pitämään arvotavarat turvassa.
– Turistialueilla, kuten Vanhankaupungin aukiolla ja Karlinin alueella, on enemmän taskuvarkauksia, joten matkailijoiden tulee olla erityisen varovaisia näillä alueilla.
– Turistikeskuksissa ja julkisissa liikennevälineissä on myös esiintynyt pikkurikollisuutta, joten matkailijoita kehotetaan pitämään silmät auki ja omaisuus varmassa tallessa.
– Yleistä tietoisuutta ja huomiota ympäristöön kannattaa säilyttää kaupungilla liikkuessa.
– Jos matkustat yöaikaan tai kävelet hiljaisilla alueilla, niin on suositeltavaa liikkua porukassa tai käyttää virallista taksia.
– Pukeudu soveliaasti kirkkoihin, synagoogiin ja muihin uskonnollisiin paikkoihin mennessäsi.
– Praha kuuluu yleisesti ottaen Euroopan turvallisempiin kaupunkeihin, mutta erityistä huomiota on aina hyvä kiinnittää turvallisuuteen.

Terveys

– Matkailijoita ei vaadita rokotuksia Prahaan matkustettaessa, mutta kuten aina matkailtaessa, on suositeltavaa päivittää rokotukset ajan tasalle ja tarkistaa tarvittaessa välttämättömät rokotukset.
– Prahan terveydenhuoltojärjestelmä on hyvin kehittynyt ja kaupungissa on useita laadukkaita sairaaloita ja klinikoita.
– Vakuutus kannattaa kuitenkin tarkistaa ja varmistaa, että se kattaa kaikki mahdolliset lääketieteelliset kulut.
– Apteekeissa on laaja valikoima reseptilääkkeitä ja muita lääkkeitä saatavilla, mutta voi olla hyödyllistä ottaa mukaan matkalle riittävästi omia reseptilääkkeitä ja peruslääkkeitä.
– Vesihanat Prahan kaupungissa ovat juomakelpoisia, mutta matkailijat voivat halutessaan käyttää pullotettua vettä.
– Prahan ilmanlaatu voi olla heikompi kuin muissa Euroopan kaupungeissa, erityisesti talvisin ja keväisin, kun ilman saasteet ovat keskimäärin korkeampia.
– Matkailijat, joilla on hengityselinsairauksia, voivat harkita hengityssuojainten käyttöä.
– Liikenteen melu voi myös olla häiritsevä erityisesti keskustan vilkasliikenteisillä alueilla.

Rannat ja vesistöt

Vltava-joki

Vltava-joki on Prahan läpi virtaava joki, joka on yksi Tšekin tärkeimmistä jokialueista. Joki tarjoaa kauniit maisemat ja erilaisia aktiviteetteja kuten veneretkiä ja joen ylittäviä siltoja.

Střelecký-saari

Střelecký-saari on keskellä Vltava-jokea sijaitseva saari, joka tarjoaa ainutlaatuisen paikan rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Saarella on hiekkarantoja, viheralueita sekä ravintoloita ja baareja.

Džbánin-tekojärvi

Džbánin-tekojärvi sijaitsee Letná-kukkulan juurella. Se on suosittu paikka paikallisten keskuudessa piknikille, rinnettä lasketteleville ja auringon palvojille.

Ládví-järvi

Ládví-järvi on Prahan pohjoisosassa sijaitseva keinotekoinen järvi, joka tarjoaa ranta-alueen rentoutumiseen ja uintimahdollisuuden. Järven ympärillä on myös viheralueita piknikille ja aurinkotuoleja auringonottoa varten.

Hostivař-järvi

Hostivař-järvi on yksi Prahan suurimmista keinotekoisista järvistä. Se tarjoaa hiekkarantoja, purjelautailua, venevuokrausta ja muita vesiliikuntamahdollisuuksia. Järven ympärillä on myös ulkoilureittejä ja viheralueita.

Divoká-Šárka

Divoká-Šárka on luonnonsuojelualue Prahan lähistöllä. Alueella on kaunis rotko, jossa virtaa puroja ja vesiputouksia. Sieltä löytyy myös pieniä lampia uimiseen sekä viheralueita piknikille ja retkeilyyn.

Yöelämä ja Viihde

1. Klubeja ja baareja

Prahassa on laaja valikoima klubeja ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Tunnettuja klubeja ovat esimerkiksi Karlovy Lazne, joka on Euroopan suurin klubi, sekä Cross Club, joka on erikoistunut elektroniseen musiikkiin. Baareista taas esimerkkejä ovat Hemingway Bar, joka on kuuluisa cocktail-valikoimastaan, sekä U Sudu, joka on suosittu paikallisten keskuudessa.

2. Konsertit ja tapahtumat

Prahassa järjestetään runsaasti konsertteja ja muita tapahtumia, jotka tarjoavat viihdykettä yöelämään. Kaupungissa on useita konserttisaleja, kuten O2 Arena ja Forum Karlín, joissa esiintyy tunnettuja artisteja ja bändejä eri musiikkityyleistä. Lisäksi Prahassa järjestetään erilaisia festivaaleja ympäri vuoden, kuten Prague Spring -klassisen musiikin festivaali ja Metronome Festival, jossa esiintyvät kansainväliset musiikkitähdet.

3. Teatterit ja esitykset

Praha on tunnettu myös teatterielämästään ja tarjoaa runsaasti erilaisia teattereita ja esityksiä. Esimerkkejä tunnetuista teattereista ovat Kansallisteatteri, joka esittää laajasti eri tyylilajeja, ja Laterna Magika, joka yhdistää eri taiteenmuotoja kuten tanssia ja elokuvaa. Kaupungissa järjestetään myös improvisaatioesityksiä ja stand up -komediaa.

4. Kasinoita

Prahassa on useita kasinoita, joissa voi viettää aikaa ja kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Casino Atrium Hilton ja King’s Casino Prague ovat suosittuja kohteita, joissa voi pelata esimerkiksi rulettia, blackjackia ja pokeria. Kasinoilla on yleensä myös ravintoloita ja baareja, joten niissä voi viettää koko illan.

5. Elokuvateatterit

Prahassa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia viihteestä ja katsoa uusimpia elokuvia. Tunnettuja teattereita ovat esimerkiksi Kino Lucerna ja Kino Světozor, jotka näyttävät laajasti sekä kotimaisia että kansainvälisiä elokuvia eri genreistä. Useimmissa teattereissa on myös ravintola tai kahvila, josta voi ostaa välipaloja elokuvan aikana.

Luontokohteet ja retkeily

Prater-puisto

Prater-puisto on suosittu ulkoilualue Prahan kaupungissa. Puistossa on laaja alue viheralueita, kävely- ja pyöräilyreittejä sekä leikkipaikkoja lapsille. Täältä löytyy myös jokiranta ja veneilymahdollisuudet.

Vltava-joki

Vltava-joki on tärkeä osa Prahan kaupunkikuvaa ja tarjoaa monia mahdollisuuksia luontodeekkailuun. Jokirannalla voi kävellä tai pyöräillä pitkin kauniita reittejä ja nauttia maisemista. Joki tarjoaa myös mahdollisuuden veneilystä tai lautturetkistä.

Stromovka-puisto

Stromovka-puisto on yksi Prahan vanhimmista ja suurimmista puistoista. Se tarjoaa paljon viheralueita, kävelyreittejä ja istutuksia. Puistossa on myös lampia, joilla voi vuokrata soutuveneitä. Lisäksi puistossa sijaitseva Letna-kukkula tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

Kunratický metsä

Kunratický metsä on suuri metsäalue Prahan kaupungin eteläosassa. Alueella on useita polkuja, jotka sopivat kävelyyn ja retkeilyyn. Metsän läpi virtaa puroja ja se on myös suosittu alue sienten ja marjojen keräämiseen.

Divoka Sarka -luonnonpuisto

Divoka Sarka on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Prahan länsiosassa. Se on suosittu ulkoilualue, jossa on paljon kävely- ja pyöräilyreittejä. Alueella on myös luonnonkauniita rotkoja, vesiputouksia ja lampia.

Petrin-kukkula

Petrin-kukkula sijaitsee Prahan keskustan lähellä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Kukkulalla on viheralueita, kävelyreittejä sekä pieni metsikkö. Kukkulan huipulla sijaitsee myös observatorio ja petrin-torni, josta voi ihailla kaupunkinäkymiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Pragerin linnan katedraali

Pragerin linna on yksi Prahan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Katedraali on sen keskeinen osa ja sijaitsee linnoituksen sisällä. Se on Pyhän Vituksen katedraali ja tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde. Katedraali on suuri goottilainen rakennus, joka on rakennettu useiden vuosisatojen aikana. Sen sisällä on kauniita alttaritauluja ja lasimaalauksia.

Prahan astronominen kello

Prahan astronomisessa kellotornissa sijaitseva Praguerin kellotaulu on yksi maailman vanhimmista toimivista astronomisista kelloista. Kellossa on nähtävänä ajan lisäksi myös aurinkokello ja useita liikkuvia osia. Kellosta kuuluu myös useita erilaisia ääniä joka tunti.

Kuhnaun synagoga

Kuhnaun synagoga on yksi Prahan kuudesta vanhasta synagogasta. Se rakennettiin keskiajalla ja on yksi parhaiten säilyneistä synagogista Euroopassa. Kuhnaun synagoga toimii nykyään osana Juutalaisen museon kompleksia ja esittelee juutalaisen historian ja kulttuurin kokoelmia.

Karlštejn linnoitus

Karlštejn linnoitus sijaitsee noin 30 kilometriä Prahan ulkopuolella. Se on goottilainen linnoitus, joka rakennettiin 1300-luvulla Pyhäin Kolminaisuuden kunnianosoituksena ja kuningaspyhäistunnustuksena. Linnoituksessa on sekä uskonnollinen että historiallinen merkitys, ja se toimi keskiajalla myös tärkeänä säilytyspaikkana kuninkaallisille aarteille.

Vyšehradin linnoitus

Vyšehradin linnoitus on toinen merkittävä linnoitus Prahan alueella. Se sijaitsee Vltavan joen varrella ja on rakennettu jo 900-luvulla. Linnoituksessa on useita historiallisia uskonnollisia rakennuksia, kuten Pyhän Vituksen kirkko, joka on yksi vanhimmista kirkoista kaupungissa. Lisäksi linnoituksessa on myös useita muistomerkkejä ja hautausmaita, joissa lepää monia merkittäviä tsekkiläisiä henkilöitä.

Prahan panoraama- ja näköalapaikat

1. Prahan linna

Prahan linna sijaitsee Hradčanyn kaupunginosassa ja se on yksi Prahan suosituimpia nähtävyyksiä. Linna-alueelta avautuu upeat panoraamanäkymät kaupungin yli. Lisäksi linnan sisällä voi vierailla muun muassa Pyhän Vituksen katedraalissa ja Kultaisessa kadussa.

2. Petřínin näköalatorni

Petřínin näköalatorni sijaitsee Petřínin kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät koko Prahaan. Näköalatornille voi nousta joko kävellen tai funikulaarilla. Kukkulan lisäksi alueella on myös puistoja ja muita nähtävyyksiä.

3. Vyšehrad

Vyšehrad on linnoitettu alue Vltavan joen varrella, josta avautuvat kauniit näkymät yli kaupungin. Alueella sijaitsee muun muassa Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkko sekä Vyšehradin hautausmaa, jossa monet merkittävät taiteilijat ja kirjailijat ovat haudattuina.

4. Letnán puisto

Letnán puisto sijaitsee Letnán kukkulalla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät Prahan yli. Puisto on suosittu paikka viettää aikaa ja sieltä löytyvät muun muassa Letnavan Stalinin patsas ja Hanavský paviljonki.

5. Žižkovin televisiotorni

Žižkovin televisiotorni on Prahan korkein rakennus ja sieltä avautuu upeat näkymät ympäri kaupunkia. Tornissa on myös ravintola sekä näyttelytiloja. Torni on tunnettu myös erikoisesta ulkonäöstään, sillä sen ympärillä on kiinnitettynä isoja patsaita.

6. Naplavka-joenranta

Naplavka on suosittu joenranta-alue, josta voi ihailla kaunista näköalaa Vltava-jokea pitkin. Alueella on myös viihtyisiä ravintoloita, markkinoita ja tapahtumia.

7. Radotinín viinitarhat

Radotinín viinitarhat sijaitsevat Prahan länsipuolella ja tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin. Viinitarhoilla voi kävellä ja nauttia kauniista maisemista. Alueella toimii myös viininvalmistusta ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia.

8. Vítkovin kukkula

Vítkovin kukkula sijaitsee Žižkovin kaupunginosassa ja sieltä avautuvat upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös Jan Žižkan ratsastajapatsas sekä Suuri sota -museo.

9. Stromovkan puisto

Stromovkan puisto sijaitsee Troja-kaupunginosassa ja tarjoaa kauniit näkymät Vltava-joen varrella. Puistossa voi kävellä ja rentoutua sekä ihailla kaupunkinäkymiä. Alueella toimii myös pieni ZOO ja vesiallas.Praha sijaitsee Tšekin tasavallassa. Kohteen sijainti maa on Tšekki.

Jätä kommentti